Køb squat stativ (guide) – Sådan sikre du dig du køber det rigtige

Få det fulde udbytte ud af dine squats! Med et squat stativ træner du dine lårmuskler og balder endnu mere effektivt og squatsene bliver lettere at udføre. Den øgede stabilitet, du får ved at anvende et squat stativ, vil højne kvaliteten og udbyttet af din træning. Et squat stativ er derfor perfekt for dig, der vil tage din træning til det næste niveau.

Et squat stativ, eller squat rack som det også kaldes,  er et træningsredskab, som er let både at montere og anvende. Stativet giver dig ekstra stabilitet, når du træner. Dette vil medføre, at du kan tage flere gentagelser og få større udbytte af din træning. Desuden forebygger det, at du udfører øvelserne forkert og på den måde pådrager dig skader. Således er et squat-stativ en god investering for dig, der vil nå længere med din træning – også inden for hjemmets fire vægge.

Ofte stillede spørgsmål om squat stativ

 

Hvad er et squat-stativ?

Et squat stativ består som oftest af to stativer med en stang imellem. Disse to stativer kan nemt flyttes og justeres i højde og bredde. Et squat stativ kan være med til at sikre, at du udfører dine øvelser korrekt. På denne måde bidrager et squat stativ altså til, at du undgår skader som følge af din træning.

Hvad træner jeg med et squat-stativ?

Squat stativet kan anvendes til mange forskellige styrkeøvelser. Dog er et squat stativ særligt anvendeligt, når du laver squats og bænkpres. På denne måde kan du med et squat stativ altså sætte fokus på træning af benmuskler såvel som brystmuskler. Et squat stativ er således et ganske nødvendigt og anvendeligt træningsudstyr, når det angår styrketræning.

Hvor mange kilo skal mit squat stativ kunne klare?

Når du køber et squat-stativ er det essentielt at vide, hvor mange kilo det kan holde til. Spørg dig selv, hvad dine behov og krav er. Hvor mange kilo plejer du at træne med? Dette tal er mindstemålet for, hvad dit stativ skal kunne klare. Har du sat dig et mål for, hvor mange kilo du skal ende med at kunne tage, skal dette selvfølgelig også tages med i overvejelserne.

Er du nybegynder, kan du med fordel vælge en model, der kan holde lidt færre kilo. Disse er som regel også billigere. Er du mere øvet, bør du omvendt vælge et squat-stativ, der kan klare lidt ekstra vægt.

Hvor stort skal mit squat stativ være?

Størrelsen på det ideelle squat-stativ for dig kommer helt an på dine behov og pladsen i dit hjem. Hvis du lider en smule af pladsmangel i hjemmet, er det smartest med en mindre og mere kompakt model.

De lidt større modeller har dog ofte nogle ekstra fordele i form af forskellige tilføjelser. Derfor kan det anbefales at vælge en større model, hvis du har pladsen til det – og behovet for det.