Motion-online.dk » Alle guides » Helse » Tilskud til kosten » Spirulina

Bedste Spirulina: Se top 10

(opdateret maj 2023)

Du er landet på Motion-online.dk, det helt rigtige sted at finde spirulina. Vi har udvalgt de 10 bedste produkter lige nu, så du er sikret et godt køb.
De 10 tilbud på listen er udvalgt efter følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på spirulina | ✅ Spirulina-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

På denne side

Top 3 spirulina

Her kan du se de 3 bedste spirulina ud af de 10 spirulina vi har på vores liste her på Motion-online.dk
De 3 spirulina er udvalgt baseret på bl.a. følgende kriterier:

✅ Aktuelle tilbud på spirulina | ✅ Spirulina-kvaliteten | ✅ ⭐ Kundeanmeldelser | ✅ Gratis levering / Fri fragt | ✅ 🇩🇰 Danske webshops

1: Tetra Pleco Spirulina Wafers 250ML

 • Dagens pris: 99,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 103,-, nu kun 99,-.
  Du sparer 4 kr. / 3 %
 • Fundet hos Proshop.dk

Vores første anbefaling er “Tetra Pleco Spirulina Wafers 250ML” som lige nu er på tilbud hos Proshop.dk.

Her er prisen sat ned med 3 % og kan altså fås for kun 99,- – en besparelse på 4 kr.

Forhandlerens beskrivelse:
Komplet foder til ernæringsmæssigt afbalanceret fodring af planteædende fisk, der lever på bunden.
Det høje indhold af Spirulina-alger understøtter optimal sundhed og vitalitet hos fiskene….

Se hos Proshop.dk ❯❯

2: Trixie Denta Fun Spirulina Chewing Chips packaged 50g

 • Dagens pris: 51,- kr.
 • Fundet hos Proshop.dk
 • Mærke: Trixie

Anden anbefaling har vi fundet hos Proshop.dk, hvor du kan købe Trixie Denta Fun Spirulina Chewing Chips packaged 50g til kun 51,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
TRIXIE TX-2674 Hund Snacks 50 g…

Se hos Proshop.dk ❯❯

3: Trixie Denta Fun Spirulina Chewing Chips packaged 100 g

 • Dagens pris: 57,- kr.
 • Fundet hos Proshop.dk
 • Mærke: Trixie

Næste anbefaling er “Trixie Denta Fun Spirulina Chewing Chips packaged 100 g”.

Dagens bedste tilbud på “Trixie Denta Fun Spirulina Chewing Chips packaged 100 g” har vi fundet hos Proshop.dk hvor prisen lige nu er 57,- kr.

Forhandlerens beskrivelse:
TRIXIE 2682 Hund Snacks 100 g…

Se hos Proshop.dk ❯❯

4: Spirulina, Superfood, Anti-oxidanter. 90 tabletter

 • Dagens pris: 59,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 99,-, nu kun 59,-.
  Du sparer 40 kr. / 40 %
 • Fundet hos vitaminone.dk

Produkt nummer 4 på vores “spirulina-liste” er Spirulina, Superfood, Anti-oxidanter. 90 tabletter som du lige nu kan købe for 59,- hos vitaminone.dk

Forhandlerens beskrivelse:
Spirulina superfood.
Den populære alge, som alle taler om og som er et godt tilskud til din dagligdag.
Spirulina er en ferskvands plante, som er kendt for sin komplekse næringsprofil. Samtidig indeholder algen alle de mest kendte anti-oxidanter.
Bl.a.
min…

Se hos vitaminone.dk ❯❯

5: Spirulina, Superfood, Anti-oxidanter, Veganske. 1000 tabletter

 • Dagens pris: 199,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 299,-, nu kun 199,-.
  Du sparer 100 kr. / 33 %
 • Fundet hos vitaminone.dk

Forhandlerens beskrivelse:
Den populære alge, som alle taler om og som er et sundt tilskud til din dagligdag.
Spirulina er en ferskvands plante, som er kendt for sin komplekse næringsprofil. Samtidig indeholder algen alle de mest kendte anti-oxidanter.
Bl.a.
mineraler, som Jern, Ma…

Se hos vitaminone.dk ❯❯

6: Spirulina 500mg økologisk 320 tab

 • Dagens pris: 178,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 230,-, nu kun 178,-.
  Du sparer 52 kr. / 22 %
 • Fundet hos Helsehelse.dk
Se hos Helsehelse.dk ❯❯

7: Spirulina unik pulver 70 gr

 • Dagens pris: 84,- kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 104,95, nu kun 84,-.
  Du sparer 20 kr. / 19 %
 • Fundet hos Helsehelse.dk
Se hos Helsehelse.dk ❯❯

8: Spirulina Unik pulver (70 g)

 • Dagens pris: 84,60 kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 104,95, nu kun 84,60.
  Du sparer 20 kr. / 19 %
 • Fundet hos Viivaa.dk
Se hos Viivaa.dk ❯❯

9: Spirulina (180 kap)

 • Dagens pris: 98,95 kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 119,50, nu kun 98,95.
  Du sparer 20 kr. / 17 %
 • Fundet hos Viivaa.dk
Se hos Viivaa.dk ❯❯

10: Fleischelust pølse med frisk laks, gulerod, kokosnød og spirulina, 400g

 • Dagens pris: 44,95 kr.
 • OBS! Tilbud i dag – normalpris 49,95, nu kun 44,95.
  Du sparer 5 kr. / 10 %
 • Fundet hos MyPets.dk

Sidste produkt på vores liste er Fleischelust pølse med frisk laks, gulerod, kokosnød og spirulina, 400g som vi har fundet til 44,95 hos MyPets.dk.

Se hos MyPets.dk ❯❯

34 yderligere spirulina

De 10 produkter ovenfor var vores udvalgte bud på det bedste spirulina i 2023 – men var det rigtige produkt for dig ikke blandt de spirulina vi havde udvalgt kan du også kigge blandt disse 34 spirulina:

Spirulina fra udvalgte mærker

På vores liste her har vi samlet de 10 bedste spirulina på tværs af alle mærker og brands. Men vi har også lavet lister for hvert brands, så for mere detaljeret information kan du klikke dig ind på disse lister og finde det helt rigtige spirulina til dine behov:

9 grunde til hvorfor du skal spise dette superfood

Spirulina er blågrønalger, berømt for sine mange sundhedsmæssige fordele. Nogle af de sundhedsmæssige fordele omfatter forbedring af immunsystemet, antiinflammatorisk middel, øger energi og meget mere.

Spørgsmålet er, er alle disse fordele videnskabeligt bevist? Hvorfor og hvordan bliver spirulina en “superfood”?

Spirulina ernæring

Ifølge NASA (National Aeronautics and Space Administration) er 1 kg spirulina lig med 1000 kg af frugt og grøntsager – hvis man sammenligner ernæringsværdier.

Omkring 65% af vægten er protein, 15% kulhydrater, 6% fedt, 8% mineraler, 0,75% vitaminer. Ernæringsværdien kan være anderledes, og afhænger af høsttidspunkt og miljøforhold.

Bedste kilde til proteiner

Med højkvalitets proteiner, alle essentielle og ikke-essentielle aminosyrer, er spirulina en af de bedste naturlige kilder til proteiner – med 65g på 100 g spirulina. For at forstå, hvordan enorme mængder af proteiner er dette, bør spirulina sammenlignes med den bedste proteinkilde – magert oksekød med 36g pr 100g. Spirulina har næsten dobbelt så meget protein, som er en virkelig stor mængde af proteiner, indtil videre den højeste mængde fundet i naturlige fødevarer.

Hvis det anbefalede daglige behov er mellem 0,8 / kg / 24h op til 1 g / kg / 24h, hvilket betyder 100 g spirulina har tilstrækkeligt nok mængde proteiner til en persons kropsvægt fra 65 kg op til 80 kg for hele dagen. Dette er en af grundene til, at undersøgelser af spirulina startede i 70’erne for at forsøge og se mulighederne for at bruge spirulina for at bekæmpe sulten i verden. Senere blev det erkendt, at ikke kun sult, men også fejlernæring potentielt kan reduceres med spirulina, ikke kun på grund af høje mængder proteiner, men spirulina har også alle andre makro- og mikro ernæringsindhold.

Kvaliteten af dette protein er også højt. Kvaliteten af proteiner er et mål for muskelvækst (i gram) pr indtaget fødevarer – proteiner (i gram). Større vækst med mindre fødeindtagelse (proteiner), betyder højere kvalitet af proteiner. Kvaliteten af spirulinas proteiner er på samme niveau som kasein og valleproteiner (isoleret fra mælk).

Omega-3 og omega-6

Spirulina har ikke bare både essentielle og ikke-essentielle, umættede fedtsyrer, men også perfekt forhold 1: 1,5 omega-3: omega-6. Omega fedtsyrer er vigtige for at opretholde normale kropsfunktioner, og deres forhold er afgørende. Bedste forholdet er fra 1: 1 til 1: 4 til fordel for omega-6.

Kulhydrater – stor kilde til fibre og energi

Fra omkring 15 g af kulhydrater, indeholder spirulina for det meste polymerer – glucosamin (amino sukker), rhamnosamin (amino sukker) og glykogen.

Nogle mener, at spirulinas kulhydrater kan have virkning på DNA’ets reparationssystem.

Høj mængde af vitaminer i spirulina

Beta-karoten

Spirulina er rig på beta-karoten, som er provitamin af aktiv vitamin A, som vil blive konverteret i aktiv form inde i kroppen. Kun 2 g spirulina har det daglige behov for vitamin A. Hvad er mere vigtigt, er der ingen risiko for toksicitet i tilfælde af at for meget spirulina indtages, fordi beta-karoten ikke er giftigt ligesom den aktive form – retinol.

Beta-karoten er velkendt antioxidant og nogle af anticancer studierne med spirulina forbinder beta-karoten med anticancer egenskaber.

Underernæring hos børn

En undersøgelse blev foretaget i en børnehave i Indien, som gav dem 1 g spirulina dagligt, og efter 5 måneders alvorlig mangel på vitamin A (bitots pletter på bindehinden) faldt fra 80% til 10%. Denne undersøgelse viste, at selv små mængder spirulina kan være effektiv i underernæringsbehandlinger.

Hiv-smitte fra mor til barn

Nogle undersøgelser har vist sammenhæng mellem fejl og mangler af vitamin A hos kvinder med HIV + og højere risiko for overførsel af virusset til babyen. Her igen med en lille mængde spirulina, sænkes risikoen for at overføre virusset.

Vitamin E – a-tocopherol

Fantastisk antioxidant. Tocopherol i spirulina er forbundet med reduktion af kræft i nogle undersøgelser hos dyr. Anticancer funktionen opnås sandsynligvis ikke kun ved tocopherol, men også i synergi med carotenoider (beta-karoten).

Stor kilde til B-kompleks af vitaminer

Spirulina er en stor kilde til den vandopløselige B-gruppe af vitaminer. Selvom B12 vitamin-niveau er meget højt, hævder de fleste forskere, at det ikke er den aktive form, og at vores krop ikke er i stand til at bruge det. Så vi skal være forsigtige, hvis vi tager spirulina kosttilskud for at forbedre indtagelsen af vitamin B12.

Mineraler i spirulina

Spirulina jern – fantastisk til anæmi

Spirulina er en stor kilde til jern, og 50 g spirulina kan have 50% af det daglige behov af jern. Det er vigtigt at nævne biotilgængeligheden der er, hvor andelen af stoffet kan være aktivt i kroppen. Jern er til stede i andre kilder, men biotilgængelighed er ikke meget høj på grund af andre stoffer i den pågældende kilde, hvilket hindrer udnyttelsen af jern til kroppen. Spirulina har meget høj biotilgængelighed af jern ifølge undersøgelser på mennesker og dyr.

Mælk lignende mineraler indeholder – Ca, P, Mg

Calcium, fosfor og magnesium er i meget lignende mængde i spirulina som i mælk. Ikke kun mængden, men også forholdet er meget vigtigt her. Hvis for eksempel fosfor forholdet er meget højt, uden en stor mængde calcium, kan det føre til afkalkning, og vil det sænke optagelsen af calcium i kroppen. I spirulina er forholdet foranderlig, men det er muligt at have det perfekte forhold Ca: P – 1,5: 1 eller Ca: P – 1: 0,5.

Calcium ratio – magnesium er også til fordel for calcium, Ca: Mg – 3: 1 eller 2: 1.

Kalium

Kalium kan også findes i store mængder i spirulina. Også her skal forholdet overvejes mellem kalium og natrium. Sidste anbefaling begunstiger kalium fra 2: 1 til 6: 1 til natrium. Amerikansk kost har helt modsatte forhold med 1,5: 1 til fordel for natrium. Spirulina-forholdet er fra 1,5: 1 til 1: 3 til fordel for kalium. Dog, hvis kosten er begrænset for natrium (hos nogle patienter), er denne mængde af natrium i spirulina for højt.

Nyere forskning – immunmodulation, antivirus, anticancer, hjerte-kar-sundhed

Immunomodulation

Spirulina hæmmer produktionen af histamin, som reducerer allergisymptomer. Allergi kan forklares som en overreaktion af kroppens immunsystem på en substans. Immunsystemet aktiveres, når et ukendt stof er i vores krop, for at beskytte kroppen fra infektion. I tilfælde af allergi, reagerer kroppen som om det er en trussel, selvom det ikke er. Pollen, for eksempel, er ikke et farligt stof for vores krop, men der er nogle mennesker der er allergiske overfor pollen, hvilket betyder kroppen vil bruge immunrespons til at bekæmpe pollen.

I et studie med allergisk rhinitis (høfeber), blev der givet høje doser af spirulina til patienterne. Det blev bemærket, at niveauet for visse cytokiner (celle ansvarlig i kommunikation af immunsystemceller) var meget lavere. Dette resulterede sænkning af allergiske symptomer.

Andre undersøgelser viste forbedringer på alle fysiske symptomer på allergi – nysen, kløe, tilstoppet næse.

Kolesterolsænkende effekt

Hjerte-kar-sygdomme er stadig nummer et dødsårsagen i de fleste udviklede lande, og forebyggelse er det primære fokus i de fleste undersøgelser. Indtil videre har studier med spirulina vist stor forbedring i reduktion af risikoen for hjerte-kar-sygdomme, og reduktion af symptomer hos patienter, der allerede har nogle hjerte-kar-sygdomme.

Kolesterol er meget vigtigt for korrekt funktion af cellevægge og den menneskelige krop er i stand til at producere omkring 1 g per dag. Problemet begynder, når mængden af kolesterol forøges i kosten, efterfulgt med meget lavt indtag af andre fedtsyrer.

Brug af spirulina formindsker niveauet af kolesterol og andre triglycerider. I nogle undersøgelser blev niveauet af gode kolesterol forøget samt – HDL-kolesterol også kendt som “gode” kolesterol.

Sænkning af kolesterol hos mennesker med højt kolesterolniveau i blodet, er en af de vigtigste faktorer for at beskytte arterierne fra åreforkalkning.

I en undersøgelse blev LDL: HDL-forholdet forbedret til fordel til HDL hos patienter med diabetes, men flere undersøgelser bør gennemføres, fordi studiet var lille.

Antivirus undersøgelser

Der er nogle lovende undersøgelser med anvendelse af spirulina som antiviral hos HIV-1 inficerede patienter, ved at inhibere replikation af virusset i T-celler. Undersøgelser er stadig i den fase af in vitro-test (in vitro betyder uden for levende organismer), så næste skridt bliver at teste spirulina in vivo (hvilket betyder hos levende organismer – dyr og mennesker).

En undersøgelse viste også forbedring i kropsvægten hos undervægtige børn med HIV-virus-infektion, som også var underernærede (underernæring – uden tilstrækkelig mængde af ernæring).

Beskyttelse mod infektion blev vist ved en undersøgelse i mus, hvor spirulina bidrog i beskyttelsen af epitel af tarmen, hvilket er en vigtig barriere mod infektion.

Antioxidant

Bilirubin er et produkt fremstillet i leveren efter nedbrydning af hæmoglobin (proteinbærer af ilt i de røde blodlegemer). Undersøgelser viste, at bilirubin har stor antioxidativ kapacitet og den er forbundet med lang levetid hos mennesker, der har Gilberts syndrom, når niveauet af bilirubin er langt højere. Phycocyanin er væsentligt pigment i spirulina og den kemiske struktur er meget lig bilirubin. Undersøgelser viste, at meget små mængder (mikromolær) af phycocyanin er i stand til at reducere niveauet af peroxyl radikaler til halvdelen. Disse frie radikaler er ansvarlige for neurodegenerative og inflammatoriske sygdomme ved at ændre fedtstoffer, proteiner og kulhydrater i kroppen (mest i cellemembraner) til skadelige produkter. At reducere disse frie radikaler er afgørende beskyttelse af kroppen. Nogle af disse negative effekter fra peroxyl radikaler er forbundet til udvikling af åreforkalkning og Alzheimers.

Arsen forgiftning

Tilfældigt forsøg udført i nogle få lande med kronisk arsenforgiftning gennem vand, ved at give spirulina ekstrakt plus zink. Undersøgelsen har lovende resultants, men flere undersøgelser skal foretages.

Anticancer

Undersøgelser om reduktion af kræft med spirulina var koncentreret på leukoplakia (kræft i mundhulen). Der var en undersøgelse, der havde fremragende resultater i fuldstændig reduktion af leukoplakia efter et år med indtagelse af spirulina kosttilskud. Da denne undersøgelse ikke havde placebogruppe, og det ikke var dobbeltblindet, skal flere undersøgelser foretages, for at begynde at anbefale spirulina kosttilskud hos orale kræftpatienter.

NASA og spirulina

NASA (National Aeronautics and Space Administration) havde også interesse i spirulina i 1988 som en potentiel “superfødevare”, der skulle bruges til celler kostpotentiale. Der blev forsket hvordan ændringer i miljøet ændrer kompositionen af biomasse i spirulina. De bemærkede, at nogle miljøændringer kan ændre forholdet mellem proteiner og kulhydrater, man vil øge på bekostning af den anden.

Sikkerhed af spirulina som en fødevare og kosttilskud

Der er nogle sikkerhedsmæssige bekymringer om brugen af spirulina som en fødevare eller et kosttilskud.

At høste og gro spirulina er ikke under kontrol, så det kan ske, at spirulina indeholder giftige stoffer og tungmetaller i kropsmassen, ved at absorbere det fra miljøet.

Sjældent, ligesom andre cyanobakterier, (spirulina er faktisk cyanobakterier) kan spirulina have mikrocystiner (toksiner), der kan ophobes i leveren, som kan føre til leverkræft.

Nogle mennesker rapporter bivirkninger fra at tage 1 g dagligt af spirulina kosttilskud mundtligt. Bivirkninger var hovedpine, muskelsmerter og nogle oplevede en hudreaktion.

Personer med den metaboliske lidelse fenylketonuri er nødt til at undgå spirulina.

Spirulina har et stort potentiale i forebyggelse af en masse forskellige sygdomme, men indtil videre er det nødvendigt at udføre flere undersøgelser, for at begynde at bruge spirulina officielt som et supplement til nogen form for alvorlig tilstand.

Som supplement i tilfælde af fejlernæring kan spirulina være nyttigt i små mængder, hvis der ikke er nogen bivirkninger.