Motion-online.dk » Alle guides » Sport og Bevægelse » Vandring » Vandrestav

Bedste Vandrestav: Se top 10

(opdateret april 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde vandrestave. Vi har udvalgt de 10 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 10 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på vandrestave | ✅ Vandrestav-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Top 3 vandrestave

Her kan du se de 3 bedste vandrestave ud af de 10 vandrestave vi har på vores liste her på Motion-online.dk
De 3 vandrestave er udvalgt baseret på bl.a. følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på vandrestave | ✅ Vandrestav-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Silva Vandrestave 3Z Blå

 • Dagens pris: 899,- kr.
 • Fundet hos Apuls.dk
 • Mærke: Silva
 • Farve: Blå

Første anbefaling på listen er fra mærket Silva.

Det bedste tilbud på “Silva Vandrestave 3Z Blå” vi har fundet er hos Apuls.dk hvor prisen lige nu er 899,-

Forhandlerens beskrivelse:
Silva Vandrestave 3Z Blå er den perfekte vandrestav til dig, som godt kan lide at udfordre dig selv.
Vandrestaven er et must-have på både kortere og længere trekking ture.
Du får en ekstra støtte fra disse stave når du går, de hjælper dig til at navigere…

Se hos Apuls.dk ❯❯

2: Masters Vandrestav Scout Rød

 • Dagens pris: 350,- kr.
 • Fundet hos Apuls.dk
 • Farve: Rød

Anden anbefaling har vi fundet hos Apuls.dk, hvor du kan købe Masters Vandrestav Scout Rød til kun 350,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Masters Vandrestav Scout Rød har et godt kompromis mellem kvalitet og pris.
Denne vandrestav er i tre sektioner (ø 18-16-14mm) i Alu 5083, samt forsynet med T6 greb i kork og med et polypropylen sort-rem som kan spændes op.Ekspansionssystemet bruger det n…

Se hos Apuls.dk ❯❯

3: Master Vandrestav Summot Light Rød

 • Dagens pris: 599,- kr.
 • Fundet hos Apuls.dk
 • Farve: Rød

Næste anbefaling er “Master Vandrestav Summot Light Rød”.

Dagens bedste tilbud på “Master Vandrestav Summot Light Rød” har vi fundet hos Apuls.dk hvor prisen lige nu er 599,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Masters Vandrestav Summot Light Rød har sort EVA-skumhåndtag, som former sig efter dine hænder og kan derved også modtage stød. En anden fordel ved EVA-skummet er, at det kan tåle kolde temperaturer ned til -45 C grader.Vandrestavene er nemme at justere,…

Se hos Apuls.dk ❯❯

4: DD Hammocks Hiking Pole Vandrestav

Produkt nummer 4 på vores “vandrestav-liste” er DD Hammocks Hiking Pole Vandrestav som du lige nu kan købe for 145,- hos Survivalstore.dk

Forhandlerens beskrivelse:
DD Hammocks Vandrestav – Hiking Pole Sammenklappelig vandrestav – Kan også også til midterstang til opsætning af din tarp! Letvægts aluminium vandrestav med teleskop justering.
Den sammenklappelige vandrestav fra DD Hammocks kan blive op til 135 cm lang,…

Se hos Survivalstore.dk ❯❯

5: Wellys foldbar vandrestav med taske

Forhandlerens beskrivelse:
Wellys®GI-032801: Sammenfoldelig vandrestav med taske Wellys® Foldbar vandrestav med tasken Du kan nemt folde denne praktiske vandrestav efter brug og Pladsbesparende opbevaring.
Den åbner automatisk og tilbyder med sin længde på 82 til 92 cm sikker…

Se hos Lammeuld.dk ❯❯

6: stavgangstænger trinløst justerbare 68 – 135 cm 5 tilbehør anti-chok affjedring vandrestave vandrestave teleskopstang, farve: rød

 • Dagens pris: 399,- kr.
 • Fundet hos Lammeuld.dk
 • Farve: Rød

Forhandlerens beskrivelse:
Uanset om det er hjemme eller på vandre- eller skiferie, med tilbehøret, der er inkluderet i leveringsomfanget, kan stængerne   hurtigt og nemt justeres til enhver overflade –   uden værktøj.
Mange forskellige muskelgrupper bruges på samme tid i Nordic…

Se hos Lammeuld.dk ❯❯

7: Masters Eiger Calu Vandrestav – 2 stk.

Forhandlerens beskrivelse:
Masters EIGER Calu vandrestav er ikke bare en vandrestav; det er en topkvalitet accessory designet til den erfarne trekker.
Udnævnt som “Pole of the Year 2019” i trekking-kategorien af Skialper Magazine, tilbyder denne vandrestav en række tekniske funktio…

Se hos RejseGear.dk ❯❯

8: Masters Training Vandrestav – 2 stk.

Forhandlerens beskrivelse:
Masters Training Vandrestav – 2 stk. Tag på eventyr i naturen med Masters Training Vandrestav.
Disse vandrestave er designet til at give dig ekstra stabilitet og støtte under dine vandreture.
Uanset om du er en erfaren vandrer eller nybegynder, vil disse…

Se hos RejseGear.dk ❯❯

9: Masters Summit Light Calu Vandrestav – 2 stk.

Forhandlerens beskrivelse:
Opdag den ultimative følgesvend til dine vandreeventyr med disse lette, 3-delte vandrestave.
Designet til at tilpasse sig lynhurtigt med en trinløs justerbar længde fra 110-135 cm, sikrer de optimal fleksibilitet og komfort på alle terræner. Egenskaber…

Se hos RejseGear.dk ❯❯

10: Masters Ranger Green Vandrestav – 2 stk.

Sidste produkt på vores liste er Masters Ranger Green Vandrestav – 2 stk. som vi har fundet til 499,- hos RejseGear.dk.

Forhandlerens beskrivelse:
Her får du et sæt enkle vandrestave fra Masters.
De kan de helt basale ting, du får brug for, på turen – og er nemme at anvende og indstille til din egen personlige komfort. Stavene kan justeres i længden fra 115-140 cm og er sikret via Masters Clamper B…

Se hos RejseGear.dk ❯❯

86 yderligere vandrestave

De 10 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på den bedste vandrestav i 2023 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt de vandrestave vi havde udvalgt kan du også kigge blandt disse 86 vandrestave:

Vandrestave fra udvalgte mærker

På vores liste her har vi samlet de 10 bedste vandrestave på tværs af alle mærker og brands. Men vi har også lavet lister for hvert brands, så for mere detaljeret information kan du klikke dig ind på disse lister og finde den helt rigtige vandrestav til dine behov:

Købsguide til vandrestave

De velkendte stave til vandring har ikke kun til formål at hjælpe med til at holde balancen i kuperet og ujævnt terræn. De betydningsfulde stave kan også hjælpe til med at øge udholdenheden på vandringen, da de gør det nemmere at vandre med tung oppakning. Derudover kan stave være med til at skåne ens knæ, når du vælger en stødabsorberende udgave.

Der er flere grunde til at investere i dette udstyr:

 • Opnå bedre balance i udfordrende terræn
 • Skåne ankler og knæ
 • Aflaste ryg fra tung oppakning
 • Opnå en mere ubesværet og dynamisk gang
 • Hjælpe med til at gøre din vandring til en god oplevelse.

Der er mange værdifulde fordele forbundet med at anvende dette vandreudstyr, som bruges af både professionelle vandrer samt af mange amatør vandrer.

Hav styr på disse elementer i forbindelse med valg af vandrestave

Vandrestave er opbygget af forskellige og sammensatte dele, som til sammen har betydning for komforten og effekten af stavene.

 • Materiale af selve staven
 • Grebsmateriale
 • Materiale af rem
 • Størrelse af trensen
 • Holdbarhed af spids
 • Valg af gummifødder.

Materialet af henholdsvis stav og greb er de primære elementer, når det kommer til valg af stave. Dernæst skal du forholde dig til remmenes materiale. De bedste og mest skånsomme materiale på denne del er lavet af enten skum eller en neopren udgave. Det er vigtigt, at remmene ikke skaver omkring håndleddene.

Trensen er afslutningen på staven, som er udformet som en ring. Den har betydning for, at staven ikke går igennem visse typer blødt underlag. Der findes mange udgaver og størrelser på denne del.

Den del på vandrestaven som bliver hurtigst slidt, er spidsen. Har du ambitioner om at vandre mange hundrede kilometer med dine stave, skal du med fordel vælge et produkt, hvor du har mulighed for løbende at udskifte spidserne.

Når du ønsker at skåne stavenes spidser, kan du vælge af anvende såkaldte gummifødder, som kan sættes ovenpå spidserne. Dette anbefales, når der skal vandres i terræner med hårdt underlag såsom asfalt.

Hvor lange skal vandrestave være?

Helt overordnet findes der 2 typer af disse specialdesignede stave til vandring – henholdsvis en sammenfoldelig udgave samt en justerbar teleskopudgave.

Den anbefalede længde af stavene afhænger af de forhold og det terræn, der vandres i. I langt det meste terræn skal stavene have en individuel længde, som måles fra albuen og ned. Her skal toppen af staven nå albuen, når den holdes i en 90 graders vinkel.

Det gennemsnitlige interval af længden på stavene spænder fra 105-130cm.

Det kan i mange sammenhænge være en fordel at have en justerbare udgave af vandrestave, som gør det enkelt og effektivt at tilpasse længden til forholdene. I forbindelse med en vandring kan der være brug for at justere stavene med få centimeter, som har stor indflydelse på den fysiske komfort.

Det er vigtigt, at stavene er tilpasset den person, som skal vandre med dem.

Der findes forskellige typer af materiale

De mest brugte og populære stave til vandring er fremstillet af enten aluminium eller karbon. Begge materialer kan anvendes til samme vandreforhold. Dog er der nogle anvendelsesmæssige forskelle, som er værd at være opmærksom på, når der skal vælges det rette produkt.

Karbon

Karbon er et lettere og stivere materiale end aluminium. På vandreturen har det stor betydning, at stavene ikke vejer unødvendigt meget. Karbon giver en god kontakt til underlaget.

Som følge af materialets stivhed vil det have lettere ved at knække sammenholdt med aluminium.

Aluminium

Aluminium er et slidstærkt og robust materiale, som holder til flere typer af stød end karbon. Selvom aluminium vejer mere end karbon, er det værd at vælge produkter af dette hårdføre materiale, da det tåler at blive udsat for flere typer af belastninger.

En anden betydningsfuld fordel ved aluminium er, at det er et billigere materiale sammenholdt med karbon.

Der kan være individuelle præferencer i forhold til de 2 forskellige materialer. Du skal overveje type af terræn i forbindelse med valg af materiale. Hvis du ved, at du kommer til at vandre i udfordrende terræner med sten og skarpe kanter, kan det være en god ide at vælge aluminium, som ikke knækker så nemt på grund af kantstød.

Har fleksibilitet og vægt størst betydning for dig, kan det være karbon, som er det rette valg.

Hvad er det bedste grebsmateriale?

Grundmaterialet (enten aluminium eller karbon) på vandrestave er det vigtigste materiale at vælge produkt i forhold til. Dog er det ikke uden betydning for komforten og stavenes anvendelse, hvilken type materiale grebene er lavet af.

Her kan der vælge materiale i forhold til pris. De mest brugte materialer til greb på stave til vandring er:

Skum

Med greb af skummateriale vil du få maksimal komfort samt fast og stabilt grip med hænderne. Denne udgave af greb er den bedste kvalitet. Når du vælger en kvalitetsstav, vil du som regel også få et greb af bedste kvalitet på markedet. Skum er med til at skabe friktion og kan absorbere stød under vandring. Derfor vælges der ofte greb af skummateriale i forbindelse med længere vandringer, hvor det har betydning at skåne knæ og ankler mest muligt.

Kork

Kork er med til at generere varme om hænderne, som har betydning, når der vandres i kolde områder. Det er et blødt materiale, som er komfortabelt at holde om. Dog kan det være svært at bibeholde et fast greb om håndtagene i regnvejr.

Plastik

Det billigste materiale er plastik. I regnvejr er det svært at vandre ubesværet med stave med plastikgreb.

Uanset hvilket materiale der vælges, er det muligt at anvendes vandrehandsker. Disse kan skåne håndfladerne for vabler, ligesom handsker kan holde på varmen samt absorbere sved fra hænderne.

Vandrestave med stødabsorbering

Vandring er udfordrende for kroppen, og ens led i både knæ og fødder bliver belastet af de stød og de bevægelser, som vandring er forbundet med. Når kroppen bevæger sig på ujævn terræn, hvor fødder og ben skal finde fodfæste på skævt underlag, sætter det store krav til balanceevnen og kroppens stabilitet.

Når du går med vandrestave, får du i alt 4 punkter at støtte på fremfor dine grundlæggende 2 punkter fra hver fod. Stavene er i sig selv et simpelt stykke udstyr, men som har stor fysisk betydning.

Med stavene kan du tage overkroppen i brug til at skabe balance og forcere ujævnt terræn. Efter mange kilometer får det stor betydning for kroppens led, at de bliver aflastet.

Når du vælger stave med greb af skum, kan dette materiale være med at absorbere de stød, som dine knæ og ankler bliver udsat for under vandring.

Der findes specialdesignede, stødabsorberende vandrestave, som har en indbygget ”Anti-Shock”-funktion. Denne funktion kan du manuelt slå til og fra, afhængig af om det går stejlt ned eller op. I stedet for at bruge dine knæ til at sætte fra, når det går stejlt ned, kan du slå funktionen til og lade dine stave tage stødene.

Derudover kan du slå funktionen til, når der vandres på hårdt terræn.

Hvorfor vælge produkt med teleskop?

De professionelle og ambitiøse vandrer vælger teleskopudgaven af vandrestave. Den justerbare funktion har stor værdi på vandreturen, eftersom længden af stavene løbende kan tilpasses og justeres.

Det er vigtigt, at længden passer til den pågældende person, som skal bruge stavene. Med teleskopstave kan du opnå den helt optimale længde.

Teleskopudgaven er praktisk designet af 3 dele med forskellige diametre, som kan skubbes ned i hinanden. Dette skaber et pladsbesparende design, når stavene er foldet sammen.

Når du vælger teleskopdesignede stave, vil du opleve 2 forskellige typer af låseløsninger. Det kan enten være med skruer eller med låse på stavenes yderdel. Det er en fordel at vælge de udvendige låse, da det gør det mere effektivt at justere længde efter behov. Det vil derudover være en mere stabil låsemekanisme.

Teleskop vandrestave er populære produkter. Derfor finder du denne type hos de førende forhandlere af kvalitetsudstyr til vandring og trekking.

Sammenklappelige og foldbare vandrestave

Den anden udgave af vandrestave fungerer som foldbare udgaver, der sammenlignet med teleskopudgaven vejer mindre.

De sammenklappelige stave består af 3 dele, som hænger sammen med en indvendig elastiksnor. Dette skaber et simpelt design, som er nemt at håndtere. Dog har disse flodbare udgaver ikke så mange funktionelle justeringsmuligheder som teleskopudgaven.

Den helt store fordel ved den foldbare udgave af vandrestave er deres kompakte og pladsbesparende designs, når de er foldet sammen. De fylder mindre end teleskopudgaven. Hvor den korteste model af teleskopstaven måler 53cm i længde i sammenfoldet tilstand, fylder den foldbare udgave kun 33cm.

Derfor kan de sammenklappelige modeller nemt foldes sammen og opbevares i en rygsæk.

Af denne grund er den foldbare vandstav ofte anvendt i forbindelse med ferier, hvor det er nemt at fragte stavene med sig i håndbagagen.

Vælg produkter fra de førende mærker på området

Markedet for vandrestave er bredt, og der findes mange forskellige typer, udgaver og designs, som varierer i omfang af detaljer og indstillingsmuligheder.

Når du vælger produkter fra de førende mærker på markedet for kvalitetsudstyr til vandring og trekking, kan du være sikker på at få vandrestave med stor slidstyrke.

LEKI

Det tyske firma LEKI er specialist indenfor vandrestave og har produkter, der kan matche ethvert behov i forhold til vandreformål. Du finder alle de forskellige udgaver af vandrestave – herunder teleskopstave med forskellige låseløsning samt den sammenklappelige udgave.

LEKI er anerkendt for at producere udstyr af højeste kvalitet, hvor der er sat fokus på de funktionelle detaljer. Der findes et bredt sortiment, som varierer i designs og farver samt prisklasser. Det store udvalg gør det muligt at finde den vandrestav, som matcher ens behov i forhold til såvel funktioner samt pris.

Black diamond

Stavene fra Black Diamond er kendt for at være letvægtsmodeller, der er udviklet med den nyeste og mest moderne teknik. Du finder kvalitetsmodeller med højdejusterbare funktioner til både damer og herre.

Det amerikanske firma leverer produkter til både vandring samt andre outdoor aktiviteter, og firmaet har funktionalitet og komfort som deres primære fokus. Iblandt det store sortiment findes de populære stødabsorberende udgaver, som kan gøre en vandring mere behagelig.

Med de mange forskellige prisklasser kan der findes produkter til både den professionelle vandrer og den ambitiøse amatørvandrer.

Sådan kan du opnå en god vandrestavsteknik

Et er at have investeret i et par gode kvalitetsstave til vandreturen, noget andet er at få den maksimale effekt og udbytte af dem. I denne forbindelse handler det om at have en god teknik.

Terrænet har betydning for, hvordan du skal bruge dine stave:

 • Forkort stavene når du går opad i terræn
 • Forlæng stavene når det går nedad i terræn.

Teknikken handler om, at du mindsker belastningen på kroppen, når der vandres i stejle terræner. Det har det stor indflydelse på din krops balanceevne, at du forlænger stavene i nedadgående terræner. Herved kan der opnås den bedste kontrol.

Selvom du ikke anvender justerbare stave, kan du placere hænderne i forhold til terrænet og dets kuperinger.

Fra studier er det påvist, at når grundteknikken følges, kan du reducere dine knæs belastning med op til 25% sammenholdt med, hvis du gik uden stave og kun havde 2 støttepunkter.

På en lang vandretur betyder en 25% belastningsreduktion rigtig meget, og det ikke kun har betydning for knæ og ankler. Aflastningen har også betydning for skuldre og ryg, og vandrestavsteknikken har ikke mindst stor indflydelse på at få en god og smertefri vandretur.