Motion-online.dk » Alle guides » Sport og Bevægelse » Diverse træningsudstyr » Pulsur

Bedste Pulsur: Se top 4

(opdateret april 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde pulsur. Vi har udvalgt de 4 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 4 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på pulsur | ✅ Pulsur-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Top 3 pulsur

Her kan du se de 3 bedste pulsur ud af de 4 pulsur vi har på vores liste her på Motion-online.dk
De 3 pulsur er udvalgt baseret på bl.a. følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på pulsur | ✅ Pulsur-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

Detaljeret gennemgang af de 4 bedste pulsur

Her kan du se hele vores liste over de bedste pulsur som du kan finde lige nu.

De 4 udvalgte produkter på listen (klik for at gå til det enkelte produkt):

1: Odin Pulsur Inkl. Bælte

 • Dagens pris: 399,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 699,-, nu kun 399,-.
  Du sparer 300 kr. / 42 %
 • Fundet hos Apuls.dk

Vores første anbefaling er “Odin Pulsur Inkl. Bælte” som lige nu er på tilbud hos Apuls.dk.

Her er prisen sat ned med 42 % og kan altså fås for kun 399,- – en besparelse på 300 kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Smart pulsur, der kan vise både puls og hjerteværdier.
Uret er brugervenligt med en række smarte funktioner, der vis på displayet.Udstyret med 4 betjeningsknapper, der er hurtig og nem at bruge.
Pratiks pulsbælte medfølger, der kan kan måle din hjerterytm…

Se hos Apuls.dk ❯❯

2: Pulsur Cateye MSC Q3a – Puls,hastighed,kadence & h

Anden anbefaling har vi fundet hos Pedalatleten.dk, hvor du kan købe Pulsur Cateye MSC Q3a – Puls,hastighed,kadence & h til kun 2699,- kr.

Se hos Pedalatleten.dk ❯❯

3: Pulsur Sigma Id.go Rød

 • Dagens pris: 399,- kr.
 • Fundet hos MAXiPRO
 • Farve: Rød

Næste anbefaling er “Pulsur Sigma Id.go Rød”.

Dagens bedste tilbud på “Pulsur Sigma Id.go Rød” har vi fundet hos MAXiPRO hvor prisen lige nu er 399,- kr.

Se hos MAXiPRO ❯❯

4: Pulsur Sigma Id.run Hr Sort

 • Dagens pris: 1068,95 kr.
 • Fundet hos MAXiPRO
 • Farve: Sort

Sidste produkt på vores liste er Pulsur Sigma Id.run Hr Sort som vi har fundet til 1068,95 hos MAXiPRO.

Se hos MAXiPRO ❯❯

Købsguide til pulsur

De færreste får et godt resultat ud af deres træning, hvis ikke de presser sig selv. Det kan dog være svært at presse dig selv tilstrækkeligt, hvis ikke du ved, hvor langt du kan gå. Med et pulsur får du øjeblikkeligt svar på, om du presser dig selv nok.

Et pulsur er efterhånden blevet meget almindeligt blandt både fritids- og konkurrenceløbere – og det er ikke uden grund. Med et pulsur kan du holde styr på, hvor hårdt du rent faktisk presser dig selv, og øge din motivation.

Hvad er et pulsur?

Kært barn har mange navne, og et pulsur er blevet kaldt mange ting: Løbeur, motionsur, sportur, smartur. Alle disse betegnelser kan dække over forskellige kvaliteter, men det der gør sig gældende for et pulsur, er, at det kan måle din puls.

Et pulsur er et ur, som du spænder omkring dit håndled, når du ønsker at måle din puls. De fleste har udseende som et ur, og spændes således også med rem.

Et pulsur har ofte en stor skærm, hvorpå du kan følge din øjeblikspuls hele tiden. Den vil altså henholdsvis stige og falde alt efter dit aktivitetsniveau. Som oftest er pulsmåling kombineret med en masse andre måledata i sådanne ure, der alle er designet til at optimere din træning.

Hvorfor skal jeg bruge et pulsur?

Du skal bruge et pulsur til at forbedre din træning og heraf også din præstation i sidste ende.

Et pulsur giver dig en næsten nøjagtig måling på, hvor meget du egentlig presser dig selv. Det er fordi, at din puls viser, hvor hurtigt dit hjerte slår, og altså hermed hvor anstrengt din krop er.

En god måde at udfordre sig selv på, er ved at sammenligne din puls fra gang til gang. Hvis den ikke rykker sig, kan det tyde på, at der ikke sker store fremskridt i din træning. Ligeledes kan det ved meget anstrengende træning være en fordel at få testet din maxpuls inden træning, så du ved, om du rent faktisk yder alt, hvad du kan.

Mange træner med en partner for virkelig at presse sig selv, men et pulsur kan altså være lige så godt. Det er i hvert fald en fordel, hvis du er usikker på, om du giver alt, hvad du kan. Derved kan et pulsur give dig det ekstra skub, du behøver, for at du kan hive din træning op på et højere niveau.

Hvordan måler et pulsur?

En nem måde at måle sin puls på, er ved at sætte to fingre på håndleddet eller halsen og så tælle slag i minuttet. Dette er dog ikke den mest præcise måde, og derudover også svært at gøre, hvis du dyrker motion. Et pulsur klarer det hele for dig – og tilmed mere præcist.

Men hvordan fungere det egentligt? For pulsuret burde jo ikke være i stand til at kunne tælle slag fra dit håndled bare ved at sidde ovenpå.

Et pulsur måler din puls med lysdioder, der sidder på undersiden af uret. Disse lyser ind gennem huden, hvorefter lyset reflekteres tilbage fra dine blodårer. Tilbage i uret sidder der så en sensor, som analyserer og måler hastigheden på din blodtilstrømning ud fra de reflekterede lysdioder. Måleenheden kan også sidde i et bånd, som du spænder om brystet.

Hvad betyder min puls for min træning?

En tommelfingerregel siger, at jo højere din maxpuls er, jo bedre form er du i. Det er i og for sig rigtigt, og du kan i nogen grad også træne din puls højere. Det er fordi, at din makspuls er, hvor mange gange dit hjerte maksimalt kan slå i minuttet. Jo flere slag i minutter desto bedre, da det betyder mere ilt til kroppens muskler.

Det er dog lige så vigtigt, hvis ikke endnu vigtigere, med en god hvilepuls. En lav hvilepuls betyder god form, og det er også på din hvilepuls, at du for alvor vil kunne se fremskridt.

Hvilepulsen kan tages som en generel indikator for din form, hvor dette gør sig gældende for mænd:

 • Hvilepuls mellem 30-56: Topatletniveau
 • Hvilepuls mellem 56-62: Meget god form
 • Hvilepuls mellem 62-66: God form
 • Hvilepuls mellem 66-70: Form over gennemsnittet
 • Hvilepuls mellem 70-75: Gennemsnitlig form
 • Hvilepuls mellem 75-82: Under gennemsnitlig
 • Hvilepuls over 83: Dårlig form

Kvinder kan generelt tillade sig en lidt højere hvilepuls, hvor følgende gør sig gældende:

 • Hvilepuls mellem 30-60: Topatletniveau
 • Hvilepuls mellem 60-65: Meget god form
 • Hvilepuls mellem 65-69: God form
 • Hvilepuls mellem 69-73: Form over gennemsnittet
 • Hvilepuls mellem 73-78: Gennemsnitlig form
 • Hvilepuls mellem 78-84: Under gennemsnitlig
 • Hvilepuls over 85: Dårlig form

Det kan altså være en kæmpe fordel at måle din puls under træning, da den ofte kan give dig et bedre billede af dine konditionsforbedringer end badevægten.

Hvordan måler jeg min maks- og hvilepuls?

Når du skal måle din hvilepuls, skal du tælle antal slag i minuttet, hvor din krop er helt afslappet. Dette kan enten være om morgenen, før du står op, eller endda når du sover. Visse pulsure kan du have på om natten og aflæse dagen efter.

Din makspuls er straks hårdere at måle. Det kræver nemlig stor fysisk anstrengelse at få din puls helt op at ringe. Den bedste måde at få din puls op at ringe på er med intervalløb. 2 minutters stigningsløb, hvoraf de sidste 20 sekunder er fuldt sprint. Herefter løber du roligt i 1 minut. Dette gør du 3 gange, og efter 3. sprint aflæser du med det samme din pulsmåler. Grunden til at intervalløb er bedst, er fordi at dit hjerte skal bruge en rum tid til at komme helt op i højeste belastning.

