Billig løbebånd

Hvis du er på udkig efter et billigt løbebånd, så er der nogle ting som du skal være opmærksom på inden du køber. For det nytter ikke noget at købe et løbebånd billigt som du ikke får brugt. Derfor har giver vi dig i denne guide 3 gode råd til hvad du skal kigge efter når du skal købe et billigt løbebånd.

Tip: Vores store test af løbebånd – Find siden her.

Billig løbebånd – Her skal du starte

Det første du skal kigge efter er om det er et stabilt løbebånd. En lille tommelfingerregel til dette er jo mere du selv vejer, jo tungere et løbebånd har du også brug for, hvis det skal være stabilt. 

Du vil tit set at rigtig mange billige løbebånd kan holde til en personvægt på mellem 100-120. Det er vigtigt at hvis du vejer heromkring at du ikke køber et løbebånd der er lige præcis kan klare det som du vejer. Så for at løbebåndet som minimum står til at kunne holde til 20-30 kg. mere end du vejer. Der er bare ikke noget mere demotiverende end at stille sig på et løbebånd så hopper og danser, når du er i gang med din træning. 

Husk også løbefladen

Det næste du skal kigge efter er en god bred løbeflade. Ligesom med stabiliteten ved dit løbebånd, kan det også være utrolig det motiverende at løbe på et løbebånd der er for smalt. Forestil dig at du hele tiden skal koncentrere dig om at holde dig inden på løbebåndet. Det er bare ikke særligt fedt at det skal være en barriere. Det er for de fleste hårdt nok bare at komme op og få løbet, så nytter det ikke noget at bredden på løbebåndet skal fylde. Vi anbefaler altid at du køber et løbebånd med minimum 50 cm. løbeflade. Til sammenligning så er de løbebånd du kender fra træningscenteret 56 cm. i bredden. 

Det sidste du bør overveje er en god stor motor, hvilket du langt fra finder på alle billige løbebånd. Vi anbefaler altid at du købe et løbebånd med en motor på minimum 3 hk. Da en motor på denne størrelse kan holde til en høj personvægt, intervalløb og høj intensitet løb. 

FAQ – Mest stillede spørgsmål

?Findes der gode billige løbebånd?

Ja, men der findes også rigtig mange dårlige.

?Hvad koster et billigt løbebånd?

Du kan få løbebånd helt ned til 1.000 kr. Men disse er ofte så dårlige at du aldrig får brugt dem. Vi har nogle modeller i denne artikel som vi anbefaler.

?Hvilke mærker laver gode billige løbebånd?

Masterfit og Titan, laver begge fornuftige billige løbebånd.