Bremseskiver vælg de rette til din MTB og undgå svigt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bremserne er noget af det absolut vigtigste sikkerhedsudstyr på din cykel. Derfor skal de også være i super stand. Dine bremseskiver bliver slidt, når du bruger dem, og det er vigtigt, du skifter dem, når de trænger. Men hvad skal du være opmærksom på, når du køber nye bremseskiver?

På MTB (mountainbikes) bruger de fleste i dag skivebremser, da de er optimale til terrænkørsel. Det skyldes især, at de bremser mere effektivt end fælgbremser og bedre kan holde til de store belastninger. Se hvordan du vælger de rigtige bremseskiver og hvornår det er tid til at skifte dem.

Hvad er bremseskiver?

Skivebremser til cykler fungerer meget som bremser på en bil. De består af en bremseskive, der kan være lavet af forskellige metaltyper og som drejer rundt med hjulet, samt to bremseklodser. Bremseklodserne kan være lavet af enten gummi eller en metallegering. De sidder fast i en bremsekaliber, der skubber klodserne ind mod skiven, når du trykker bremsehåndtaget ind.

Friktionen mellem bremseklodserne og -skiverne er det, der får cyklen til at stoppe.

Oversigt over bedst produkter

Hvilke bremseskiver skal jeg vælge?

Når du skal vælge bremseskiver til din MTB, er der nogle ting, du skal være opmærksom på:

  • Vægt: Vægt har stor betydning, når du kører MTB. Selvom det er små forskelle på de enkelte dele, kan de gøre en stor forskel på cyklens samlede vægt og balance.
  • Materiale: Skiverne kan være lavet i forskellige metallegeringer. Det er typisk rustfrit stål, aluminium eller en blanding. Materialet er vigtigt for, hvor længe dine bremseskiver holder.
  • Udformning: Kører du i terræn, hvor bremserne bruges meget, er det også ekstremt vigtigt, at udformningen og materialet optimerer varmeafledningen. Varmen opstår fra friktionen ved brug af bremserne, og den kan forringe bremseevnen væsentligt.

Det er vigtigt, at du tager højde for, hvordan du skal bruge cyklen, når du køber bremseskiver. På den måde får du skiver, der kan klare de belastninger, du udsætter dem for. Og så får du bremser, der ikke svigter dig.

Hvornår skal bremseskiver skiftes?

Det er svært at sige, præcist hvor længe bremseskiver holder. Det afhænger i meget høj grad af, hvor meget du kører, hvilket underlag du kører på og din personlige kørestil.

Men oplever du forringet bremseevne eller mislyde, når du bremser, skal du sandsynligvis have skiftet bremseklodser og muligvis skiver. Se efter slidspor på eller tyndslidning af bremseskiven.

Hvordan skifter jeg bremseskiver?

Du kan nemt selv klare udskiftning af bremseklodser og -skiver. Du skal bruge en Umbraconøgle i størrelse 5 til at afmontere bremsekaliberen. Derefter fjernes splitten, der holder bremseklodserne på plads. Den fjernes lettest med en tang eller lignende. Herefter kan de nye bremseklodser sættes på i modsat rækkefølge af afmonteringen.

For at skifte bremseskiver på cyklen, skal du bruge et specialværktøj, der passer på de låseringe, der holder skiven på plads. Det kan købes samme sted som skiverne. Nu er det blot at afmontere den gamle skive og sætte den nye på. Herefter sættes bremsekaliberen med de nye bremseklodser på igen, og efter en hurtig justering, er du klar til nye eventyr.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *