Hvis du er glad for motion og bevægelse, findes der ikke noget bedre end at kombinere motion med natur. Der er bare noget opløftende og livsbekræftende over at befinde sig i naturen. Når du samtidig også kombinerer det med en mulighed for at få lidt motion ind på kontoen, går det hele bare op i en højere enhed. Naturen er nemlig fyldt med skønne oplevelser.

Men en tur ud i det blå kræver naturligvis det rette udstyr. Her er en vandrerygsæk en essentiel del, fordi at du transporterer alle dine øvrige ting der i. Det betyder også, at vandrerygsækken kan blive ret tung, og derfor er det også vigtigt, at den sidder optimalt på din ryg. Læs med videre, hvis du vil vide mere om, hvordan du køber den bedste vandrerygsæk til dig selv.

Råd nummer 1: Dan dig et overblik over dine behov

Når du skal købe en vandrerygsæk, bør du altid starte med at danne dig et overblik over dine behov. Her bør du blandt andet blive afklaret med, om rygsækken primært skal anvendes til korte dagsture, mellemlange weekendture, eller om du gerne vil på en længere telttur.

Det er nemlig varigheden på din tur, der er afgørende for, hvilken størrelse taske du bør vælge. Ligesådan afhænger størrelsesvalget naturligvis også af, hvor meget du normalt pakker. Nogle mennesker foretrækker nemlig at pakke deres taske så let som muligt, hvorimod andre næsten ikke kan få nok tøj og udstyr med.

Hvor meget du pakker, kommer naturligvis også an på både årstiden, vejret, overnatningsmulighederne og spisemulighederne. Derfor er der også nogle mennesker, der har vandrerygsække i forskellige størrelser, så de kan vælge den, der passer bedst til den specifikke tur.

Hvis du ikke har været på så mange ture endnu, kan det godt være svært at vide, hvilken type du egentlig er. Derfor kan det også være en god idé at købe din helt egen vandrerygsæk, når du er blevet klogere på dig selv som vandrer. Alternativt kan du også købe den størrelse taske, som du regner med at bruge. Hvis dine behov så ændrer sig, kan du altid sælge tasken igen og købe en anden.

Råd nummer 2: Så stor skal din vandrerygsæk være

Når du har dannet dig et overblik over dine behov, skal du finde en taske, der lever op til dine krav. Her kan du som udgangspunkt gå ud fra følgende:

  • Taske til flerdagsture med både mad og telt: 60-90 liter
  • Taske til weekendtur: 30-50 liter
  • Taske til hytte-til-hytte-tur: 30-50 liter
  • Taske til dagstur: 10-20 liter

Når du skal vælge størrelsen på en taske, er det en afvejning mellem at have nok plads til dine ting og så have en så let og kompakt taske som muligt.

Råd nummer 3: Sørg for en korrekt ryglængde

Når du gerne vil købe en vandrerygsæk, er det alfa omega, at tasken passer til din ryg. Mere konkret skal ryglængden passe til dig. Hvis din rygsæk ikke passer til din ryg, kan du risikere at få både ryg- og nakkesmerter. Det er utroligt generende og ubehageligt, og kan virkelig ødelægge din ellers hyggelige vandretur.

Derfor er det vigtigt, at du får prøvet din nye vandrerygsæk på, inden du drager ud på tur. Pasformen skal være perfekt, så du opnår den absolut bedste komfort. Det er helt klart forudsætningen for en god vandretur.

Råd nummer 4: Sådan skal rygsækken sidde

Når du tager en vandrerygsæk på, skal den sidde således, at hoftebæltet kommer til at gribe om hoften. Med andre ord skal hoftebæltet altså være placeret lige over hoftebenet. Det er nemlig vigtigt, at det er dine hofter, og ikke dine skuldre, der bærer rygsækkens vægt.

Derudover skal skulderstropperne og følge skuldrene helt tæt. Ligeledes må der heller ikke være noget luft mellem din ryg og så rygstykket på din vandrerygsæk. Rygsækkens brystspænde skal være placeret cirka midt på brystet, når din vandrerygsæk er blevet indstillet til den rette position. Det er sædvanligvis et godt tegn på, at din rygsæk passer dig.

Råd nummer 5: Du kan få rygsække, der passer til dit køn

Hvis du er en kvinde, vil du muligvis opleve, at de sædvanlige modeller af vandrerygsække ikke passer dig optimalt. I så fald har du mulighed for at vælge kvindemodeller.

Som udgangspunkt har en kvindemodel en kortere ryglængde og et smallere rygstykke. Derudover er hoftebæltet også blevet designet, så det passer til kvinders hofteanatomi. Derfor er der også mange kvinder, der foretrækker en kvindespecifik model, når de skal købe vandrerygsæk.

Der er dog også kvinder, der ikke rigtigt finder nogle fordele ved denne type rygsæk. Det er fordi, at det til syvende og sidst kommer an på din helt særlige pasform og kropsbygning.

Råd nummer 6: Andre praktiske funktioner

En vandrerygsæk skal være praktisk. Derfor bør du også overveje, om du har brug for nogle særligt praktiske funktioner. Blandt andet er der mange, der sætter pris på et vis antal af lommer og andre praktiske rum, hvor der er nem adgang. Her kan du blandt andet opbevare din drikkedunk, din mobil eller noget helt tredje, som du gerne vil kunne få fat på hurtigt.

Nogle vandrerygsække er også udstyret med særlige lynlåse, der giver dig mulighed for at åbne rygsækken på en måde, der minder om åbningen på en kuffert. Derfor findes der altså flere smarte og praktiske funktioner, som din vandrerygsæk kan have. Det er derfor også helt op til dig at vurdere, hvilke funktioner du har brug for.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *