Maling af tag pris – Tagmaling

Renovation af boligen kan blive en dyr affære – især hvis man ikke har læst op på lektien og bliver nødt til at gøre det om. Derfor har vi lavet denne guide, hvor du kan finde gode råd til selv at male dit tag og til prisen for at få professionel hjælp til tagmaling.

Maling af Tag – Gør det selv

Først og fremmest er det en god idé at male sit tag om sommeren. Det kan tage op til flere dage, da taget skal have mange forskellige lag maling og nå at tørre ind imellem. Så når vejrudsigten siger gode varmegrader og ingen direkte sol i en halv uges tid, er det tid til at finde malerpenslen, stigen og hjelmen frem. Inden du gør det, må du dække dine loftsrum godt af med plastik, så du undgår indsivning fra maleprocessen, ligesom tagrenderne skal renses. Du skal nemlig være sikker på, at overskydende vandrester fra dit malerarbejde og snavs fra en eventuelt udførlig tagrensning har mulighed for at løbe væk.

Step by step-guide

Det første, man skal gøre, inden man går i gang med at male sit tag, er at få det renset – blandt andet for alger og mos, og hvad der nu har sat sig i årenes løb. Alger er ifølge mange ikke noget, der direkte skader taget, og det kan i princippet fjernes med en børste. Men skal taget males, må algerne af. Der findes kun ét godkendt algebekæmpningsmiddel, og det er Algefri N. Der findes andre på markedet, men ønsker du at overholde reglerne fra miljøstyrelsen, passe på miljøet, men også på dig, anbefales det kraftigt, at du bruger det. Eller at du tjekker hos din leverandør, om det er det, der bliver brugt.  

Når dit tag er rent for alger, og algebekæmpningsmidlet er tørret helt ind, er det ved at være tid til, at taget skal males. Det kan du vælge at gøre med pensel eller rulle, men eftersom taget skal males 2-3 gange, anbefales det at købe en sprøjtepistol. Den koster omkring 1000 kroner, og du kan spare op til tre dages arbejde afhængigt af størrelsen på dit tag.

Først giver du taget et grunderlag, hvor du har blandet din tagmaling op med 10-20% vand. Ved nogle typer maling følger der en særlig grunder med, men ofte skal du bare blande malingen op. Hernæst skal taget have 1-2 lag med ufortyndet maling. Malingen skal tørre helt fra gang til gang. Det tager omkring 6 timer for et lag at tørre – og det skal selvfølgelig ikke regne i mellemtiden.

Det er et ukompliceret arbejde at male et tag. Det vigtigste er blot at have sikkerheden for øje. Mange falder fra tagene hvert år. Brug sikkerhedsgodkendte stiger og lad være med at række ud efter noget, når du står på dem. Det er som oftest sådan, folk falder og brækker lemmerne. Hold dig fra at stå på de tre øverste trin, og brug en god og sikkerhedsgodkendt hjelm.

Vi anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på maling af tag!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Klik herunder og udfyld spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:
Få 3 gratis tilbud på maling af tag

Tagmaling Typer

Det er mange forskellige slags tagmaling at gå efter. Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvilket materiale dit tag er lavet af. Er det betontagsten, enternit eller skiferplader? For det giver dig vildt forskellige muligheder, når det kommer til dit slutresultat.  

Malingen har også forskellige egenskaber. Du kan vælge højglansmaling, men her skal du være forsigtig. Står dit hus i skarp sol og i en dårlig vinkel, kan det være meget generende for dine naboer på grund af genspejlningen.

Derudover kan du også vælge en maling med forskellige funktioner. Man kan få Climate Cooler-maling, der nedkøler dit tag ved at reflektere solens stråler tilbage – det er det, man kender som den såkaldte albedo-effekt. Det kan sænke temperaturen indendørs helt op til 8 grader om sommeren i de værelser, der er direkte under taget. Det er også en god idé at få lagt denne type maling under et tag, du gerne vil have solceller på. Og så er det rigtig godt for klimaet! Dit tag kommer til at fungere som et helt lille isbjerg, der reflekterer solens stråler tilbage og bidrager til at holde vores klode kold.

Hvis du vælger at male et gammelt og slidt tag, kan du også finde en særlig maling til det. Den er meget tyk og kan tætne lidt de steder, hvor taget måtte være utæt. Det er selvfølgelig ikke en løsning, der er holdbar på længere sigt, men det kan udsætte en kostelig udskiftning af taget nogle år og forlænge tagets levetid derved.

Der er et væld af muligheder. Så tænkt dig godt om, inden du bestiller litervis af maling hjem. Måske er der nogle gode sideeffekter at hente ved at male taget med den helt rigtige type maling.

Tagmaling Pris – Hvad koster det at få malet sit tag?

Der er mange forskellige bud på, hvad det vil komme til at koste at få malet dit tag af en professionel. Det er nemlig en branche med hård konkurrence, så det kan klart anbefales at få mange forskellige bud, inden du tager et valg. Men du skal satse på at lægge et sted mellem 15.000 -25.000 kroner for et nymalet tag. Du kan spare omtrentlig 10.000 ved at gøre det selv. Hvis du altså har lyst til at bruge fridagene på det og har evnerne og erfaringen til at nå i mål med det.

Beregn Pris på Maling af Tag

Hvad det koster at få malet dit tag er afhængig af, hvad hældningen på dit tag er, og hvilket materiale dit tag er lavet i.

Delvis gør det selv koster ca. 55 kr. pr. m2

Der er penge at spare, hvis du vælger at gøre arbejdet selv. Så kan du nøjes med at betale for malingen (og det fornødne sikkerhedsudstyr). Maling vil cirka koste dig mellem – slag på tasken – 600 kroner til 1500 kroner for 10 liter maling. Den vil typisk kunne strække sig til 4-8 kvadratmeter pr liter, og på den måde kan du snildt regne ud, hvor meget maling du skal bruge til dit hus. Som skrevet skal du have tre lag. Et tag på 100 kvadratmeter skal således have helt op imod 60 liter maling.

Maling af tag med en høj hældning koster typisk 190 kr. pr. m2.

Har dit tag en høj hældning, er det dyrere at få fagpersoner på sagen, fordi det kræver mere sikkerhedsudstyr. Men det er også dyrere for dig, fordi du skal bruge det samme. Derudover er tagarealet, der skal males, større. Er din hældning særligt høj, er det en god idé helt at overlade arbejdet til professionelle, fordi det reelt kan være farligt for en amatør at begive sig ud på flere dages hårdt og monotomt arbejde på et skråt tag højt over jorden.

Maling af tag med en lille hældning koster typisk fra 80 kr. pr. m2.

En lavere hældning er mindre risikofyldt og vil koste dig mindre. Da tagarealet ligeledes er mindre, vil det også kunne føles bedre for din pengepung.

Hvilke tag kan males?

Det er ikke alle tag, der kan males. Hvis dit tag ser slidt og trist ud, kan man tænke, at det trænger til noget opfriskende maling, men måske er taget udtjent, er ved at være utæt og bør egentlig skiftes. Det er en god idé at få en fagperson til at tjekke taget, inden du griber malerbørsten. Det er en dyr og tidskrævende omgang at male et tag, som alligevel er bedst tjent med at komme på genbrugsstationen.

Derudover kan naturskiffer og teglsten ikke males. De skal derimod renses og imprægneres. Skal du male dit tag, må det være enten betontagsten, skiter eller eternit.

Vi anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på maling af tag!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Klik herunder og udfyld spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:
Få 3 gratis tilbud på maling af tag

Indeholder dit eternittag asbest?

Eternittag, der er lavet før 1987, indeholder med garanti asbest. Det er, som de fleste ved, meget giftigt og derfor skal der bruges særligt sikkerhedsudstyr. I så fald skal du lade arbejdet over til fagfolk som ved, hvordan de håndterer den slags.

Hvad bestemmer prisen på at få et tag malet?

Hvad det kommer til at koste at male dit tag er selvfølgelig afhængig af hældningen på taget, mængden af maling, der skal bruges, hvilken type maling, du vælger at bruge, og hvilket materiale dit tag er lavet i.

Men det skal på den anden side også noteres, at det kan forlænge dit tags levetid at give det en opfriskende maling (er du grundig i din søgen, kan du finde maling, der holder op til 20 år) samtidig med at det også i betragtelig grad kan øge dit hus’ værdi.

Fordele ved at vælge en professionel til at male sit tag

Det er en tidskrævende affære at male sit tag. Men det er også farligt. Mange – både professionelle, men i særdeleshed også amatører – falder hvert år ned fra tagene. Blandt andet fordi de mangler erfaring eller ikke har det rigtige udstyr. Derfor kan det være en god løsning at få en fagperson til at tage sig af tagbehandlingen. Han eller hun kan i samme omgang også vurdere, hvordan dit tags generelle tilstand er, og om det ville være mere gavnligt at udskifte det helt.

Samtidig sparer du mange fridage, som du kan bruge i selskab med venner og familie i stedet.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]