Bedste træningsmåtte til hjemmetræning

Hvis du gerne vil være seriøs med din hjemmetræning, så er en vigtigt du har en god træningsmåtte. En god træningsmåtte vil nemlig ikke kun give dig et blødere underlag, den vil også sørge for du ikke ødelægger dit gulv.

I denne artikel kan du finde det vi mener er den bedste træningsmåtte til hjemmetræning.

Bedste træningsmåtte til hjemmetræning

ProduktNavnFordelePris
Vores favorit
Thera-band træningsmåtte
Thera-band træningsmåtte
  • Ekstra lang 190 cm
  • God tyk 1,5 cm
  • Super lækker kvalitet
Tjek prisen
Høj kvalitet
TUNTURI FITNESSMÅTTE PRO
TUNTURI FITNESSMÅTTE PRO
  • Skrid sikker
  • 180 cm lang
  • Har ophængshuller
Tjek prisen
God størrelse
Odin Træningsmåtte
Odin Træningsmåtte
  • God tykkelse (1,5 cm)
  • Fornuftig længde 183 cm
Tjek prisen

Hvilken træningsmåtte skal jeg vælge?

Valget af træningsmåtte afhænger af hvilken form for træning du skal lave. 

Skal du lave mange udstræk, der kræver meget stabilitet, så skal du vælge en tynd skridsikker træningsmåtte. Det er vigtigt at den er skridsikker, da du ikke ønsker at glide rundt mens du forsøger at strække en muskel ud. Den skal helt være ret tynd (1 cm eller tyndere), da dette giver dig den bedste føling med dit underlag. En tykkere træningsmåtte vil give dig et mere usikkert underlag, da det skum som bruges er blødt for at give komfort til øvelser hvor du eksempelvis ligger på ryggen. 

Skal du i stedet lave mange gulvøvelser der ikke kræver samme form for stabilitet. Dette kunne eksempelvis være diverse mavebøjninger og rygbøjninger, så giver det rigtig god mening at gå efter en træningsmåtte med mere tykkelse. Da du på den måde kan opnå en bedre komfort under dine øvelser. Det kan være ret hårdt at ligge på en måtte kun er 0,3 cm i tykkelse, det siger næsten sig selv at det er ligesom at ligge på gulvet. Hvis disse øvelser er dine primære, bør du i stedet gå efter en træningsmåtte der er mellem 1-2 cm i tykkelsen.

 

Materialer 

Når du skal vælge træningsmåtte, er det ikke helt ligegyldigt hvilke materiale den er lavet i. Herunder hjælper vi dig gennem de forksellige materialer som en træningsmåtte kan være lavet i og forklare hvilket materiale der passer bedst, til de forskellige typer træningsformer.

TPE træningsmåtte

 

TPE står for ‘’Thermoplastic Elastomer’’ Dette er det materiale der klar bedst i forhold til at spare på miljøet. Udover at være utrolig miljøvenlig så er en træningsmåtte lavet af TPE også meget holdbar og slidstærk. TPE har også den fordel at det er umuligt at permanent bøje den, sådan at den kommer ud af sin original form. Dette er ret praktisk den man tit kommer til at rulle og presse sin træningsmåtte godt rundt. Dette gælder både under brug og opbevaringen. 

Vinyl træningsmåtte

En vinyl træningsmåtte er ofte lavet af skum og har så efterfølgende fået en vinyl overflade. Vinyl er ligesom TPE træningsmåtten, meget holdbar og samtidig utrolig nem at rengøre. Dog kan overflade godt blive rimelig glat, hvis man sveder meget.

EVA træningsmåtte

EVA er en skumtype, der er utrolig let og meget billig at producere. Det vil derfor ofte være de billige modeller, der bliver produceret i dette EVA skum. Dette skum er til forskel fra de andre materialetyper, noget mere skrøbeligt. Hvilket betyder at en træningsmåtte i EVA skum langt fra holder i lige så lang tid som de andre materialer. 

Vi anbefaler altid at man køber en TPE træningsmåtte, hvis altså ens økonomi er til det. Da det efter vores mening altid giver mening at tænke på miljøet.

Pleje og rengøring af træningsmåtter

Man glemmer ret hurtigt at en træningsmåtte også skal rengøres, da den ofte bare bliver rullet op og smidt i tasken, hvor den så ligger til næste træning. Men ligesom alt andet træningsudstyr er det en rigtig god ide at gøre det til en vane at rengøre din træningsmåtte ofte. Det behøver dog ikke være efter hver træning, da rengøringen også er med til at slide på din træningsmåtte. Vi anbefaler at du gør det efter hver 5-7 træning og selvfølgelig hyppigere hvis du sveder meget. På denne måde bør du holde din træningsmåtte forholdsvis ren hele tiden.

Det vigtigt du starter med at bruge en hårdt opvredet klud. Da for meget vand ville kunne ødelægge din måtte, da det kan være svært at få den helt tør efter og den derfor vil have større chance for at danne mug.

I forhold til rengøringsmidler, så anbefaler vi at bruge skånsom sæbe. Da de fleste træningsmåtter er lavet i et forholdsvist sart materiale, så for at skåne dette mest muligt skal man skrue lidt ned for styrken på rengøringsmidlet man bruger.

En anden ting som også er værd at husk, er at lade være at opbevare sin træningsmåtte et sted med meget sollys. De fleste træningsmåtter man køber i dag, kommer ofte i nogle ret fede design. Det er derfor dumt at sol for lov at blege en ellers fed træningsmåtte til en kedelig ligegyldig sag.

Lugter din træningsmåtte af sved, kan du som et nødstilfælde bruge rodalon blandet med vand til vaske den i. Dette går ind og fjerne svedlugten, men er dog også hårdt for træningsmåtten. Så det er vigtigt at du kun anvender rodalon ved nødstilfælde.

Træningsmåttens 3 funktioner

Træningsmåtte bruges primært til at give støtte og komfort i diverse gulv øvelser. Det kan være rigtig hårdt for kroppen at ligge direkte på gulvet og lave eksempelvis mavebøjninger. Derfor giver det mening at bruge en træningsmåtte til at give et mere blødt underlag til at give en smule komfort til din krop under øvelserne. 

Den sekundære funktion er at skabe stabilitet. I nogle træningsøvelser er der behov for at man står meget fast for at kunne strække kroppen mest muligt. Da ret mange gymnastikhaller og fitnesscentre har glatte træ eller betongulve, giver det rigtig god mening at bruge et underlag som giver dig mulighed for at stå helt fast. Det er her træningsmåtten kommer til sin ret. 

Den 3 funktion som en træningsmåtte har, er at den giver dig et rent underlag. Hvis du har trænet i et fitnesscenter, ved du godt at de ikke altid flyver rundt med støvsugeren hele dagen og der bliver naturligvis beskidt, da der kommer 100vis af mennesker ind og ud gennem hele dagen. Derfor er det meget rart ikke at skulle smide sin svedige krop ned på det beskidte gulv, for at agere gulvmoppe. Kombineret med de andre funktioner, er det nærmest umuligt at finde et fitnesscenter uden en træningsmåtte.

Billig træningsmåtte

Prisen træningsmåtter hos danske forhandlere svinger mellem 130-800 kr. Der kan derfor være rigtig mange penge at spare ved at vælge en billig træningsmåtte. Vi har lavet en guide, hvor vi hjælper dig med at finde de bedste billige træningsmåtter.

Ekstra tyk træningsmåtte

Der er rigtig mange som efterspørger en tyk træningsmåtte og nogle sågar en ekstra tyk måtte. Da standard træningsmåtter har en tykkelse på mellem 0,5-1 cm. har vi valgt at lave en oversigt hvor du kan finde tykkere modeller. Vi har samlet alle de bedste ekstra tykke træningsmåtter her på denne side.

Træningsmåtte 2 cm

2 cm træningsmåtter er blevet enormt populære over de seneste par år. Derfor har vi lavet en nem oversigt som viser alle de forskellige træningsmåtter på 2 cm fra danske forhandlere på denne side.

Stor træningsmåtte

Der kan være mange grunde til at vælge en stor træningsmåtte, for de fleste er det et spørgsmål om deres højde. Da en standard træningsmåtte er 180 cm lang, er det jo ikke nok hvis man selv er 190 eller højere. På denne side kan du få hjælp til at finde en stor træningsmåtte.

Casall træningsmåtte

Casall er et kendt svensk brand, der de seneste år er gået all in på lave hjemmetræningsudstyr til især kvinder.

Vi har samlet alle de forskellige Casall træningsmåtter på denne side.