Foldbar motionscykel test – Se de bedste modeller

Hvis du anskaffer dig en sammenklappelig motionscykel, kan du fint have plads til et motionsredskab til hjemmebrug. Selvom sådan en foldbar motionscykel er lettere end en almindelig motionscykel, er den stærk nok til at kunne give dig god og effektiv træning.

Tænker du seriøst på at anskaffe dig en foldbar motionscykel, kan denne guide give dig en håndsrækning i forhold til, hvilken model du skal vælge.

Her bliver du præsenteret for tre forskellige foldbare motionscykler. Særligt ODIN B1 skiller sig positivt ud, fordi den er stærk og udfordrende for både begynderen og den øvede motionscyklist.

De foldbare modeller, har ofte ikke lige så meget udstyr og komfort som de ”almindelige” motionscykler. Skal du have en motionscykel der kan lidt mere, så læs vores dybdegående motionscykel test her.

Brug gerne guiden til at gøre dit endelige valg lettere.

 • BM YF1000
  BM YF1000
  Her er motionscyklen, som alle har plads til at have i hjemmet. Den er den mest kompakte foldbare motionscykel på markedet. Den fylder ikke mere end 10 cm. i bredden, så den kan nemt glide ind under et møbel eller stå ved siden af et skab eller en sofa. Dens sæde er ergonomisk, og du kan justere højden på det. Cyklen er velegnet til nybegyndere, og den er meget brugervenlig. Fakta om BH YF 100:
  • Super kompakt
  • Justerbar i højden
  • Ergonomisk sæde
  • 8 modstandsniveauer
  Denne kompakte foldbare motionscykel fra BH er et godt bud på et træningsredskab til dig, der gerne vil kunne træne effektivt derhjemme, selvom du ikke har ret meget plads. Den er bedst egnet til begynderen og den lettere øvede motionscyklist.
   Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
   Apuls.dk -27%2800 0 2800 Læs mere

  • ODIN B1
   ODIN B1
   Selvom der er tale om en foldbar motionscykel, hører denne model hjemme i den tungere ende. Den har et svinghjul på 8,5 kg. og en samlet vægt på13,9 kg., hvilket giver den en god ballast. Derfor kan den også bære brugere på op til 100 kg. Den kan justeres, den er komfortabel at sidde på, og den er meget brugervenlig. Fakta om ODIN B1:
   • Dimensioner: 118,5 x 35 x 20 cm. (klappet sammen)
   • 8 modstandsniveauer
   • Samlet vægt: 13,9 kg.
   • Velegnet til begyndere og øvede
   Med denne model får du en justerbar sammenklappelig motionscykel, som er stærk og kan give dig en effektiv træning. Dens design er smart og praktisk, og så har svinghjulskapslen en flot pink farve.

    Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
    Apuls.dk -20%2500 0 2500 Læs mere

    

   Toorx BRX Compact – kompakt motionscykel med transporthjul

   Her får du en sammenklappelig motionscykel med et svinghjul på 6 kg., hvilket giver dig god modstand, når du bruger den. Det er en kompakt model, som fylder minimalt, når den er slået sammen. Dens transporthjul gør den nem at flytte rundt på.

   Cyklen har en maks. brugervægt på 100 kg., hvilket giver den en bred målgruppe.

   Fakta om Toors BRX:

   • Samlet vægt: 17,8 kg.
   • 8 modstandsniveauer
   • Mål: 48 x 45 x 118 cm. (foldet sammen)
   • Computer, der viser dine køredata

   Alt i alt en foldbar motionscykel, der har en vis tyngde og kan give dig effektiv træning. Den er velegnet til begyndere og øvede motionscyklister.

   Kriterier for valg af foldbar motionscykel

   Der er forskellige vinkler, du kan lægge ind over, når du skal vælge en foldbar motionscykel. Hvis pladsen er vigtig, så bør du kigge på, hvor meget – eller rettere lidt – cyklen fylder, når den er foldet sammen. Du skal jo netop gerne have plads til at pakke den væk, når du ikke bruger den.

   Betyder de kompakte mål mindre, så kan du se på, hvor tung cyklens svinghjul er. Det betyder noget for, hvor hårdt du kan motionere på den. Alle foldbare motionscykler kan bruges af begyndere eller til dig, der skal genoptræne efter en ulykke.

   Er du sportsudøver på et markant højere niveau, bør du nok vælge en stationær motionscykel.

   Du kan også skele til, hvor mange modstandsniveauer, cyklen har. Det kan også have stod betydning, om den har en computer, og hvad den i så fald kan vise.

   Cyklen bør være justerbar og stabil

   Selvom det er et forholdsvis lille og let motionsredskab, så bør cyklen naturligvis være stabil. Den skal gerne kunne holde til, at du træner igennem.

   Den bør også være justerbar, sådan at den kan indstilles til at passe perfekt til brugeren. Er den det, så får du mere ud af din træning.

   Hvordan vælger du den rigtige foldbare motionscykel?

   Du må afgøre, hvilke kriterier, der er de vigtigste for dig, når du skal træffe dit endelige valg i forhold til, hvilken foldbar motionscykel, du skal have derhjemme. Vælg gerne en cykel, der kan leve op til alle de kriterier, som du ønsker.

   Er du begynder, så kan du bruge de fleste modeller. Er du på et højere niveau, så bør du se på, om cyklen kan give dig nok udfordring.

   Anbefales til den øvede bruger

   Er du niveaumæssigt forbi begynderstadiet, har du brug for at få nogle udfordringer, så du kan vedligeholde dit niveau og også gerne hæve det.

   Her anbefales du at gå efter en ODIN B1 foldbar motionscykel. Den vil være i stand til at give dig den fornødne modstand og dermed effektiv træning. Også hvis du er begynder og stræber efter at hæve dit niveau, kan du med fordel vælge denne model. Den kan følge med dig op i niveauerne.

   Anbefales til begynderen og den lidt øvede

   Er du begynder eller lidt øvet, så kan Toorx BRX være et rigtigt godt bud på en foldbar motionscykel til dig. Den er nem at bruge, og den har en vis tyngde, som kan følge med dig op i de næste levels.

   Du kan nemt følge med i din trænings udvikling på cyklens computer.

   Anbefales til begynderen

   Til begynderen og den genoptrænende anbefales den helt kompakte BH YF 100. Det er en fin lille foldbar motionscykel, som alle kan bruge. Den er yderst brugervenlig og kan alligevel give dig 8 modstandsniveauer, sådan at du med din træning kan komme i bedre form og stadig blive udfordret.

   Konklusion på denne guides nævnte foldbare motionscykler

   Skal de tre nævnte foldbare motionscykler ranglistes, vil listen komme til at se således ud:

   • 1. ODIN B1
   • 2. Toorx BRX Compact
   • 3. BH YF 100

   Når Odin B1 får førstepladsen, så skyldes det primært dens større tyngde. Det er et væsentligt kriterium, når det drejer sig om et motionsredskab, som skal kunne stå stabilt i underlaget, selvom brugeren træner hårdt.

   Toorx BRX Compact kommer ind på en tæt andenplads, da dens tyngde og træningsmuligheder kun lige er lidt mindre end ODIN B1’s.

   På tredjepladsen har vi så BH YF 100. Det er stadig en god lille foldbar motionscykel, men den er også til den spinkle side. Det begrænser dens målgruppe.