En romaskine er en meget populær kredsløbstræningsmaskine som du kan finde i alle fitnesscentre og rigtig mange hjem. Romaskine er et genialt værktøj til at træne hele din krop og styrker især dine ben, skuldre og ryg. Samtidig med at du har et meget højt energiforbrug, da du aktivere så mange forskellige muskler. 

 

Tip: Ønsker du en romaskine til hjemmebrug, så tjek vores romaskine test ud. 

 

På denne side finder du en guide til hvordan du nemt og hurtigt optimere dit vægttab på en romaskine. 

 

Det første du bør være klar over er at det faktisk, er en god ide at variere dine træningsformer, så kroppen ikke vænner sig til en type træning. Variation er godt for din træning og din motivation, da variation giver stimulere din krop og på den måde sørge for at du forbrænder mere. Samtidig kan variation i din træning også være med til at holde din motivation i længere tid, da du har langt flere parametre at måle på.

 

Romaskine teknik er utrolig vigtig

Det kan virke utrolig let, at kaste sig ned i på en romaskine og så bare begynde at hive, som var man Eskild Ebbesen. Men det er også lidt farligt, fordi det er så let. For forstil dig du sidder og hive på en forkert måde, så går der ikke lang tid før du har en skade. Ligesom med alt andet træning, er opskriften på succes vedholdenhed. Det vil sige at du kommer ikke til at tabe dig ved at sidde og flå i en romaskine i hver dag i 4 uger, for så at få en skade og ikke træne de næste 12 uger. Tag det i stedet roligt til at starte med, mens du fokusere på teknikken. Når du så har fuldstændig styr på teknikken, så kan du øge intensiteten. 

 

Hvis du ønsker at læse mere om romaskine teknik, så klik her.

 

Fordele og ulemper ved romaskine vægttab

 

  1. Kredsløbstræning hvor du aktivere både under og overkrop samtidig, er genialt når du træner for et vægttab. Jo flere muskelgrupper du aktivere, jo mere energi bruger du.
  2. Mulighed for at fokusere på forskellige mål – Tid, distance, kalorier.
  3. Mere skånsom for dine knæ end eksempelvis løb. Dette kan være vigtigt, hvis du er overvægtig.

Ulemper

 

  1. Kræver en vis teknik for ikke at få skader.
  2. Kan være ensformigt og dermed svært at bevare motivationen over længere tid. 

 

Intervalprogram til vægttab på romaskine 

 

Intervaltræning er generelt en super god måde at træne på når man ønsker et vægttab, ikke kun på en romaskine men generelt på diverse cardio maskiner. 

 

Der findes mange forskellige måder at træne intervaltræning på en romaskine, så det gælder om at finde den måde der passer dig bedst.

2 eksempler

 

  1. Ro ved høj intensitet i 30 sekunder, efterfulgt at 30 sekunder med lav/middel intensitet.
  2. 3 min med semi høj intensitet efterfulgt af 1 min pause. Afslut med 4 sprite på 10 sekunder for max intensitet, med 10 sekunders pause mellem hver max.

Intervaltræningen gør at du forbrænder mere og så kan det samtidig være lettere at fokusere på mindre korte mål, i stedet for at sætte sig at ro 20 min i samme tempo.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *