Pull up bar

En pull up bar kaldes også af og til for en chin up bar. Det skyldes, at du løfter dig op i armene, til din hage når barren. Lyder det hårdt? Det er det uden tvivl også. Til gengæld er det et redskab, der hurtigt skaber flotte resultater og giver effektiv træning.

Når du vil opnå flotte resultater med din træning, er det vigtigt, at du finder et effektivt træningsredskab, der hurtigt giver synlige resultater af din træning. Det opnår du netop med en pull up bar!

Når du træner på en pull up bar, opnår du stærke muskler i overkroppen og fremskridt, der er tydelige at at få øje på. Derudover kan du vælge en model, der næsten ikke fylder noget og derfor er ideel til hjemmetræning.

 • Tunturi Cross Fit Pull Up Bar
  Tunturi Cross Fit Pull Up Bar
  Kraftig bar til kropshævninger. Baren har multigrebs funktion, som gør at du kan variere din træning fra bredt til smalt greb og fra lige til skråt greb. Med træning ved hjælp af egen kropsvægt minimerer du risikoen for overbelastningsskader.
  Bredde x Dybde x Højde: 125*75*69 cm
   Forhandler Pris Totalpris Læs mere
   995,00 995,00 Læs mere
  • Adidas Door Gym Dørribbe
   Adidas Door Gym Dørribbe
   Adidas Door Gym dørribbe, til montering i din døråbning. Med en dørribbe kan du lave mange forskellige øvelser for særligt overkroppen. Underkroppen kan dog også trænes med en række øvelser. På Adidas Door Gym dørribben kan du have 8 forskellige greb og derved er det en billig måde at komme godt igang i hjemmet. Dimensionerne er 98 x 45,5 x 26 cm og Adidas Door Gym dørribben har en vægt på 3,5kg. Håndtagene er bløde og du har et godt greb. Perfekt til hjemmetræning - kropshævninger, armbøjninger og dips .
   • Ingen søm eller skruer - kiles fast i døren
   • Kan nemt tages op og ned
   • Passer dørkarme med standard mĂĄl

   DIMENSIONER

   • Bredde: 98 cm
   • Højde: 45,5 cm
   • Dybde: 26 cm
    Forhandler Pris Totalpris Læs mere
    430,00 430,00 Læs mere
    579,00 579,00 Læs mere
   • cPro9 Pull Up Bar
    cPro9 Pull Up Bar
    cPro9 Pull up Bar som har mulighed for mange forskellige håndstillinger. Du kan både tage pull ups med smalt greb, bredt greb og lige greb. Den tværgående, 2-delte stang på cPro9 Pull Up Bar stativet gør det også lettere at benytte PowerBand elastikker som hjælpemiddel, under øvelserne. De lige håndtag er udstyret med fast gummi på overfladen, som sikrer dig et godt greb. De to andre grebsmuligheder er rå pulverlakeret metal. cPro9 Pull Up Bar stativet monteres på væggen. De stærke monteringsplader på pull up baren måler 20x10cm.
     Forhandler Pris Totalpris Læs mere
     399,00 399,00 Læs mere

     

    Hvad er en pull up bar?

    En pull up bar et en form for træningsredskab, som du kan have derhjemme. Nogle monteres på væggen, andre i loftet, andre hen over din dør og atter andre har et helt stativ inkluderet.

    Afhængigt af hvilken type pull up bar du vælger, kan du lave forskellige øvelser. En pull up bar har dog især fokus på overkroppen, specielt dine biceps og rygmuskler.

    Hvordan bruges en pull up bar?

    Når du træner med en pull up bar, træner du med din egen kropsvægt. Som nævnt anvendes pull up bars for det meste til den øvelse, der netop hedder en pull up. Her hæver du dig op i armene, til dit ansigt er på linje med dine hænder. Denne øvelse træner mange muskler i din overkrop, men særligt dine biceps.

    Det er dog ikke alt, du kan træne med en pull up bar. Nogle modeller har nemlig flere funktioner eller kan anvendes på forskellige måder. Du kan derfor bruge en pull up bar på mange måder og træne forskellige dele af din krop.

    Hvilke typer pull up bars findes der?

    Der findes som nævnt flere forskellige typer pull up bars, som kan opstilles og anvendes på forskellig måde.

    Vælger du f.eks. en pull up bar til dørmontering, skal du være opmærksom på bredden af din dør. Nogle modeller kræver en bredde på 90 cm, andre kun 80.

    Derudover findes der også pull up bars, som har flere funktioner. Nogle modeller kan nemlig lægges ned på gulvet og anvendes til push ups eller andre øvelser. Ved andre modeller har du mulighed for at lave forskellige øvelser som følge af grebene, du holder fast i.

    Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger en pull up bar?

    Når du vælger en pull up bar, skal du være opmærksom på flere ting. Afhængig af modellen skal du have fokus på, hvor meget den fylder. Eksempelvis hvis du køber en pull up bar, der skal monteres på din dør. Samtidig skal du også være opmærksom på, at mange pull up bars til hjemmebrug har en maksimumvægt på 100 kg.

    Vejer du over 100 kg, er det derfor en bedre idé at anvende en pull up bar i fitnesscentret. Alternativt bør du kigge dig om efter en model, der kan klare flere kilo.

    Casper Christiansen

    Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmĂĄl til noget, sĂĄ kan du sende mig en mail pĂĄ [email protected]