Dette indhold er sponsoreret 

Hvad enten du arbejder på hjemmekontoret eller er tilbage på arbejdspladsen eller kontorfællesskabet burde sundhed og trivsel være i fokus. Det gælder både den fysiske og den mentale sundhed, for når det gælder et godt arbejdsmiljø med gode vaner er den fysiske sundhed og velvære et godt sted at starte. En komfortabel og skadesfri arbejdsplads er nemlig det bedste fundament. Læs videre for at lære mere om hvordan du kan sætte sundheden i fokus på kontoret.

Undgå de klassiske arbejdsskader 

En af de klassiske og tilbagevendende gener fra kontorarbejde er smerter i ryggen eller lænden på grund af stillesiddende arbejde, men derudover er skader fra uhensigtsmæssige løft eller bevægelser også meget udbredte. De kan dog let forebygges hvis du sætter fokus på komfort, og på at få det rigtige udstyr og de rigtige møbler til kontoret. Både på hjemmekontoret og i virksomheden. En kontorreol kan for eksempel være en god måde at få styr på opbevaringen på og dermed forebygge alt for mange uheldige løft og vrid ved at have hvad du skal bruge i den rigtige højde og indenfor rækkevidde. Med en kontorreol kan du også tilpasse opbevaringen efter behov og skabe mere overblik og mindre rod, hvilket desuden er en bonus på den mentale sundheds front. 

Komfort er afgørende 

Udover forebyggelse af skader er komfort også afgørende for at skabe et sundt arbejdsmiljø og et ideelt kontor. De fleste ved nok hvor ubehageligt det er at sidde på en dårlig stol i timevis, og derfor burde en god aj kontorstol være noget af det første du investerer i. Den rigtige kontorstol kan gøre en stor forskel når det kommer til komfort, produktivitet og forebyggelse af skader, da du ikke vil blive distraheret af, at du sidder dårligt eller få smerter i skuldrene eller lænden. Disse ting, komfort, sundhed og produktivitet, hænger i sidste ende sammen, og sundheden burde derfor være i fokus på kontoret.

Husk de aktive pauser 

Sidst men ikke mindst er det også vigtigt at prioritere den fysiske aktivitet og de aktive pauser på kontoret. Specielt hvis du har et meget stillesiddende arbejde eller udfører repetitive opgaver med mange af de samme bevægelser over længere tid. Prøv derfor at få en smule bevægelse ind i din arbejdsdag. Det kan være i form af en gåtur i frokostpausen, en række udstræknings øvelser der let kan laves mens du sidder ned, eller bare dét, at tage trappen frem for elevatoren. Disse små ting holder kroppen i gang og kan være  med til at forbedre sundheden på kontoret og forebygge skader og gener. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *