Motion-online.dk » Alle guides » Helse » Tilskud til kosten » Chiafrø

Bedste Chiafrø: Se top 12

(opdateret juli 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde chiafrø. Vi har udvalgt de 12 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 12 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på chiafrø | ✅ Chiafrø-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Top 3 chiafrø

Her kan du se de 3 bedste chiafrø ud af de 12 chiafrø vi har på vores liste her på Motion-online.dk
De 3 chiafrø er udvalgt baseret på bl.a. følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på chiafrø | ✅ Chiafrø-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Frøkværn til at knuse Hørfrø, Chiafrø, Sesamfrø og lignende – Billig fragt

Den første anbefaling på vores liste har vi fundet hos Gourmetshoppen.com.

Her kan “Frøkværn til at knuse Hørfrø, Chiafrø, Sesamfrø og lignende – Billig fragt” fås til 369,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Prisbelønnet kværn til nem og hurtigt at knuse og male hørfrø, chiafrø sesamfrø, sennepsfrø, korianderfrø, valmuefrø og hirse.
Udstyret med en højkvalitets keramisk kværn der kan justeres til forskellig grovhed. F.eks.
skal hørfrø knuses for at kunne opta…

Se hos Gourmetshoppen.com ❯❯

2: Companion Chicken Stripes w/ Chia seed 80g

Anden anbefaling har vi fundet hos Proshop.dk, hvor du kan købe Companion Chicken Stripes w/ Chia seed 80g til kun 19,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Godbidderne er glutenfri, uden tilsat sukker og 100% naturligeIngredienser:Kylling 70,8%, grøntsagsprotein 9%, kartoffelstivelse 8%, chiafrø 8%, grøntsagsglycerin 2%, sorbitol 2%, salt 0,2%Garanteret analyse:Råprotein ≥ 25%, råfedt ≤ 6,5%, råfiber ≤…

Se hos Proshop.dk ❯❯

3: Havrebar m.abrikos & chiafrø Ø

  • Dagens pris: 25,- kr.
  • OBS! Tilbud i dag – normalpris 38,-, nu kun 25,-.
    Du sparer 13 kr. / 34 %
  • Fundet hos Økologisk-Supermarked

Næste anbefaling er “Havrebar m.abrikos & chiafrø Ø”.

Dagens bedste tilbud på “Havrebar m.abrikos & chiafrø Ø” har vi fundet hos Økologisk-Supermarked hvor prisen lige nu er 25,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Glutenfri havrebar med tørrede abrikoser og chiafrø fra Doves….

Se hos Økologisk-Supermarked ❯❯

4: Funktionel Mad Brødmix – chiafrø (250 g)

  • Dagens pris: 55,- kr.
  • OBS! Tilbud i dag – normalpris 59,-, nu kun 55,-.
    Du sparer 4 kr. / 6 %
  • Fundet hos Viivaa.dk

Produkt nummer 4 på vores “chiafrø-liste” er Funktionel Mad Brødmix – chiafrø (250 g) som du lige nu kan købe for 55,- hos Viivaa.dk

Se hos Viivaa.dk ❯❯

5: Sukrin Chiabrød – 250g

Forhandlerens beskrivelse:
Brødmix m. Chia Nu kan du lave et glutenfrit brød uden æg med kun 1,4 gram kulhydrat pr.
skive.
Brødet er uden æg, mælk, gluten, gær, sukker og soja.
Brødmixen skal kun mixes med vand.
Smagen er så tæt på almindeligt lækkert grovbrød, at det næsten er for…

Se hos Muscle House ❯❯

8: Unik Food Chiafrø Ø – 1 kg

  • Dagens pris: 127,95 kr.
  • Fundet hos Med24

Forhandlerens beskrivelse:
Økologiske chiafrø.
Lækre økologiske chiafrø til morgenmad og madlavning bagning.
Opbevaring: Efter åbning opbevares tørt og i lukket pose….

Se hos Med24 ❯❯

9: Urtekram Chiafrø Ø – 300 gr

  • Dagens pris: 45,- kr.
  • Fundet hos Med24
  • Mærke: Urtekram

Forhandlerens beskrivelse:
Økologiske chiafrø fra Urtekram Chiafrø kommer fra en plante i myntefamilien og stammer oprindeligt fra Sydamerika.
De kan bruges i bagværk eller fx i den populære spise chiagrød som kan laves på mange måder.
Prøv denne opskrift på Chiagrød Indhold 300 g…

Se hos Med24 ❯❯

10: Rømer chiafrø Ø – 250 gram

  • Dagens pris: 36,50 kr.
  • Fundet hos Med24
  • Mærke: Rømer

Forhandlerens beskrivelse:
Chiafrø er en af planterigets bedste kilder af Omega-3 Økologiske chiafrø fra Rømer.
Frøets størrelse kan sammenlignes med et sesamfrø.
Indholdet af omega-3 fedtsyrer er dog væsentligt højere i et chiafrø.
Frøet er en af planterigets bedste kilder af omeg…

Se hos Med24 ❯❯

11: Natur-Drogeriet Chiafrø Ø – 500 g

  • Dagens pris: 63,- kr.
  • Fundet hos Med24
  • Mærke: Natur Drogeriet

Forhandlerens beskrivelse:
Natur-Drogeriet Chiafrø økologisk – 500 g Chiafrø egner sig godt til bagværk eller lav en lækker chiagrød Chiafrø har et naturligt indhold af omega-3 fedtsyrer, kostfibre og protein.
Sådan anvender du Chia-frø Chiafrø kan anvendes i masser af forskellige…

Se hos Med24 ❯❯

12: Spis Økologisk Chiafrø Ø – 500 g

  • Dagens pris: 54,- kr.
  • Fundet hos Med24

Sidste produkt på vores liste er Spis Økologisk Chiafrø Ø – 500 g som vi har fundet til 54,- hos Med24.

Forhandlerens beskrivelse:
ChiafrøØkologiske chiafrø, der har en neutral smag og mange anvendelsesmuligheder.Chiafrø er super gode i bagværk, grød, smoothies, salater og meget andet.
Frøene er kilde til protein, kostfibre og omega 3 fedtsyrer.ØkologiskeNeutral smagMange anvendelses…

Se hos Med24 ❯❯

Chiafrø fra udvalgte mærker

På vores liste her har vi samlet de 12 bedste chiafrø på tværs af alle mærker og brands. Men vi har også lavet lister for hvert brands, så for mere detaljeret information kan du klikke dig ind på disse lister og finde det helt rigtige chiafrø til dine behov:

Købsguide til chiafrø

Det grundlæggende om chiafrø?

Chiafrø er frø fra planten salvia hispanica, oprindet fra Sydamerika – Mexico og Guatemala. Hvis du føler at navnet ”salvia” virker bekendt, så har du ret! Salvia officinalis er en anden plante fra den samme familie kendt som salvie. Disse to planter er praktisk meget tætte fætre og har begge en lang historie i naturmedicinsk brug og for forbedring af sundheden.

Er chiafrø lignende andre mere kendt planter?

Hvis du er bekendt med hørfrø, så kan vi starte med at sige, at chiafrø har meget tilfælles med hørfrø – rige på fiber, omega-3 og omega-6 fedtsyrer og kvalitet protein.

Chiafrø makronæringsstoffer

Du kan finde alle makroerne i chiafrø – kulhydrater 36%, protein 11% og fedt 53%. Lad os starte med kulhydraterne. Det ligner at chiafrø har masser af kulhydrater, men hvad det er endnu vigtigere, er hvilken slags kulhydrater. Tre spiseskefulde (omkring 28g) har 12g kulhydrater hvor 11g af dem er fibre. Det betyder praktisk talt at alle kulhydraterne er fibre.

Fibre i chiafrø

Fiber er en ekstremt vigtig del af menneskets kost. De er ikke fordøjelige, hvilket betyder vi ikke får energi fra dem, men de er en af de vigtigste makroer (type kulhydrat) for fordøjelsessystemets sundhed. Dagligt behov kvinder på 50 og yngre er 25g per dag, for mænd på samme alder, 38g, hvilket betyder 3 spiseskefulde af 11g fiber er næsten halvdelen af det daglige behov for kvinden og lidt mindre end en tredjedel for manden.

Når vi taler om fibre er det vigtigt at sige, at der er to typer fibre – opløselige og uopløselige. Begge af dem har forskellige funktioner i vores krop. Opløselige fibre opløses i vand hvilket skaber et geleagtigt materiale og de hjælper sænke blodsukkeret og kolesteroltallene. Uopløselige fibre kan ikke opløses i vand og de hjælper tarmbevægelse og forstoppelse. Rationeringen af uopløselige og opløselige fibre i chiafrø er 1:4 i opløselige fibres favør, hvilket er meget vigtigt, fordi der ikke er mange fødevarer med så stor mængde af opløselig fiber.

Fibre, kardiovaskulær sundhed og diabetes

Flere og flere undersøgelser viser sammenhæng mellem fødevarer rige på fibre og hjerte-kar-sundhed, især opløselig fiber type. Det blev nævnt tidligere, at opløselige fibre kan reducere niveauet af kolesterol, og chiafrø har 4 gange flere opløselige fibre, omkring 2 g i tre spiseskefulde frø. Når vi sammenligner med nogle af de andre ”superfødevarer”, har Chiafrø op til 20 gange flere opløselige fibre. At sænke niveauet af blodsukkeret er en anden fordel af opløselige fibre, hvilket hjælper med forebyggelse af type 2-diabetes.

Fødevarer med højt GI (glykæmisk indeks) og chiafrø

Nogle undersøgelser finder forbindelse mellem opløselige fibre i kombination med fødevarer med højt glykæmisk indeks. Hvis fødevarer rige på opløselige fibre er indtaget med fødevarer med et højt glykæmisk indeks, kan blodsukkeret være lavere end i tilfældet med kun at spise fødevarer med højt glykæmisk indeks uden mad rig på fibre. Lad os her nævne, fødevarer med højt glykæmisk indeks (GI) repræsenterer hvor højt niveauet af glukose vil være i blodet efter indtagelsen af maden. Hvorfor er det dårligt? Hvis niveauet er meget højt, vil kroppen producere mere insulin for at fjerne hurtig glukose fra blodet, og konvertere det til fedt og opbevare det. Tro det eller ej, pludseligt højt niveau af glukose i blodet behandles af kroppen som en potentiel trussel (toksin), så den reagerer hurtigt for at beskytte sig selv. Det er derfor, hvis niveauet af glukose i blodet er lavt (sult) og i stedet for at indtage komplekse sukker arter, der fordøjes langsomt og frigiver mindre mængder sukker i blodet, indtager personen simple sukker arter, der kan nå høje niveauer hurtigt, efter en meget kort periode, vil personen få det bedre (energi fra sukkeret) og efter blot et par minutter, kan personen begynde at føle sig værre, fordi kroppen fjernede den overskydende mængde sukker hurtigt. Dette er også en god måde at få type 2-diabetes på, ved for ofte at have høje niveauer af blodsukker, hvilket tvinger kroppen til at producere for store mængder insulin. På den anden side, kan mad rig på opløselige fibre reducere denne mængde, hvis de tages sammen med fødevarer med højt GI. Et godt eksempel kan være cornflakes med ekstremt højt GI (92) som morgenmad og dertil chiafrø.

Chiafrø og tyktarmens sundhed

Tyktarmskræft er den tredje mest almindelige form for kræft i USA. Forkert afføring er stigende risiko for tyktarmskræft. Dette er hovedårsagen til, at læger anbefaler at spise mad rig på fibre regelmæssigt. Med kun 3 spiseskefulde kan du få halvdelen (hvis kvinde) eller tredjedel (hvis mand) af dagligt behov af fibre. Det kan gøres nemt ved at tilføje chiafrø i morgenmaden.

Chiafrø og høj kvalitets proteiner

Det meste af tiden, når vi taler om frø, er det meget sandsynligt, at proteiner vil være af høj kvalitet. Hvorfor det? Frø er en del af planten, der vil give en helt ny plante, hvilket betyder al indmaden skal være byggesten – aminosyrer, 20 af dem. For vores krop 9 er afgørende – kroppen er ikke i stand til at lave dem, de skal komme fra maden. Ikke blot det, men chiafrø har alle 9 essentielle aminosyrer, og kombinationen af alle 20 (der er 20 aminosyrer, der skaber levende væseners proteiner) er meget vigtigt for proteinernes kvalitet.

Kasein og valle er en gruppe af proteiner fra mælk eller mælkeresterne fra processen med at lave oste af mælk. Disse to grupper betragtes som en af de bedste proteiner til opbygningen af muskler. Æg har den højeste kvalitets proteiner, efter er noget af kødet, og derefter kasein og valle. Tre spiseskefulde chiafrø har 4 g proteiner med kvalitet lidt mere end kasein og valle. Denne mængde er ikke særlig høj for at bruge chiafrø som en primær fødevare til opbygning af muskler, men det er fantastisk til kombination med andre kvalitets og proteinrig mad, fordi de normalt ikke har fibre. Kød er ikke blot rig på fibre, men det er også rig på mættet fedt, og det er den anden grund til, at kombinere chiafrø med kød.

Højt indhold af omega-3 og omega-6 fedtsyrer i chiafrø

Omega-3 og omega-6 er flerumættede essentielle fedtsyrer. Essentiel betyder, at vores krop ikke kan lave dem, og vi får dem ved at spise mad. Chiafrø har et meget højt niveau af omega-3 fedtsyrer, med forholdet 3: 1 til fordel for omega-3. Kroppen har brug for flere omega-6 fedtsyrer end omega-3, men i rette forhold fra 1: 1 til 1: 4 til fordel for omega-6. Undersøgelser viste, at menneskets kost, især den vestlige kost har op til 1:20 til fordel for omega-6 og det kan være grunden til at gå ind for fødevarer meget rig på omega-3 fedtsyrer.

Her er det godt at nævne, at vi ikke bare kan tale om omega-3 fedtsyrer, for vores krop har brug for 2 former for omega-3: EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre). Vores krop kan ikke tale altid konvertere alle af omega-3 fedtsyrerne fra vegetabilske fødevarer, så det er bedst at bruge vegetabilske fødevarer rige på omega-3 i kombination med kød (især fisk – laks, sardin) der er rigt på omega-3.

Reducer inflammation

Omega-6 fedtsyrer har en vigtig rolle i inflammationsprocessen i menneskekroppen. Alle disse molekyler syntetiseret fra omega-6 er vigtige i den normale funktion af vores krop og i beskyttelse mod infektioner, så længe vi ikke har for mange omega-6 fedtsyrer, der kan fremme højere inflammation (smerte kan også øges). På den anden side, sænker omega-3 fedtsyrer inflammationsniveauet, det betyder ikke, at fratagelse af omega-6 vil gøre os konstant sunde, ganske modsat, uden nok omega-6 vil vores krop ikke have et ordentligt forsvar under infektion. Alt dette betyder, at vi skal have balance i vores kost, med nok omega-3 og omega-6 fra forskellige kilder (udvalg af mad).

”Godt” over ”dårligt” kolesterol

Nogle studier viste, lavere niveau af LDL (”dårligt kolesterol”) i løbet af diæten med chiafrø, men de brugte en kombination af chiafrø og et par andre ingredienser, så de kan ikke sige det primært er på grund af frøene eller om det var de andre ingredienser.

Studier med rotter (i 2008) og kun brug af chiafrø, viste forhøjede niveauer af HDL – godt kolesterol, reduktion af inflammation, mindre mængde mavefedt og triglycerider.

Stærke knogler

Bare tre spiseskefulde har 18% af det daglige behov for voksne, baseret på en 2000 kaloriers diæt. Calcium er et grundlæggende mineral for knogledannelse. Fra al calcium i kroppen er 99,5% i knoglerne.

Osteoporose er en medicinsk tilstand, der gør knoglerne svage, som kan forårsage nemme brud af knogler. Under denne tilstand mister knogler calcium og de bliver mere skrøbelige. Mennesker med lavt indtag af calcium er i større risiko for at udvikle osteoporose. Ordentligt niveau af calcium vil beskytte knoglerne ved at holde høj densitet – stærkere knogler.

Et andet mineral som der er et højt indhold af er fosfor – 3 spiseskefulde indeholder 27% af det daglige behov. Det er interessant, at der er et højt indhold af dette mineral sammen med calcium, fordi de sammen gør knoglerne stærke.

Og det er ikke alt – antioxidanter

Mangan (Mn), kobber (Cu) og zink (Zn) fundet i chiafrø, er ikke kun byggeklodser for knoglerne, men også vigtige i antioxidanter i 3 hovedformer (isoformer) af SOD – superoxiddismutase: Cu / ZnSOD (SOD1 ), MnSOD (SOD2), Cu / ZnSOD (SOD3). Indtil videre har undersøgelser fokuseret på rollen af SOD – superoxiddismutase i forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme som forhøjet blodtryk og åreforkalkning.

Chiafrø sammenfatning

Stor kilde til fibreisær opløselige, sænker blodsukker, kolesteroltalhjerte-kar-beskyttelse! Sunde fordele for fordøjelsessystemet.

Høj kvalitets protein – alle 20 aminosyrer – 9 af dem essentielle.

Omega-3 / omega-6 fedtsyrer – sund hjernefunktion, sænkning af dårligt kolesterol LDL ”dårligt” (lav-densitet lipoprotein), sænkning af triglyceridniveauer, øgning af LDH ”godt” (høj-densitet lipoprotein) niveau.

Mineraler – stærke knogler, mindre risiko for osteoporose, fantastiske antioxidanter.

Selvom chiafrø er meget sunde, er den bedste diæt en variation og sunde fødevarer.