Håndvægte

Med blot nogle få håndvægte kan du træne nærmest samtlige muskler i din krop. Styrketræning i hjemmet kræver nemlig ikke den samme mængde udstyr som i fitnesscenteret, men derimod blot de rigtige øvelser. Du kan derfor få det optimale udbytte af din træning derhjemme med nogle gode håndvægte.

Håndvægte er som skabt til dig, der gerne vil have mulighed for at lave mange forskellige øvelser med det samme udstyr. Træning med håndvægte bygger dine muskler op, så du kan opnå den krop, du ønsker – uden at skulle investere i dyre maskiner.

1 – Hvad træner jeg med håndvægte?

Når du anvender håndvægte, er det som oftest dine armmuskler, der er i fokus. Afhængigt af den øvelse, du udfører, kan du sætte fokus på forskellige muskler. Også dine bryst- og rygmuskler kan trænes effektivt med håndvægte.

Det hele kommer således an på, hvilken øvelse du vælger at udføre. Men alt i alt er der med håndvægte mulighed for effektiv styrketræning af mange forskellige muskelgrupper.

2 – Hvordan skal jeg træne med håndvægte?

Når du træner med håndvægte, anbefales det, at du træner 2-4 gange om ugen og laver 1-2 øvelser per muskelgruppe. For hver øvelse bør du lave 1-3 sæt med 6-12 gentagelser i hvert.

Dette er umiddelbart nogle meget brede retningslinjer, tænker du måske. Men sådan er det nu en gang med håndvægtstræning. Du skal nemlig finde den træningsform, der passer bedst til dig. Med håndvægte kan du nemlig ikke køre helt så hårdt igennem, som du kan med mange andre former for træningsudstyr.

3 – Hvor tunge skal mine håndvægte være?

Hvor tunge håndvægte du skal vælge, kommer først og fremmest an på din form og dit ambitionsniveau. Her er det enormt vigtigt, at du finder den belastning, der passer til dit niveau.

Pas derfor på med at starte for hårdt ud og anvende for tunge håndvægte, når du er nybegynder. Du kan altid bygge din styrke op og sætte vægten af dine håndvægte herefter.

Når du først har fået en god rutine med din vægtløftning er det vigtigt, at du fortsat udfordrer dig selv og prøver at løfte flere kilo, for hver gang du træner.

4 – Hvad er fordelene ved justerbare håndvægte?

Den største fordel ved justerbare håndvægte er naturligvis, at du selv styrer vægten af dem. På den måde kan du anvende de samme vægte til mange forskellige øvelser. Desuden behøver du heller ikke købe nye, når du ønsker at gå op i kilo. Sammenlignet med at have mange håndvægte liggende, sparer du også plads ved at købe justerbare håndvægte.

5 – Hvad er fordelene ved håndvægte-sæt?

Vælger du i stedet at købe et sæt af håndvægte, er der også flere fordele forbundet hermed. Et håndvægte-sæt er to håndvægte, som du køber til en samlet pris. Når du benytter håndvægte-sæt, giver det dig mulighed for en mere varieret træning. Det er en af de vigtigste faktorer, når vi snakker om at opnå træningsresultater.

Desuden opnår du med håndvægte-sæt ofte en økonomisk besparelse, når du køber flere vægte på en gang. Der er derfor nogle penge at spare, når du køber et håndvægte-sæt i stedet for en masse håndvægte hver for sig.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]

Kommentarer:

Vahid: Hej, jeg synes at det er nogle fede øvelser i har fået sat op her, Men hvad for nogle af dem skal man køre sammen ? skal skal man køre dem alle, hver gang man træner ? ps: jeg har lige købt to sæt håndvægte, og vil begynde at træne der hjemme . Med venlig hilsen, Vahid
Mallory: Glad to be one of many visitors on this awesome internet site : D. my web site; roof cleaning in ct: https://www.youtube.com/watch?v=UXHr0i7l3_A
Arne Madsen: Jeg er en fyr på 78 år, altså født i 1936. Da jeg var dreng havde jeg et stykke jern som vejer 30 kg, det løftede jeg hver dag 12 gange. I dag, da jeg er 78 år har jeg 2 håndvægte, ialt på 19 kg. Dem løfter jeg over hovedet 62 gange for tiden. Og så laver jeg et par andre øvelser med dem. Til tider kan det være en svær overvindelse at gøre det, men jeg fortsætter så længe jeg kan. - Og jeg føler mig også mere i form af denne træning - på flere måder !
Lasse Højer: Jeg mangler et program til at forbygge skader pga. af mit arbejde som jord og betonarbejder, da jeg er begyndt at kunne mærke det. Jeg er 32 år.
Harrie: Hej jeg træner ca 3 gange om ugen. Jeg har set videoer om at træne skuldre, bla ikke tag en vægt stang og løft og sænk bag om ryggen. Er der andre måder at træne skuldre og ryg?
Andre: Jeg vil gerne lige komme med en kommentar angående Brystpres. På det første billede bliver der vist, at den udøvende holder sine arme under 90 grader, og det er fuldstændig forkert, da man altid skal holde sine arme i en 90 graders vinkel, når den trænende rammer slutning af en rebetation. Grunden til ikke at gøre det som billedet anviser, er at presset bliver ustabilt, og der er en større risiko for at påføre sig en væmmelig skulder skade.
Martin Søholm: Og hvis man er rigtig smart, så laver man en anden øvelse mellem pauserne for at holde sig i gang hele tiden :)
Mcslim: Hey, Jeg er træt af at høre om idioter der siger at folk på 13-16 år ikke kan styrketræne?.. Hvad er det for noget at sige? Jeg er nu 16 år og har styrketrænet siden jeg var 12 år. Jeg er 186 høj og vejer 68 kg. - Jeg er ikke i mangel af groth homoner på nogen måde. Det er et spørgsmål om at passe på sin krop! - Til alle jer der gerne vil starte med noge styrketræning.. . Slap helt af, det tager lang tid ellers ødelægger du din krop. Man må kravle før man kan gå! Så start i det små... Start uden vægt og lær' øvelserne, derefter kan i begynde at sætte vægt på!.. - Alle store muskel mænd har været ved starten!
READ ME: Hej, jeg har et spørgsmål til den ultra-kompakte øvelse. På tegningen ser det ud som om man i den sidste "pose" - altså der hvor man holder vægtene i strakt arm over hovedet - skal holde vægtene "omvendt", altså med knoerne pegende samme vej som næsen. Kan det være rigtigt?..
moj: hej har et spørgsmål hvor lang tid tage det at bygge sidden muskler så de er store: ;-)
jonas bach: hej. til dem der vil vide hvordan man træner bedst. du skal tage en tægt og putte så meget så på lige meget hvad du træner skal nummer 12 du tager gøre nas. nummer 12 skal kun lige kunne tages og så holder du en pause på måske 20 sek. så tager du tolv mere. venter 20 sek og så tolm mere. så stopper du. det gør meget ondt og det det skal kun gøres hver anden dag. det er en hurtig måde at få gode rasultater på. men husk denne måde gør dig ikke meget stærk men du kommer til at se godt ud.
AnneFe: Hej jeg er en pige på 15 år, og vil meget gerne have nogen tips til hvordan man hurtigst kommer igang med at træne benmusklerne? :-). Håber i kan gi mig nogen exempler :-)
orahn: Hej er 16 år gammel og er lige begyndt at træne. Har trænet i næsten 2 uger nu, men er ikke ret sikker på om jeg træner rigtigt og vil forresten gerne vide om der sker noget hvis jeg tager tunge vægte vil det skade mig. Hvor mange kg bør jeg højst tage.
ggr: Hej, jeg har et spørgsmål til den ultra-kompakte øvelse. På tegningen ser det ud som om man i den sidste "pose" - altså der hvor man holder vægtene i strakt arm over hovedet - skal holde vægtene "omvendt", altså med knoerne pegende samme vej som næsen. Kan det være rigtigt?
nick15: HJÆLP!!!! Jeg er en dreng på 15½ år, som har lidt for meget fedt rundt omkring, det er ikke noget ekstremt, men det irritere mig.. Min Bmi er 21,4. Jeg kunne især godt tænke mig at komme af med det omkring siderne, det på maven og det på brystkassen! Hvilke øvelser er bedst?
Nicolai Rasmussen: Alle der er under 16 år skal kun træne armbøjninger og mavebøjninger. så når man bliver en 17½ + så kan man så begynde med hårdetræning Men, med sundmad og arm og mave bøjninger er man, også godt på vej.
maus556: vil lige høre, hvis man bruger den der hedder ULTRA-KOMPAKT for man så en flot veltrænet krop eller hvordan virker den
Markus: Jeg kan love dig for at den træner ryggen (lænden) godt. Du løfter vægten først med benene, og derefter strækker du ryggen ud og løfter vægten med ryggen det sidste stykke til ryggen er udstrakt. Maven mærkes ikke så meget, men trænes da du skal spænde mave-musklerne under stort set hele løftet, men den gir ikke super meget til maven.
AK7: @Travelman Havde et spørgsmål men kan desværre ikke se din email...
JJJ: Hej Jeg kan godt lide "ultra-kompakt" udgaven, men der står at den dækker næsten det hele! Mave og ryg kan jeg selv finde frem til er noget af det der mangler, men er der mere den ikke dækker?
Travelman: Vil lige sige, af jeg har trænet efter dette program de sidste 5 år, og det er perfekt til dem der ikke har tid eller mulighed for af gå i trænings center, da jeg rejser en del rundt i verden, så der desværre ikke tid til det, så et par gode håndvægte af de tung og ligge underlag, er et most i rejse tasken. Så har i spørgsmål, så smid en besked på min mail, jeg hjælper gerne :-)
Bogge1: OH TAK ! perfek,t lige det jeg har ledet efter hele dagen :-) tusind tak for den :=
David Jürs: Hej. Kan man træne med vægte der kun vejer 2,1 eller er det for lidt???
jumper guy: Det vigtigste ved træningen er at efter det du ønsker. Vil du træne eksplosivt skal du træne tungt (det kommer an på din styrke, men kan du tage mere end 5 gang er det nok ikke tungt nok). Vil du træne udholdendehed bør du ligge på 8 - 12 gange. Skadesforebygge nde (som rigtig mange glemmer) bør være på 15 - 20 gange. Husk på de store muskelgrupper at holde pause så du ikke træner, hver dag. Gør du dette nedbryder du blot kroppen på sigt, samt tvinger dig selv til at holde en længere pause på et tidspunkt. Min viden er primært baseret på egen erfaring, men jeg har trænet volleyball 4 gange om ugen, styrketrænet 4 - 5 og lavet springtræning 3 gange om ugen. Det var dengang jeg var 18/19 år og det gav stor effekt. dette kunne jeg gøre i ca. 2 måneder, hvor jeg derefter tog ca. 2 - 3 ugers pause med let vægtløftning og volleyball. Men når I nu bruger så meget tid på træning så husk at maden er mindst lige så vigtig, hvis du vil have de gode resultater. Det er en sej kamp, men efter 4 - 5 måneder vil du takke dig selv for at have undværet alkohol og pizza.
nicolaj buur rasmussen: hej coloseum, forstår ikke helt, hvis jeg løfte få tunge løft øger styrken eller for tunge løft?
Coloseum: Hej Lasse Drachmann, Jeg ved af personlig affaring at det er korrekt at mange tunge løft giver synligt øget muskelmasse, hvorimod få meget tunge løft øger din styrke. Fx benytter folk som spiller badminton og som stadig ønsker at beholde deres hurtighed på banen, den sidstnævnte træningsmetode.
Sofia...: Hej:-) Jeg er en pige på 13 år som træner håndbold 3 gange om ugen og jeg vil meget gerne styrketræne der hjemme... bare sådan hver aften inden jeg går i seng, så noget med min egen vægt (ca. 60 kg. - er ca 171 cm høj) og håndvægte? nogle der har et godt prog ram? - jeg løber de dage jeg ikke træner håndbold... Tak :-)
Trollism: Hvilke skader tænker du på?
Random: Hej Hej. Jeg har umiddelbart lagt mærke til at adskillelige kommentarer til denne blog omhandler : "13-16 årige som der træner seriøst"? Eller i hvert fald, individer som søger en belysning af hvordan og hvorledes man træner seriøst med vægte etc. Umiddelbart er jeg overbevist om at det nærmest kun kan være "skadende" for personer i dette alders-interval , da deres kroppe ikke er udviklede tilstrækkeligt. Hvilket også er grunden til alders begrænsningen mindst 16 år i motionscentre. Er der en person der kan underbygge min overbevisning? Eller har jeg bare fået forkert information? :-)
Lasse Drachmann: Hej Jeg er en dreng på 16 og har efterhånden styrketrænet i noget tid, men er begyndt at ligge mærke til at jeg har fået meget store overarme og det er jeg egentlig ikke helt glad for. Jeg har ikke lyst til at stoppe helt med at træne for jeg kan egentlig godt lide det. Men her den anden dag hørte jeg at hvis man træner med en lav belastning og mange gentagelser så får man mere aftegnede muskler. Kan nogen her bekræfte eller afkræfte den teori? Tak på forhånd :-)
Tobias Jensen.: Hej jeg er en dreng på 14 år, som er begyndt at træne seriøst, da jeg altid har en smule "slap" i forhold et par drenge i klassen, hvilket har gjort at de bare skubber til en forsjov, og hvis man så bare, skubber tilbage igen, så er de bare blevet sure... nå men, som jeg sagde før så sagde jeg at jeg var begyndt at træne seriøst, men har set at jeg er gået alt for meget til min biseps, og det for det til at se underligt ud, når det kun er den der er trænet, og når triceps-musklen den er mere eller mindre ikke trænet ordentligt.. så ville høre om der var nogle træninger til triceps. og gerne til alle musklerne..
michael81: Kettlebells er rigtigt gode til bl.a. at træne de stabiliserende muskler og samtidig lidt mere interessante end almindelig kedelig vægttræning. De er især gode hvis man går til kampsport. Men hvis man udelukkende vil være stor og stærk, så er det vægte man skal tage. Og gøre det i et allround begynderprogram , før man begynder på maskiner, HST o.l..
Aske!: til alle drengene der gerne vile være store og stærke. tjek kettlebell vægte ud!. det er virkelig hårdt og super intenst god træning ( snakker af egen erfaring )
Patrick Skov Johansen: Hej jeg er en fyr på 14, der træner fodbold 3-4 gange om ugen. jeg træner ryk,bryst,mave, biceps og ticreps hver aften og så løber jeg engang imellem. det er jeg begyndt med for 4 måneder siden og det har vist sig at give et rigtig godt resultat. ps. til jer der gerne vil have 6-pack tag nogle vægte på brystet imens i tager mavebøjninger.
Peter F: Hey Jeg har været nødt til at stoppe med træning i en måned pga en operation i det ene ben. Jeg har trænet derhjemme i den tid med håndvægte og elastik. Man kommer langt med hjemmetræning hvis man er lidt opfindsom...
alexander b: jeg laver 200 mavebøjninger om dagen men kan ikke se nogen ændring?
Kevin Ørskov: Jeg glemte helt at nævne min vægt da jeg tror den er vigtig. Jeg lægger deromkring de 60 kg. så jeg er en ret 'tynd' fyr. :-) Men i stedet for at løbe som jeg synes er ret så uinteressant, er cykling ikke ligeså godt? Jeg cykler nemmelig min. 1 time om dagen. Men har I idéer til opvarmning og nedvarmning og brug af vægte og så videre? Har i evt. en guide hvor der står ud fra vægt, højde og alder hvor meget man må løfte og træne uden at smadre sine muskler?
mag mc x: Hej :-) Jeg har hørt noget om at træningen ikke hjælper hvis at man ikke strækker ud bagefter, passer det?
Cha: Ja, der findes mange øvelser med vægte som træner de større muskelgrupper. Fx går rygøvelser generelt også i biceps, og bryst øvelser også i triceps. Skuldrene bliver også indirekte trænet. Tænk lidt - mærk efter hvor det spænder i forskellige øvelser. Men vægttræning generelt, er meget beregnet til at kunne fokusere mere specifikt på musklerne - altså trænes de ofte med vilje (næsten) individuelt. Ud fra din efterspørgsel om øvelser der træner muskelGRUPPER, og ud fra din alder, vil jeg anbefale dig fokus på øvelser med din egen kropsvægt som modstand! Der findes et utal af dem her på siden og på nettet. Men ud over de "definerede" øvelser, er det faktisk kun din fantasi der sætter grænsen. Eks. på øvelser med egen kropsvægt: Armbøjninger, tricepsdips, kropshævninger i ribbe e.l. "gå op og ned af trapper" på hhv tåstidser og hænder. Stå/ gå i brede eller lange stande, hvor du lader kroppen blive nede hele tide, spark - til siden, frem, tilbage i cirkel osv. (høje spark i slowmotion. Stå med tåspidserne på et trappetrin e.l. og hælene ud over kanten, "vip" op og ned hvorved du træner lægmuskulatur. Lav fx 10*3 gentagelser alt efter sværhedsgrad. Alså 10 -> kort pause -> 10 kort pause 10 = 3 set af 10 gentageser. Eller kombiner det, så du laver to forskellige øvelser på skift (lav andre øvelser som ikke fokuserer på de samme muskler i "pauserne"). Husk alid at træne dine rygstrækkere og det øvrige muskekorset - og brug det + "knibeøvelser" når du udførerer dine øvelser. Husk også opvarmning, nedvarmning, stræk/smidighed stræning samt at du skal kombinere al muskeltræning med kondi/udholdenh edstræning (som fx løb, som i øvrigt vedrører de fleste muskler af kroppen) ..Et mere specifikt svar må du desværre få fra en anden. Måske en fysioterapeut eller (kompetent!) træner i dit lokalområde?
Kevin Ørskov: Hej allesammen. Jeg er en ung fyr på snart 15 år som har kigget grundigt på denne hjemmside. Jeg vil bare lige gerne spørge om noget: Findes der nogle øvelser der træner flere muskelcentre af gangen på 1 øvelse? Altså f.eks biceps og triceps? Hvis I har en guide omkring til yngre personer må I også gerne sende linket til den. :-)
Oliver: Super godt program. Jeg har ikke oplevet at få nogle mén, men tænker dog over om der er nogle måder at træne sin mave på? Udover det vil jeg lige sige at alle træningsmetoder ne virker super, og de er nemme at forstå. Jeg er 14 år, og tænker på om nogle ville kunne foreslå en god måde at træne på? Mail: [email protected]
Anders Diemer: en anden god maveøvelse hvor du får de skrå med, med lidt variation er hvis du lægger dig på ryggen og tager fadt om et bordben el lign ( armene over hovedet), og så løfter benene i strakt tilstand. Hvis du laver en u-bevægelse i ca 40-50 cm max højde, får du også de skrå mavemuskler med. Typisk vil dette virke hårdere, da disse bliver ramt koncentreret i denne øvelse.
Anders22222222: super godt. kan kun anbefale det :-)
Jakob Jensen: Hej :-) Maven er det bare at lave mavebøjninger, mavebøjninger og atter mavebøjninger ?
lars rosenkilde: hej jeg er en dreng på 13, jeg styrketræner med 10 kg hver anden dag 3X10 gange. kan jeg tage skade af det???
Marc: Jeg glemte lige at tilføje, at jeg, udover det "Kompakte" program 2 gange, vil lave 50 armbøjninger, mavebøjninger og rygbøjninger + nogle andre gode øvelser :-) Det lyder ambitiøst, men har lavet lidt før og ved jeg godt kan holde mig motiveret.
Marc: Heysan. Jeg er en dreng på 14 år, og jeg kunne godt tænke mig at træne lidt derhjemme. Jeg har en del spørgsmål, og jeg tager udgangspunkt i, at jeg spiller fodbold 3 gange om ugen (1 gang kamp) i 1½-2 timer, og at jeg så tager det "Kompakte" program 2 gange de dage jeg ikke spiller fodbold. - Vil det være nok træning til at forbedre muskler etc? - Hvor store vægte skal jeg bruge (kg)? - Er det for meget træning, så jeg kan tage skade? Håber I giver et svar. Tak.
www.fodboldcoach.dk: Dette er en god samling styrkeøvelser med minimalt af redskaber. Bruger det ofte sammen med fodboldtræningen. Mvh. Christian
Fry: Jeg tror godt du kan klare lidt styrketræning hvis du føler dig godt tilpas med den træningsmængde du har nu. Kroppen kan vænne sig til meget bare man ligger blødt ud. Hvis jeg var dig ville jeg starte med to dage om ugen. Det kan også være en god ide at køre de 3 sæt med forskellige vægte. I starten kunne jeg ikke tage 3 sæt med den vægt jeg startede ud med.
Rasmus: Hej :-) jeg er 15 år træner badminton 5t 30 min fordelt på to dage. 1 dag, halvanden time meget let badmintontrænin g. Da jeg træner et hold samtidig.. Pause på 3 timer, og så seriøs badminton træning, 2 timer. 2dag, 2 timer normal træning. Der er 1 dag imellem jeg træner. Onsag og fredag. Mit spørgsmål er ville det blive for meget med det her styrketrænings program oveni??
Rasmus: Hej :-). Jeg kunne godt tænke mig at lave de her øvelser der er vist. Jeg er 15 år, træner badminton - og er seriøst med det. Træner det 1dag, 1t 30 min meget let træning. Da det er imens jeg træner nogle andre. Samme dag om aften. Seriøst træning i 2 timer. 2dag, 2 timer normal træning. Mit spørgsmål er så om det ville blive for meget at begynde på det her program? - og lige et spørgsmål mere for dem der har lidt forstand på kreatin, hvis jeg begynder at tage kreatin nu, samtidig med badminton træning og det her styrketræning. Ville det så gå udover min hurtighed og "lethed" over banen. Håber på nogle gode svar :-)
Daniel: jeg er lidt i tvivl hvad der menes med at man øver i sæt. betyder det at man skal tage fx 12 gentagelser med fx skulder, så holde en korte pause og så lave 12 gentagelser mere med skulder, eller betyder det at hvis men øver fx ben, biceps og bryst at man så skal lave 12 ben så 12 biceps så 12 bryst og så begynde forfra?
niklas: er der nogle øvelser med håndvækte som kan gøre at man kan få frem heve mavemuskelerne
Maks: Heey har selv trænet en del siden sommer ferien, det eneste jeg har brugt er håndvægte, en boksesæk, og en stol, det er de eneste ting man skal bruge, derfor behøver man ikk fancy udstyr for at komme i form, har selv fået EN DEL muskler, men skal bare sætte noget fedt musik på og ikk tænke på andet, bare en lille times tid bare stå og træne :-) så det kan godt lade sig gøre
Bendix: tag noget let ca.5kg af 25 hver dag en gang om dagen. så skulle det hvise sig i løbet af 2 - 3uger
Sussi: Okay nu et spørgsmål til piger. Træne tung styrketræning eller mange gentagelser?? Jeg har rimelig store muskler og ønsker egentlig ikke de skal være større, bare mere markerede. Hvad er bedst?
mhh: behøver man, at lave et af de 3 programmer I har skrevet? jeg kunne fx. godt tænke mig bare at lave nogle af øvelserne - sådan så jeg nærmest laver "mit eget program". men er det overhovedet godt?;-)
Bendix: du kan købe nogle til få penge i bilka
anonym: og lige en ting til er der nogle der ved hvor man kan få nogle billige håndvægte?
anonym: hej jeg er en dreng på 13 år, jeg vil gerne til at træne noget, men hvor meget skal jeg træne om ugen? og hvor mange kilo skal der være på vægten?
andreas bech hansen: hej jeg er en dreng på 16 år som gar trænet en måned nu og har taget 3 kg. på jeg træner med 17. kg bicp. og 70. kg bænk er der nogle der har nogle gode øvelser jeg kan træne der hjemme..
brian: hej:-) jeg er en dreng på 16 år, og har trænet godt og vel i 3 måneder nu, med to håndvægte(5 kg, på hver)og en vægtstang (omkring 30 kg) jeg vil bare spørge om der var nogle som havde et godt program som de ville vise, så man kan få en flot krop og træne hjemme?) på forhånd tak
Bendix: Kan man ikke bare træne også bare vente til musklerne begynder at vise sig? jeg er selv 14år træner der hjemme med håndvægte jeg træner ikke seriøst men jeg har gjordt det i 2måneder og alle i min klasse kan ikke forstå hvordan mine muskler bliver store har det ikke også noget at gøre med homonerne? 8,5kg på hver vægt.
Rasmus Bugge Ottesen: Jeg er en dreng på 17 år, har trænet on and off i ca. 2 år, vil gerne træne noget mere seriøst men har ikke et ordenligt træningsprogram , hvis en kunne sende mig et kvalificeret bud på et godt træningsprogram , vil gerne have en super krop.
martinbg: hvordan gør i med vægten på håndvægten? tager i bare det i kan max holde til, eller stater i med nogle få kg?
Patrick Allesen: Hej igen har lige et spørgsmål mere, når jeg styrketræner formindsker det så ikke min vækst, er 167 og vejer 50-51kg
Patrick Allesen: Og lige en ting til det er 3kg jeg tar indtil videre
Patrick Allesen: Hej, er en dreng på 12 år og har styrketrænet hist og pist men i de sidste to måneder er jeg gået meget op i det, er det sundt for mig? og skal tage flere kg på hvis jeg vil have mere ud af det tar 400-500 biceps hver gang og alt det andet
Alexander: Hejsa, jeg er den dreng på 15. - Jeg har brugt meget tid på min computer i snart 2 år, jeg fortryder grusomt. - Jeg er ca 1.95 høj, lidt tyk og meget usikker på min træning, Jeg laver en del mave bøjninger sprædt udover dagen derpå også rygbøjninger. - Jeg løfter vægte sådan lidt hist og pist herhjemme, det gør mig usikker. Nogle der kunne få lyst til at tilføje min msn og forklare mig lidt nærmere på at gøre det rigtigt og få noget godt ud af det? - Jeg ønsker at blive stærk og selvfølgeligt tabe mig. Mvh. Alexander håber i tilføjer og skriver :-)
Madsen: Hej, jeg er en 14 årig dreng og jeg kunne godt tænke mig at komme i form og blive stærkere. Men min lærer som er gammel atlet siger at vægttræning i min alder kan formindske min vækst. er det sandt?
Kasper kappp: Jeg vil anbefale at løbe/gå/svømme eller hvad i nu vil hver anden dag i 10 dage. Og så imellem dagene hvor i ikke løber/går/svømm er så styrketræner i. fx bryst ryg, og den næste gang mave arme... Men husk at lave noget motion hver dag hvor i får pulsen op. ( Det behøver ikke at være mere end i 30 min ;-)
Dennis: Goddag jeg er en ung herre på 15år, 67kg, og 170cm høj, jeg laver ''et kompakt'' pogram, og et ''voluminiøst'' og Ultrakompakt,, jeg tager 6 kg, i hver håndvægt, løber før og efter træningen... og her er mit spørgsmål syntes De at jeg træner for lidt eller for meget, og bør jeg have mere vægt på vægtene... bare så jeg ikker skader mig selv... har i forvejen en kronisk sygdom shoderman, som gør at jeg hele tiden har ondt i tyggen ryggen.. :-)
fredrik: jeg har lidt svært ved at dosere min træning i de rigtige mængder. måske du vidste et sted man kunne få lavet et program eller du ville lave et??
Jonas Helt: Hey, jeg har trænet en smule lidt hist og her . Men jeg vil gerne begynde med noget mere seriøs træning, for hele kroppen. En ca. 2-3 gange om ugen, da jeg arbejder og har kæreste som meget af tiden går med. Nogen der har en ide til hvilke øvelser jeg skal lave, ell måske et lille program ?;-)
Jakob S: Hey Kristoffer, mener godt du kan træne brystpres med een håndvægt, bare du har noget at holde fast ved i den anden hånd, så er det nemmest ;-) ps: det er et super nice program :-)
Kristoffer.: Lavede lige en fejl :P .. Der skal stå "med kun 1 håndvægt".
Kristoffer.: Kan man lave brystpres-øvels en og flyers med kun håndvægt? Så man tager én arm ad gangen. Eller er det ikke optilmalt?
mads: hej jeg gi 500000
Søren a.: Hej 134 kg tunge fyr (; . ja. du kan gode tabe dig med styrketræning. da du forbrænder kalorier imens du træner. hvis du træner hårdt nok. start op med 5-10 min løb, som opvarming. og så spis et stykke frugt imens du træner, til lidt energi. lad være med at spise slik osv. og så stop med at drikke cola og æde chips og slik. så preller kiloene af dig (;
Amy: 2 til2,5 kg muskel forøgelse om året? Du må have spist søm mr Lunde.. Det kommer helt an på personens vægt, spisevaner, sovevaner og om personen træner med store eller små vægte.. Hvis nogle mangler hjælp så skriv gerne på min mail, husk dog at i "Emne" Skal i skrive Trænings tips. [email protected] Velbekomme ;-)
kabir ahmed: hey jeg en fyr der vejer 134kg men er bleve helt vil med og trane styrke traninig men jeg vil gerne spøger at kan jeg tabe mig med styrke trannig
Jacob: Hej. Der bruges en "bænk" i øvelsen. Hvor finder man en til billige penge? Hilsen Jacob
Bertel U: Er der så nogen, der har prøvet disse programmer, der bliver foreslået og hvordan gik det?
Jakob: Godt progam glæder mig til at starte det med mine nye vægte :D
Jonas: Genialt.
mads ulrik: heej :D er ligge begyndt at træne sådan seriøst er stor i forvejen for har arbejdet i min fars skov med stammer siden jeg var 11 år nu er jeg så 14 og vil gerne blive størere og ville gerne vide hva for et program jeg skulle køre med hvis jeg blive stor så hurtigt som muligt ;-) og hvor lang tid ville der så gå før man kunne se noget ?
Rikke: jeg synes godt der m
Thomas Wibe: Hej. Jeg har ogs
lunde: Michele - Hvis man kigger på de anviste tegniger, kan man se hvilke muskel der bliver brugt tilo de forskellige ting. ellers kan du mærke det hvis du træner igennem ;-) Flemming - det hedder strugs :-) thomas - det med hvordan man komemr til og se ud osv. er svært, er forskelligt fra person til person. men hvis man køre 110% clean kan man max tage 2/2.5kg på i muskler om året ca.
thomas: lidt dumt spørgsmål måske, men når man tager biceps-curls i voluminøst split-programme t, skal man så tage 3 sæt for hver arm ?
thomas: hvordan vil resultatet sådan ca. se ud efter et par måneder med voluminøst split-programme t?
linette: jeg syntes ikke i forklare nok hvordan man g
hans: Andreas, hvis du tr
Michele: det kunne også være fedt hvis der stod lidt om hvile muskler man træner
hamza: en god program..
Henrik: Hvad er forskellen p
thomas: Efter at have tr
Andreas: Hej Jeg har lige et spr
lasse: Kan man bruge h
Flemming: hvis nogen mangler bagside skulder ??? det er ikke s
Martin Melbye: Mangler man ikke, at n
Show More