Motion-online.dk » Alle guides » Sportsartikler » Friluftsliv » Camping og vandreture » Diverse camping » Foldekniv

Bedste Foldekniv: Se top 10

(opdateret juni 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde foldeknive. Vi har udvalgt de 10 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 10 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på foldeknive | ✅ Foldekniv-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Top 3 foldeknive

Her kan du se de 3 bedste foldeknive ud af de 10 foldeknive vi har på vores liste her på Motion-online.dk
De 3 foldeknive er udvalgt baseret på bl.a. følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på foldeknive | ✅ Foldekniv-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Accusharp foldekniv med lås og glasknuser

 • Dagens pris: 199,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 299,-, nu kun 199,-.
  Du sparer 100 kr. / 33 %
 • Fundet hos Iversen-Import.dk

Vores første anbefaling er “Accusharp foldekniv med lås og glasknuser” som lige nu er på tilbud hos Iversen-Import.dk.

Her er prisen sat ned med 33 % og kan altså fås for kun 199,- – en besparelse på 100 kr.

Se hos Iversen-Import.dk ❯❯

2: Fällkniven PCX foldekniv

 • Dagens pris: 1199,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 1299,-, nu kun 1199,-.
  Du sparer 100 kr. / 7 %
 • Fundet hos Iversen-Import.dk

Anden anbefaling har vi fundet hos Iversen-Import.dk, hvor du kan købe Fällkniven PCX foldekniv til kun 1199,- kr.

Se hos Iversen-Import.dk ❯❯

3: Buck Trunk foldekniv sort eller tan-Sort

Næste anbefaling er “Buck Trunk foldekniv sort eller tan-Sort”.

Dagens bedste tilbud på “Buck Trunk foldekniv sort eller tan-Sort” har vi fundet hos Iversen-Import.dk hvor prisen lige nu er 369,- kr.

Se hos Iversen-Import.dk ❯❯

4: Buck Sprint foldekniv sort

Produkt nummer 4 på vores “foldekniv-liste” er Buck Sprint foldekniv sort som du lige nu kan købe for 759,- hos Iversen-Import.dk

Se hos Iversen-Import.dk ❯❯

10: Gerber Quadrant Modern Bambo Foldekniv

 • Dagens pris: 249,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 350,-, nu kun 249,-.
  Du sparer 101 kr. / 28 %
 • Fundet hos Apuls.dk
 • Mærke: Gerber

Sidste produkt på vores liste er Gerber Quadrant Modern Bambo Foldekniv som vi har fundet til 249,- hos Apuls.dk.

Forhandlerens beskrivelse:
Lækker foldekniv fra Gerber med et flot bambus skæfte.
Kniven er udstyret med flipåbner, der gør det muligt at åbne kniven med én finger.Knivbladet er fremstillet i stærkt stål og måler 6,9 cm. Knivens samlede længde er 10,1 cm.Vægt: 85 gram…

Se hos Apuls.dk ❯❯

132 yderligere foldeknive

De 10 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på den bedste foldekniv i 2023 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt de foldeknive vi havde udvalgt kan du også kigge blandt disse 132 foldeknive:

Foldeknive fra udvalgte mærker

På vores liste her har vi samlet de 10 bedste foldeknive på tværs af alle mærker og brands. Men vi har også lavet lister for hvert brands, så for mere detaljeret information kan du klikke dig ind på disse lister og finde den helt rigtige foldekniv til dine behov:

Købsguide til foldeknive

En foldekniv er dit nyttige og uundværlige redskab, når du er på telttur, vandretur, bjergbestigning, camping eller lignende udendørsaktiviteter. Kniven er praktisk designet sammenlignet med fastbladet knive, da du kan folde den sammen, og den fylder ikke meget i din lomme.

Der findes forskellige udgaver af foldeknive, som kan fås med forskellige egenskaber og teknikker for anvendelse, men der er funktionelle og lovgivningsmæssige forhold, du skal være bekendt med, når du skal vælge den rette knivmodel til dine behov.

Lovlige foldeknive til mange relevante formål

En kniv, der kan foldes ud ved et enkelt tryk på en knap på bladet, finder anvendelse i mange forskellige og relevante situationer.

 • Fritidsbeskæftigelse
 • Outdoor aktiviteter
 • Visse sportsrelaterede sammenhænge
 • Erhverv

Dit konkrete formål samt dine behov er med til at afgøre, hvilken foldekniv, der vil være den rette for dig. Kniven er en praktisk og funktionel model, som gør det muligt for dig hurtigt at kunne skære et klatrerreb over, og den gør det funktionelt at skære med kun én hånd.

Der kan være særlige modeller på markedet, hvor du skal være opmærksom på, om kniven fungerer med eller uden lås, og om en model er designet til højre eller venstrehånd.

Udformningen af håndtaget har indflydelse på din anvendelse af kniven. Det skal være komfortabelt for dig at arbejde med kniven, og med et solidt greb undgår du fejlsnit, samtidig med at du mindsker risikoen for at mister grebet om dit redskab. Der findes forskellige skæftedesigns, og det er individuelt, hvilken udformning samt materiale du foretrækker.

For dig som ønsker maksimal sikkerhed af din foldekniv, kan det være oplagt at vælge de modeller, som fungerer med lås.

Det er vigtigt, at du kender til lovligheden af din kniv. Her skal du både være opmærksom på længde af knivblad samt type og model.

Du skal være bekendt med knivlovgivningen

I 2016 trådte den nye og eksisterende Knivlov i kraft i Danmark. Denne medførte stramninger i forhold til lovlig anvendelse og lovlig besiddelse af knive i det offentlige rum.

Overordnet gælder det, at du kun må bære en kniv på under 12cm på knivbladet, så længe du har et relevant formål med kniven. Det kan f.eks. være i forbindelse med fritidsbeskæftigelser såsom en telttur, hvis du opholder dig i skoven, er på fisketur og lignende situationer.

Derudover kan det være nødvendigt at bære kniv i forbindelse med visse erhvervsformer samt i forbindelse med visse sportsgrene.

Dog er det ikke lovligt at bære kniven (uanset type og størrelse) i større, offentlige forsamlinger. Det kan f.eks. være til en koncert eller til en sportsbegivenhed.

I forhold til de enhåndsbetjente foldeknive blev der lempet på reglerne, så det i dag er lovligt at bære disse. Der gælder samme regler for dem, som der gælder for andre knive med blade på under 12cm.

Du må bære din kniv, så længe du har et såkaldt ”anerkendelsesværdigt formål” med den, som det står udtrykt i Knivloven. Lovgivningen giver tilladelse til, at det er lovligt at bære din kniv til og fra dit formål eller din aktivitet, som indebærer brug af kniv. Dog er det et krav, at kniven uanset type er opbevaret forsvarligt.

Vælg enhåndsbetjent foldekniv til dit behov

Den enhåndsbetjente foldekniv er praktisk for dig at anvende, hvis du tager del i sports- eller fritidsrelaterede aktiviteter, hvor du skal kunne skære med en hånd. Dette kan f.eks. være i forbindelse med fiskeri. Du finder denne model med og uden avancerede funktioner.

Den enhåndsbetjente kniv er designet med en lille knap på bladet, som du kan åbne kniven med.

Du kan finde forskellige længder på bladet af denne type kniv. Den mest brugte længde er på 7cm. Når du skal finde den model, som matcher dine behov, skal du vælge i forhold til følgende detaljer:

 • Størrelse (i sammenfoldet tilstand)
 • Bladlængde
 • Vægt og materiale

Det er en god idé at vælge foldekniv med materiale af rustfrit stål, så du kan bruge din kniv i forskellige vejrforhold og anvende den på forskellige materialer, uden at bladet ruster og mister styrke.

Hvis du skal bruge din enhåndbetjente kniv i forbindelse med krævende udendørsaktiviteter (såsom bjergbestigning eller trekking), kan vægten have betydning.

Du kan finde slidstærke og robuste modeller med en vægt på ned til 59,5g. Med en kompakt størrelse i sammenfoldet tilstand, kan du nemt opbevare kniven i en jakkelomme eller en bukselomme.

Materialet på skæftet kan både være af træ, hård plast eller stål. Farven kan enten være klassisk sort, kamuflage mønstret eller have pangfarver. Det kan være praktisk for dig med hyppige udendørsaktiviteter i forbindelse med spejder eller camping at vælge et iøjnefaldende og farvet design på skæftet. Dette gør det nemmere for dig at få øje på din foldekniv, når den ligger på jorden.

Foldekniv med lås giver større sikkerhed

Når du er beskæftiget med udendørsaktiviteter, kan der opstå situationer, hvor du kan komme til at trykke på knivens fold-ud knap. Derfor er det en god idé at vælge de modeller, som fungerer med lås.

Her kan du nemt aktivere låsen, når kniven ikke er i brug. Låsen fungerer som en hank, der kan drejes om kniven, når den foldes.

Springkniv i forskellige prisklasser

Kvalitet af skæftet, størrelsen, modellen samt omfanget af teknik og funktioner vil være med til at afgøre prisen på din foldekniv – også kendt som springkniv.

Til dig, der har brug for en funktionel og budgetvenlig kniv, som skal kunne bruges til praktiske formål i forbindelse med teltudflugter og camping, kan en kniv med et kort blad være tilstrækkelig.

De fås med slidstærke aluminiumshåndtag, som kan holde til at blive brugt igennem mange år.

Til hverdagsbrug i forbindelse med fritidsbeskæftigelser kan foldekniven med smal profil være funktionel, og den tiltrækker sig ikke opmærksomhed, når du tager den frem.

Har du brug for en større kniv, der skal kunne holdes sikkert om i vådt vejr og kunne bruges til værdifulde formål på en trekking tur eller i forbindelse med bjergbestigning, skal du have en mere avanceret model.

Disse vil være dyrere som følge af deres ergonomisk formede håndtag, som kan fås med en ekstra stærk, keramisk belægning. Her kan du finde knivblade med savtakker på den inderste del af bladet.

Des flere detaljer på håndtag og blad din kniv har, des dyrere vil den være.

Store foldeknive sikrer effektivitet til jagt

Når du har brug for en større kniv, er det afgørende, at du sørger for at købe modeller med knivblad på under 12cm, så du overholder den gældende lovgivning.

Det kan være praktisk at skære med en større kniv, når du er på fisketur, telttur og lignende, da de store udgaver af foldeknive kan være mere komfortable at holde om som følge af det ekstra robuste og solide håndtag. Når du vil have maksimal sikkerhed med dit greb, kan du med fordel gå efter de modeller, som har en nubret overflade på begge sider af håndtaget. Dette gør det nemmere for dig at holde om din kniv i forskelligt slags vejr.

Store foldeknive vil typisk blive anvendt til hverdagsbrug til forskellige aktiviteter i naturen eller til havearbejde. Som følge af det store omfang af redskabet, vil det være en upraktisk model at have med på længerevarende vandreture og bjergbestigninger.

De store knive bruges gerne til jagt, hvor det kan blive effektivt at arbejde med denne størrelse.

Køb din foldekniv fra et kvalitetsmærke

En foldekniv er et redskab, som du skal kunne bruge i mange år og uden at bekymre dig om slitage og robusthed. Derfor anbefales det at vælge dit redskab fra én af de førende producenter på området for slidstærke kvalitetsknive.

Gerber

Gerber er et populært mærke, når der skal vælges knive til hverdagsbrug. Virksomheden (”Gerber Legendary Blades”) har eksisteret siden 1939, hvor det blev grundlagt af Joseph Gerber. Det store sortiment består af kvalitetsknive i mange forskellige modeller, udgaver og størrelser.

Produktionen af knive er skabt på specialiserede vilkår, eftersom Gerber alene fremstiller knive og multitools. Det er en dedikeret virksomhed, der har kvalitet og innovation som bærende elementer for deres produktion.

Der er rig mulighed for at finde den foldekniv hos det amerikanske firma, som matcher dine behov for slidstyrke, detaljer og funktioner.

Opinel

Opinel fremstiller knive, som er beregnet til livet i naturen. Den hæderkronede virksomhed har eksisteret i mere end 125 år, og deres knive er karakteriseret af ypperste kvalitet på markedet samt de tidløse designs. Med årene er sortimentet hos virksomheden vokset stødt, og du kan let finde lige netop den foldekniv, der passer til dit formål og dine behov.

Når du har en Opinel kniv, kan du være sikker på at have et redskab, som ikke mister hverken slidstyrke eller kvalitet med årene. Ethvert produkt er fremstillet til livet i naturen, og derfor vælger mange outdoor personer en Opinel kniv, når de skal have det bedste redskab.

Victorinox

Victorinox leverer knive, knivtilbehør samt rejseudstyr i mange forskellige designs og udgaver. Den schweiziske virksomhed har eksisteret siden stiftelsen i 1884 og har siden da forfinet og videreudviklet deres knive, som fås i mange forskellige typer.

Uanset hvad dit formål med foldekniv er, om det er til sport, erhverv eller fritid, kan du finde den model og størrelse, som passer til dine behov.

I dag er Victorinox Europas største producent af knive til almene behov, og den familieejede virksomhed beskæftiger mere end 1.700 ansatte.

Kvalitet og funktionalitet er de bærende værdier i fremstillingen af knive hos den verdenskendte knivproducent.