VI har gennem de sidste mange år vejledt rigtig mange private i at købe løbebånd til hjemmebrug. Vi vil derfor komme med vores bedste råd til hvad du skal kigge efter når du køber et løbebånd til hjemmebrug.

Vi har også en stor løbebånds guide, som du kan se her.

Husk en god størrelse løbeflade

Det første du bør sikre dig er at det løbebånd du overvejer har en fornuftig løbeflade. Det kan hurtigt blive en meget dårlig træning, hvis du hele tiden løber uden for båndet eller har føles af du er meget tæt på. Vi har set en del få skader på netop dette så sikre dig du har en fornuftig størrelse løbeflade. 

De store løbebånd som du sikkert kender fra træningscenteret har en løbeflade på 56 cm. hvilket faktisk er det vi vil anbefale du kigger efter. Er dette ikke muligt, da prisen ofte er noget højere på disse modeller, så gå efter en bredde på løbefladen på minimum 50 cm. 

Små lette løbebånd er dårlige

Det næste du bør kigge efter er et godt stabilt løbebånd. Dette hænger sammen med vægten på selve løbebåndet. Jo tungere det, jo mere stabilt er dit løbebånd selvfølgelig også. Dette kan dog godt være lidt problematisk hvis du eksempelvis bor i et lejlighedskompleks på 4 sal. Der er det ikke altid det fedeste at skulle slæbe et løbebånd på 100 kg. op på 4 sal. 

Vi vil altid anbefale at du sikre dig en god høj vægt, især hvis du som person er stor. Det er altid en individuelt vurdering hvor meget man gider slæbe mod hvor stabilt et løbebånd man ønsker sig. 

Hvad har motorstørrelsen af betydning?

Det sidste du sikre dig, er en god stor motor. En for lille motor vil resultere i overbelastning, hvilket ville være ret surt. Vi anbefaler altid at du køber et løbebånd til hjemmebrug med en minimum motorstørrelse på 3 hk. Du kan godt købe en med en mindre, men du skal være opmærksom på at hvis du er en stor person, skal løbe intervalløb eller løbe over 10 km. i timen, så er chance for overbelastning meget større ved en lille motor på under 3 hk.

FAQ – Mest stillede spørgsmål

?Hvad er det vigtigste, når man skal købe et løbebånd til hjemmebrug?

Der er 3 ting du skal være ekstra opmærksom på. Det er løbeflade, stabilitet og motorstørrelse.

?Hvad vejer et løbebånd?

Et løbebånd kan veje fra 50 kg. op til 140 kg.

?Kan man få lydløse løbebånd til hjemmebrug?

Alt er relativt, men det er muligt at købe løbebånd med støjreducerende løbeflade.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *