Yoga er sundt for krop og sjæl. Det er først og fremmest afslappende, og samtidig med at den mentale tilstand balanceres, træner du din krop. Den fysiske træning foregår i harmoni med dine egne personlige grænser. Du træner med velbehag og samtidig opnår gode resultater rent mentalt.

Men når yoga nu handler så meget om din krop og dit sjæl, behøver du en masse udstyr for at dyrke det? I denne artikel kan du få mere viden om, hvad yoga udstyr egentligt er, og finder svaret på, om det virkelig er så uundværligt i din træning.

Hvorfor købe yoga udstyr?

Yoga er en utrolig populær sportsgren, der kan dyrkes af alle og med få midler. Så hvorfor købe specielt yoga udstyr, når jeg har min behagelige joggingdragt, tænker du måske.

Yoga er først og fremmest baseret på smidighed og balance i krop og i sind. Derfor er det vigtigt med noget godt udstyr, der understøtter dig i din træning. Så kan du bedre fokusere på din indre balance og ro, fremfor at blive generet af smerte eller bruge udstyr, der spænder ben for din træning.

Hvilket yoga udstyr skal jeg købe?

Det første udstyr der er er værd at investere i, er behageligt yogatøj, der ikke glider. Det skal sidde til kroppen, uden at stramme for meget.

Når du laver forskellige positurer eller serier, er det vigtigt din bluse ikke ender henover hovedet på dig, eller forhindrer dine arme i at bevæge sig. Det er temmelig distraherende.

Vælg åndbart træningstøj med elastik i stoffet, så du kan bevæge dig frit i dine stræk, uden at tøjet kommer i vejen. Du skal kunne gå frit fra en positur til den næste. Tøj der sidder til gør også, at du kan se dine yoga-positioner tydeligere end i løsthængende tøj.

Yogamåtter – en vigtig del af træningen

Yogamåtter fås i mange længder og størrelser. Det vigtigste er, at din måtte er skridsikker, så du ikke glider. Specielt når du sveder.

De fleste fitnesscentre og yoga-studier har måtter, du kan låne eller leje. Dette er fint til en start, men fortsætter du din yogatræning, er det en god idé at købe din egen.

For eksempel er det godt, hvis du har lange ben, fordi standardmåtterne ikke er brede nok, eller du har ømme knæ og trænger til en tykkere måtte. Eller du bare ikke har lyst til at dele din måtte med resten af centeret længere, og gerne vil tage den med hjem og vaske den.

Avanceret yoga udstyr

Det er en rigtig god idé at anskaffe sig et sæt skridsikre tå-sokker og handsker, når de kolde dage træder ind, så du ikke får kulde fra gulvet og kan stå ordentlig fast.

Det kan også være en ide at investere i klodser, så du kan forkorte/ forlænge din krop. Eller remme, elastikker og vægte til at skabe modstand eller hjælpe dig med at “opdage” de rigtige muskler i øvelsen.

Udover at forbedre og udbygge dine øvelser, kan disse redskaber også hjælpe dig ved genoptræning af skader. Desuden kan den mere kræsne udøver opnå bedre og mere korrekte stræk, samt øge muskelmassen ved at tilføre ekstra vægt i forbindelse med yoga-træningen.

 

Yoga tilbyder et væld af avancerede muligheder indenfor træningsformer og udstyr. Så skal du have det fulde udbytte af din yoga-træning, er du nødt til at investere i det rigtige yoga-udstyr.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *