Motion-online.dk » Alle guides » Sport og Bevægelse » Vandring » Vandresandal

Bedste Vandresandal: Se top 4

(opdateret maj 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde vandresandal. Vi har udvalgt de 4 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 4 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på vandresandal | ✅ Vandresandal-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Top 3 vandresandal

Her kan du se de 3 bedste vandresandal ud af de 4 vandresandal vi har på vores liste her på Motion-online.dk
De 3 vandresandal er udvalgt baseret på bl.a. følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på vandresandal | ✅ Vandresandal-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

Detaljeret gennemgang af de 4 bedste vandresandal

Her kan du se hele vores liste over de bedste vandresandal som du kan finde lige nu.

De 4 udvalgte produkter på listen (klik for at gå til det enkelte produkt):

1: CMP Adib Vandresandal Dame

Den første anbefaling på vores liste har vi fundet hos Billigsport24.

Her kan “CMP Adib Vandresandal Dame” fås til 349,- kr.

Se hos Billigsport24 ❯❯

2: CMP Jedha Vandresandal Dame

Anden anbefaling har vi fundet hos Billigsport24, hvor du kan købe CMP Jedha Vandresandal Dame til kun 349,- kr.

Se hos Billigsport24 ❯❯

3: CMP Almaak Vandresandal Herre

Næste anbefaling er “CMP Almaak Vandresandal Herre”.

Dagens bedste tilbud på “CMP Almaak Vandresandal Herre” har vi fundet hos Billigsport24 hvor prisen lige nu er 449,- kr.

Se hos Billigsport24 ❯❯

4: Vandresandal dame – Trespass Brontie – Blå

Sidste produkt på vores liste er Vandresandal dame – Trespass Brontie – Blå som vi har fundet til 329,- hos Backpackerlife.dk.

Forhandlerens beskrivelse:
Brontie er en vandresandal fra Trespass til damer.
Strukturen af Brontie hjælper med at skabe balance og er designet med en lukket tå for beskyttelse.
Sålen har godt greb i tærrenet og i holdbar kvalitet. Brontie har en blød og behagelig indersål, der…

Se hos Backpackerlife.dk ❯❯

Vandresandal fra udvalgte mærker

På vores liste her har vi samlet de 4 bedste vandresandal på tværs af alle mærker og brands. Men vi har også lavet lister for hvert brands, så for mere detaljeret information kan du klikke dig ind på disse lister og finde den helt rigtige vandresandal til dine behov:

Købsguide til vandresandal

Sandaler til at vandre i er populære både som egentlig vandrefodtøj og som sporty sandaler til hverdagen i byen. Det komfortable og praktiske fodtøj fås i et utal af design og prisklasser til både kvinder og mænd, og det kan være udfordrende at sortere de faktiske vandremodeller fra de mindre robuste og pyntede ’by-vandresandaler’. Tjek komfort, stødabsorbering og slidstyrke inden du køber.

Hvilke form for vandring skal de bruges til?

En vandretur kan være mange ting – den kan foregå på stier, off-road, i våde eller tørre klimaer, og derudover kan længden på turen naturligvis også variere meget. Forskelligt vandrefodtøj egner sig til forskellige typer vandringer, men også din komfort og ønsker til et vandresko bør afgøre, om vandresandaler er det rette valg for dig eller lige netop denne tur. Generelt bliver sandalmodellen oftest brugt on-road i tørre klimaer, ganske enkelt fordi du ikke risikerer skader eller våde sokker. Men inden for det store marked med sandaler til vandring findes der mange mere eller mindre åbne, så hvor åbne eller lukkede bør de egentlig være til dig?

Skal de være åbne eller lukkede?

Helt åbne vandresandaler med minimal mængde cover af foden bliver ofte brugt til vandring i de lidt mindre barske terræner. De ofte få og tynde remme på tværs af foden giver et minimum af støtte, hvorfor meget ujævne overflader bør undgås med helt åbne sandaler.

Holder du af at hike på ferien i varme lande kan faktorer som kryb og insekter og spille ind på dit valg af åbne eller mere lukkede sandalmodeller. De lukkede sandaler til vandring varierer meget i forhold til, hvor åbne de er. Nogle af modellerne er så lukkede, at de næsten ligner sko med udluftning i, og af mange betragtes og bruges de også sådan på vandreture. De lukkede typer giver selvsagt mere støtte, men fordelen ved sandalens ventilation på vandreture i varme temperaturer, kan forsvinde lidt med de mere lukkede modeller. Vælg dit vandrefodtøj efter både temperatur og terræn.

Hvilken sål passer til de forskellige typer?

Basen på dine vandresandaler – sålen – er bestemmende for, hvor langt du kan vandre i dem. Den kraftige sål med stærk slidstyrke og ergonomisk formede indvendig sål er velegnede til den lange distance på barsk terræn. Er du til kortere, mere naturskønne ture på vandrestier og åbne terræner, kan en lettere sål være et godt valg. Afprøv om du vandrer bedst med den stive eller den fleksible sål, og hvor meget sålen bør gå op omkring din fod, for at du føler godt greb. De forskellige materialer inden for såler til sandaler er særlig vigtige for vandremodeller. Til dig, der gerne færdes i vådområder eller krydse åer og floder, kan en hurtigtørrende sål være det rigtige valg, mens svangstøtte kan være alfa omega for de lange ture for at undgå ømme fødder.

Hvorfor skal du vælge vandafvisende sko?

Vandring i områder med meget nedbør eller vand – eksempelvis på hike i regnskove eller andre fugtige, varme områder – drager du ikke nytte af hurtigtørrende såler. Her er vandafvisende vandresandaler nødvendige, idet konstant våde fødder kan medføre svamp eller gnidningssår efter længere vandring. Vandafvisende materiale kan desuden være en fordel, når dine vandresokker skal tørre (på foden) efter at have krydset et vandsted eller vådområde.

Hurtigtørrende vandresokker mister lidt deres funktion, hvis en våd vandresandal fortsætter med at have våde remme i lang tid efter.

De lidt mere lukkede varianter af sandaler til vandring er ofte vandafvisende, fordi de af mange vandrere bliver brugt mere som godt ventileret vandresko med god udluftning, snarere end som sandaler. Her er det vigtigt, at dug eller nedbør ikke trænger ind i skoen/sandalen og fugter din indersål eller dine vandresokker.

Vælg altid stødabsorberende sandaler

Uanset hvilket fodtøj, du vælger til dine vandreture – korte eller lange – så bør de altid være stødabsorberende. Hele ideen med vandrefodtøj er, at det absorberer stød og slag, så dine fødder skånes mest muligt for overbelastning og skade. Og dette gælder naturligvis også for vandresandaler.

God stødabsorbering ligger i en god sål, både udvendig og indvendig. Hvor hård og stiv eller hvor blød og fleksibel, du foretrækker din sandalsål, så bør den være modstandsdygtig over for færdsel på både vandrestier og i åbent terræn. Ligesom rilledybde i bildæk kan rilledybden i sålen på dine sandaler være afgørende for, hvor meget stød de kan absorbere. Indvendigt bør en passende og ergonomisk polstring sikre komfort og pasform, uden at det bliver som puder at gå rundt på.

Forskellige fødder har brug for forskellige former for stødabsorbering – prøv dig frem og gå ikke på kompromis med dit valg.

Vandresandaler til dame

De lækre trekkingsandaler er blevet meget populære også uden for vandrestien. Luftige, praktiske og sporty design falder i mange kvinders smag, når de skal vælge sandaler. Damevandresandaler er andet og mere end blot udstyr til den store hike. Hvem kender ikke de timelange shoppeture eller byvandringer på ferien? Her er godt fodtøj altafgørende.

Funky farver og feminint udtryk gør de (før i tiden ofte klodsede) vandremodeller til et trendy sommerfodtøj.

Er du på udkig efter et par vandresandaler, som du rent faktisk skal bruge til at vandre i, så bør du være opmærksom på at skelne mellem ’by-modellerne’ og de egentlige vandremodeller. Tjek de gængse ting som greb, vægt og sål, når du skal finde en rigtig vandresandal – så bliver de trendy modesandaler med vandrelook hurtigt frasorteret.

Herre vandresandaler

Også inden for herremodellerne findes der efterhånden sandaler i vandrelook til både almindelig by-brug og til de faktiske sportsvandreture. De rigtige herre vandresandaler afslører sig selv i materialevalg og i detaljerne. Materialet i gode mærker fra sandaler til vandring er robust, syningerne holdbare og sålerne slidstærke. Detaljer som samling mellem remme og sål, samt features som vandtæthed og stødabsorbering lader sig ofte kun afsløre ved nærmere inspektion og afprøvning. Brug tiden på at finde et par gode sandaler til din næste vandretur, så du er sikker på at få den komfort og funktionalitet, du har brug for.

Er det sikkert at vandre i sandaler?

Mange af de mere lukkede sandalmodeller inden for vandrefodtøj omtales som ’hybridsko’, fordi de netop ligner og mærkes som en hybrid mellem sko og sandaler. Disse mere lukkede sandaltyper kan i mange tilfælde bruges på lige fod med lukkede vandresko – det vil sige, støtte og greb er i orden.

Men hvordan er de mere åbne sandaler til at vandre i… er de sikre nok?

Det afhænger af, hvor og hvor langt du skal vandre. En kort vandretur på en vandresti i tempereret klima er som regel intet problem for vandresandaler. Ved lange vandreture kan der mangle støtte i sandaler, hvilket ofte medfører muskelspændinger i fod og ankel. I varme områder med mange insekter og kryb kan det være nødvendigt at beskytte fødderne med lukkede vandresko, og i det mere barske terræn off-road er der som regel ikke greb nok i et par sandaler.

Hvornår skal du vælge vandresandaler?

Du skal vælge sandaler som dit primære vandrefodtøj, hvis du døjer meget med overophedede fødder. Meget varme fødder kan føre til hævelser, der giver vabler eller manglende komfort i vandreskoene. Vandrer du meget i varme temperaturer kan sandaler desuden være en kærkommen ventilation for fødderne, ligesom de også kan være den bedste måde at mærke underlaget på. Vælg eventuelt vandresandaler som dit sekundære vandrefodtøj til de varme sæsoner eller jævne terræn.