Francis

Medlemmer
 • Content count

  2,034
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Francis

 1. Træning af biceps

  Jo mere masse, jo større "bue". Så jo, lidt kan man godt påvirke formen. Simpelthen ved at en stor muskel ser anderledes ud end en lille muskel. Men det der har gjort klart mest for mine biceps gennem en del års styrketræning efterhånden er faktisk en-arms kettlebell swings og snatches med min 32kg kb, og masser af div former for chins. Plus at det har gjort mindre mirakler for kondien. Så det kan kun anbefales i hvert fald.. :o) Mvh Francis
 2. Power-clean / frivendt

  Enig med søren. Især i starten, indtil at løftet virkelig sidder på ryggraden. Så kan du bedre begynde at køre nogle 5-repper engang imellem. Ellers vil jeg holde mig til 1-3 reps.. Superfed video med Dimas ellers. Men den anden har da også visse kvaliteter.. :4whistling:
 3. Kettlebell og håndvægt snatch

  Arr, crap. Troede lige at det var fedor emelianenko, du mente. Men ak, nej..
 4. Kettlebell og håndvægt snatch

  Plus at man kan opnå en nærmest rytmisk bevægelse med kettlebell'en, som gør den væsentligt mere anvendelig til udholdenhedstræning end med en håndvægt (læs=praktisk taget to forskellige øvelser!)
 5. Dumbellpres, Klik/klonk eller ej?

  Tværtimod synes jeg faktisk at det kræver ekstra anstrengelser på de tungere vægte, at få håndvægtene til at røre hinanden i toppen. Men kommer selvf også an på håndvægtens udformning (bredde osv). Men synes helt klart at jeg kan mærke forskel på et sæt hvor jeg kun kører lige op og et sæt hvor jeg presser vægtene sammen i toppen. Jeg foretrækker det sidste..
 6. meget interessant artikel om periodization

  Var så lidt.. :oP
 7. http://www.powerliftinguk.com/showthread.php?t=1812
 8. Rødt kød og kræft

  Hej.. Jeg har indtil flere gange nu hørt meget om at rødt kød skulle være kræftfremkaldende. Men Kunne egentlig godt tænke mig at høre om der er nogle der har noget konkret viden om hvorvidt det egentlig er tilfældet? Jeg har prøvet at google mig lidt frem til lidt info om emnet, men i næsten alt hvad jeg kan finde har de lavet undersøgelserne om rødt kød OG forarbejdet kød, som pølser, postej, bacon osv. Så hvis nogen af jer har noget at byde ind med, eller har set nogle undersøgelser der har kigget på rødt kød alene, så er jeg meget interesseret i at høre mere Mvh Francis
 9. Chins-ups /pull-ups/ Leg raises

  Også et rigtig fedt stativ, som faktisk ikke er sværere at lave end et vægmonteret. Men kræver så jo til gengæld en del mere plads! Så hvis man bor i lejlighed eller lign, ville jeg nok foretrække et vægmonteret. Plus at man kan lave en vægmonteret "stang", både med chinbar og justérbare greb til dips længere nede, som når det er pakket sammen, næsten ikke fylder noget i en lejlighed. Så man kan sige at der er fordele og ulemper ved begge dele.. Og forresten, er dybt enig vedr de dørmonterede stænger. Det er altså noget skrammel. Det kan gå til en person med en meget lavt ambitionsniveau (og kropsvægt), men hvis du er bare tilnærmelsesvis seriøs med din træning, er de intet værd.
 10. Chins-ups /pull-ups/ Leg raises

  Der er også mulighed for at lave et kombineret med et dipsstativ. Eller et selvstændigt dipsstativ, enten vægmonteret eller fritstående..
 11. Chins-ups /pull-ups/ Leg raises

  Mr. Pimp, hvor bor du henne af i landet? Jeg kan sagtens lave dig noget tilsvarende til den vægmonterede stang i det første link, for under en tusse. Prisen varienende alt efter kvalitet/detaljer osv.. Har lavet en del træningsudstyr til migselv og andre (er maskinbygger/maskinarbejder af fag), så er der ikke så mange ben i igen.. -Francis
 12. Kan cola light være skyld i manglende vægttab?

  Men der har da været en del snak om det engang, har der ikke?? Synes jeg bestemt at kunne mindes. hehe..
 13. Kan cola light være skyld i manglende vægttab?

  Var der ellers ikke meget snak om det i lang tid? Synes jeg at jeg kan huske.. Jeg har ikke fulgt nærmere op på det, så spørger bare af ren nysgerrighed. For har faktisk gået lidt med det indtryk at light-sodavand, selvom det ikke indeholder kalorier, stadigvæk påvirker blodsukkerniveau m.m. Men det holder åbenbart ikke helt vand så..
 14. Onde rygøvelser?

  Jeg kan også godt se fidusen i dødløft med et højere repstal engang imellem (om end jeg ville sørge for at bygge en god base med lavere reps først). Men jeg kunne bestemt ikke finde på at gøre det i så mange sæt. 2-3 topsæt maks, hvis der er en nogenlunde fornuftig vægt på stangen. Skulle jeg overleve 8 sæt, skulle der enten være en (for) let vægt på stangen, eller også var træningen færdig bagefter og jeg skulle lægges på båre og i ilt-apparat. Til b-o rows kunne det lidt bedre gå, men stadig overkill efter min mening.. Mht Chins/pull-ups, foretrækker jeg selv overhåndsgreb med skulderbred fatning på stangen. Synes jeg personligt virker som den mest naturlige form for kropshævning. Men altid et plus at køre andre variationer ind imellem.
 15. Kb swings

  Hey hey.. Nu har jeg prøvet at køre lidt kb swings et par gange, indenfor den sidste uge. Jeg tror jeg kører øvelsen rigtigt, men er ikke 100% sikker! Altså, jeg har normalt ret god "mekanisk" forståelse for løfteteknik, og har jo både kørt styrkeløft og vægtløftning, plus læst lidt om swings på dd og i edt. Jeg har hver gang kørt den i 30/30s intervaller, dvs 30 sekunders swings (så mange som muligt med god teknik), efterfuldt af 30s hvile, i en 6-8 min tid. Men er lidt i tvivl om dette er en okay måde at køre det på? Lad os bare sige at jeg er pænt brugt bagefter i hvert fald (for at sige det pænt). En anden ting jeg spekulerer lidt over er at det eneste sted jeg sådan rigtig kan mærke øvelsen undervejs er i glutes. Men her får jeg til gengæld det vildeste pump. Helt sindsygt. så ville jeg også lige høre om det er noget andre har oplevet? Ehehe.. :oP Bliver også træt i benene. Men det kommer som regel først snigende, når jeg slapper af bagefter. Men lidt input omkring overstående, plus tips og tricks er meget meget velkomne! :oD Mvh Francis (nu også kanonkonge)
 16. Kb swings

  mine doms har så bevæget sig fra glutes til glute-ham tie-ind området, hvilket har gjort det fuldstændigt umuligt at bukke mig forover.. Skal nok blive en interessant træning i eftermiddag
 17. Kb swings

  Hehe.. lækkert med lidt feedback Jeg ville nemlig også mene at jeg har teknikken ret ok på plads. Men skal da nok lige få lavet en video på et tidspunkt, for at være sikker.. Men jeg tænkte nemlig også lidt over dét med at jeg ikke rigtig kan mærke noget i lænd/haser, men total bigtime i glutes. Har jo næsten ikke kunne sidde ned idag. haha.. Men mon ikke det kan kædes sammen med at jeg (åbenbart?) er meget en hase/lænd-løfter i dødløft osv. Eller også er mine haser i hvert fald bare bedre konditionerede åbenbart.. Men jeg har da lige fået en tand mere respekt for øvelsen. Ingen tvivl om det.. Ang. én-hånds mod to-hånds swings, så synes jeg faktisk at to-hånds swings er hårdere i længden. Jo, der bliver selvfølgelig lidt mere træk i grebet med en-hånds osv. Men i en-hånds versionen, kan du ligesom holde overkroppen mere oprejst for hvert swing, og det gør (for mig i hvert fald) at man efter et par minutter begynder at kunne mærke to-hånds versionen væsentligt hårdere i stængerne og på vejrtrækningen. Så det er umiddelbart min foretrukne variant.. Men lyder meget spændende med det off-set swings (eller hvad man nu skal kalde dem). tror jeg da at jeg vil prøve at lege lidt med næste gang.. Mange tak for alle inputs, forresten!! -Francis
 18. Kb swings

  Jeg må lige få lavet en video på et tidspunkt... Jeg har en 24'er og e 32'er, men har stort set kun lavet swings med 32'eren. Det andet virker umiddelbart FOR let. Men igen, det er nok ligeså meget mig der er præget af en fortid med jo mere vægt, jo bedre.. kører i egentlig altid to-hånds swings? eller har i nogle løse regler om hvornår det ene eller det andet er bedst? eller kører i bare hvad i har lyst til..
 19. "Hurtige fødder"

  Gå i gang med at sjip.. Start med at opbygge noget kapacitet i "alm." sjipning, og byg op i hastighed og op til enkelt-bens hop, double-unders, triple-unders, kryds osv osv.. Mon ikke det vil hjælpe gevaldigt på situationen. Plus varme kul, selvfølgelig..!
 20. Onde rygøvelser?

  desuden vil det nok være praktisk talt umuligt at få gang i en fornuftig progression med SÅ mange sæt - for ikke at tale om at holde kvaliteten af udførelsen i orden..
 21. Tactical Strength Challenge

  Nope. Ikke endnu.. Problemet med dem umiddelbart er, at de (udover at være dyre) har hovedvægten af ens træning på kettlebells. Hvor jeg kun vil bruge mine som sublement, for at få lidt mere styrke-udholdenhed af bagsiden/skuldre osv..
 22. Tactical Strength Challenge

  Med henblik på måske at deltage senere hen eller lave min egen lille TSC på et tidspunkt, hvordan vil i kb-erfarne mennesker tro at man tilrettelægger sin kb-træning bedst? Jeg har en 24'er og en 32'er, men må tilstå at jeg ikke sådan rigtig heelt er kommet ordentlig igang med dem endnu... Mvh Francis
 23. Og ti gange hellere dette program end 9 ud af 10 af de "standard" bb 3-4 splitprogrammer man ser flyde rundt over det hele..
 24. Synes faktisk at det ser ganske fornuftigt ud! Især hvis det bliver "krydret" med noget sport eller lign, så man får bevæget underkroppen lidt mere og får pulsen lidt op... Du kommer nok ikke med til det næste ol i vægtløftning eller lign, men man skal nok kunne se fremgang!