Slyngetræner – Her er de bedste modeller fra danske forhandlere

Slyngetræner– også kendt som suspension training eller TRX – er de seneste år blevet stadig mere populær bland motionister og fitness-trænende. Det er der ganske mange gode grunde til. Først og fremmest er slyngetræneren let, fylder næsten ingenting, og kan således nemt transporteres derhen, hvor du vil bruge den. Og netop hvor du vil bruge den, er en af de ting, du bør overveje, når du vil træne uden at komme til skade.

Slyngetræning er en nem og effektiv måde at træne især din kernemuskulatur på. Den kan bruges til et utal af forskellige øvelser – de simple, de komplekse, de lette og de tunge. Opfundet af tidligere Navy seal Randy Hetrick, som en måde at holde elitesoldaterne i form, har metoden vist sig også at være en effektiv måde at styrke især koordination og styrke på. Brugt på den rigtige måde vil slyngetræning kunne bringe gode resultater for alle, der ønsker hurtig effekt af deres træning.

Alle slyngetræner fra danske forhandlere

 • TRX Home 2
  TRX Home 2
  TRX Home 2 Suspension Slyngetræner er en professione syngetræner, fremstillet i meget høj kvalitet, hvilket gør Den store fordel ved en suspension trainer er at du bruger din egen vægt som modstand. Derved kan du hurtigt og let justere belastningen, ved at lave din kropshældning højere eller mindre. TRX Home Suspension Trainer Kit Slyngetræner er let at justere i højden og TRX'eren bliver præcis, hvor du har sat den. På udsatte steder, er der brugt ekstra stærk Ultra-Durble-Dupont-Kevlar, for at sikre holdbarheden til tusindvis af træningspas. Denne TRX Home Suspension Trainer Kit Slyngetræner, er en forbedret udgave i forhold til den tidligere model. Denne model er hurtigere og lettere at opsætte og giver en mere stabil træning.
   Forhandler Pris Totalpris Læs mere
   1.224,00 1.224,00 Læs mere
   1.549,00 1.549,00 Læs mere
   1.549,00 1.549,00 Læs mere
  • Titan Box X-Train
   Titan Box X-Train
   Titan Box X-Trainer giver en funktionel træning ved at anvende din egen kropsvægt kombineret med tyngdekraften som styrker, øger balancen, fleksibilitet og stabilitet. Længden og hæftepunktet kan justeres hurtig og nemt. Titan Box X-Trainer er lavet i slidstærkt materiale som er let at rengøre. Kan let sættes fast på stolper, døre eller bjælker. Slyngetræneren har justerbare stropper, så der er mulighed for, at hele familien kan bruge den, den bruges til børn, motionister, øvede og top trænede. Begynd på det niveau der passer til dig og øg efterhånden som du bliver stærkere. Slyngetræneren har en karabinhage i toppen, den kan hænges op ude eller inde, Fæstnes på en dør eller hænges på væg eller i loft. (der skal evt. bruges et ekstra beslag). Selve slyngtræneren vejer omkring 1 kg og kommer i en PVC taske, så pak den  i kufferten til ferien eller hvor du skal hen, så kan der altid trænes. Slyngetræneren er lavet af nylon og metal, håndtagene er af massivt gummi, (let at rengøre) der medfølger elastikbånd til pull-ups. Nemt og enkelt træningsredskab, din egen kropsvægt og mulighederne er mange.
    Forhandler Pris Totalpris Læs mere
    749,00 749,00 Læs mere
    799,00 799,00 Læs mere
   • cPro9 Slyngetræner Sort
    cPro9 Slyngetræner Sort
    Med en cPro9 Slyngetræner Sort, kan du træne hele kroppen på en effektiv måde i hjemmet. Du kan enten hænge den op i loftet, eller sætte den fast i en dør, men den medfølgende klemme. Med fokus på neuromuskulær træning af de små støttemuskler, får du effektiv og sund træning af hele din krop. Du bruger din egen kropsvægt som modstand til enhver øvelse du udfører på cPro9 Slyngetræner. Slyngen er justerbar, så du kan få den modstand der passer dig. Jo mere vandret din krop er, jo mere modstand vil du have. Markeringerne i hver side af båndet, hjælper dig med at få samme længde i begge sider. Også håndtagene til arme og ben er justerbare.
     Forhandler Pris Totalpris Læs mere
     699,00 699,00 Læs mere

     

    Hvad er en slyngetræner?

    Den simple, men effektive ide bag slyngetræneren er, at du bruger din egen kropsvægt som modstand i din træning. I de fleste tilfælde hviler du på fødderne og bruger så armene til at trække og presse kroppen frem og tilbage med i forskellige vinkler og dermed med forskellig hårdhedsgrad.

    Du kan med udstyret træne både armstrækninger, pull-ups, squats, og planken. Fordelen er, at den findes både til hjemmebrug, en version til brug i træningscentret og til brug i naturen. Samtidig er slyngetræningsudstyret nemt at transportere.

     

    Hvad skal jeg passe på?

    Slyngetræning kan med fordel bruges af næsten alle mennesker, som ønsker en god træning af kernemuskulaturen til gavn for en godkropsholdning og mange af de stabiliserende muskler.

    Der hvor der oftest kan opstå skader ved træningen, er, hvis du har problemer i leddene i f.eks fingre, håndled eller skuldre. Her kan du risikere at gøre tilstanden værre, eksempelvis ved at lave for hård eller forkert træning med slyngen.

    Hvordan sikrer jeg mig mod skader?

    Heldigvis har du alle muligheder for at få god og sjov træning med en slyngetræner uden at overbelaste dine led. I den forbindelse kan det stærkt anbefales, at du tager kontakt med en personlig træner, der kan hjælpe dig til at få mest muligt ud af din træning.

    Alternativt findes der gode instruktioner, blandt andet på dvd, der på overskuelig vis beskriver den helt rette brug af udstyret. Så er du tændt på ideen om effektiv slyngetræning, men i risikogruppen med hensyn til led, bør du gå efter udstyr, der er målrettet træning i et center.

    Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber slyngetræner?

    Først og fremmest skal du sikre dig, at grebene passer til dig, at stropperne passer til dig og din størrelse og det sted, hvor du vil bruge slyngetræningsudstyret. Her tænkes især på, hvis du vil bruge det udendørs.

    Udstyret også kaldet trx udstyr skal i det hele taget føles rart og behageligt at bevæge sig i og der findes en hel del forskellige mærker og variationer, der kan bruges enten hjemme, i træningscenteret eller i naturen. Derudover skal du overveje muligheder for ekstraudstyr, eksempelvis til mere avancerede øvelser. Med dette in mente har du alle chancer for at få god, sjov og udbytterig træning med din slynge.