Romaskine test (købsguide) – Se video

Leder du efter en fitnessmaskine, som du kan bruge derhjemme, og som samtidig træner hele din krop på én gang? Med en romaskine får du både trænet din kondition og din styrke, og samtidig sørger den for at træne alle muskelgrupper i din krop.

I denne romaskine test gennemgår vi nogle forskellige modeller, hvoraf det særligt er Concept 2 romaskinen, der skiller sig ud som verdens bedste romaskine.

​

En romaskine giver dig effektiv træning af hele din krop. Når du træner på en romaskine, aktiverer du nemlig mange af dine muskler og du får sat god gang i blodomløbet. Så det er ikke kun din styrke og udholdenhed, du træner på en romaskine, men også din kondition. Ikke underligt at det giver sved på panden.

Denne romaskine test viser dig, hvad du skal have fokus på, når du vælger din romaskine. Det er gudskelov ikke raketvidenskab, men alligevel er der flere ting, du bør have i baghovedet vi hjælper dig i denne romaskine test. For eksempel skal du vælge, hvilken type modstand din romaskine skal levere. Dernæst skal du sikre dig, at du sidder komfortabelt på din romaskine og at den passer dig i størrelsen. Ud over dette skal du også være sikker på, at du vælger en model, der opfylder dine behov.

Hvad skal jeg have fokus på, når jeg vælger romaskine?

I vores romaskine test hjælper vi dig med at vælge en romaskine, skal du først og fremmest fokusere på, hvilken modstandstype du ønsker. Der findes nemlig fire forskellige slags. Der findes vandmodstand, vindmodstand og magnetmodstand. Derudover findes der også en særlig form for modstand, der opstår ved hjælp af et mix af vind- og magnetmodstand. Vi har samlet alt det vigtigste i vores test.

icon
<? echo $title; ?>
98/100 Bedømmelse
Concept 2 romaskine – den bedste romaskine i verden

Romaskinen fra Concept 2 anses i mange romaskine tests for at være den bedste romaskine i verden, og den anbefales derfor også til professionel træning. Samtidig er det også denne romaskine, der giver dig den bedste og mest autentiske ro-oplevelse indendørs.

Computeren tænder automatisk, når du begynder at bruge maskinen, og den indeholder både forskellige træningsprogrammer, ligesom den også har indbygget hukommelse, så du kan se dine tidligere træningsresultater.

Træningsresultaterne kan uploades til en computer eller en online dagbog. Derudover giver den intelligente computer dig også mulighed for at konkurrere mod andre.

Concept 2 romaskinen måler 240 cm. i længden, 61 cm. i bredden og 90 cm. i højden. Desuden kan den klappes sammen, så den ikke fylder så meget, når den ikke er i brug. Romaskinen vejer ikke ret meget – kun 26 kg., men det er alligevel nok til at sikre en maksimal personvægt på 225 kg.

Hvorfor er denne model bedst?

Intet mindre end verdens bedste romaskine

Velegnet til personer pĂĄ alle niveauer

Den bedste og mest realistiske indendørs ro-oplevelse

Computer med indbygget hukommelse

Du kan spille spil, mens du træner

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
8.295,00 8.295,00 Læs mere
8.295,00 8.295,00 Læs mere
8.295,00 8.295,00 Læs mere
8.295,00 8.295,00 Læs mere
Researched Sources
14
Kilder undersøgt
Reviews Considered
23
Anmeldelser gennemgĂĄet
Hours Researching
25
Timers dataindsamling
Products Evaluated
18
Produkter anmeldt

 

 • Masterfit tp900 – bedst til hjemmetræning
  Masterfit tp900 – bedst til hjemmetræning
  Med en Masterfit tp900 får du den bedste romaskine til din hjemmetræning. Du får en kraftig og stabil romaskine med 9 modstandsniveauer, hvilket er en fordel for dig, da du i så fald kan tilpasse din træning ud fra dit niveau og dit behov. Den indbyggede computer giver dig mulighed for at kunne se alle relevante data om din træning, for eksempel watt, afstand, tid og kalorieforbrug. Derudover kan du placere din smartphone ved computeren og blive underholdt under træningen. Masterfit tp900 måler 240 cm. i længden, 62 cm. i bredden og 90 cm. i højden, og den vejer 40 kg. Derudover kan den holde til en maksimal brugervægt på 150 kg.
  • Ideel romaskine til arbejdspladsen eller hjemmet
  • Kan skilles ad og deles i to for nem og pladsbesparende opbevaring
  • Gode individuelle tilpasningsmuligheder
  • Kan bruges af hele familien
  Forhandler Pris Totalpris Læs mere
  5.999,00 5.999,00 Læs mere
 • Abilica WinRower 2.0
  Abilica WinRower 2.0
  Denne romaskine er den bedste til prisen i denne romaskine test. Du får en enormt kraftig og slidstærk romaskine for pengene, og den passer til alle træningsniveauer. Derfor er den særligt velegnet, hvis den skal stå i et fitnessrum på arbejdspladsen eller til hjemmetræning for hele familien. Der er rigtig gode muligheder for at tilpasse denne romaskine til lige netop dit niveau. Du kan nemlig vælge mellem 12 forskellige træningsprogrammer og hele 16 modstandsniveauer. Med Raceprogrammet kan du konkurrere mod computeren, og på den måde får du en mere effektiv træning. Samtidig viser computeren også både antal rotag, distance, hastighed, kalorieforbrug og tid, og du har også mulighed for at foretage en trådløs pulsmåling. Romaskinen måler 222 cm. i længden, 51 cm. i bredden og 98 cm. i højden, men kan slås sammen, så den fylder væsentligt mindre, når den ikke er i brug. Den vejer kun 33 kg., hvilket sikrer en maksimal personvægt på 130 kg.
  • Den bedste romaskine til prisen
  • Kan tilpasses alle træningsniveauer
  • Ideel til hjemmetræning eller arbejdspladsen
  • Mulighed for at konkurrere mod computeren
  Forhandler Pris Totalpris Læs mere
  3.995,00 3.995,00 Læs mere
 • Apollo Hybrid AR Rower – god romaskine med vand
  Apollo Hybrid AR Rower – god romaskine med vand
  Med en Apollo Hybrid AR Rower får du en rigtig god og stabil romaskine med vand. Det er den eneste i denne romaskine test, der er med vand, og den giver derfor en meget realistisk fornemmelse af at ro på vandet på grund af lydene fra vandet, når du tager et træk. Maskinen byder på 4 modstandsniveauer, som du kan bruge til at tilpasse din træning ud fra lige netop dine behov, og det er også med til at gøre den velegnet for hele familien, der ønsker en autentisk ro-oplevelse. På computeren kan du holde øje med din træning, hvor du blandt andet kan se både åretag i minuttet, puls, tid, distance og kalorier forbrændt under træningen. Apollo Hybrid AR Rower måler i længden 213 cm., i bredden 55 cm. og i højden 54 cm. Den vejer 50 kg. og kan holde til en maksimal personvægt på 150 kg.
  • Rigtig god romaskine med vand til hele familien
  • Kan tilpasses det individuelle træningsbehov
  • Realistisk oplevelse af at ro pĂĄ vandet
  Forhandler Pris Totalpris Læs mere
  8.495,00 8.495,00 Læs mere

Romaskine test – Købsguide video

Hvad er fordelene ved at træne på en romaskine?

Der er en lang række fordele ved at træne på en romaskine, men den største fordel er formentlig, at den sørger for at træne hele din krop på samme tid. Har du kun plads eller lyst til at investere i én træningsmaskine, så kan du med stor fordel vælge en romaskine.

Du får nemlig både trænet styrke og kondition, og du slipper dermed for at have et løbebånd, en crosstrainer eller vægte at supplere træningen med.

Vælger du en romaskine med flere justeringsmuligheder i modstanden, kan du tilmed både bruge romaskinen til opvarmning og selve træningen.

Hvad skal man være opmærksom på, inden man investerer i en romaskine?

Som nævnt sørger en romaskine for at træne hele kroppen på samme tid, og det er vigtigt at være opmærksom på dette, hvis du for eksempel har en skade, som du skal tage hensyn til i din træning.

Bliver dit ben for eksempel hurtigt overbelastet under træningen, går det ud over træningen af dine arme og resten af din krop, hvis du er nødt til at stoppe træningen før tid.

Inden du køber en romaskine, bør du desuden gøre dig nogle overvejelser om, hvor intens din træning skal være, og hvor mange ekstrafunktioner du har behov for.

På den måde slipper du for at betale mere for romaskinen end nødvendigt, hvis du alligevel ikke har brug for ekstrafunktionerne. Samtidig får du en maskine, som passer til dine behov.

Hvordan vælger man den bedste model?

Hvis du gerne vil have den bedste romaskine på markedet, skal du ifølge denne romaskine test vælge Concept 2. Alt afhængigt af dit niveau er det dog ikke sikkert, at det er med denne model, du får mest romaskine for pengene.

Er du for eksempel nybegynder, kan du med fordel starte ud med Kettler Stroker.

Den bedste model er med andre ord den bedste model for dig. Du bør derfor starte med at gøre op med dig selv, hvad du har brug for af specifikationer og ekstrafunktioner, og hvor meget du er villig til at betale for maskinen.

Det kan for eksempel være, at du foretrækker en maskine, der har indbyggede træningsprogrammer og mange modstandsniveauer at vælge mellem.

I så fald kan du med fordel vælge Abilica WinRower 2.0, som har 12 træningsprogrammer og 16 modstandsniveauer, og som også er den model, der er bedst til prisen.

Hvad er forskellen pĂĄ en romaskine med vand og en romaskine uden vand?

Den eneste forskel på en romaskine med og uden vand er netop vandtanken i romaskinen med vand. Den sikrer, at du får en meget autentisk ro-oplevelse, fordi den blandt andet giver lyden af vand, der skvulper rundt på samme måde, som hvis du skulle ro udendørs.

Hvis det er vigtigt for dig at have en realistisk ro-oplevelse, når du træner indendørs, kan du med fordel vælge romaskinen Apollo Hybrid AR Rower. Er det ikke vigtigt for dig, kan du få en lettere romaskine ved at vælge en model uden vand.

Konklusion – testens bedste romaskiner

Rangeringen af de tre bedste romaskiner i denne romaskine test ser sĂĄledes ud:

 1. Concept 2 romaskine
 2. Abilica WinRower 2.0
 3. Masterfit tp900

Concept 2 romaskinen vinder denne romaskine test, fordi det uden sammenligning er den bedste romaskine i testen – og måske i hele verden.

Abilica WinRower 2.0 indtager en flot andenplads i denne romaskine test, da det er her, du får den bedste romaskine til prisen. Du får derfor mest for dine penge ved at vælge denne romaskine sammenlignet med testens øvrige maskiner.

Masterfit tp900 indtager tredjepladsen i denne romaskine test, da det er denne romaskine, der er den bedste til hobbymotionisten, hvilket rigtig mange danskere er.

 

Ofte stillede spørgsmål om romaskiner 

 

Hvordan bruger jeg en romaskine?

De grundlæggende bevægelser ved træning på en romaskine ligger meget tæt på den ægte vare, altså roning i vand.

Start altid med at indstille modstanden, så den passer til dig. Sæt den gerne lavt i starten, indtil du har fundet den rette indstilling og rytme på maskinen.

Husk derudover, at det ikke kun er armene, der gør arbejdet i en romaskine. Dine ben skal sætte af fra pedalerne og dine mavemuskler spændes op, når du trækker i håndtaget.

Hvad er den rigtige teknik pĂĄ en romaskine?

​

Den rigtige teknik på en romaskine består ikke i, at du skal bevæge dine arme og ben synkront. Tværtimod består den snarere af en glidende bevægelse i tre faser.

I første fase sætter du af med benene i pedalerne. I anden fase læner du dig let tilbage, så du nærmest lægger dig ned. I tredje og sidste fase aktiverer du nu dine arme og trækker godt til.

Målet er at få håndtaget til at ramme lige ud for eller under dit bryst. Herefter foretager du bevægelserne i omvendt rækkefølge og kommer tilbage til dit udgangspunkt.

 

Hvordan bevæger jeg mig korrekt på en romaskine?

Roning er som nævnt på sin vis én lang, glidende bevægelse, som du gentager om

Romaskiner med vandmodstand

Romaskiner med vandmodstand er noget af det helt nye inden for romaskiner. Denne type modstand er hurtigt blevet meget populær. Det skyldes særligt, at du med vandmodstand opnår en meget autentisk lyd og et autentisk, blødt træk.

De blade, der skaber modstanden, kører nemlig igennem vand. Herved får du følelsen af at trække en rigtig åre igennem rigtigt vand. Det er altså den type modstand, der i højeste grad giver dig fornemmelsen af at ro ”rigtigt”.

 

Romaskiner med vindmodstand

Vælger du derimod en romaskine med vindmodstand, har du valgt den mest traditionelle type romaskine. Det er oftest denne type, fitnesscentrene køber.

Romaskiner med vindmodstand er større og mere kraftige sammenlignet med andre romaskiner. Inde i selve maskinen sidder der så en vindturbine og styrer modstanden.

 

Romaskiner med magnetmodstand

En tredje mulighed, når du skal vælge romaskine, er magnetmodstand. Romaskiner med magnetmodstand har et svinghjul, der kører rundt.

Modstanden i romaskinen skabes af en eller flere magneter, som svinghjulet påvirkes af. Magneterne bestemmer således modstanden, afhængigt af hvor tæt på eller langt fra de kører i forhold til svinghjulet.

 

Romaskiner med kombineret vind- og magnetmodstand

Du kan også vælge en romaskine med et miks af modstand fra magneter og vind. Denne type vil give dig lidt den samme følelse som de professionelle romaskiner i roklubber. Derudover kan du med vind og magnet-mix også bruge magnetmodstanden for at opnå en yderligere udfordring.

Endelig giver denne type romaskine dig også mulighed for at lave træningsprogrammer. Vil du gerne lave nogle træk i den tungere ende af skalaen, skal du vælge en romaskine af denne type. Den kan nemlig yde ekstra meget modstand og tillader dig således at udfordre dig selv ekstra hårdt.

 

Hvad skal jeg ellers kigge på, når jeg vælger romaskine?

Udover hvilken type modstand du skal vælge, er der også andre faktorer, du bør holde dig for øje i dit valg af romaskine.

Eksempelvis kan det være, at du bliver mere motiveret af at følge nogle deciderede træningsprogrammer. I så fald skal du finde en romaskine, der kan lave sådanne programmer til dine behov.

Måske synes du omvendt, at det er tilstrækkeligt bare at kende din tid og følge med i din puls. Er det tilfældet, kan du nemt skære en hel del af prisen på din nye romaskine.

 

Hvordan kan jeg følge med i min træning på en romaskine?

De fleste modeller af romaskiner har en simpel computer indbygget. På dens skærm kan du følge med i eksempelvis distance, watt og kalorieforbrænding, så du hele tiden ved, hvor godt du præsterer.

Der er som tidligere nævnt også nogle modeller, der gør det muligt at afvikle deciderede træningsprogrammer for dig, hvis du ønsker dette. Så der er altså flere forskellige muligheder for, hvordan du få hjælp til din træning og følge din udvikling ved hjælp af romaskinen.

 

 

Hvor meget betyder komforten for dit valg af romaskine?

Når du vælger romaskine, er det vigtigt, at du sidder godt. Komforten på romaskinen kan nemlig hurtigt få stor betydning for, hvor meget du får brugt din romaskine.

Tjek derfor altid, hvordan sædet er og hvordan du føler, at du sidder på maskinen. Er du en tung person, er det desuden vigtigt, at du ikke får valgt en for lille maskine. Den vil nemlig føles ustabil og det er ikke behageligt. Prøv derfor altid romaskinen, inden du køber den.

 

Hvad for en træksnor og håndtag skal man vælge?

Træksnoren og håndtaget kan være udformet på mange forskellige måder. Det kan være enten en snor, en rem eller en kæde, du skal trække i. Der er forskellige fordele ved hver type.

En romaskine med en kæde kan naturligvis klare meget hårde træk, idet kæden er stærk og ikke bliver slidt så hurtigt. Dog er den også metallisk og måske lidt tung, hvilket gør træningen hårdere.

Vælger du en rem, holder den klart længere end en snor, fordi sliddet fordeles på en større flade. En romaskine med snor kan dog alligevel være at foretrække for dig, der ønsker en romaskine, som er let at trække i.

Hvilken romaskine kan anbefales?

Der er mange forskellige romaskiner på markedet og det kan hurtigt blive lidt uoverskueligt at skulle vælge. Et godt bud herfra vil være at gå med en Concept 2-romaskine. Concept 2 har mere end 30 års erfaring med romaskiner både til hjemmetræning og professionelt brug.

Deres mange forskellige modeller er robuste, slidstærke og bekvemme. Ydermere er de designet til at passe til forskellige menneskers behov. Der er således også med garanti en Concept 2-romaskine, der passer til dig.

 

Hvad træner en romaskine?

Træning på en romaskine er i og for sig træning af hele kroppen. Når du træner på en romaskine, træner du nemlig næsten samtlige muskelgrupper i din krop.

Derudover er det specielt dit hjerte, dit kredsløb og dine lunger, der får gavn af denne form for træning. Derfor giver romaskinen dig ganske hurtigt en klar og målbar forbedring af din kondition.

12 og om igen. Det essentielle her er, at den foregår kontrolleret.

Først skyder du en masse energi ud gennem dine ben, når du sætter af i pedalerne og strækker benene. Samtidig skal du her trække godt til med armene i håndtaget.

Husk dog her at tage lidt af farten af igen. Ellers kommer ud hurtigt til at opleve, at du hamrer håndtaget ind i dit bryst ved slutningen af taget. Dine bevægelser skal derfor være kontrollerede hele vejen fra start til slut.

 

Hvor effektiv er en romaskine?

Har du først prøvet en romaskine, ved du, hvordan sveden hurtigt kan hagle ned over din pande. Dette skyldes, at du fĂĄr brugt mange af dine muskler og trænet din kondition samt din udholdenhed – pĂĄ samme tid. En romaskine er derfor effektiv træning for dig, der vil i bedre form.

Desuden er den en velegnet træningsform, når du vil tabe dig eller når du vil styrke dine muskler. En romaskine er derfor enormt effektiv til flere forskellige formål og træningstyper.

 

Er motion pĂĄ en romaskine god motion?

Når du ror på en romaskine, aktiverer du mange forskellige muskler i din krop. Dine ben, dine arme, din ryg og dine mavemuskler er alle i brug under træningen. På denne måde er træning på en romaskine særdeles effektiv, idet du kan komme hele kroppen rundt med blot et redskab.

Derudover er det effektiv konditionstræning og bĂĄde dit hjerte, dine lunger og dine blodkar fĂĄr gavn af træning pĂĄ en romaskine. Motion pĂĄ en romaskine er derfor ikke bare god motion – det er super god motion.

Er en romaskine god for ryggen?

Har du et kontorjob eller tilbringer du generelt flere timer siddende i hverdagen, runder du sandsynligvis i ryggen. Dette er en helt naturlig tilbøjelighed. Men du skal holde øje med den, når du sætter dig i romaskinen!

Ret ryggen, spænd op i mavemusklerne og sænk skuldrene. Det er den korrekte position, når du ror. Når du først er blevet opmærksom på, at dette er din korrekte stilling, vil du højst sandsynligt bringe den over i din dagligdag. På den måde kan en romaskine også gavne din holdning og dermed din ryg.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmĂĄl til noget, sĂĄ kan du sende mig en mail pĂĄ [email protected]