Motion-online.dk » Alle guides » Sport og Bevægelse » Dykning » Våddragt

Bedste Våddragt: Se top 10

(opdateret juli 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde våddragter. Vi har udvalgt de 10 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 10 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på våddragter | ✅ Våddragt-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Top 3 våddragter

Her kan du se de 3 bedste våddragter ud af de 10 våddragter vi har på vores liste her på Motion-online.dk
De 3 våddragter er udvalgt baseret på bl.a. følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på våddragter | ✅ Våddragt-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Watery våddragt til damer – Reptile Breast – Gul (Pre loved)

 • Dagens pris: 595,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 1735,-, nu kun 595,-.
  Du sparer 1140 kr. / 65 %
 • Fundet hos Watery.dk
 • Mærke: Watery
 • Farve: Gul

Vores første anbefaling er “Watery våddragt til damer – Reptile Breast – Gul (Pre loved)” fra mærket Watery.

Produktet er lige nu på tilbud hos Watery.dk hvor prisen er sat ned fra 1735,- til 595,- – en besparelse på 1140 kr. / 65 %

Se hos Watery.dk ❯❯

2: Watery våddragt til herre – Reptile Breast – Orange (Pre loved)

 • Dagens pris: 595,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 1735,-, nu kun 595,-.
  Du sparer 1140 kr. / 65 %
 • Fundet hos Watery.dk
 • Mærke: Watery
 • Farve: Orange

Anden anbefaling har vi fundet hos Watery.dk, hvor du kan købe Watery våddragt til herre – Reptile Breast – Orange (Pre loved) til kun 595,- kr.

Se hos Watery.dk ❯❯

3: Konfidence våddragt til børn – Warma – Mørkeblå/lyserød

 • Dagens pris: 125,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 269,-, nu kun 125,-.
  Du sparer 144 kr. / 53 %
 • Fundet hos Watery.dk
 • Farver: Lyserød, Mørkeblå

Næste anbefaling er “Konfidence våddragt til børn – Warma – Mørkeblå/lyserød”.

Dagens bedste tilbud på “Konfidence våddragt til børn – Warma – Mørkeblå/lyserød” har vi fundet hos Watery.dk hvor prisen lige nu er 125,- kr.

Se hos Watery.dk ❯❯

4: Konfidence våddragt til børn – Warma – Mørkeblå/blå

 • Dagens pris: 125,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 269,-, nu kun 125,-.
  Du sparer 144 kr. / 53 %
 • Fundet hos Watery.dk
 • Farver: Blå, Mørkeblå

Produkt nummer 4 på vores “våddragt-liste” er Konfidence våddragt til børn – Warma – Mørkeblå/blå som du lige nu kan købe for 125,- hos Watery.dk

Se hos Watery.dk ❯❯

9: Orca våddragt til herre – S7 – Sort/orange

 • Dagens pris: 1425,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 2595,-, nu kun 1425,-.
  Du sparer 1170 kr. / 45 %
 • Fundet hos Watery.dk
 • Farver: Orange, Sort
Se hos Watery.dk ❯❯

10: Orca våddragt til damer – S7 – Sort/orange

 • Dagens pris: 1425,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 2595,-, nu kun 1425,-.
  Du sparer 1170 kr. / 45 %
 • Fundet hos Watery.dk
 • Farver: Sort, Orange

Sidste produkt på vores liste er Orca våddragt til damer – S7 – Sort/orange som vi har fundet til 1425,- hos Watery.dk.

Se hos Watery.dk ❯❯

184 yderligere våddragter

De 10 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på den bedste våddragt i 2023 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt de våddragter vi havde udvalgt kan du også kigge blandt disse 184 våddragter:

Våddragter fra udvalgte mærker

På vores liste her har vi samlet de 10 bedste våddragter på tværs af alle mærker og brands. Men vi har også lavet lister for hvert brands, så for mere detaljeret information kan du klikke dig ind på disse lister og finde den helt rigtige våddragt til dine behov:

Købsguide til våddragter

En våddragt er mere end blot et smart outfit til surferen – det er til både svømning, børn, kajak, triatlhon og alle de andre situationer, hvor det kan være praktisk eller nødvendigt at beskytte kroppen mod kulde, sol eller skade. Men hvilken slags skal du vælge? Er nogle mærker bedre end andre? Og hvad er fordelene ved de forskellige typer?

Hvilke våddragtstørrelser findes?

I princippet kan du finde dragter til vandsport og andre vandaktiviteter i alle størrelser. Der er herre-, dame- og børnemodeller, og så findes de i flere forskellige tykkelser, hvor de tre mest populære er:

 • 3 mm
 • 5 mm
 • 7 mm.

Tykkelsen afgør, hvor varm eller kold en våddragt er. Det vil sige, en 3 mm er ikke så varm som en 7 mm. Bruger du din våddragt til flere forskellige ting og i forskellige temperaturer, kan det være vigtigt at vide, hvornår og til hvad de forskellige tykkelser er anvendelige.

Den tykkeste 7 mm dragt er velegnet til eksempelvis fridykning i danske farvande – ikke mange måneder om året er vandet varmt, så det er derfor afgørende at bruge en tyk våddragt, der kan holde varmen under hele dykket. Den mellemste tykkelse på 5 mm kan være fin om sommeren i Danmark, eller hvis du dykker på ferier i Sydeuropa med middelvarme vandtemperaturer. Den tyndeste 3 mm er mest velegnede til dyk i det varme Indiske Ocean eller Sydlige Stillehav eller til vandsport på vandet. Du skal som udgangspunkt selv kunne holde dig varm i aktiviteten, hvis du vælger en af de tyndeste dragter.

Hvilken type våddragt skal jeg vælge?

Hver eneste dragt har forskellige karakteristika, som er velegnede til bestemte aktiviteter. Du kan vælge mellem den ærmeløse, den kortærmede eller den langærmede; du kan købe med korte eller lange ben, med lynlås foran eller bagpå, med eller uden hætte og i forskellige tykkelser. Du kan købe herre-, dame- eller børnemodel, og våddragter specifik til dyk, surf, kajak, triathlon, svømning eller en af de mange andre vandrelaterede aktiviteter. Fordelene ved de forskellige typer er det afgørende i dit valg.

En Vest / Shorty våddragt

Den helt korte model er vestvåddragten eller shorty modellen. Typen er velegnet til diverse vandsportsaktiviteter som triatlhon eller kajak, fordi dragten består enten af en kort vest uden ærmer eller en heldragt med korte ærmer og korte ben. Når du ikke skal tilbringe for lang tid i vandet eller opholder dig meget varme steder, er denne slags våddragt det perfekte valg.

Våddragt med lynlås

De fleste dragter har lynlås, men der er stor forskel på, om du vælger en model med lynlås foran eller bagpå. Der findes også våddragter helt uden lynlås, men de egner sig kun til specifikke vandaktiviteter og kan være svære at komme ind og ud af. De fleste herremodeller inden for våddragter har en lille lynlås foran, så det ikke er nødvendigt at åbne hele dragten eller tage den helt af for at lade vandet. Vælg den våddragt med lynlås, som passer til dit temperament og til den vandaktivitet, du primært beskæftiger dig med.

Lyn på ryggen

Mange synes, det er nemmere at komme i våddragter, der kan lynes på ryggen. Andre mener, det er mere besværligt selv at skulle lyne bagpå. Det er naturligvis en subjektiv vurdering, som du selv bør danne din egen mening om. De fleste klassiske våddragter har såkaldt back zip, altså lynlås bagpå. Vær opmærksom på, at dragten kan være mindre fleksibel, hvor lynlåsen er monteret – det kan medføre stramning over ryggen, når du bøjer dig frem.

Lyn fronten på våddragten

En stor del af nyere modeller inden for våddragter lynes i fronten. Dette menes af nogen at holde vandet bedre ude, og som en god måde at undgå, hvad der føles som isterninger, når koldt vand trænger igennem en ryglynlås. Fronten på en våddragt behøver i de fleste tilfælde ikke være så fleksibel som ryggen, og mange foretrækker derfor front zip løsningen.

Våddragten uden ærmer

Til sport som triatlhon, kajak eller andet vandsport er den ærmeløse dragt ofte førstevalg. Den ekstra bevægelsesfrihed, som en våddragt uden ærmer giver, er som regel et plus ved sportsaktiviteter, der kræver aktive arme og skuldre. Til rejserne i varme lande kan den ærmeløse model også være et oplagt valg for flere typer vandsport. Uden ærmer kan du vælge heldragten eller vesten, som begge tillader dig 100% bevægelsesfrihed ved skuldrene.

Inderside eller yderside belægning?

Du kan vælge næsten alle typer kombinationer af materiale, når du er på udkig efter en våddragt. Vælger du nylonbelægning på ydersiden, får du en mere holdbar dragt, mens neopren som inderside belægning holder dig varm. For den mindre øvede i at komme ind og ud af våddragter, kan det være en fordel desuden at vælge coating på den indvendige neopren, det kaldes glatskind, og som navnet afslører, gør det hele processen med at komme i dragten nemmere.

Våddragt til kajak

En passende dragt til kajak er afhængig af, hvor og hvornår du ynder at sejle ud. Til varme himmelstrøg eller varme danske somre er den ærmeløse model ofte det ideelle valg, fordi du får bedre bevægelsesfrihed til skuldre og arme. Til de øvrige årstider i køligere temperaturer eller måske ligefrem vinterkajak, har du ofte brug for en våddragt på minimum 5 mm. Alfa omega er, at dragten ikke sidder for stramt over skuldrene.

Våddragt til triathlon

Som til kajak gælder det for triatlhon, at den dragt, du vælger, ikke strammer over skuldrene. 3-aktivtetetssporten fordrer desuden, at dit dragtvalg tager hensyn til praktiske overvejelser som: Hvor nem er dragten at komme ind og ud af? Er den velegnet til alle 3 aktiviteter eller kun svømmedelen? Og kan den holde den rette temperatur under et helt triatlhon-løb? Mange vælger den ærmeløse model, men for vintersæsonen kan du være nødt til at gå efter en varmere dragt med lange ærmer.

Våddragt til svømning

Vælger du at bruge en dragt til svømning, er der selvklart stor forskel på, hvor du svømmer. Til hyggebadning eller sportsaktiviteter i svømmehallen kan en shorty eller en ærmeløs model ofte være nok. Til havsvømning i danske vandtemperaturer er en tykkere langærmet model som regel et must. Også distancen eller tiden i vandet har betydning for valg af dragt. Triatlhon-udøvere er ofte ikke så lang tid i vandet under svømmedisciplinen, mens langdistancesvømmere har brug for ekstra termisk beskyttelse.

Våddragt til børn

Udover det faktum at mindre børn ofte ignorerer, at de fryser i forbindelse med strand- eller svømmehalsbesøg, blot fordi det er sjovt for dem – så kan en våddragt til børn være en god beskyttelse mod både sol og store temperaturskifte. Vælg en børnevåddragt, der bevarer barnets bevægelsesfrihed, så det ikke bliver en kamp at få den på hver gang, og sørg for at dragten dækker de nødvendige steder – på armene og om halsen/nakken, hvis det handler om solbeskyttelse, eller på benene, hvis den skal beskytte mod brandmænd eller langtidsophold i kølige pools eller svømmehal.

Våddragt til surf

Til farten på vandet ved windsurfing, kitesurfing eller måske bare paddle findes der overordnet set tre forskellige typer:

 • Shorty
 • Full
 • Hooded.

Shorty er den kortærmede med korte ben, der bruges under varmere himmelstrøg eller om sommeren. Full våddragt dækker hele kroppen med lange ærmer og ben, mens hooded er dragter med indbygget hætte til surfing i koldt vand. Overvej hvornår du surfer mest – er det i de kolde, men tilpas blæsende efterårsdage? Eller surfer du mest om sommeren eller på ferien sydpå? Mange vælger flere våddragter til surfing til flere årstider, så de altid har chancen for at hoppe på board’et, når der er god vind.

Dame våddragt

En dame våddragt handler ikke om, at dragten er designet i ’kvindefarver’ eller med mønstre, som kvinder foretrækker. En damemodel er skabt til kvindelig fysiologi med plads til kvindelige former, bredere hofter og lår, længere ben og kortere krop. En våddragt er aldrig unisex, fordi den skal passe perfekt og helst sidde helt til. Vælg den model, der passer til netop din kropstype, og få råd og vejledning til den rette størrelse, det sted hvor du køber den.

Billig begynder våddragt

Afprøv om en vandaktivitet er noget for dig, inden du investerer i en våddragt til netop denne vandsport. Find ud af, hvad du har brug for, og hvilke præferencer du har. Hvilken tykkelse passer til den aktivitet, du gerne vil dyrke? Foretrækker du korte eller lange ærmer og ben? Har du afprøvet at komme ind og ud af dragter med lynlås foran og bagpå eller måske helt uden lynlås? Og hvilket mærke skal du vælge?

Hvilket mærke skal jeg vælge?

Blandt nogle af de mest kendte mærker inden for våddragter er:

 • Flexa
 • Definition
 • Scubapro.

De tre mærker er populære af forskellige årsager, som beror på, hvilken vandsportsaktivitet de oftest bruges til.

Flexa

Kendetegnet ved mærket Flexa er, som navnet indikerer, at våddragterne er ultrastretch, det vil sige, de er 100% strækbare og fleksible. Til vandsport som triathlon eller kajak er det et stort plus, ligesom mange Flexa modeller har ekstra komfort og varme på udvalgte steder, som eksempelvis ryggen.

Definition

En god begynderdragt til en billig pris finder du hos mærket Definition. En Definition våddragt har primært fokus på komfort og pasform, så du kan holde varmen og føle dig godt tilpas, mens du afprøver en ny vandsport eller -aktivitet.

Scubapro

Er du til lækre og funktionelle detaljer i god kvalitet, kan du vælge at investere i en Scubapro våddragt. Her er der tænkt på det hele og lidt mere, så du er forberedt til alt og kan opleve komfort og bevægelsesfrihed i enhver aktivitet. Dette mærke vælges ofte af de lidt mere erfarne.