Hvilke typer pulsure findes der? (hvad kan de måle?)

Når du vil købe et pulsur, er det vigtigt at gøre dig klart, hvilke funktioner du har brug for. Ønsker du bare et simpelt pulsur, eller måske kombineret med nogle af disse funktioner:

 • GPS-signal
 • Løbetræner
 • Svømmetræner
 • Cykeltræner
 • WiFi-forbindelse
 • Vandtæt
 • Højdemåling
 • Aktivitetstracking
 • Skridttæller

Alt det, og meget mere, kan du finde i et pulsur i dag. Du kan altså snildt kombinere din pulsmåling med et løbeur, der holder styr på din tid og distance. Ligeledes finder du pulsure, der er perfekte til at holde styr på din ydeevne under triatlon-træning.

Hvad koster et pulsur?

Et pulsur er sjældent en billig investering. Men det betyder dog ikke, at det ikke kan være pengene værd. Som så mange andre produkter kan pulsure spænde bredt på prislisten.

De billigste du finder, vil nok ligge mellem 300 og 500 kr. Det er basic-urene, der ikke kan så meget andet end at måle din puls. Dette er dog også fint, hvis du ikke leder efter mere.

Pris og kvalitet hænger dog ofte sammen, når det kommer til elektronik. Det kan derfor være værd at overveje nogle af de dyrere ure. Pulsure til løb kan du få i prisklasser helt op til 2-3.000 kr. Når det så er sagt, så er der også en del bedst-i-test-vindere, som ligger omkring 1.000 kr.

Pulsure kan altså både ligge højt og lavt på prisskalaen, men det bliver aldrig en omkostningsfri fornøjelse at optimere din præstation og forbedre din træning.

Hvor stort er et pulsur?

Hvis du en habil løber, der allerede nu ved, at du ville være generet af et stort ur under løb, bekymrer du dig sikkert om pulsurets størrelse. Heldigvis kan du få pulsure i alle størrelser og faconer.

Hvis du er tiltrukket af det enkle og lette, så vil vi anbefale dig at få fingrene i et mini-pulsur. De har samme størrelse som et armbånd, og kommer derfor ikke i vejen for bevægelse.

Du kan til gengæld også finde ure i stor størrelse, hvis du er mere til en tydelig skærm og let aflæselige tal.

Uanset hvad er et pulsur designet til aktivitet – nogle endda til heldagsbrug. Du behøver derfor ikke at være alt for bekymret for, om de bliver ubehagelige at have på i længden. Langt de fleste har nemlig både gummiremme og brugsvenlige former.

Kan jeg kombinere mit pulsur med et almindeligt ur?

Kunne du godt tænke dig at holde styr på din puls hele tiden? Du kan få pulsure, der ligner tilstrækkeligt meget et almindeligt ur til daglig brug. Mange pulsure kan ligeledes også indstilles til at vise klokkeslættet frem for skridttal eller lignende.

Det kan være en fordel at holde øje med sin puls til daglig – uanset om du har et hårdt fysisk arbejde eller er stillesiddende.

Findes der andre former for pulsmåling?

Et pulsur er en helt fantastisk og præcis måde at måle pulsen på, fordi den netop måler lige ved håndleddet. Du kan dog også finde andre pulsmålere, der måske passer bedre til dig.

Pulsbælter sættes omkring brystet og måler en del anderledes end en håndledsmåler. I brystbælter sidder der følere, som registrerer muskelspændingerne i dit bryst ved hjerteslag. Mange mountainbikeatleter bruger pulsmåling omkring brystet, fordi at rystelser og bump giver en usikker måling med et ur.

Et pulsbælte sidder således strammere og måler hurtigt en nøjagtig puls, mens et ur er lettere at gå til og aflæse.

Det er altså helt op til dig selv og din sportsgren, hvilken form for pulsmåling du bedst kan lide. En ting er dog sikkert – hvis du vil sikre konstant forbedring og gode resultater, er pulsmåling nøglen.