Valleprotein guide

Valle er uden tvivl en af de bedste proteinsupplementer. Valleprotein er det mest sælgende supplement i hele verden.

Valleprotein er en af mælkeproteinerne, hvilket udgør 20% af mælkeproteiner. Da mælk er første og eneste mad til pattedyr, når de bliver født, er det logisk, at mælken har alt kroppen behøver for at vokse og udvikle sig. Et af proteinerne som med til at udvikle muskler hos voksne er valle. Valle har mange aminosyrer (20), som omfatter 9 essentielle.

Valle – Højkvalitets protein

Aminosyrer sammensætning

En af de vigtige faktorer for proteinkvalitet er antallet og typerne af aminosyrer som udgør dette protein. Valleprotein har alle aminosyrer, som gør det til et “komplet protein”. Valle har også alle 9 essentielle aminosyrer.

icon
<? echo $title; ?>
169 kr.
98/100 Bedømmelse
Whey 100 bodylab

Den whey, man i dag finder i diverse typer af whey-proteinpulvere, har gennemgået flere forskellige oprensningsprocesser for at frasortere de uønskede bestanddele – f.eks. fedt og laktose. Er proteinpulveret helt (eller næsten) rent for fedt og laktose, kaldes det whey-proteinisolat, mens proteinpulver med en smule fedt kaldes whey-proteinkoncentrat.

Bodylab Whey 100 består af en blanding af 100 % rent udenatureret whey-proteinkoncentrat og whey-proteinisolat og indeholder kun få g fedt og laktose pr. 100 g proteinpulver. Vi er hele tiden på jagt efter at skabe den perfekte synergi i vores variantudvalg, og vi udvikler løbende nye, lækre smage. Du vil derfor finde en vifte af smagsvarianter.

Hvorfor er denne model bedst?

Most solgte proteinpulver i danmark

9 forskellige smagsvarianter

Lav pris i forhold til mængden af protein

Researched Sources
12
Kilder undersøgt
Reviews Considered
18
Anmeldelser gennemgået
Hours Researching
16
Timers dataindsamling
Products Evaluated
7
Produkter anmeldt

 • Bulkpowders Whey
  Bulkpowders Whey
  Prisen pr. gr. protein er også super god. Du betaler 0,148 kr. pr. gram proteinpulver, hvilket kun findes billigere hos MyProtein. Bulkpowders whey er et rigtig godt alternativ til bodylabs whey 100. Da det faktisk indeholder en smule mere protein, men prisen er lige lidt højere. Hvilket gør at det ikke kan blive til mere end en anden plads.​ Bulkpowders whey fås i mere end 20 forskellige smage. De har blandt andet en super lækker smag med banankaramel.
  • Du betaler kun 0,148 kr. pr. gram proteinpulver
  • Stammer fra græsfodret køer
  • Instantised for klumpfri blanding
  • Garanteret kvalitet gennem uafhængig testning
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Bulkpowders.dk 89 0 89 Læs mere
 • Linus pro whey100
  Linus pro whey100
  Har du sagt vægttræning, så kommer du nærmest heller ikke udenom proteinpulver. Protein hjælper med at opbygge og vedligeholde dine muskler. Protein er de små byggestenen i kroppen og udsætter du din krop for mere belastning / aktivitet, så har kroppen også brug for mere protein til at opbygge musklerne. Værd at vide om produktet - Mængden af fedt og kulhydrat er reduceret - Højt indhold af BCAA - 100% vallekoncentrat - Ingen tilsat sukker Stort udvalg af de mest populære smagsvarianter Du finder selvfølgelig favoritterne vanilje, chokolade og jordbær, men derudover er der også pistacie, blåbær, lakrids og en helt neutral version.
  • Mængden af fedt og kulhydrat er reduceret
  • Højt indhold af BCAA
  • 100% vallekoncentrat
  • Ingen tilsat sukker
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Helsebixen.dk 199 0 199 Læs mere
 • BioTechUSA 100% Pure Whey
  BioTechUSA 100% Pure Whey
  Dette proteinpulver indeholder hele 17% protein og er uden tilsat sukker. Udover det meget høje proteinindhold, samt den gode smag, får du også hele 35 serveringer pr. pose.
  • Indeholde 78% protein
  • Ikke tilsat sukker
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Musclehouse.dk -30%139 0 139 Læs mere
 • Nutramino proteinpulver
  Nutramino proteinpulver
  Proteinpulver indeholder minimalt med sukker og fedt, og er perfekt til at opbygge ren muskelmasse i forbindelse med din træning. Du kan også anvende det som et let mellemmåltid, hvis du er i gang med at tabe dig. Det er ganske ufarligt og naturligt produceret af blandt andet valle fra malkekøer. Du kan få mange forskellige smagsvarianter: Stracciatella, jordbær, chokolade, choko-banan og vanilje. Det er nemt at bruge. Du blander bare 1 scoop (28 gram proteinpulver) med 150-200 ml vand i en shaker og ryster det godt sammen. Træner du i fitnesscenter, kan du gøre det nemt for dig selv ved at fylde din shaker med den passende mængde proteinpulver hjemmefra - og så blot tilsætte vand, når du kommer frem. Nutramino Protein indeholder 100% valleprotein i en udvalgt kombination af ultrafiltreret isolat og koncentrat. Kombinationen af valleprotein og kun en minimal mængde sukker og fedt giver dig de helt rigtige byggesten til at opbygge ren muskelmasse. Nutramino Protein er rig på de tre vigtige BCAAs; L-leucin, L-isoleucin samt L-valin og absorberes hurtigt i kroppen, så du får de resultater, du træner for at opnå
  • Lavt indhold af sukker og fedt
  • Kun 144 kr. pr. kg.
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Billigfitness.dk -27%289 0 289 Læs mere

Protein Fordøjelighed Korrigeret Aminosyre Score (PDCAAS)

Dette er et mål for proteinværdien i menneskelig ernæring.

Valle har sammen med kasein, æg, sojaproteiner og mælk den højeste score af PDCAAS – 1.

Det betyder, at valleprotein er fuldstændig fordøjeligt.

Valle er også et hurtigt fordøjeligt protein (modsat kasein, der er et langsomt fordøjeligt protein). Selvom hurtig fordøjeligt og med høj værdi af PDCAAS viste undersøgelser, at fordøjeligheden er højere, når enzymatisk hydrolyse af protein sker – hydrolysater har bedre fordøjelighed.

Valleproteinet har en meget kompliceret struktur – opbygning (valle har 4 typer af struktur – primær struktur, sekundær struktur, tertiær struktur og kvaternære struktur), hvilket gør det mere kompliceret for enzymer at fordøje. For at forbedre fordøjeligheden endnu mere, anvendte forskere enzymer til at fordøje protein lidt mere, før det kom i maven. Dette produkt kaldes hydrolysater.

Når du vælger denne type valle proteinpulver, er hydrolysat et bedre valg ifølge nogle undersøgelser. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1363751/

BV valle – den højeste værdi

Biologisk værdi af proteiner (BV) er mål for, hvor meget af et spaltet protein der vil blive indarbejdet i kroppens proteiner. På denne skala har valle den højeste værdi – 96.

PER – valle i top 5

Protein effektivitet ratio (PER) beregnes ved at dividere øgning i kropsmasse (i gram) med proteinindtag (i gram). Valle proteinpulver har 2,6, som blot er en smule lavere end æg og muskelkød (oksekød, lam).

Muskelvækst og valle proteinpulver

Muskelvækst, eller muskel hypertrofi er processen, hvor musklerne tilføjer flere proteiner i musklernes celler, så cellerne bliver større. Musklen vil ikke producere nye og flere muskelceller (hyperplasi), vil antallet af celler forblive det samme, men størrelsen af celler vil ændre sig, og de vil blive større.

For at øge størrelsen, vil celler have brug for flere byggesten – proteiner. To vigtige proteiner i muskler er myosin og actin. For at give flere proteiner til musklerne, er der brug for flere proteiner fra kosten eller kosttilskud.

Desuden vil musklen ikke vokse uden en eller anden form for stimulering. For at stimulere musklerne til at vokse, skal musklerne få “signal”, om at de er i “fare” for at komme til skade eller ødelægges. Det sker under vægttræning, især under tung vægttræning. Da modstanden er enorm, forsøger musklerne at beskytte sig selv ved at blive større (tykkere). At blive tykkere betyder at tilføje flere proteiner til musklens fiber.

Valleproteiner er en af de bedste proteinkosttilskud der anvendes til muskelvækst. Undersøgelser viste, at koncentrationen af aminosyre i blodet (især leucin), efter modstandsøvelser og efter fordøjelse af valleproteiner er betydeligt højere end i placebogruppen.

Valle har samme gavnlige effekt på musklers hypertrofi for både mænd og kvinder.

Beskyttelse af muskler

Undersøgelse af leucin (essentiel aminosyre, der kan findes i valleprotein i høje mængder) blev udført med det formål, at se om det er muligt, at beskytte muskeltab hos midaldrende voksne, der ikke er aktive. Lavt aktivitetsniveau er en af de vigtigste årsager til muskelmassetab og muskelsvaghed. Leucin kosttilskuddet blev givet til individer i 2 uger og resultaterne viste, at leucin delvist kan beskytte muskler i inaktive individer. Selv om denne undersøgelse var ved hjælp af leucin som supplement og ikke hele valleproteinet, eftersom valle har høj en mængde leucin, kan det antages, at valle vil have lignende virkninger på beskyttelse musklerne.

Valle proteinpulverEr tilskud nødvendigt?

Tilskud betyder ekstra indtag af (i dette tilfælde) proteiner føjet til indtagelse gennem føden. Nogle atleter og bodybuildere har højere behov for proteiner for at få større muskler eller for at beskytte muskler fra katabolisme under langvarig periode med fysiske aktiviteter.

For at kunne indtage, for eksempel 2 g pr kg, skal atleter der vejer 90 kg, indtage 180 g af proteiner. Det svarer til 30 æg eller 800 g af kyllingebryst eller 6 liter mælk og så videre. Det er ikke kun en enorm mængde mad, men det også har andre makroer i højere mængder end nødvendigt for kroppen, såsom fedt og kolesterol. I dette tilfælde er kosttilskud den bedste og eneste løsning.

Også i nogle tilfælde af vægttabsprogrammer, kan små mængder af proteinkosttilskud give gode resultater.

Vægttab og valle proteinpulver

Der er et godt videnskabeligt bevis for brug af valle proteinpulver for appetit og vægtkontrol. Alle proteiner er makronæringsstoffer, der har brug længere tid om at blive fordøjet. Kroppen har brug for mere tid til at fordøje proteiner end kulhydrater. Dette er hovedårsagen til, at indtag af flere proteiner i kosten vil øge tiden uden at føle sig sulten.

Valle betragtes ikke kun som en af de bedste proteinvalg, fordi det er relativt billigt og er et højkvalitets protein, men undersøgelse viste også, at individer under anvendelse af valle forblev mætte længere end forsøgspersoner i placebogruppen og kaseingruppen. Det betyder at forsøgspersoner, der indtog valle havde mindre fødeindtagelse.

Diabetes og valleprotein

En masse forskellige proteinkilder blev undersøgt for at forsøge at finde forbindelsen mellem sukkersænkende egenskaber. Valle har de bedste resultater til sænkning af blodsukkeret, ikke kun hos personer med diabetes, men også hos raske forsøgspersoner.

Yderligere undersøgelser med valle proteintilskud

Hepatitis B

Nogle undersøgelser viste at 24g af valle per dag viste forbedring i leverfunktionen hos patienter med hepatitis B. Der var ingen forbedring hos hepatitis C-patienter.

Immunsystem

Nogle undersøgelser antyder, at valleprotein kan forbedre nogle af immunsystemets funktioner.

Sammenfatning af alt ovenstående, er valleprotein en af de bedste proteinkilder naturen gav os. Især i form af supplementpulver, som vi kan bruge på en smart og kontrolleret måde. Det giver os mulighed for præcist at dosere vores daglige proteinbehov og med andre makro- og mikronæringsstoffer og fysisk aktivitet, er vi i stand til at styre vores vægt med lethed.