Romaskine test (købsguide) – Se video

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

En romaskine giver dig effektiv træning af hele din krop. Når du træner på en romaskine, aktiverer du nemlig mange af dine muskler og du får sat god gang i blodomløbet. Så det er ikke kun din styrke og udholdenhed, du træner på en romaskine, men også din kondition. Ikke underligt at det giver sved på panden.

Denne romaskine test viser dig, hvad du skal have fokus på, når du vælger din romaskine. Det er gudskelov ikke raketvidenskab, men alligevel er der flere ting, du bør have i baghovedet vi hjælper dig i denne romaskine test. For eksempel skal du vælge, hvilken type modstand din romaskine skal levere. Dernæst skal du sikre dig, at du sidder komfortabelt på din romaskine og at den passer dig i størrelsen. Ud over dette skal du også være sikker på, at du vælger en model, der opfylder dine behov.

Hvad skal jeg have fokus på, når jeg vælger romaskine?

I vores romaskine test hjælper vi dig med at vælge en romaskine, skal du først og fremmest fokusere på, hvilken modstandstype du ønsker. Der findes nemlig fire forskellige slags. Der findes vandmodstand, vindmodstand og magnetmodstand. Derudover findes der også en særlig form for modstand, der opstår ved hjælp af et mix af vind- og magnetmodstand. Vi har samlet alt det vigtigste i vores test.

Romaskine test – Købsguide video


icon
<? echo $title; ?>
5.995 kr.
3.995 kr.
97/100 Bedømmelse
Abilica WinRower 2.0

Abilica Winrower 2.0 er den nye model af den populære model fra samme navn. Dette er maskinen du skal købe, hvis du til kvalitet og er klar på af tage fat.

Dette er en maskine som har den bedste kvalitet, det er en maskine du ikke kan slide op. Ved køb af denne maskine for du ikke alene en maskine der er klar på meget træning, du for os en maskine der er utrolige stræk på markedet i forhold til andre dyre modeller.

Abilica Winrower 2.0 er en maskine der er klar til de hårdeste træningspas, det er en maskine der er både er bygget til og kunne bruges i hjemmet eller i et fitnessrum eller sågar på en arbejdsplads.

Selve maskinen har en utrolig stræk glideskinne, som glider let, hver gang du tager en bevægelse. Maskinen er bygget til den støjer minimalt, dette giver den bedste træningsoplevelse og gør det hele bare lidt sjovere.

Abilica Winrower 2.0 er maskinen du nemt kan pakke væk når du er færdig med din træning, dette gør den os meget velegnet til hjemmetræning.

Selve maskinen har hele 16 forskellige programmer som du kan begive dig i kamp med, der er både til nybegynder og den let øvede, og naturligvis den helt professionelle bruger.

Udover det 16 forskellige programmer finder du os et indbygget display på maskinen. Her kan du finde information såson: Tag/minut, Distance, Timer, Hastighed, Kalorier

Så er du til kvalitet og råstyrke er dette klar en romaskine som der kan anbefaledes.  Abilica Winrower 2.0 er bestemt en maskine der burde findes i alle hjem, samt en maskine som er velegnet til selv den professionelle bruger.

Hvorfor er denne model bedst?

Bedst til prisen

12 programmer

Researched Sources
18
Kilder undersøgt
Reviews Considered
22
Anmeldelser gennemgået
Hours Researching
19
Timers dataindsamling
Products Evaluated
10
Produkter anmeldt

 

Romaskine test – Her er de bedste modeller

 • Titan Life Trainer R22 Romaskine
  Titan Life Trainer R22 Romaskine
  Romaskinen er med vand og giver en særlig oplevelse under træningen, det føles lidt som på vandet. Romaskinen giver den modstand du selv genererer. Romaskinen har en max brugervægt på 150 kg og en max brugerhøjde på 200 cm. Romaskinen har en TZ-8107 computer, hvor du i displayet kan se tid, distance, antal rotag og pulsmodtager. Der kan anvendes 5 khz ukodet pulsbælte. Romaskinens sæde er behageligt og er monteret på plasthjul som giver en let bevægelse. Aluminiumsskinnen som sædet kører på er 110,5 cm lang og glider let både frem og tilbage. Romaskinen har en fodplade som følger din bevægelse og justerbare stropper til fødderne, så du får en effektiv træning.
  • Vandmodstand
  • Langt billigere end andre modeller med vandmodstand
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Apuls.dk -29%4902 0 4902 Læs mere
 • Apollo Plus
  Apollo Plus
  Apollo Plus er den nye romaskine af selve udgaven af Apollo serien. Med denne romaskine får du et unikt design samt en utrolig kraftig modstand. Selve romaskinen er lavet i meget flot asketræ, samt en utrolig holdbar stålramme. Ved og benytte denne romaskine fra Apollo, vil du opnå den bedste mulige oplevelse med roning, det er faktisk ligesom og mærke suset i håret, på det åbne hav, med denne maskine. Du vil have mulighed for undervejs i din træning, og ændre selve modstandsniveauer, blot ved og dreje på en knap, romaskinen kommer med hele 4 forskellige niveauer, som du kan benytte dig af. Du har mulighed for det helt lette begynder program eller, hvis du allerede er bekendt med roning, har du mulighed for og teste dig selv af på det hårde program. Selve romaskinen er udviklet af professionelle roer, og det har givet den helt rigtige følelse af og være på åbent vand, samt du derudover os får tilført den helt rigtige lyd. Selve maskinen er en utrolig let maskine, egenvægten ligger på 33 kilo, dog uden vand, og det anbefaledes at personvægten ikke overstiger 150 kilo.  Maskinen måler 213 x 55 x 54, dog skal det siges at når du er færdig med og benytte dig af maskinen, har du mulighed for og pakke den sammen. Hvilket gør den til en maskine der nemt kan benyttes i en lejlighed, hvis pladsen ikke er til den står fremme hele tiden. Derudover har du mulighed for med den Apollo Plus, og tilknytte den til din computer via USB, her har du mulighed for og benytte dig af flere forskellige programmer, du har muligheden hvor du kan ro i mod andre, som ligesom dig er tilknyttet til internettet, samt at du har mulighed for og se en masse data. Med denne maskine opnår du den bedste kvalitet, Apollo Plus kommer i et unikt design i asketræ med stålramme, som er utroligt robust. Dette er maskinen du skal købe, hvis du ønsker kvalitet, ligesom i et fitnesscenter.
  • Vandromaskinerne fra First Degree Fitness er alle udviklet i samarbejde med professionelle roere
  • Fylder intet når du ikke bruger den
  • Her får du en elegant, og meget stabil romaskine, hvis konstruktion er en flot sammensætning af stål og lyst asketræ.
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Abilicaonline.dk -14%8.495 0 8.495 Læs mere
 • Apollo Pro 2
  Apollo Pro 2
  Apollo Pro 2 romaskinen, er nået af den bedste kvalitet der er på markedet af romaskiner, og det kan naturligvis os ses på prisen. Maskinen er utrolig populær til erhvervsbrug, og bruges i rigtige mange fitnesscenter rundt omkring i landet. Selve maskinen kommer et flot asketræ, i forlængelse med stål, som giver den et utrolig flot look, i henhold til andre maskiner der enten er lavet i plastic eller blot stål. På denne maskine, vil du opnå en naturlig følelse af og ro på vandet, da maskinen har et indbygget modstandssystem, som er lavet på vand, som både giver dig den rigtige følelse men os den helt rigtige lyd. Du har med denne maskine mulighed for at opbevare den stort set alle steder, enten om det er i lejlighed eller i hus, da der er indbygget to transporthjul på selve maskinen, hvilket gør den utrolig nem og pakke sammen og gemme væk, når du er færdig med og træne. Romaskinen har en indbygget computer, som gør det utrolig nemt og se flere forskellige slags data såsom, tid, distance, åretag per minut, og hvor mange kalorier du har forbrændt per time. Du vil have mulighed for at kunne overføre alt din date til din computer via et usb kabel, hvis du til matematisk data og analyser, derudover har du os mulighed for og tilkøbe dig et pulskit, så u kan få den helt præcise måling af din puls, mens du er i gang med din træning. Du vil med et køb af denne maskine opnå, noget af det bedste kvalitet og klart noget af det bedste indenfor design. Apollo Pro 2 er bare en maskine, som har sat sit aftryk på markedet, og med en vægt på bare 50 kilo, er det en maskine som, alle personer har mulighed for at flytte rundt på, hvilket gør den utroligt praksis i såvel lejlighed eller hus.
  • Utrolig populær til erhvervsbrug, og bruges i rigtige mange fitnesscenter rundt omkring i landet.
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Abilicaonline.dk -8%11.495 0 11.495 Læs mere
  Opsummering af anmeldelse fra:
  Amazon.com

  Jeg har lige erhvervet  til denne maskine. Jeg købte min tilbage i juli 2017, og har brugt den stort set hverdag, i næsten et år nu. Dette er en utrolig maskine. Dog er der lidt problemer med og samle den. Det giver rent faktisk en rigtig følelse og ro på vandet, med den indbygget vandbeholder på selve maskinen. Prisen er lidt dyrere på denne maskine i henhold til andre maskiner, men du får noget af den bedste kvalitet, som der klart er på markedet. Jeg fortryder slet ikke mit køb, klart en maskine af bedste kvalitet, og tro mig, min sidste maskine var en virkelig dårlig maskine.

 • Concept 2
  Concept 2
  Concept 2 er en super lækker romaskine som du kan bruge til flere forskellige ting, den kan bruges både i roklubber, firmaer, foreninger, fitnesscentre, eller blot privat. Om denne maskine er der 6 ting der kan beskrive den godt: Robust, du føler du ro på vandet, vindmodstand baseret på svinghjul, PM5 monitor, utrolig nem opbevaring, Ergonomisk håndtag Concept 2 tænder selv ligeså snart du er begyndt og bruge svinghjulet. Hvis du ønsker og bruge en af de programmer der allerede ligger på maskine, skal du blot trykke på selve menuen, hvor du vil have adgang til flere forskellige programmer, resultater og meget mere. Under selve din træning vil du på selve displayet kunne se, distance, hastighed, tempo, kalorier og watt. Derduover har du mulighed for at vælge 5 forskellige skærmindstillinger. Concept 2 har os indbygget ANT+ og bluetooth smart. Så hvis du har købt et Polar H7, har du mulighed for at tage din puls under træning os. Med den indbygget PM5 monitoren, har du mulighed for at gemme alt din data på selve enheden, derudover er der mulighed for at downloade gratisprogrammet (Concept2 Utility) Hvor du har mulighed for at dyste i mod andre, os selvom de ikke er til stede fysiks i rummet, dette kan være du har en ven der sidder i udlandet, eller du blot har lyst til at kæmpe i mod en tilfældig. Ved at købe Concept 2, for du romaskine som er klart en af de bedste på markedet. En utrolig maskine som giver dig mulighed for at dyste mod folk fra hele verden. Dette er klart en maskine som burde stå hjemme i carporten eller blot i dit lokale fitness. Anmeldelse Vi købte denne maskine på nettet og havde den indenfor 2 dage. Vi havde brugt meget tid på og finde den rigtige romaskine, os på grund af de forskellige modeller er meget dyre, og dels fordi vi bor i lejlighed, men valget faldt på denne. Vi syntes at looket på selve Concept 2 var utroligt lækkert, og det passede godt til vores hjem. Maskinen er lille og kompakt og god til de fleste hjem, den passede perfekt ind i vores stue. Jeg har tidligere prøvet denne model i et fitnesscenter, og der var jeg meget imponeret over den, dog var jeg bange for, at med den varme temperaturer vi har i vores stue, at det vil være et problem under træning. Men det var det bestemt ikke. Maskinen i sig selv kører ligesom en Cadillac, min mor havde spurgt om vi ikke vil tro at vores naboer kunne hører os. Men nej maskinen støjer overhovedet ikke. Det eneste der larmer på denne maskine er ventilationen. Hver gang du roer, er der utrolig god balance og selve sædet larmer heller ikke. Det er heller ikke en maskine der ridser dit gulv, vi har ikke haft problemer med dette. Du vil sagtens kunne se tv mens du benytter maskinen så lidt larmer den. At vi har købt denne maskine til vores lejlighed er helt fantastisk. 15 minutters træningen om morgen og 15 minutter om eftermiddag, man slipper helt for at pakke en sportstaske og tage af sted til centeret. Bare hoppe på den også afsted. 5 Stjerner.
  • Ekstrem robust
  • Ergonomisk håndtag
  • Nem opbevaring, kan adskilles på få sekunder
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Abilicaonline.dk -7%8.295 0 8.295 Læs mere
 • Masterfit TP900
  Masterfit TP900
  Masterfit kommer her med en utrolig kraftig og meget stabil romaskine. Maskinen kommer med det meget nemmer navn Masterfit TP900. Maskinen har et meget elegant design som gør den utrolig brugbar i de fleste hjem. Selve maskinen måler ikke det hel store den har 240 x 62 x 90 i mål, hvilket kan gøre at den kan bruges i de fleste hjem. Du vil som person have mulighed for og sætte den op af en væk, når du er færdig med din træning, hvilket gør den utrolig brugbar i lejlighed, hvis pladsen ikke er det man har mest af. Du finder på selve maskinen hele 9 forskellige modstandsprogrammer, hvilket giver dig en utrolig mulighed, da du helt selv kan vælge hvilket niveau, du ønsker og bruge tid på din træning på. Derudover har mulighed for og sætte dig dine egne mål, på selve computeren som er indbygget i selve romaskinen. Du vil derudover os have mulighed for og kunne se hvor mange watt du tilbagelægger på din maskine, under din træning. Som noget helt nyt på romaskiner, har du mulighed for og sætte din smartphone, på selve romaskinen, så du kan hører musik eller se en film eller andet mens du træner. Med køb af en Masterfit TP900, får du en romaskine der er utrolig enkelt, og meget nem og pakke væk efter træning, du har mulighed for og opdele selve maskinen i to dele efter træning. Du vil derudover få den samme kvalitet som, du vil opnå, hvis du ønsker og bruge din tid i et træningscenter. Masterfit TP900 er klar en god anskaffelse, hvis du er ny i faget, eller blot ønsker og spare tiden fra træning rummet til mere brugbar tid i hjemmet.
  • 9 forskellige modstandsprogrammer
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Abilicaonline.dk -33%5.999 0 5.999 Læs mere
 • Odin R6
  Odin R6
  Med et køb af en Odin R6, vil du få en romaskine, som er en af de nyeste på markedet. Denne maskine er lavet til den lidt mere erfarne bruger, og som ønsker en effektiv træning i hjemmet. Selve maskinen kommer med et magnetisk bremsesystem og et svinghjul på hele 7 kilo. Du vil med dette opnå en utrolig god modstand og en mere flydende træk i selve håndtaget. Med et magnetisk bremsesystem, vil du opnå noget af den bedste sikkerhed der er på det nuværende romaskinemarked. Selve romaskinen kommer med hele 8 forskellige indbygget programmer du frit kan vælge imellem. Maskinen er bygget til at, selvom du skulle være 200 cm høj, har du mulighed for og benytte dig af maskinen. Du vil med denne maskine os opleve at, den er utroligt lavt bygget, det vil med andre ord sige, at hvis du ønsker og benytte den som gangbesværet, er maskinen faktisk utrolig velegnet til dette.   Romaskinen har en indbygget computer, som er meget nem og bruge, selv for personen der ikke er stræk i EDB, på selve displayet har du mulighed for og se ting såsom, tid antal åretag pr minut, samt kalorier, det er ikke den meste avanceret computer, men i henhold til prisen slipper de ret godt fra det. Du vil have mulighed for og folde selve romaskinen sammen, når du er færdig med din træning, hvilket gør den utrolig praktisk i lejlighed, eller små rum, hvor du os har andre træningsmaskiner. Alt i alt, får du her en utrolig billig romaskine, som er en af de nyeste, som der er og finde på markedet, maskinen kan nemt bruges i alle hjem, dog skal det siges at computeren ikke er den mest avanceret, og dette kan trække lidt ned, da den kun har de fleste indstillinger, dog har du ikke mulighed for og benytte dig af USB eller andre computer programmer på denne maskine, hvilket klart er en ulempe.
  • 8 modstandsniveauer
  • Det magnetiske bremsesystem er driftsikkert og giver dig en god modstand
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Apuls.dk -25%2.999 0 2.999 Læs mere
 • Peak Fitness R9
  Peak Fitness R9
  Peak Fitness har lavet flere forskellige romaskiner, men med denne R9 er der kræset omkring detaljerne til den lidt mere kræsne forbruger. Du vil med et køb af denne Peak Fitness R9 få en af de lidt bedre romaskiner. Peak Fitness, har altid været kendt for deres kvalitet og deres unikke design, blandt folk der benytte sig af romaskiner. Peak Fitness R9 kommer med en utrolig god indbygget computer, hvor du har mulighed for og få vist race interval, puls og watt program, alt sammen blot et tryk væk. Du vil derudover kunne have hele 4 forskellige brugerprofiler på computeren, så hvis i er flere i husstanden er der mulighed for i kan benytte den samme maskine, og gemme jeres færdigheder, hvilket gør den utrolig brugbar i et hus eller til en familie. Derudover har du mulighed for og lave dit helt eget program, hvis du ønsker dette. Du kan derudover bruge dit pulssur, som du kan kode sammen computeren. Indbygget i selve maskinen vil du finde hel 16 forskellige programmer, som hver især giver dig unik mulighed for og afprøve dine bedste færdigheder. Maskinen kan enten købes i sort eller grå, den har en egen vægt på 36 kilo, hvilket gør den til en let maskine, og gør at du nemt kan pakke den væk, når du er færdig efter brug. Det anbefales at du ikke benytter maskinen, hvis din vægt overstiger 130 kg. Alt i alt, får du her en maskine som nemt kan bruges af selv den mindre erfarne bruger, du vil have mulighed for og lave dit eget program, dog skal det siges at denne romaskine fra Peak Fitness, henvender sig mere til den lidt mere kræsne bruger, som ønsker en utrolig realistisk ro oplevelse. Du kan nemt benytte selve maskinen i lejlighed os, da der er indbygget en folde mekanisme i selve maskinen, der gør du nemt kan pakke den væk når du er færdig.
  • 16 forskellige programmer
  Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
  Fitnessgruppen.dk -25%5.999 0 5.999 Læs mere

 

 

Romaskiner på det danske marked

Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
TITAN LIFE ROWER TRAINER R10 Romaskine ...
1399 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Hammer Cobra Romaskine
2369 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
TITAN LIFE PERFORMANCE R55 Romaskine ...
2599 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Toorx Rower Force Romaskine
2989 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Odin R6 Romaskine
2999 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Kettler Favorit Romaskine...
3299 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Hammer Cobra XT Romaskine
3499 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Hammer Cobra XTR Romaskine
3722 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
BH Rower AQUO Romaskine
3949 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Reebok GR Romaskine...
3959 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Reebok Rower GR Romaskine
3989 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Demo Reebok GR One Romaskine...
3999 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Tunturi R20 Romaskine...
4000 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Kettler Kadett Romaskine ...
4299 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Tunturi Performance R50 Romaskine
4489 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Tunturi Competence R20 Romaskine
4540 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Kettler Stroker Romaskine...
4594 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
BH Rower AQUO DUAL Romaskine
4749 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Titan Life Trainer R22 Romaskine
4892 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
TITAN LIFE TRAINER R22 Romaskine ...
4999 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Kettler Coach M Romaskine ...
4999 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Kettler AXOS Romaskine...
5125 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
BH Styling Romaskine
5919 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Waterrower Studio A1 Romaskine...
7795 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
TITAN LIFE PRO R77 Romaskine...
7999 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Concept2 Model D PM5 Romaskine Grå
8295 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Finnlo Aquon Pro Plus Romaskine
8425 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Tunturi R50 Romaskine...
8500 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Concept2 Model D PM5 Romaskine Sort
9499 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Titan Life Pro R77 Romaskine
10499 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Concept2 Model E PM5 Romaskine Grå
10999 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Waterrower Club S4 Romaskine...
11445 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Waterrower Natural S4 Romaskine...
11445 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Waterrower Shadow Romaskine...
11445 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Apuls.dk
Tunturi Endurance R80 Romaskine
11989 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Waterrower Oak S4 Romaskine...
11999 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Tunturi R80 Romaskine...
12000 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Waterrower Classic S4 Romaskine...
12390 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Kettler Coach S Romaskine...
12995 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Concept II D PM5 Sort Romaskine ...
15000 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Concept II D PM5 Grå Romaskine ...
15000 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Waterrower HiRise M1 Romaskine...
15495 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Fitnessbutikken
Concept II E PM5 Grå Romaskine...
15600 kr.
Til Shop

 

Ofte stillede spørgsmål om romaskiner 

 

Hvordan bruger jeg en romaskine?

De grundlæggende bevægelser ved træning på en romaskine ligger meget tæt på den ægte vare, altså roning i vand.

Start altid med at indstille modstanden, så den passer til dig. Sæt den gerne lavt i starten, indtil du har fundet den rette indstilling og rytme på maskinen.

Husk derudover, at det ikke kun er armene, der gør arbejdet i en romaskine. Dine ben skal sætte af fra pedalerne og dine mavemuskler spændes op, når du trækker i håndtaget.

Hvad er den rigtige teknik på en romaskine?

Den rigtige teknik på en romaskine består ikke i, at du skal bevæge dine arme og ben synkront. Tværtimod består den snarere af en glidende bevægelse i tre faser.

I første fase sætter du af med benene i pedalerne. I anden fase læner du dig let tilbage, så du nærmest lægger dig ned. I tredje og sidste fase aktiverer du nu dine arme og trækker godt til.

Målet er at få håndtaget til at ramme lige ud for eller under dit bryst. Herefter foretager du bevægelserne i omvendt rækkefølge og kommer tilbage til dit udgangspunkt.

 

Hvordan bevæger jeg mig korrekt på en romaskine?

Roning er som nævnt på sin vis én lang, glidende bevægelse, som du gentager om

Romaskiner med vandmodstand

Romaskiner med vandmodstand er noget af det helt nye inden for romaskiner. Denne type modstand er hurtigt blevet meget populær. Det skyldes særligt, at du med vandmodstand opnår en meget autentisk lyd og et autentisk, blødt træk.

De blade, der skaber modstanden, kører nemlig igennem vand. Herved får du følelsen af at trække en rigtig åre igennem rigtigt vand. Det er altså den type modstand, der i højeste grad giver dig fornemmelsen af at ro ”rigtigt”.

 

Romaskiner med vindmodstand

Vælger du derimod en romaskine med vindmodstand, har du valgt den mest traditionelle type romaskine. Det er oftest denne type, fitnesscentrene køber.

Romaskiner med vindmodstand er større og mere kraftige sammenlignet med andre romaskiner. Inde i selve maskinen sidder der så en vindturbine og styrer modstanden.

 

Romaskiner med magnetmodstand

En tredje mulighed, når du skal vælge romaskine, er magnetmodstand. Romaskiner med magnetmodstand har et svinghjul, der kører rundt.

Modstanden i romaskinen skabes af en eller flere magneter, som svinghjulet påvirkes af. Magneterne bestemmer således modstanden, afhængigt af hvor tæt på eller langt fra de kører i forhold til svinghjulet.

 

Romaskiner med kombineret vind- og magnetmodstand

Du kan også vælge en romaskine med et miks af modstand fra magneter og vind. Denne type vil give dig lidt den samme følelse som de professionelle romaskiner i roklubber. Derudover kan du med vind og magnet-mix også bruge magnetmodstanden for at opnå en yderligere udfordring.

Endelig giver denne type romaskine dig også mulighed for at lave træningsprogrammer. Vil du gerne lave nogle træk i den tungere ende af skalaen, skal du vælge en romaskine af denne type. Den kan nemlig yde ekstra meget modstand og tillader dig således at udfordre dig selv ekstra hårdt.

 

Hvad skal jeg ellers kigge på, når jeg vælger romaskine?

Udover hvilken type modstand du skal vælge, er der også andre faktorer, du bør holde dig for øje i dit valg af romaskine.

Eksempelvis kan det være, at du bliver mere motiveret af at følge nogle deciderede træningsprogrammer. I så fald skal du finde en romaskine, der kan lave sådanne programmer til dine behov.

Måske synes du omvendt, at det er tilstrækkeligt bare at kende din tid og følge med i din puls. Er det tilfældet, kan du nemt skære en hel del af prisen på din nye romaskine.

 

Hvordan kan jeg følge med i min træning på en romaskine?

De fleste modeller af romaskiner har en simpel computer indbygget. På dens skærm kan du følge med i eksempelvis distance, watt og kalorieforbrænding, så du hele tiden ved, hvor godt du præsterer.

Der er som tidligere nævnt også nogle modeller, der gør det muligt at afvikle deciderede træningsprogrammer for dig, hvis du ønsker dette. Så der er altså flere forskellige muligheder for, hvordan du få hjælp til din træning og følge din udvikling ved hjælp af romaskinen.

 

 

Hvor meget betyder komforten for dit valg af romaskine?

Når du vælger romaskine, er det vigtigt, at du sidder godt. Komforten på romaskinen kan nemlig hurtigt få stor betydning for, hvor meget du får brugt din romaskine.

Tjek derfor altid, hvordan sædet er og hvordan du føler, at du sidder på maskinen. Er du en tung person, er det desuden vigtigt, at du ikke får valgt en for lille maskine. Den vil nemlig føles ustabil og det er ikke behageligt. Prøv derfor altid romaskinen, inden du køber den.

 

Hvad for en træksnor og håndtag skal man vælge?

Træksnoren og håndtaget kan være udformet på mange forskellige måder. Det kan være enten en snor, en rem eller en kæde, du skal trække i. Der er forskellige fordele ved hver type.

En romaskine med en kæde kan naturligvis klare meget hårde træk, idet kæden er stærk og ikke bliver slidt så hurtigt. Dog er den også metallisk og måske lidt tung, hvilket gør træningen hårdere.

Vælger du en rem, holder den klart længere end en snor, fordi sliddet fordeles på en større flade. En romaskine med snor kan dog alligevel være at foretrække for dig, der ønsker en romaskine, som er let at trække i.

Hvilken romaskine kan anbefales?

Der er mange forskellige romaskiner på markedet og det kan hurtigt blive lidt uoverskueligt at skulle vælge. Et godt bud herfra vil være at gå med en Concept 2-romaskine. Concept 2 har mere end 30 års erfaring med romaskiner både til hjemmetræning og professionelt brug.

Deres mange forskellige modeller er robuste, slidstærke og bekvemme. Ydermere er de designet til at passe til forskellige menneskers behov. Der er således også med garanti en Concept 2-romaskine, der passer til dig.

 

Hvad træner en romaskine?

Træning på en romaskine er i og for sig træning af hele kroppen. Når du træner på en romaskine, træner du nemlig næsten samtlige muskelgrupper i din krop.

Derudover er det specielt dit hjerte, dit kredsløb og dine lunger, der får gavn af denne form for træning. Derfor giver romaskinen dig ganske hurtigt en klar og målbar forbedring af din kondition.

12 og om igen. Det essentielle her er, at den foregår kontrolleret.

Først skyder du en masse energi ud gennem dine ben, når du sætter af i pedalerne og strækker benene. Samtidig skal du her trække godt til med armene i håndtaget.

Husk dog her at tage lidt af farten af igen. Ellers kommer ud hurtigt til at opleve, at du hamrer håndtaget ind i dit bryst ved slutningen af taget. Dine bevægelser skal derfor være kontrollerede hele vejen fra start til slut.

 

Hvor effektiv er en romaskine?

Har du først prøvet en romaskine, ved du, hvordan sveden hurtigt kan hagle ned over din pande. Dette skyldes, at du får brugt mange af dine muskler og trænet din kondition samt din udholdenhed – på samme tid. En romaskine er derfor effektiv træning for dig, der vil i bedre form.

Desuden er den en velegnet træningsform, når du vil tabe dig eller når du vil styrke dine muskler. En romaskine er derfor enormt effektiv til flere forskellige formål og træningstyper.

 

Er motion på en romaskine god motion?

Når du ror på en romaskine, aktiverer du mange forskellige muskler i din krop. Dine ben, dine arme, din ryg og dine mavemuskler er alle i brug under træningen. På denne måde er træning på en romaskine særdeles effektiv, idet du kan komme hele kroppen rundt med blot et redskab.

Derudover er det effektiv konditionstræning og både dit hjerte, dine lunger og dine blodkar får gavn af træning på en romaskine. Motion på en romaskine er derfor ikke bare god motion – det er super god motion.

Er en romaskine god for ryggen?

Har du et kontorjob eller tilbringer du generelt flere timer siddende i hverdagen, runder du sandsynligvis i ryggen. Dette er en helt naturlig tilbøjelighed. Men du skal holde øje med den, når du sætter dig i romaskinen!

Ret ryggen, spænd op i mavemusklerne og sænk skuldrene. Det er den korrekte position, når du ror. Når du først er blevet opmærksom på, at dette er din korrekte stilling, vil du højst sandsynligt bringe den over i din dagligdag. På den måde kan en romaskine også gavne din holdning og dermed din ryg.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *