Mænd 18-26 år
klik her.

Mænd 27-50år
klik her.

Kvinder 18-26 år
klik her.

Kvinder 27-50år
klik her.Mænd 18-26 år

Brug et målebånd til at måle omkredsen i millimeter
på de angivne steder

Overarm:
(Strakt arm, mål midt mellem skulder og albue)mm

Mave:
(2 cm over navlen)mm

Underarm:
(Strakt arm, største omkreds)mm

Fedtprocent
%


Mænd 27-50 år

Brug et målebånd til at måle omkredsen i millimeter
på de angivne steder

Hofter:
(Største omkreds ved ballerne)mm

Mave:
(2 cm over navlen)mm

Underarm:
(Strakt arm, største omkreds)mm

Fedtprocent
%


Kvinder 18-26 år

Brug et målebånd til at måle omkredsen i millimeter
på de angivne steder

Mave:
(2 cm over navlen)mm

Lår:
(Lige under ballen)mm

Underarm:
(Strakt arm, største omkreds)mm

Fedtprocent
%


Kvinder 27-50 år

Brug et målebånd til at måle omkredsen i millimeter
på de angivne steder

Mave:
(2 cm over navlen)mm

Lår:
(Lige under ballen)mm

Læg:
(Strakt ben, største omkreds)mm

Fedtprocent
%

Referencer:
McArdle; Katch & Katch. Exercise Physiology, 4th ed.

Prediction of body density from simple anthropometric measurements in college-age men and women.
Katch FI, McArdle WD.
Hum Biol. 1973 Sep;45(3):445-55.

Generalized equation for predicting body density of women from girth measurements.
Tran ZV, Weltman A.
Med Sci Sports Exerc. 1989 Feb;21(1):101-4.

Predicting body composition of men from girth measurements.
Tran ZV, Weltman A.
Hum Biol. 1988 Feb;60(1):167-75.

Similar Posts

52 Comments

 1. Slutter det interessante liv ved 50?
  Jeg er lidt mere, men stadig optaget af at holde mig i form.
  Hvad med at udvide testen s

 2. Jeg er 182cm og vejer 73,5kg. Jeg styrketræner 5 gange om ugen og spiller basketball 2-3gange om ugen. Derudover løber jeg 7 km en gang om måneden og er i kanon form. Min fedtprocent er blevet målt bla. ud fra mine muskelstørrelse r på min arm…? Jeg har en fedt% på 16,7??? Det virker urealistisk vil jeg sige. Jeg måler ca. 80cm om maven.

 3. jeg vejer 75 kg. og er 176 cm høj….
  går til styrketræning 4 gange om ugen og tager mavebøjninger hver dag.
  min fedt procent er 10.5. syntes det lyder mærkeligt når jeres andres er så høje.
  men rimelig meget af min krop består også at muskler så lyder ok for mig 😉

 4. Uden at vide for meget om fedtprocenter, så undres jeg over aldersgrænsen: Jeg fylder snart 27 , hvorfor det var oplagt at prøve begge tests. Udslagene var meget forskellige: 18-26år = knapt 30 %, hvor 27-50 år = ca. 23 %.
  Hertil skal det siges, at læg-målingen gør det store udslag for mit vedkommende (har spillet håndbold i mange år, svømmer, spinner og styrketræner). Jeg har lægge, som gør rugby-stjerner misundelige! Jo større lægge, des mindre fedtprocent (har prøvet at ændre værdierne). Hvordan hænger det sammen med alder? Er der nogen der ved det?

 5. Som der bliver sagt til sidst (lige før kildefortegnels en): “Lad være med at lægge for meget i tallene!”
  Læs i øvrigt teksten inden i går i gang med testen. Der bliver taget forbehold for en række ting, som I nævner. Fx:
  “Til gengæld er testen ikke voldsomt pålidelig.”
  “Formålet med denne artikel (…) også at illustrere nogle af de usikkerheder der er forbundet med indirekte målinger af fedtprocent.”
  “Sagt med det samme: denne test er ikke præcis.”
  “for den enkelte person må man altså regne med nogen usikkerhed”
  “Især muskuløse overarme, baller og lår kan give en overvurdering af fedtprocenten. ”
  “Den er altså dårlig til at sammenligne forskellige personer.”

  Kort sagt: Tag nu at læs lidt om hvad det er I laver inden I begynder at kritisere det. Lad være med at bruge det hvis I ikke vil acceptere de usikkerheder der kunne være forbundet med det. Vi er alle sammen bygget forskelligt og det er da klart at en enkel beregningsmetod e baseret på 3 målinger på kroppen ikke kan give en præcis fedtprocent for alle!!

 6. Hmm, ret dårlig test, da jeg var ovre og træne i morges, fik jeg målt min til at være 7,8 men her inde er der blevet 15,4… det er tæt på at være dobbelt så meget, syntes den test skulle tages af når den er så mis visende…

 7. Jeg dyrker ingen motion, kun cyklen de 5 min på arbejde… og jeg har en fedtprocent på 9.3.
  Jeg er 177 og vejer 60

 8. Tja hos mig tror jeg nu den passer ok. Min fedtprocent var på 41%. Fik den målt elektronisk for en lille uge siden til 44% ved en kostvejleder.
  Husker i at skrive tallene rigtigt?

 9. i burde skrive højde med på, for har lige taget en test på en anden side, hvor den sagde 20,2 procent, og her siger den 37.8, og jeg har altså 1.51 høj, så er ret lille. så den kan ikke regne helt efter det.

 10. freyaweile: kan du ikke give os andre et link til den anden side du har lavet den test på.
  ville da være sjovt og prøve den. 😉

 11. Det passer overhovedet ikke….

  Jeg har lige fået målt min elektronisk i dag. Jeg er 186 cm høj og vejer 83 kg. Elektronisk viste procentsatsen 18, men efter ovenstående beregning viser den 27….Ikke ligefrem alt for pålideligt….

 12. jeg er 12 år og ville garne tabe mig men jeg kunne ikke bruge jeres hjemmeside fordi i ikke har et felt jeg kan bruge og jeg tror ikke jeg er den endeste der har den samme klage.:-(

  -cecilie

 13. jeg ar allers glad nok. har købt en måler i netto til 29 kr for en pige siden den sagde 40 procent. og var helt i chok. 🙂 vejer 70 og er 161 høj. men her siger den 27,4 håber det er mere rigtig end den der elektroniske måler 🙂

 14. ohhh my goood. den er jo ikke præcis, så fat det dog.. der er så meget forskel på folk så lad nu være at5 ligge så damn meget i det. I brug spejlet i stedet. Og jo man kan fatkisk godt være ret lille og have en høj fedt.

 15. Jeg har selv været meget meget overvægtig men nu hvor jeg endda er kommet ned i vægt og har tabt mig hele 66.1 kg er jeg nede på de små 146.5 kg, kan jeg stadig ikke få øje på den! er der nogen der ude der kan hjæpe mig?

 16. Det kommer jo selvfølgelig også an på hvor meget muskelmasse man har!hvor meget man træner.
  Har selv fået målt min elektronisk ved en kostvejleder hvor den lå på 13 % og her ved testen ligger den på 22 % hmmm..

 17. Det kommer selvfølgelig også an på hvor meget muskelmasse du har!
  Har selv fået målt min elektronisk ved en kostvejleder hvor den lå på 13 % og her ved teste ligger den på 21 % hmmm..

 18. Jeg har selv været meget meget overvægtig men nu hvor jeg endda er kommet ned i vægt og har tabt mig hele 66.1 kg er jeg nede på de små 146.5 kg, kan jeg stadig ikke få øje på den! er der nogen der ude der kan hjæpe mig?

  ja jeg havede også dette problem engang, min javertus havede også svært ved at blive stiv så jeg bruger viagra. dette er mit svar på dit problem thorstein.:-)

 19. Hej Så har jeg lige målt min fedtprocent og den viser 14.1% om det er godt eller skidt ved jeg ikke… men vil da prøve om den ikke kan komme længere ned. Nu vil jeg smutte ud og løbe mig en tur… god weekend til jer alle

 20. Det er den dårligste test jeg nogen sinde har set….
  jeg har fået min fedt% målt for 3 mdr siden og der var den på 20 nu har jeg tabt mig 15 kg og er steget i vægt mht hva jeg kan løfte og testen siger at min fedt % er på 29….
  i ska ikke regne med testen den gør jer bare mere forviret

  mvh Nick

 21. Det er jo overhovedet ikke præcist, for det første, alderen, for det andet muskelmasse, og nogen har altså større knogler end andre … så gå heldere til lægen, elle sådan noget… !?

  … de kloge…

 22. HVORFOR stopper man ved alderen for kvinder 27-50 ???
  Jeg er 71, men er åbenbaart sat uden for program……
  Tilbage til 2006 har Tove Smedegaard kaldt det foragt for os over 50 år. MÅ give hende ret…
  Tag og tjek levealderen og ret op på dette.

 23. Af det jeg har læst her på siden skal de utilfredse prøve og tage resultatet og minus det med en 8-9 stykker…. Dette resultat virker for mig mere realistisk, da dem der både har haft denne og en rigtig test har en forskel på 8-9. Fortsat god dag 😀

 24. Fik min målt i sidste uge i centeret, både med tang ( af en meget erfaren person) og herefter på vægt, hvor man får et estimeret restultat, over hvor mange kg muskler, og knogler og fedt kroppen indeholder.. Tangen sagde 15,5 %…. vægten sagde 16 % men i denne test score jeg 19,5 % .. jeg er gammel elitesvømmer, dyrker sprinter tri, så jeg både svømmer, løber og cykeltræner dagligt + styrketræning ca 4 – 5 gange om ugen .. Jeg har hele mit liv været bevist om min fedtprocent, da vægten bla. er afgørende, for ens løbetider.. og jeg ved nøjagtigt hvor den skal være, før mine homoner går i ubalance, det lærte jeg allerede i teenage årene som elitesvømmer..
  Jeg ved min fedtprocent ligger mellem 15 og 16.. og ikke i nærheden af 19 .. som yngere var den omkring 12 – 14 % Men jeg er jo efterhånden oppe i årene med mine nu 41 år.. ja tænk engang om 9 år er jeg helt uden for nummer i denne beregnings model :0)

 25. Den test der holder ikke en meter.. Bruger en BMI vægt i det lokale motionscenter hver uge og sidst var det 7,6 testen her sagde 20,1 :-/

 26. Glem alt om denne test her gør jer kun forvirret…vi har 3 kropstyper – Ectomorph den smalle bygning tynde håndled etc. – Mesomorph den atletiske type “smalle hofter” brede skuldre etc. – og til sidst Endomorph den kraftige bygning brede hofter kraftige håndled etc…derudover kommer muskelmasse og knogletykkelse og hvordan vores knogle symmetri er bygget op, så måling af fedt % med denne test er ubrugelig…vi skal ha fat i tangen og dellerne og måle fedt % på den måde 😉

 27. er der ligenogen der kan hjælpe mig? her sagde den at min fedtprocent var 21,6 men i mit fitness center sagde den at den var 16,1? hvad skal jeg tro på? jeg er 17 år, 51,5 kilo og 171 cm høj! hvad lyder rigtigst? ps træner tre gange om ugen en time kondi og en halv time styrke, plus at jeg til daglig går ti kilometer..