Motion-online.dk » Alle guides » Sportsartikler » Friluftsliv » Camping og vandreture » Telte og tilbehør » Tipi Telt

Bedste Tipi Telt: Se top 10

(opdateret oktober 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde tipi telt. Vi har udvalgt de 10 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 10 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på tipi telt | ✅ Tipi telt-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Top 3 tipi telt

Her kan du se de 3 bedste tipi telt ud af de 10 tipi telt vi har på vores liste her på Motion-online.dk
De 3 tipi telt er udvalgt baseret på bl.a. følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på tipi telt | ✅ Tipi telt-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Vanilla Copenhagen Tipi telt Oyster Grey +50 UV Oyster grey

 • Dagens pris: 599,95 kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 699,95, nu kun 599,95.
  Du sparer 100 kr. / 14 %
 • Fundet hos Mammashop.dk
 • Mærke: Vanilla Copenhagen
 • Farve: Grå

Vores første anbefaling er “Vanilla Copenhagen Tipi telt Oyster Grey +50 UV Oyster grey” fra mærket Vanilla Copenhagen.

Produktet er lige nu på tilbud hos Mammashop.dk hvor prisen er sat ned fra 699,95 til 599,95 – en besparelse på 100 kr. / 14 %

Forhandlerens beskrivelse:
Nyd både skygge og læ inde i denne tipi med UV 50+ solbeskyttelse. Tipien fungerer som et skyggetelt og beskytter mod solens UV-stråler med UV-beskyttelse 50+. Teltets materiale er med UV-beskyttelse med solbeskyttelsesfaktor 50+ og net vindue på bags…

Se hos Mammashop.dk ❯❯

2: Nonomo Telt til Tipi-stativet – Grå

 • Dagens pris: 299,50 kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 599,-, nu kun 299,50.
  Du sparer 299 kr. / 50 %
 • Fundet hos MamaMilla.dk
 • Mærke: Nonomo
 • Farve: Grå

Anden anbefaling har vi fundet hos MamaMilla.dk, hvor du kan købe Nonomo Telt til Tipi-stativet – Grå til kun 299,50 kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Få mere ud af dit Tipi stativ fra Nonomo med dette telt.
Se alt fra Nonomo Se alle vores vugger, bedside cribs og senge…

Se hos MamaMilla.dk ❯❯

3: Tipi Legetelt – Kids Concept – Rosa – 160 Cm

 • Dagens pris: 999,95 kr.
 • Fundet hos Kids-world.dk
 • Mærke: Kids Concept
 • Farve: Rosa

Næste anbefaling er “Tipi Legetelt – Kids Concept – Rosa – 160 Cm”.

Dagens bedste tilbud på “Tipi Legetelt – Kids Concept – Rosa – 160 Cm” har vi fundet hos Kids-world.dk hvor prisen lige nu er 999,95 kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Tipitelt i enkelt design – Rosa Fint tipitelt, perfekt som et sted at lege eller hygge sig.
Passer perfekt ind i værelset, og byder op til fordybelse og leg.  Teltet er at bomuldsstof, og nemt at…

Se hos Kids-world.dk ❯❯

4: Djeco Telt – Tipi

 • Dagens pris: 619,95 kr.
 • Fundet hos Kids-world.dk
 • Mærke: Djeco
 • Farve: Multifarvet

Produkt nummer 4 på vores “tipi telt-liste” er Djeco Telt – Tipi som du lige nu kan købe for 619,95 hos Kids-world.dk

Forhandlerens beskrivelse:
Super fin tipi, som vil være perfekt for børnene at lave en super skøn hule i.
Tipien kan bruges til skøn leg både indenfor og udenfor.
Så på en varm sommerdag, kan børnene lægge sig ind i teltet og slappe af i skyggen.
Der er små vinduer i, så der nemt k…

Se hos Kids-world.dk ❯❯

5: Petromax Tipi Sleeve For Loki – Telt

Forhandlerens beskrivelse:
Vi sælger naturligvis Tipi sleeve for Loki fra Petromax.
Lige nu kun 879,00 og de er på lager.
Køb dem online her…

Se hos OutdoorPro.dk ❯❯

7: Robens Fairbanks – Telt – 4 Personer – Sand

 • Dagens pris: 4000,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 6230,-, nu kun 4000,-.
  Du sparer 2230 kr. / 35 %
 • Fundet hos Cykelpartner
 • Mærke: Robens
 • Farve: Sand

Forhandlerens beskrivelse:
Fairbanks fra Robens er et klokkeformet enkeltvægstelt med beskyttende udhæng fortil. Udhænget danner et indgangsparti med en enk…

Se hos Cykelpartner ❯❯

8: Robens Klondike Grande – Telt – 9 Personer – Sand

 • Dagens pris: 8089,- kr.
 • Fundet hos Cykelpartner
 • Mærke: Robens
 • Farve: Sand

Forhandlerens beskrivelse:
Robens Klondike Grande er navnet på dette telt fra Robens.
Grande er meget sigende som netop dette telt, det er nemlig mega stort.
Teltet har…

Se hos Cykelpartner ❯❯

9: Robens Klondike – Telt – 6 Personer – Sand

 • Dagens pris: 6584,- kr.
 • Fundet hos Cykelpartner
 • Mærke: Robens
 • Farve: Sand

Forhandlerens beskrivelse:
Klondike teltet fra Robens er et populært og klokkeformede telt med plads op til seks personer.
Teltet har en lodret dør, som sikre ne…

Se hos Cykelpartner ❯❯

10: Nordisk Alfheim 12.6 – Tipi telt i bomuld

Sidste produkt på vores liste er Nordisk Alfheim 12.6 – Tipi telt i bomuld som vi har fundet til 5188,- hos ScandiHills.dk.

Forhandlerens beskrivelse:
Ikonisk tipitelt i teknisk bomuld.
Det perfekte glamping tipi telt….

Se hos ScandiHills.dk ❯❯

4 yderligere tipi telt

De 10 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på den bedste tipi telt i 2023 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt de tipi telt vi havde udvalgt kan du også kigge blandt disse 4 tipi telt:

Tipi telt fra udvalgte mærker

På vores liste her har vi samlet de 10 bedste tipi telt på tværs af alle mærker og brands. Men vi har også lavet lister for hvert brands, så for mere detaljeret information kan du klikke dig ind på disse lister og finde den helt rigtige tipi telt til dine behov:

Købsguide til tipi telt

Der er noget helt fantastisk over at nyde naturen fra et telt. I et telt er vi nok så tætte på det udendørs liv som vi kan komme uden at ligge under åben himmel.

Med et tipi telt er det nemt og sjovt at tage på udflugt i det fri – hvad enten det er i baghaven eller på mere eksotiske og fjerne eventyr.

Introduktion til tipi telte

Traditionelt set er en tipi et telt, som er kegleformet. Altså hvor bunden af teltet udgør en typisk cirkulær form, og teltet er samlet øverst i en spids. Denne form var nem at rejse og nem at transportere før i tiden; enten til fods eller på hesteryg. De tidligste telte af denne art blev stillet op med lange grene eller tynde træstammer, som hvilede mod hinanden, og blev dækket til med en dug eller et dyreskind, for at holde vind og kulde på afstand.

Tipien er tidligere blevet associeret med alle indfødte i USA, men dette stemmer ikke helt overens med virkeligheden. Faktisk blev de udelukkende benyttet af de folk, som boede på sletter og prærier, hvor teltene var modstandsdygtige og gav god varme om vinteren, samt et svalt helle om sommeren.

I dag er tipi telte blevet langt mere udbredte og benyttes af en lang række personer med interesse for outdoor livet og naturen. Tipi telte bruges af både amatører og professionelle, og er stadig afholdte på grund af deres holdbarhed og simple strukturer.

Sådan vælger du det bedste tipi telt

For at finde det rette tipi telt til dig og dine næste eventyr, er det vigtigt at du overvejer, hvilke formål du ønsker at benytte teltet til.

Der findes i dag en meget stor variation mellem teltene, hvoraf nogle kun er til leg og lidt ”for sjov” camping i haven eller nærområdet, mens andre er beregnet til at modstå både vind og kulde og ekstreme forhold i nogle af verdens mest barske naturområder.

Tipi telte til små børn

Tipi telte til børn har nok altid været et stort hit. Et telt kan udgøre et hemmeligt rum eller være base for utallige lege, hvor fantasien får frit spil, og masser af timer med underholdning kan udfoldes.

Tipi telte til børn er typisk ganske små og fremstillet i tyndt og farverigt stof. De vil ofte være så små, at et barn vil kunne sidde derinde, men ikke ligge ned. Samtidig er de for det meste ikke beregnet til udpræget udendørs brug, og mange af dem vil heller ikke være vandtætte.

Til gengæld er de små, lette og handy, og derfor nemme for børn selv at flytte rundt på og stille op. Et tipi telt til børn kan danne fantastiske rammer for sjove stunder, hvad end det er på børneværelset eller stuegulvet. Et tipi telt er også ideelt som alternativ til et legehus i haven om sommeren.

Et tipi telt kan også danne ramme for sjove temafester og børnefødselsdage for eksempel i forbindelse med en udklædningsfest.

Hvis I for eksempel skal på camping eller udflugt i naturen, kan et tipi telt til børnene også være en god idé at medbringe. Så kan de mindste i familien også få følelsen af selv at slå deres telt op, og de vil have et sjovt og trygt sted at lege om dagen.

Husk dog, at de fleste tipi telte til børn ikke egner sig til at overnatte i, da de ikke er særligt varme og mange af dem som sagt heller ikke er vandafvisende. Derfor er det også altid en god idé at pakke teltet sammen og væk, hvis der er udsigt til regn, blæst eller andre former for voldsomt vejr.

De fleste børn vil synes godt om et tipi telt, da mange børn godt kan lide følelsen af at have deres eget lille rum, hvor de oplever selv at kunne bestemme (f.eks. over regler eller indretning). Med et telt kan de således styrke deres udvikling, og få mange timers sjov og fantasifuld leg.

Tipi telte til ældre børn og unge kan også købes

Til de lidt større børn og unge findes der også mindre tipi telte, som egner sig godt til udendørs overnatning.

Et ældre barn eller en ung voksen vil derfor have glæde af disse tipiformede campingtelte, hvis der er spejderlejr, udflugt med skolen, eller tur med vennerne i lokalområdet. Tipi telte fås i mange forskellige størrelser, og der vil derfor typisk kunne overnatte mellem to og fire i hvert telt.

Husk at afsætte tid til, at børnene kan prøve kræfter med at sætte teltet op og pakke det sammen nogle gange, inden de eventuelt skal afsted alene.

Derudover er det altid smart at tale om fornuftig og sikker omgang med naturen, inden børnene prøver kræfter med udendørs overnatning på egen hånd første gang.

Tipi telte med ovn

Som noget relativt nyt, er der også begyndt at dukke tipitelte op, som har små ovne eller komfurer indbygget. Denne opgradering har på flere måder revolutioneret teltindustrien.

På grund af den unikke udformning, tillader et tipitelt en installation af ovn eller komfur, da røgen kan guides op gennem spidsen af tipien og ud i naturen. Ovnen eller komfuret vil derfor også typisk være placeret midt i tipien ved teltets største pæl, som vil fungere både som kernen af teltets struktur, og ovnens skorsten.

Med en ovn i dit tipi telt, vil du kunne tage dine udendørs oplevelser til et helt nyt niveau. En af de største fordele ved en ovn i teltet er selvfølgelig, at du bedre kan holde varmen. Med en ovn placeret i midten af teltet fordeles varmen fint rundt, så alle i teltet får glæde af dette. Et tipi telt med ovn er derfor særligt fordelagtigt for personer, som ønsker at overnatte i kolde naturområder, hvor en almindelig sovepose typisk ikke vil være nok til at holde varmen.

En anden fordel ved at have ovnen indbygget i teltet, er muligheden for at lave mad. Hvis I vil overnatte meget våde steder, hvor der er meget nedbør og fugtig luft, vil det være svært at holde et ildsted i gang, og en indendørs ovn vil på den måde kunne gavne jer helt utroligt. Muligheden for at varme og tilberede mad, vil for mange mennesker øge kvaliteten af deres udflugt betydeligt.

Endnu en fordel ved at have en ovn i teltet er også at røgen herfra vil afskrække rovdyr og skadedyr fra at komme for tæt på jeres lejr. Dette er selvfølgelig mest oplagt til personer, som ynder at overnatte i barsk natur langt fra civilisationen.

Typisk fås en ovn kun til udvalgte tipi telter, og er en valgfri opgradering. Det anbefales derfor ikke, at du selv forsøger at montere en hvilken som helst ovn i dit telt. Blandt andet er det vigtigt at huske at isolere skorstenen fra teltdugen, så denne ikke brænder i stykker. Det er også vigtigt at sikrer, at skorstenen er tæt, så der ikke kommer røg i teltet.

Mange forskellige størrelser på tipi telte

Der findes i dag et helt enormt og luksuriøst udvalg af forskellige tipi telte. De helt små til børn vil typisk kun være en halv gange en halv meter, mens de større professionelle telte vil kunne huse en hel familie eller gruppe ad gangen.

Det er vigtigt at finde et tipi telt i den rigtige størrelse, så hvis du er i tvivl om dit behov, kan det være fornuftigt at tage ud og kigge på nogle forskellige typer, inden du beslutter dig.

Hvor stort et telt, du har brug for, vil selvfølgelig også afhænge af, hvad du skal bruge teltet til. Er det som en sjov form for pavillon til havefesten, eller som et anderledes camp-telt på en musikfestival? Eller skal du bruge det til at campere eller tage på udflugter i naturen med?

Størrelsen på teltet som du har brug for vil også afhænge af, hvor mange I skal overnatte i det. Som udgangspunkt skal I have plads til både jer selv og jeres udstyr, hvorfor det kan være en god idé at anskaffe et tipi telt, som har plads til én person mere end I regner med at være.

Hvordan laver man sit eget tipi telt?

Der er mange forskellige måder, at lave sit eget tipi telt på. Igen afhænger det af, hvilket formål du har for dit telt.

Til hobby og indendørs eller let udendørs brug

Hvis du blot skal bruge et tipi telt i din have eller i den lokale park (F.eks. i forbindelse med en fest, et arrangement, eller en sjov aktivitet med børnene), så kan du nemt eksperimentere med opbygningen selv. For eksempel kan du benytte et gammelt lagen eller en dug, hvor du syr tre trekantede stykker stof sammen til en løs pyramideform. Som pæle kan du benytte fire tynde, men stabile pinde enten af træ eller hårdt plast. Disse skal bindes sammen i toppen med holdbart og slidstærkt garn, så de danner en pyramideform. Herefter kan du sætte stoffet ned over strukturen, og du har således dit tipi telt.

Til overnatning udendørs

Skal du derimod benytte dit tipi telt udenfor, kræver det stærkere og bedre materialer, samt mere detaljeret viden om, hvilke situationer og terræner du ønsker at benytte teltet i.

En nem måde at lave et simpelt telt til udendørs overnatning er med en presenning. Her ønsker du ikke, at teltdugen er lavet af tre forskellige dele af stof, men af ét stykke. Dette skyldes at du ønsker maksimal vandtæt og vindtæt dug.

Derfor er det en god idé at anskaffe en stor kvadratisk presenning, hvorefter du tegner og klipper en halvmåne fra et hjørne til dét diagonalt overfor. Herefter skal presenningen sys sammen, så det danner en kegleform. Husk at lave hul i toppen af tipien, hvis du ønsker at kunne have en ovn eller et ildsted inde i tipien.

Presenningen er i virkeligheden det eneste du behøver, hvis du er en rigtig overlevelsestype, som gerne vil kunne rejse let og selv samle dit telt af naturmaterialer, når du kommer frem til dit overnatningssted.

Hvis du vil dette, skal du ude i naturen samle lange og tykke grene eller stammer, der er mindst fem centimeter i diameter, og to til tre meter lange. Begynd med at samle tre af grenene i en trekantet struktur; bind dem sammen i den ene ende med paracord eller andet slidstærkt reb, så de danner et trebenet stativ, der kan stå oprejst selv. Herefter kan du lægge flere grene mod din struktur, så du til sidst har omridset af en cirkel i bunden og en spids hvor grenene mødes i toppen.

Til sidst skal du fæstne din presenning rundt om strukturen og sikre dig, at de sidder fast, og at tipien kan lukkes, så hverken vind eller vand kommer ind.

Find et tipi telt fra et af de førende mærker på markedet

Har du ikke mod på selv at bygge dit eget tipi telt, eller har du ikke tid eller ressourcer til det, så findes der heldigvis mange gode forhandlere af telte i høj kvalitet.

Det er vigtigt at finde gode mærker af tipi telte, så du er sikker på, at teltet kan modstå de udfordringer, du er interesseret i at opsøge.

Alfheim

Alfheim producerer nogle utroligt skønne telte, som er perfekte til udendørs brug. Designet er nordisk og gennemtænkt, og du får et enormt rummeligt telt, som typisk ikke vejer mere end 10-15 kg. Derfor er det smart at have med på udflugten, hvor I har al jeres oppakning på ryggen.

Disse telte kan tilpasses jeres behov, for eksempel med en rumdeler eller med et gulv. De kan også købes uden gulv, så I for eksempel har mulighed for at installere en ovn.

De stærke og holdbare tipi telte fås desuden i mange forskellige størrelser, og kan huse op til mere end seks personer. Teltene har ventilationssystem og er 100% vandtætte, så I er godt forberedte til, hvad end naturen byder jer.

Tentipi

Tentipi laver utroligt skønne tipi telte af høj kvalitet, og til mange forskellige formål. Blandt andet har de inddelt deres telte i kategorier som ’basis’, ’komfort’ og ’pro’, som giver en indikation af, hvad teltene kan, og hvordan de kan bruges.

Deres professionelle telte kan rejses hurtigt og er fremstillet med henblik på ekstreme ekspeditioner i utilregneligt klima og vejr. De er stormresistente og er designet til installation af en ovn. De har ventilationssystemer, myggenet og er fremstillet i de mest holdbare materialer, så de kan modstå voldsomt vejr.

Teltene fra ’basis’ derimod er ideelle for almindelige familier, som skal campere sammen og ønsker god performance, men ikke nødvendigvis til ekstreme situationer. Også disse kan rejses hurtigt, og fås med herligt ekstraudstyr som f.eks. myggenet, tørrestativ og mulighed for ovn.

Husk altid at overveje nøje, hvordan, hvem, og i hvilke situationer telt benyttes, og baser dit valg ud fra disse parametre.