I denne artikel om romaskine teknik, vil vi gennemgå de vigtigste ting du bør være opmærksom med din teknik, når du træner på en romaskine.

 

Tip: Vi har lavet en romaskine test side, hvor du kan finde de bedste romaskiner i Danmark. 

 

Grunden til det er vigtigt at have fokus på teknik når du træner på en romaskine, er at det ligesom med alt andet træning handler om blive bedre eller stærkere uden at få skader. Med forkert romaskine teknik, vil du få skade over tid.

 

Den skade roer med forkert teknik ofte oplever, er smerter i ryggen. Det nemlig her nybegyndere laver de fleste fejl i forhold til teknikken.

 

Romaskine teknik – Sådan gør du det korrekt

Vi har valgt at dele teknikken op i 3 dele. Arme, Ben og ryg, da det er disse 3 kropsdele du bruger under din romaskine træning.

 

Ben

Benene er dem der skal lave det primære arbejde når du roer. Rigtig mange nybegyndere bruger armene for meget og benene for lidt. 

 

Det betyder 2 ting, for det første så løber de hurtigere tør energi og især armene kommer til at syre til. Dette skyldes at dine ben og især dine forlår er en langt større muskel og vant til at arbejde langt end dine arme. Derfor giver det selvfølgelig mening at lade dem knokler mest. 

 

For det andet, så får du langt hurtigere skader. Hvis man har prøvet at lave noget som er fysisk krævende, så ved man også at jo længere man når hen i et træningsforløb, jo dårligere bliver ens teknik. Det er helt naturligt, da kroppen forsøger at kompensere for den ubehag der kommer ved udmattelse af en muskelgruppe, ved i stedet at aktivere end anden muskelgruppe. I dette tilfælde vil de fleste komme til at forsøge at bruge ryggen ekstra meget, for at kompensere for armenes svigt. Dette kan medføre smerter i ryggen, da udmattelsen og kommer til at betyde dårlig teknik.

 

Ryg og mave (Core)

Det er utrolig vigtigt når du træner på din romaskine, at du fokuserer på have et godt opspænd i din core. Et godt opspænd er når du ikke falder sammen og holder din ryg ret. Dette er den største synder til skader på en romaskine, så fokuser på et godt opsænd.

 

Arme

Dine arme er det absolut svageste punkt ud af de kropsdele, derfor skal selvfølgelig også lave mindst. 

 

Dine arme bør følge med resten af din krop i en glidende bevægelse og kunne bruges til at trække når du er på vej tilbage og dine arme er cirka lige over knæet. Derfra skal du blot lave et roligt træk som selvfølgelig følger med resten kropsbevægelse, du skal altså slutte dit træk når dine ryg er ved den afsluttende position.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *