Romaskinen er et genialt redskab til at dyrke cardio, da du aktivere utrolig mange muskelgrupper i forhold til de fleste andre cardio maskiner. Men hvilke muskler rammer rent faktisk når man træner på en romaskine? Det får du svaret på i denne artikel.

 

Tip: Overvejer du at købe en romaskine, så tjek vores romaskine test.

Hvilke muskler bruger man når man træner på en romaskine?

På rigtig mange cardio maskiner som løbebånd, stairmaster, motionscykel og crosstrainer, er det stort set kun dine ben der arbejder. Men på en romaskine aktivere du langt flere muskelgrupper. På denne måde kan du også opnå en langt højere forbrænding, på samme tid som du evt. vil løbe på et løbebånd. 

 

Dog stadig primært din ben du træner

Selvom du aktivere flere muskelgrupper end andre cardio maskiner, er det dog stadig forsat din ben der arbejder. Dette giver dog rigtig god mening da, dine lår er den største muskel du har på kroppen og det derfor den der bruger mest energi. På en romaskine er det primært dine forlår der arbejder, da du bruger dem mest (Hvis du ellers har den rigtige teknik, der laver det meste af arbejdet). Udover dine ben, så bruger du også dine baller og hasemuskler i din underkrop. 

 

Din core er utrolig vigtig

Romaskinen er rigtig god til at træne din core, da den er med til at give dig et sikkert træk. Nybegyndere har tendens til at falde lidt sammen, især når det bliver hårdt. Men det kan være rigtig farligt, da du vil komme til at lave nogle uhensigtsmæssige træk der kan medføre skader. Derfor ved erfarne roer at et godt fast spænd i din core under hele træningen er utrolig vigtig.

 

Dine arme arbejder også

Dine arme arbejder selvfølgelig lige også, i og med du trække staven til dig. Dog kommer rigtig mange nybegyndere til at bruge armene for meget og derved syre til, hvilket medføre at de ikke kan holde så lang tid. Dette er en fejl, faktisk er den din mave og ryg der skal lave det meste arbejde når dine ben er strakte eller næsten. Så er det altså kun den sidste del at trækket der skal komme fra dine arme. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *