At gå på løbebånd med hældning kan være en rigtig god ide hvis du ønsker at øge din forbrænding under din træning. Der er dog nogle ting du skal være opmærksom på når du går på en løbebånd med hældning. 

Tip: Tjek vores test af løbebånd her.

Undgå at bruge dine arme

Hvis dit primære agenda for at gå på løbebånd med hældning er at forbrænde ekstra kalorier for at tabe dig. Så er det meget vigtigt du ikke bruger din arme til at holde dig oppe. Det kan godt være at løbebåndet måler at du forbrænder en masse kalorier, men de ekstra kalorier faktisk ikke i virkeligheden. Når du øger hældningen på dit løbebånd så stiger antallet af forbrændte kalorier markant, da du lægger yderligere press på din lårmuskler og din bagdel. Disse 2 muskelgrupper er de absolut største muskelgrupper du har på din krop, hvilket betyder at du forbrænder mest når du aktivere dem. Ved at holde med armene fjerne du måske 50 % af presset fra dine lår og baller, hvilket jo så også betyder at du mister 50% af din kalorieforbrænding. 

Er det at gå på løbebånd med hældning for hårdt så er der flere alternativer. Det kan for nogen være rigtig hårdt at gå med hældning, selvfølgelig alt afhængigt af hældningen. Det er ikke alle der har lår og bagdel der kan holde til øget pres ved hældningen. Så der findes alternativer til især ældre som ønsker en træningen der har høj forbrænding, hvor ikke alt presset ligger på benene.

Crosstrainer er et godt alternativ

Hvis du har problemer med at klare et ekstra pres på din ben eller ønsker du bare at variere din træning. Så kan en crosstrainer var rigtig godt alternativ, da den både kan være med til at give en højere forbrænding og så er chancen for skader også minimeret. En crosstrainer aktivere nemlig både overkrop og underkrop under træningen. Udover dette er en crosstrainer også langt mere skånsom for dine knæ og dine led, hvilket er med til at mindske chancen for skader markant. Hvilket gør en crosstrainer specielt god til ældre mennesker og overvægtige. 

FAQ – Mest stillede spørgsmål

?Hvor meget mere forbrænder man ved at gå med stigning?

Det afhænger selvfølgelig af stigning, men med en stigning på 8% forbrænder du cirka 34% mere.

?Hvad skal man være opmærksom på når man går på løbebånd med stigning?

Husk ikke at bruge dine arme til at aflaste dine ben, da dette er hele pointen med stigningen.

?Er der større chance for at få skader hvis man går med stigning?

Ja, da der er større belastning på dine ben og led, er der også større chance for skader. Dog er chancen stadig meget lille, så dette er ikke du bør bekymre dig om.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *