Motion-online.dk » Alle guides » Sportsartikler » Friluftsliv » Camping og vandreture » Soveposer og liggeunderlag » Sovepose

Bedste Sovepose: Se top 18

(opdateret marts 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde soveposer. Vi har udvalgt de 18 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 18 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på soveposer | ✅ Sovepose-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Top 3 soveposer

Her kan du se de 3 bedste soveposer ud af de 18 soveposer vi har på vores liste her på Motion-online.dk
De 3 soveposer er udvalgt baseret på bl.a. følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på soveposer | ✅ Sovepose-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Sovepose til To – Outlust

Den første anbefaling på vores liste har vi fundet hos CoolStuff.dk.

Her kan “Sovepose til To – Outlust” fås til 699,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
At ligge i telt kan være hyggeligt, og det kan lyde fristende at kravle ned til sin soveplads efter en lang dags eventyr, men at ligge der alene og ryste af kulde i sin sovepose, når mørket falder på, er ikke et højdepunkt.
Med vores sovepose til to kan d…

Se hos CoolStuff.dk ❯❯

2: Sovepose med lagen, str. 60×120 cm, 1 stk.

Anden anbefaling har vi fundet hos Creativ Company, hvor du kan købe Sovepose med lagen, str. 60×120 cm, 1 stk. til kun 910,- kr.

 • Ideel til småbørn
 • Størrelse på 60×120 cm
 • Nem at tage med på farten
 • Blødt og åndbart materiale
 • Lagenet kan vaskes ved behov

Denne sovepose med lagen er ideel til småbørn, der har brug for ekstra varme og komfort, mens de sover. Soveposen har en størrelse på 60×120 cm, hvilket gør den passende til en hvilemadras med en størrelse på 60x120x10 cm.

Soveposen leveres som en enkelt enhed og er nem at tage med på farten, når du er på rejse eller besøger familie og venner. Den er også perfekt til brug i børnehaven eller dagplejen, hvor børnene ofte har brug for at tage en lur.

Soveposen er lavet af blødt og åndbart materiale, der sikrer optimal temperaturregulering og komfort. Lagenet kan tages af og vaskes ved behov, hvilket gør det nemt at holde soveposen ren og hygiejnisk.

Denne sovepose med lagen er en praktisk og bekvem løsning til småbørns søvnbehov, der sikrer en god nattesøvn og ro i sindet for både børn og forældre.

Se hos Creativ Company ❯❯

3: Konges Sløjd Nemuri Sovepose Milk Tank

Næste anbefaling er “Konges Sløjd Nemuri Sovepose Milk Tank”.

Dagens bedste tilbud på “Konges Sløjd Nemuri Sovepose Milk Tank” har vi fundet hos Luksusbaby Danmark hvor prisen lige nu er 1999,- kr.

 • Lavet af 100% økologisk polyester
 • Fem huller til barnevognsselen
 • Vandtæt med vandsøjletryk på 10.000
 • Inklusive bæreplade og Thermolite-teknologi
 • Mål: 80X42 cm når lukket

Konges Sløjd Nemuri Sovepose Milk Tank er en fantastisk sovepose til babyer og små børn. Den er designet i en smuk lys nuance med et fint print og er lavet af 100% økologisk polyester yderstof og foer samt 100% teknisk dun fyld. Soveposen er godkendt efter den nyeste europæiske standard EN 1466:2014/AC:2015 og er derfor både sikker og tryg at bruge.

Soveposen har fem huller gennem bunden, hvilket gør den anvendelig med barnevognsselen i barnevognen. Det betyder, at du kan bruge soveposen til at holde den lille varm udenfor og som et legetæppe indenfor. Soveposen kan bruges fra nyfødt til cirka 3 år og er derfor en investering, der kan bruges i lang tid.

Konges Sløjd Nemuri Sovepose Milk Tank er vandtæt med et vandsøjletryk på 10.000 og har tapede sømme. Den er også åndbar med en åndbarhed på 5000gr/m2/24, hvilket betyder, at den holder dit barn varmt og tørt på samme tid. Soveposen er udstyret med Thermolite, som er en teknologi, der holder varmen inde i soveposen.

Soveposen er inklusive en bæreplade, så den er let at tage med på farten. Den anbefales til brug fra -10 grader til 20 grader og kan vaskes på 30 grader. Målene på soveposen, når den er lukket, er 80X42 cm.

Bemærk, at der kan være en ekstra fragtgebyr uden for Danmark på Dkr 299,- og uden for Europa på 399,-. Samlet set er Konges Sløjd Nemuri Sovepose Milk Tank en fantastisk sovepose til det lille barn, der vil holde dit barn varmt og tørt, mens det sover eller leger.

Se hos Luksusbaby Danmark ❯❯

4: Konges Sløjd Nemuri Sovepose Blossom Mist Caramel

Produkt nummer 4 på vores “sovepose-liste” er Konges Sløjd Nemuri Sovepose Blossom Mist Caramel som du lige nu kan købe for 1999,- hos Luksusbaby Danmark

 • Anvendelig både inde og ude
 • Flot blomsterprint og karamelfarve
 • Fem huller til barnevognssele
 • God varmeisolering og åndbarhed
 • Kan vaskes på 30 grader

Konges Sløjd Nemuri Sovepose Blossom Mist Caramel er en fantastisk sovepose til de små. Den er både lækker og anvendelig og kan bruges ude som inde. Soveposen er designet i en flot karamelfarve og prydet med et smukt blomsterprint. Den er lavet med fem huller gennem bunden, så den kan bruges med barnevognsselen i barnevognen.

Denne sovepose er ideel til at holde den lille varm udenfor og kan også bruges som et legetæppe indenfor. Soveposen kan bruges fra nyfødt og op til cirka 3 år. Den er godkendt efter den nyeste europæiske standard EN 1466:2014/AC:2015.

Yderstoffet på soveposen er 100% økologisk polyester, mens foeret også er 100% økologisk polyester. Fyldet er lavet af 100% teknisk dun og soveposen er behandlet med Bionic-finish ECO. Soveposen har tapede sømme og er udstyret med Thermolite, som sikrer en god varmeisolering. Den er åndbar og har en åndbarhed på 5000gr/m2/24.

Soveposen leveres med en bæreplade og kan vaskes på 30 grader. Den anbefales til brug fra -10 grader til 20 grader. Mål når den er lukket er 80X42 cm.

Bemærk, at der kan være ekstra forsendelsesomkostninger uden for Danmark på Dkr 299,- og uden for Europa på 399,-.

Se hos Luksusbaby Danmark ❯❯

5: Konges Sløjd Nemuri Sovepose Black NOOS

 • Designet i klassisk sort farve
 • 100% økologisk polyester
 • Godkendt efter europæisk standard
 • Vandafvisende og åndbar
 • Inklusiv bæreplade og vaskbar ved 30 grader

Konges Sløjd Nemuri Sovepose Black NOOS er en fantastisk sovepose til børn fra nyfødte til cirka tre år. Soveposen er designet i en klassisk sort farve og er lavet af 100% økologisk polyester, både på ydersiden og indersiden. Fyldet er lavet af 100% teknisk dun og er derfor både varmt og let.

Soveposen er godkendt efter den nyeste europæiske standard EN 1466:2014/AC:2015 og er udstyret med fem huller gennem bunden, så den kan bruges med barnevognsselen i barnevognen. Derudover kan den også bruges som et legetæppe indendørs eller til at holde den lille varm udenfor.

Soveposen er vandafvisende med et vandsøjletryk på 10.000 og har tapede sømme for at sikre, at barnet holdes tørt og varmt. Den er også åndbar med en åndbarhed på 5000gr/m2/24, hvilket sikrer, at barnet ikke bliver for varmt og svedigt.

Soveposen leveres inklusive bæreplade og anbefales til brug fra -10 grader til 20 grader. Den kan vaskes på 30 grader og måler 80X42 cm, når den er lukket. Bemærk, at der kan være ekstra forsendelsesomkostninger uden for Danmark og Europa.

Alt i alt er Konges Sløjd Nemuri Sovepose Black NOOS et fantastisk produkt, der er både praktisk og stilfuldt. Det er en investering, der vil holde dit barn varmt og trygt i mange år fremover.

Se hos Luksusbaby Danmark ❯❯

6: Konges Sløjd Nemuri Sovepose Turbulence

 • Flot blå farve
 • Passer til barnevognsselen
 • Godkendt efter europæisk standard
 • Vandsøjletryk på 10.000
 • Temperaturanbefaling fra -10 til 20 grader

Konges Sløjd Nemuri Sovepose Turbulence er en lækker og anvendelig sovepose til de små. Den kommer i en flot blå farve og er lavet med fem huller gennem bunden, så den passer med barnevognsselen i barnevognen. Det gør den ideel til brug udenfor, når den lille skal holdes varm, eller som et legetæppe indenfor.

Soveposen kan bruges fra nyfødt til cirka tre år, og den er godkendt efter den nyeste europæiske standard EN 1466:2014/AC:2015. Yderstoffet er lavet af 100% økologisk polyester, foeret er også 100% økologisk polyester, og fyldet er 100% teknisk dun. Den har en vandsøjletryk på 10.000 og er behandlet med Bionic-finish ECO samt tapede sømme for at sikre optimal vandresistens.

Soveposen er åndbar med en evne til at slippe damp ud på 5000gr/m2/24 og anbefales til brug i temperaturer fra -10 grader til 20 grader. Den kan vaskes på 30 grader, og målene, når den er lukket, er 80X42 cm. Der medfølger også en bæreplade for let transport.

Bemærk venligst, at der pålægges et ekstra forsendelsesgebyr uden for Danmark på Dkr 299,- og uden for Europa på Dkr 399,-. Konges Sløjd Nemuri Sovepose Turbulence er en pålidelig og holdbar sovepose, der er ideel til at holde de små varme og trygge under alle forhold.

Se hos Luksusbaby Danmark ❯❯

7: Konges Sløjd Nemuri Sovepose Beech NOOS

 • Anvendelig til barnevogn og legetæppe
 • Godkendt efter europæisk standard
 • Vandsøjletryk på 10.000
 • Åndbar og varmeregulerende
 • Kan vaskes på 30 grader

Konges Sløjd Nemuri Sovepose Beech NOOS er en super lækker og anvendelig sovepose til de små. Soveposen er i en virkelig fin grøn nuance og er designet med fem huller gennem bunden, så den kan bruges med barnevognsselen i barnevognen. Den kan også bruges som et legetæppe indenfor og til at holde den lille varm udenfor.

Soveposen er godkendt efter den nyeste europæiske standard EN 1466:2014/AC:2015 og kan bruges fra nyfødt op til cirka 3 år. Den er lavet af 100% økologisk polyester og har et fyld af 100% teknisk dun, som holder den lille varm og sikrer en god nattesøvn.

Soveposen har en vandsøjletryk på 10.000 og er behandlet med Bionic-finish ECO og tapede sømme, som gør den vandafvisende og holdbar. Den er også udstyret med Thermolite og er åndbar med en værdi på 5000gr/m2/24. Soveposen leveres med en bæreplade og anbefales til brug fra -10 grader til 20 grader.

Konges Sløjd Nemuri Sovepose Beech NOOS kan vaskes på 30 grader og måler 80X42 cm, når den er lukket. Der skal dog påregnes en ekstra fragtgebyr udenfor Danmark på Dkr 299,- og udenfor Europa på 399,-.

Se hos Luksusbaby Danmark ❯❯

8: Dun flyverdragt fra Reima m. sovepose funktion – Kelo Soft Grey

 • Dagens pris: 518,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 1295,-, nu kun 518,-.
  Du sparer 777 kr. / 60 %
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: Reima
 • Farve: Grå

Forhandlerens beskrivelse:
Reima Tec Kelo Navy er en varm vinterflyverdragt, som er let at lave om til en sovepose.
Reima Tec Kelo flyverdragt til tumlinger med tapede sømme. Reima Tec Kelo er polstreret med 60 % dun og 40 % fjer.
Reima Tec Kelo er formsyet, justerbar og aftagelig…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

9: Dun flyverdragt fra Reima m. sovepose funktion – Kelo Navy

 • Dagens pris: 518,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 1295,-, nu kun 518,-.
  Du sparer 777 kr. / 60 %
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: Reima
 • Farve: Navy

Forhandlerens beskrivelse:
Reima Tec Kelo Navy er en varm vinterflyverdragt, som er let at lave om til en sovepose.
Reima Tec Kelo flyverdragt til tumlinger med tapede sømme. Reima Tec Kelo er polstreret med 60 % dun og 40 % fjer.
Reima Tec Kelo er formsyet, justerbar og aftagelig…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

10: Sovepose fra Easygrow – Leaf Green (3-18m)

 • Dagens pris: 499,- kr.
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: EasyGrow
 • Farve: Grøn

Forhandlerens beskrivelse:
Populær sovepose til en lun og stabil søvn fra norske Easygrow.
• 100% bambusviskose • Øko Tex 100 Certificerede tekstiler • Lun og blød • Nemt med på rejsen • Sikre stabil temperatur gennem hele søvnen • Længde: 85 cm (3-18 mdr) Har du et bar…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

11: Sovepose fra Easygrow – Saga – Grey Melange

 • Dagens pris: 2099,- kr.
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: EasyGrow
 • Farve: Grå

Forhandlerens beskrivelse:
En 3-i-en kørepose.Strikket kørepose i bambusviskose og uld.Helårskørepose ? Dejlig elastisk bedstemors flettemønster.Aftagelig dun dyne 90 % dun/10 % fjer.Termofyld i ryggen.Længde 110 cm.Vindtæt og vandafvisende….

Se hos BabyGear.dk ❯❯

12: Sovepose fra Easygrow – TinyLeaf Cream (12-36m)

 • Dagens pris: 549,- kr.
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: EasyGrow

Forhandlerens beskrivelse:
Populær natpose for lun og stabil søvn i sengen fra norske Easygrow.
Brug den også i barnevognen eller klapvognen.100% bambusviskoseØko Tex 100 certificerede tekstilerLun og blødNem at tage med på rejsenSikre stabil temperatur gennem hele søvnenLængde: 10…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

13: Sovepose fra Easygrow – Bamboo-Viscose – Blue (12-36m)

 • Dagens pris: 549,- kr.
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: EasyGrow
 • Farve: Blå

Forhandlerens beskrivelse:
Populær sovepose til en lun og stabil søvn fra norske Easygrow.
• 100% bambusviskose • Øko Tex 100 Certificerede tekstiler • Lun og blød • Nemt med på rejsen • Sikre stabil temperatur gennem hele søvnen • Længde: 100 cm (12-36 mdr) Har du et b…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

14: Sovepose fra Easygrow – Bamboo-Viscose – Pink (12-36m)

 • Dagens pris: 549,- kr.
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: EasyGrow
 • Farve: Pink

Forhandlerens beskrivelse:
Populær sovepose til en lun og stabil søvn fra norske Easygrow.
• 100% bambusviskose • Øko Tex 100 Certificerede tekstiler • Lun og blød • Nemt med på rejsen • Sikre stabil temperatur gennem hele søvnen • Længde: 100 cm (12-36 mdr) Har du et b…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

15: Sovepose fra Easygrow – TinyLeaf Stone (3-18m)

 • Dagens pris: 499,- kr.
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: EasyGrow

Forhandlerens beskrivelse:
Populær sovepose til en lun og stabil søvn fra norske Easygrow.
Viskose af bambus gør den ultrablød • Øko-Tex 100 certificerede tekstiler • Sikre stabil temperatur gennem hele søvnen • To-vejs lynlås for nemme bleskift • Tilpasset 5-punktssele Har du…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

16: Sovepose fra Easygrow – TinyLeaf Stone (12-36m)

 • Dagens pris: 549,- kr.
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: EasyGrow

Forhandlerens beskrivelse:
Populær sovepose til en lun og stabil søvn fra norske Easygrow.
Viskose af bambus gør den ultrablød • Øko-Tex 100 certificerede tekstiler • Sikre stabil temperatur gennem hele søvnen • To-vejs lynlås for nemme bleskift • Tilpasset 5-punktssele Har du…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

17: Sovepose fra Easygrow – Camel (12-36m)

 • Dagens pris: 549,- kr.
 • Fundet hos BabyGear.dk
 • Mærke: EasyGrow

Forhandlerens beskrivelse:
Populær natpose for lun og stabil søvn i sengen fra norske Easygrow.
Brug den også i barnevognen eller klapvognen.100% bambusviskoseØko Tex 100 certificerede tekstilerLun og blødNem at tage med på rejsenSikre stabil temperatur gennem hele søvnen 100% bamb…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

18: Sovepose fra Embé – Laylo DUO SheetSack – Lagen og Dyne 2-i-1 (6-24m)

Sidste produkt på vores liste er Sovepose fra Embé – Laylo DUO SheetSack – Lagen og Dyne 2-i-1 (6-24m) som vi har fundet til 594,- hos BabyGear.dk.

Forhandlerens beskrivelse:
To-lags sovepose fra Embe.
Patenteret og findes kun hos embé.
Til babyer fra 6 til ca. 24 måneder.
Nu kan baby sove på samme måde som mor og far gør med et lagen + dyne! Du kan putte din baby med to lag hvis der er brug for det – eller blot fjerne et…

Se hos BabyGear.dk ❯❯

184 yderligere soveposer

De 18 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på den bedste sovepose i 2023 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt de soveposer vi havde udvalgt kan du også kigge blandt disse 184 soveposer:

Købsguide til soveposer

Er ungerne ivrige efter at komme ud og sove i shelter? Eller er du selv en friluftsentusiast? Så er det uden tvivl en god idé at have nogle soveposer liggende klar derhjemme, så du og familien kan drage ud i naturen og få nogle sjove oplevelser.

Uanset om du er en del af et par, som vil ud og have en romantisk aften under stjernerne, eller om du har børnene med, vil der være et bredt udvalg af produkter, der egner sig til netop din situation.

Soveposer kan virke meget simple, og det kan være fristende bare at købe den første billige model, du falder over. Er de ikke alle sammen ens? Nej, det er de faktisk ikke. Der er mange forskellige typer, og de kan være lavet af vidt forskellige materialer.

Derfor bør du kigge denne guide i gennem, så du kan spore dig ind på, hvilken slags sovepose, du skal skaffe dig.

Vigtigheden af en god sovepose

Når du skal overnatte i det fri eller i et telt, så er det alfa og omega, at du har et godt og komfortabelt sted at putte dig ned for at undgå kulden. Hvis du har det, har du sikret din gode nattesøvn bedst muligt.

Soveposen skal passe i størrelse, og den skal passe til den type vejr, som du skal overnatte i. Er den skæv i forhold til din krops størrelse, eller bliver den for varm eller for kold, så går det ud over komforten.

Hvad betyder komforttemperatur, grænsetemperatur og ekstremtemperatur?

Det vigtigste ved en sovepose er, at den kan holde dig varm om natten. Derfor er der på de bedste af dem angivet nogle standardtal, der angiver produktets standard temperatur.

Denne europæiske standard hedder EN 13537. Den opererer med tre forskellige temperaturer:

 • Komforttemperatur
 • Nederste komfortgrænse
 • Ekstremtemperatur

Komforttemperaturen er en standard-temperatur, der angiver, hvilken temperatur en kvinde på ca. 25 år, 60 kg og 160 cm vil kunne sove behageligt ved. Altså den laveste temperatur, der kan holde en kvinde varm.

Den nederste komfortgrænse er en standard-temperatur, der angiver, hvilken temperatur en mand på ca. 25 år, 73 kg o 173 cm vil kunne sove behageligt ved. Altså den laveste temperatur, der kan holde en mand varm.

Ekstremtemperatur er en standard-temperatur, der angiver den laveste temperatur, som en kvinde på ca. 25 år, 60 kg og 160 cm kan sidde helt stille i henved seks timer uden at dø af underafkøling.

Den sidste kategori er kun relevant til helt ekstreme forhold.

De temperaturer, der nævnes, vil altid være vejledende. Der kan jo være både individuelle og lokale forhold, der gør, at man reagerer forskelligt. Det kan også spille ind på temperaturen, hvilken form for liggeunderlag, du ligger på.

Hvilke forskelle er der på en kvinde- og en herre-sovepose?

Det er vigtigt, at du vælger en model, der passer så godt til dig som muligt. Det øger din komfort betydeligt.

Der kan dels være forskel på, hvor tolerant en person er over for kulde. Nogen er simpelthen mere kuldskære end andre, og så er der forskel på de to køn. Kvinder har generelt en koldere kropstemperatur end mænd, når de sover.

En sovepose til kvinder vil være kortere, smallere over skuldrene, bredere ved hofterne og ekstra isoleret ved overdelen og evt. også i fodenden end de modeller, der er designet til mænd.

Dobbeltsoveposen

Dette produkt er en meget hyggelig måde at campere på, da du på en måde har din dobbeltseng med ud i teltet og kan dele den med nogen. Når man ligger to personer tæt sammen, kan man varme hinanden. Og så er det jo ganske rart at ligge tæt.

Hvad er en XL sovepose?

Dette produkt er længere end standardmodellen og henvender sig naturligvis til personer, der er højere end gennemsnittet. De fleste XL-modeller er 205 cm i længden. De henvender sig til mænd.

I alle tilfælde gælder det, at den gerne skal slutte tæt om din krop. Dels gør den det lettere for dig at vende dig i posen, og dels undgår du at have noget overskudsplads, som du skal bruge unødig energi på at varme op.

Er en dunsovepose eller en fibersovepose bedst?

Der er selvfølgelig altid spørgsmålet om smag og behag, når det kommer til at fremhæve en type sovepose frem for en anden. Generelt kan man dog sige, at der er både fordele og ulemper ved begge typer.

En dunsovepose har følgende egenskaber:

 • Den er let og luftig
 • Den fylder ikke så meget i bagagen
 • Den er klart dyrere
 • Den er mere sart
 • Den tåler ikke at blive vasket hyppigt
 • Hvis den bliver våd eller fugtig, mister den evnen til at isolere

En fibersovepose har følgende egenskaber:

 • Den har mere tyngde
 • Den fylder mere i bagagen
 • Den er billigere
 • Den er ikke sart
 • Den kan vaskes hyppigt
 • Bliver den våd eller fugtig, kan den stadig isolere

Så om du foretrækker det ene materiale frem for det andet, kan der være flere argumenter for.

Hvad betyder pakvolumen?

Pakvolumen er de tal, der angiver, hvor meget soveposen fylder, når den er pakket sammen. Det kan være to eller tre tal. De to første tal kan for eksempel være: 22 x 47 cm. Hvis der er et tredje tal, angiver det omkredsen. Er der kun et tal, angiver det, hvor mange liter den fylder.

Skal du vandre eller cykle med din bagage, så betyder pakvolumen temmelig meget, så du kan også overveje at købe noget, der hedder en kompressionspose. Lægger du din sovepose ned i den, så suges al luften ud af den, så den derved fylder mindre. Det kan være ret praktisk.

Letvægtssovepose

Når du skal bære al din bagage på ryggen, betyder vægt virkelig meget. Det handler selvfølgelig om at have så lidt som overhovedet muligt at bære på. Din oppakning skal være helt minimalistisk, og hvert et gram betyder noget.

Der kan være ret stor vægtforskel på de enkelte soveposemodeller, men de letteste vil typisk være med dunfyld. De allerletteste kan veje helt ned under 500 gram.

Vask af sovepose

Når den skal vaskes, følger du selvfølgelig den vaskeanvisning, som sidder i soveposen. Vær endelig opmærksom på, hvor mange grader den maks. må vaskes ved. Det er også vigtigt at lægge mærke til, om den kan tåle at komme i tørretumbleren eller ej.

Her skelnes imellem, hvordan en sovepose med dun og en med fiber skal vaskes.

Vaskeguide til dunsovepose

 • Vaskes i hånden ved maks. 30 grader
 • Vaskes med vaskemiddel til dun
 • Skylles grundig efter vask, så al sæben er ude
 • Vandet presses forsigtigt ud af den, vrid den endelig ikke
 • Tørres i tørretumbler ved 40 grader, kør tre tennisbolde med rundt
 • Må ikke tørres i direkte sollys

Da en dunsovepose er mere sart, bør du ikke vaske den for hyppigt. For at skåne den, kan du med fordel bruge en inderpose. Den kan være lavet af forskelligt materiale. Vælger du for eksempel en af silke, så vil den både være super lækker og super let.

Vaskeanvisning til fibersovepose

 • De fleste kan vaskes i vaskemaskine. Brug skåneprogram
 • Vaskes i mildt vaskemiddel
 • Brug ikke skyllemiddel
 • Centrifugeres let
 • Tørres ikke i tørretumbler
 • Tørres fladt liggende evt. på tørrestativet
 • Rystes jævnligt under tørringen

Dette er generelt og vejledende, så læs endelig vaskeanvisningen før den første vask. I det hele taget bør du kun vaske, når det er helt nødvendigt. Det er for at lade produktet bibeholde sine egenskaber.

3 sæson soveposer er gode at have

Du kan få en vinter- og sommersovepose, og så kan du også få en såkaldt 3-sæson sovepose.

Det er en sovepose, der kan bruges det meste af året. Den er smart at anskaffe dig, hvis du er sikker på, at du ikke kommer til at bruge den, når det er vinter. Den er en glimrende allrounder, som findes i forskellige udgaver.

De findes både med dun og med fiber, de kan fås til enten mænd eller kvinder og endelig fås de specifikt til højrehåndede eller venstrehåndede personer.

Har du brug for en vintersovepose?

En vintersovepose vil typisk være tungere. Vægten betyder jo også noget, når du skal have den med i din bagage. Da en vinterdyne er tungere, skal du tænke meget på, om du eventuelt kunne vælge en med dunfyld, da det er markant lettere end fiberfyldet.

Desuden bør du have helt styr på, hvor meget kulde den kan klare. Det er helt afgørende for din sovekomfort.

Seks producenter af virkelig gode soveposer

Du kan vælge at købe fra en af mange dygtige outdoor-eksperter. Om du hælder til den ene producent frem for den anden kan være et spørgsmål om smag og behag eller andre former for personlige præferencer.

Häglöfs

Dette er et meget anerkendt svensk firma, som producerer virkelig god kvalitet inden for outdoor tøj og udstyr. Firmaet har produceret outdoor tøj og udstyr i mere end 90 år.

De producerer både dun- og fibersoveposer.

Häglöfs har fokus på høj kvalitet, bæredygtig produktion og allergivenlige materialer.

Du kan finde lækre produkter i meget høj kvalitet til enhver årstid blandt Häglöfs sortiment. De fås i alverdens farver. Se efter Bluesign- certifikatet, der indikerer, at soveposen er produceret bæredygtigt og naturvenligt.

Fjällräven

Det svenske hæderkronede mærke, Fjällräven, producerer både tøj og udstyr i meget høj kvalitet til outdoor brug. Når der kommer til soveposer, er de også med helt i toppen af anerkendte producenter. Soveposer fra Fjällräven er klassikere, da firmaet har produceret dem i mere end 50 år.

Produkterne fås i alle varianter.

Marmot

Det amerikanske firma, Marmot, hører også med i eliten af producenter af outdoor tøj og udstyr. Deres produkter er kvalitetsmæssigt helt i toppen. De fås i alle varianter og alle i sublim god kvalitet.

De har for eksempel en serie af superlette kvalitetssoveposer. Deres model Sawtooth har vundet en test i en svenske bäst-i-test.

North Face

Med tøj, udstyr og især telte lægger North Face sig også blandt toppen, når det kommer til produktion af soveposer. Der produceres soveposer af enhver kategori, og de er alle af virkelig god kvalitet. Firmaet har produceret tøj og outdoor udstyr i over 50 år.

Vælg en sovepose fra det amerikanske mærke, North Face, når komfort og kvalitet er vigtigt.

Outwell

Dette danske mærke gør sig godt gældende i branchen af producenter af outdoor udstyr. De gør sig især gældende på verdensplan i forhold til telte og campingudstyr.

Deres produkter fås i mange varianter, og deres prisniveau er ganske fornuftigt. Du kan også for eksempel få soveposer, der kan åbnes, så de fungerer som en dyne. Det sætter mange pris på.

Yeti

Yeti er det danske mærke, der har taget navn efter Den Afskyelige Snemand. Deres outdoor produkter er da også særdeles velegnede til at bruge også i mere udfordrende landskaber og vejrforhold.

Deres produkter er i en absolut særklasse, som de har vundet flere priser og awards for. De bruger for eksempel kun de allerfineste dun i deres soveposer, hvilket øger komforten betydeligt.