Brugt løbebånd

Når du skal købe et brugt løbebånd er der flere ting du skal være opmærksom på. Vi vil i denne guide hjælpe dig en kort oversigt over de vigtigste ting du bør sikre dig, når du køber et brugt løbebånd. 

Tjek også vores store test med løbebånd på denne side.

Sørg for at de 3 vigtige er i orden 

Løbeflade

Løbefladen skal selvfølgelig være god bred, minimum 50 cm. Gerne 56 cm.

Motorstørrelse

Motoren skal minimum have 3 hk. da du ellers vil opleve at den kan blive overbelastet, hvis du enten er en stor person eller godt kan lide at løbe hurtigt. 

Stabilitet

Dette nytter ikke noget du køber et brugt løbebånd der ikke har en god solid vægt, til at holde din løbebånd i ro når du løber på det. Det kan godt lyde smart at have et løbebånd der ikke rigtigt vejer så meget, men vægten spiller en stor rolle i forhold til stabilitet.

Køb af brugt løbebånd fra forhandler (Demo løbebånd)

Når du skal købe et brugt løbebånd, så er der 2 muligheder. Enten køber du af en privatperson eller også køber du det af et forhandler. Der er rigtig mange forhandlere af løbebånd og de skal selvfølgelig bruge udstillingsmodeller. Det er ofte muligt at købe disse udstillingsmodeller til en rigtig fin pris. 

Fordele ved at købe et brugt løbebånd gennem en forhandler

Du er sikret at løbebåndet har en vis kvalitet, forhandlerne vil nemlig helst sælge de dyre løbebånd, så det er dem der bliver vist. Derfor er det selvfølgelig også dem som du har mulighed for at købe. 

Ofte ikke brugt særligt meget

Løbebånd fra en forhandler er sjældent brugt særligt meget, da brugerne max har løbet et minut eller 2 på dem. Dog har der ofte været rigtig mange forskellige og prøve dem.

De er blevet vedligeholdt rigtigt

En forhandler kan ikke have et løbebånd stående der ikke spiller max, så sælger de selvfølgelig ikke særligt meget hvis løbebånd ikke er i tip top stand. Derfor sørger forhandlerne selvfølgelig også for konstant at gøre dem rent og give dem olie. 

Køb af løbebånd fra private

Når du skal købe et løbebånd fra en privat er det vigtigt at du sørge for at løbebåndet funktionelt.

Spørg derfor altid, hvad årsagen til at løbebåndet skal sælges er. 

Spørg altid efter en kvittering så du sikre dig at løbebånd ikke er stjålet og du har bonen, hvis uheldet skulle være ude og du får behov for garantien. 

Spørg om det er et ikke ryger hjem. Et løbebånd kan godt begynde at lugte af røg når man bruger det, hvis det er stået i et hjem hvor der er blevet røget. 

FAQ – Mest stillede spørgsmål

?Hvad skal du tjekke når du køber et brugt løbebånd?

Motor, Løbeflade og stabilitet.

?Hvor kan man købe brugt løbebånd?

Det er muligt at købe brugte løbebånd af forhandlere og private.

?Hvor meget kan man spare på at købe et brugt løbebånd?

Du skal gerne spare minimum 40% for at det giver mening for dig at købe det brugt. Du bør også altid overveje hvor slidt løbebåndet du overvejer er.