I Danmark elsker vi kaffe, vi drikker kaffe når vi står op om morgenen, vi drikker kaffe i middagspausen, og vi drikker kaffe om aftenen, når vi har fået fri fra arbejde. Mange af os fungerer næsten ikke før, vi har fået vores første kop kaffe om morgenen. Selvom vi drikker så store mængder af kaffe, så er der mange, som går på kompromis med kvaliteten af den kaffe, de drikker. En fordom mange har er, at kvalitetskaffe tager lang tid at lave og at det er dyrt, to fordomme som ikke nødvendigvis passer, læs hvorfor her.

De moderne kaffemaskiner

Mange danskere har i dag en kaffemaskine, som maler bønnerne selv, og ellers har man helt sikkert været på besøg hos nogen med sådan en maskine. Det eneste en maskine som denne kræver er, at man sørger for at købe ristede kaffebønner, som skal påfyldes en gang imellem.

Hvis man ikke drikker mere end et par kopper kaffe om dagen, så vil man dog i længden gå på kompromis med smagsoplevelsen. Kaffens aroma forsvinder nemlig over tid, så snart man åbner for posen, og det tager alligevel noget tid, inden man har tømt en hel pose kaffebønner. Der findes dog en lige så hurtig måde at lave kvalitetskaffe på, uden man skal gå på kompromis med smagen.

Kaffekapsler til den travle morgen

Nespresso med George Clooney som frontfigur satte for år tilbage kaffekapsler på verdenskortet, og siden da er de også blevet meget populære hjemme i Danmark. Det smarte ved kaffekapslerne er, at du sætter en enkelt kapsel i din kaffemaskine, og så ved du lige præcis, hvordan din kaffe er, når den er færdigbrygget, idet det er den samme slags kaffe og samme mængde kaffe hver gang.

Det kapslerne kan sammenlignet med ovennævnte er, at de er hermetisk forseglet, hvilket vil sige, at der ikke kommer luft ind eller ud af kapslen, før den bliver sat i maskinen. Med denne forsegling sikrer man sig, at kaffen inde i kapslen vil smage fuldstændig ens op til to år efter produktionsdatoen. Sammenlignet med andre typer kaffemaskiner, så vil du med kaffekapslerne ikke komme til at gå på kompromis med smagen.

Samme oplevelse over alt i verden

Det du også sikrer dig med kaffekapsler, hvis du bruger et bestemt mærke, som f.eks. Nespresso er, at du vil få den samme kaffe om du er i Danmark, USA eller Japan. Ligesom med firmaer som McDonald’s, så er der nogen ting, der bare skal være de samme, og for mange er kaffe en af de ting.

I de forskellige kaffekapsler er det den samme bønne, ristet på samme måde, tilsat den samme mængde vand gang på gang. Dette er netop gjort for, at kunder får den samme kvalitetsoplevelse hver gang, de trykker på knappen.

En verden af smage og styrker

En anden ting som er fantastisk med kaffekapsler er, at der findes så mange forskellige slags kapsler. Der findes kapsler med høj styrke og en intens smag af kaffe, der findes kapsler der er mildere i smagen, og der findes kaffe med noter af alt fra vanilje og karamel til bær og frugter. For at sige det med andre ord er mulighederne mange, hvilket også betyder, at man har chancen for at variere, hvilken kaffe man drikker fra kop til kop.

Det kan være fantastisk, men også forvirrende fordi der er så mange forskellige slags kaffe at vælge imellem.

Find den type kaffe, der passer dig

Heldigvis er det muligt at blive vejledt, hvis man gerne vil begynde at bruge kaffekapsler. Man kan blandt andet hos Nespresso tage ind i en af deres butikker, hvor medarbejderne kan vejlede dig til at finde lige den type kaffekapsel, der passer til dig. Et alternativ er at købe en kasse med en masse forskellige kapsler. Når du skal finde ud af, hvilken der er bedst til dig, kan du starte med at opdele dem efter regioner.

Om en kaffe kommer fra Sydamerika, Afrika eller Asien har nemlig meget at sige, og mange gange er det et godt sted at starte. Herefter kan man kigge på, hvilken styrke man er til, og stille og roligt tuner man sig ind på, hvilken kaffe der passer til en selv.

Der er tænkt på miljøet

Med brugen af kaffekapsler kan man godt komme til at tænke på, om det mon er godt for miljøet, når der bliver fremstillet så mange kapsler på verdensplan. Heldigvis er mange af firmaerne miljøbevidste, og af denne grund, vil man opleve, at flere firmaer benytter sig af aluminiumskapsler.

Det smarte med aluminiumskapslerne er, at man kan lave den hermetiske forsegling på kapslerne, som nævnt tidligere, men også at man kan samle sine aluminiumskapsler og sende dem til genbrug. Der findes registrerede indsamlingspunkter rundt om i landet, hvor du kan aflevere kapslerne, hvor de herefter vil blive sendt tilbage til fabrikken og blive genanvendt.

Lad vær med at bruge vand fra vandhanen

Når man brygger sin kaffe, kan man være fristet til at fylde vandbeholderen op med vand fra hanen. Hvis du vil have den bedste smagsoplevelse, så brug dog i stedet for mineralvand, eller i hvert fald vand, der er filtreret. Det vand der er i vores vandhaner i Danmark indeholder en masse kalk, hvilket får din kaffemaskine til at kalke til over tid.

Det ødelægger ikke maskinen, men det kræver, at du en gang imellem køber et afkalkningssæt, noget du næsten kan slippe for ved at bruge mineralvand. En anden grund til at gå væk fra at bruge vand fra vandhanen er, at du vil få en meget bedre smagsoplevelse ved brug af mineralvand. Indholdet af kalk medvirker nemlig til en kedelig og flad smag, noget man gerne vil slippe for.

Nespresso – what else?

Når man snakker om kaffekapsler, så tænker man oftest på Nespresso, og de er da også førende på markedet. Nespresso er ejet af Nestlé, som også ejer Starbucks, der er en anden af de helt store spillere på kaffemarkedet. Derfor er det oplagt at gå til Nespresso, når man søger kaffe af kvalitet.

Dog findes der også andre firmaer på markedet, som ønsker at give dig kaffe af høj kvalitet. I mange danske hjem vil man derfor i stedet for finde en kaffemaskine fra Dolce Gusto. Disse maskiner bruger også kapsler, men de skiller sig ud fra Nespresso. Den afgørende forskel er, at Nespresso har har specialiseret sig på kaffe udelukkende, hvor du med Dolce Gusto kapsler vil kunne lave et hav af varme drikke.

Så hvis man er en børnefamilie, hvor man både vil kunne lave kaffe og varm kakao på én maskine, så kan det være, at Dolce Gusto i stedet for er vejen at gå.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *