Det er ikke altid vejret er til at løbe i det fri, derfor kan det være en fedt at kunne bruge et løbebånd. Men skal du i gang med at løbe på løbebånd for første gang, så er der et par ting du skal være opmærksom på for at undgå skader. 

I denne artikel vil guide dig til at starte med din træning på løbebåndet for at du undgår skader. 

Bonus tip: Tjek denne side ud omkring løbebånd test.

Start stille og rolig op med løb på løbebånd

Den største fejl nybegyndere laver er at starte for hårdt op, det gælder ikke kun løb men alt slags træning. Når du begynder at træne skal din krop vænne sig til at yde noget ekstra, det nytter ikke noget du giver den alt hvad du har første gang. Din krop har behov for gradvist at blive presset, dette vil også medføre motivation for dig selv. 

Det er nemlig meget sjovere at stige i 10 uger i træk, i stedet for at give den alt hvad du har første uge og så skulle holde 3 ugers pause fordi dine ben ikke kan holde til mere.

Er du helt ny så start her

Er du helt ny og løber ikke normalt, så start stille og roligt ud. Vores anbefaling vil være at gå i 2 min og løbe i 1 min. På den måde kan du lige finde frem til hvilket tempo du skal starte på. Hvis du går efter en træning på 30 min, så skal du altså gå 20 min og løbe i 10. Dette vil være mere end rigeligt for din krop den første uge, efterfølgende kan du gradvist sænke tiden du går for at øge intensiteten. 

Er du lettere øvet, så er det her du skal starte

Du skal fortsat løbe intervalløb, men prøv denne for at få lidt variation i din træning

 • 0-5 min: 4,8 km/t
 • 5-10 min: 5,6 km/t
 • 10-12 min: 8,5 km/t
 • 12-16 min: 5,5 km/t
 • 16-18 min: 8,5 km/t
 • 18-22 min: 5,5 km/t
 • 22-24 min: 9,0 km/t
 • 24-28 min: 5,5 km/t
 • 28-30 min: 9,0 km/t
 • 30-35 min: 5,5 km/t
 • 35-40 min: 4,8 km/t

Det er vigtigt du hele tiden fokusere på din løbeteknik, da det ikke kun vil betyde at du mindsker chancen for skader. Men du vil samtidig også øge din hastighed og udholdenhed over tid. 

Øg din kadence og mærk markant forskel

Løbekadence er hvor mange skridt du tager per minut.

Hos nye løbere der ikke før har arbejdet med deres kadence, vil det føles meget underligt. En god tommelfingerregel er at du skal tage 180 skridt i minuttet (Samlet på begge ben). Fordelen ved at øge kadencen er også at du vil tage lettere skridt, hvilket medføre at du ikke lander lige så tungt. Jo lettere du lander, jo mindre chance er der for at få skader fordi du i højere grad aktivere dine sener.  

FAQ – Mest stillede spørgsmål

?Hvad er kadence?

Løbekadence er hvor mange skridt du tager per minut.

?Hvordan optimere du din løbe på løbebånd?

Progression over tid og fokus på løbekadence.

?Hvordan undgår du skader i starten?

Sørge for at starte roligt ud og lader din krop vænne sig til den ekstra træning.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *