hede

Medlemmer
 • Content count

  155
 • Joined

 • Last visited

 1. Det er stadigvæk for tidligt at sige. Jeg begynder at løbe om ca. 1 uge, og det er helt nede på 2min 3 gange i ugen jf. det program jeg linker til. Lige pt. er mit knæ stadigvæk hævet, og en lille smule øm, men jeg mærker ikke rigtig noget til selve løberknæet. Efter operationen døjede jeg en smule med en bakercyste, hvilket nok kom fordi det hele var hævet rimelig meget efter operationen, men den er næsten væk nu. Jeg skal til endnu en kontrol på mandag, hvor jeg igen skal ultralydsscannes og så endelig få go eller no go til at påbegynde løbetræning igen, så jeg glæder mig :) Men som sagt, så er det alt for tidligt at sige om det er godt eller skidt. Der ville gå ca. 6mdr efter operationen før det endelige resultat kunne måles. Men er det en "rigtig" løberknæ operation du skal igennem, så er det en større omgang. Jeg har fået et langt snit på langs af senen, og 25 små skrå snit ned langs. Derudover fik jeg fjernet en stor cyste under senen. Den første måned efter kunne jeg ikke rigtig gå eller bøje benet uden at det gjorde ondt, og her efterfølgende har jeg stadigvæk problemer med at komme helt ned i huksiddende, men det bliver langsomt bedre og bedre, men der er lang vej endnu. Så motivation, vilje udholdenhed og genoptræning startende helt fra 0 er et must hvis du får en "rigtig" løberknæs operation. Grunden til at jeg siger en "rigtig" operation, er at nogen kan nøjes med kun at få fjernet den slimsæk der ligger under senen, hvilket udføres med kikkert, hvor imod min operation har efterladt mig med 16cm langt ar op ad låret. Så det er ikke bare en hurtig løsning, eller en mirakel operation. Der skal arbejdes MEGET med det efterfølgende! Men hvis det virker, også selv om det kun giver mig løbeture på 5km, så er det det hele værd, og en klar forbedring fra før operationen :)
 2. Ja, alt andet end operation var prøvet, og meget intensivt i ca. 1-2 år fra skadetidspunket. Lige fra chockwave til healing, og alt derimellem. Jeg har brugt foamroller og udstrækning dagligt i det meste af perioden, og intet hjalp. Min sygehistorie inden dag.. Tjae.. der er ikke rigtig nogen, og jeg er tidligere landsholdsaktiv. Det kom efter en for hurtig øgning af mængde af løb og svømning, og ville bare ikke gå væk igen. Det de gjorde under operationen, forlængede min meget stramme sene, og fjernede en irriteret slimsæk. Og du har helt ret i at man tit ser sig blind på programmet. Men meningen med et program er bare at jeg har noget der er nogenlunde struktureret. Jeg er absolut forberedt og indforstået med at jeg muligvis skal gentage nogle uger, eller springe fra programmet og starte forfra igen.
 3. Efter snart 2års skade, løberknæ, er jeg endelig blevet opereret. Derfor håber jeg at jeg snart kan begynde igen, naturligvis efter genoptræning! Derfor har jeg fundet et konservativt løbeprogram som jeg planlægger jeg skal følge. Jeg vil starte helt fra 0km af, bare for at sørge for at det hele kan følge med. hvad siger i til dette program? er det konservativt nok til et "fra sofa til løb" program ? http://beginnertriathlete.com/cms/artic ... ticleid=27 Syntes selv det ser rimelig konservativt ud. Inden jeg begynder på programmet vil jeg bruge et par uger på genoptræning, og alt efter hvordan det går så bruge den første måned af programmet som en del af genoptræningen. Hvad med sko ? jeg er neutral. Jeg har tidligere løbet i Nike, hvilket passede mig ret godt, og så har jeg prøvet mizuno wave, som jeg syntes var alt for høj og blød. Jeg har overvejet at prøve noget mere minimalistisk, men ved ikke om det er vejen frem, eller om jeg bare skal holde mig til en sko fra Nike, som jeg kender?
 4. Værnepligt

  man kommer også i form igennem hele forløbet. Og 2 x løb plus 2-3 gange styrke plus coretræning er rigeligt til at komme i god grundform til HBU. Men helt enig! jo bedre grund form jo bedre ! Man skal bare sørge for at det er en grundform, og at man ikke peaker, for så går det ned af bakke lige pludselig når man bliver presset lidt.
 5. Værnepligt

  alt det der er stærkt overvurderet.. Det er en HBU i skal til. Ikke elite. løb stille og roligt 2 x 3-8km i snakke tempo, plus 2-3 gange styrketræning pr uge. suppleret med lidt coretræning, så er det mere end rigeligt ! Alt det der med march osv. Det kommer stille og roligt igennem uddannelsen. Kig på hvad kravene er hos forsvaret. Kan i honorere dem til niveau 4 så er i godt kørende.
 6. Du har 100% trukket en dårlig censor der ikke aner hvad han snakker om !
 7. Marathon (Det bedste program) 6 måneder

  bare lige for at du ikke giver dig til at løbe dig selv i stykker Så forudsætter programmet fra løbesiden at du, allerede nu, løber minimum 20km pr uge ved program start ! men med 6mdr. burde du godt kunne træne dig op til et fint marathon. MEN! ting og særligt løb tager lang tid ! læs om løbetræning inde på samme side, så er du godt begyndt.
 8. 100 km løb

  Generelt er opbygningen ikke meget anderledes end til marathon. Fokus er det samme. Den "eneste" forskel er mængden. Finger reglen siger, "kan du ikke løbe 100km på en uge, så kan du heller ikke på en dag" Dvs. En masse rolig løb kombineret med de almindelig kvalitetspas fra marathon programmet. så du kommer op og ligge +100km, pr uge. Kig ind på løbesiden.dk og læs en tråd TSK lavede omkring hans deltagelse i 100km løb. Der står lidt info om løst og fast :)
 9. Tabata før eller efter alm. løb

  Tabata er en hel træning i sig selv, og man bør ikke efterfølgende løbe mere. I så fald har man ikke givet sig selv nok, hvis man har lyst til det, og så er der lige det med skader osv. God og grundig opvarmning, og så kør tabata efter dit niveau 6-8 gentagelser vil jeg tro til dig når nu du er i marathon form, og det er det. Tabata er det ondeste onde, og tror ærligtalt ikke du har lyst til at løbe mere bagefter :)
 10. cross-fit, hvad har de gang i!

  Deres atleter til Crossfit games er vel ret gode mål for hvad man kan opnå med træningen ?
 11. 321's log - 2015

  Kan se du bruger Foamroller til ben. Hvad er dine erfaringer med dette ?
 12. Jeg har igennem mit skadesforløb strukket rigtig meget ud. Men det er som om der er en enkelt sene der bliver ved med at give problemer. Så var det jeg tænkte... "hmmmm.. Kan man strække for meget ud, og på den måde vedligeholde en skade i ledbånd og sener" ? Så hvis nogen har nogle svar så vil jeg gerne høre herom.
 13. Jægersoldat (igen igen)

  mht. dit løb. Så læs lidt om tempoløb/ture og intervaltræning. styrke, der er der nogle specifikke krav du skal kunne honorere. De er postet 100gange før, og står på forsvarets hjemmeside. Så medmindre du kan klare dem på enhver tid af døgnet og gerne et par gange i træk, jamen så ved du hvad du skal træne efter her. Svømning. Det er bare at komme igang :) som du selv siger er der utallige militærtråde, så det er bare at læse dem. og så ellers søg HBU eller HRU så snart du kan komme til det.
 14. Løbe tips

  1: gå langsomt frem 2: jo mere du presser dig selv, jo hurtigere får dit løb ende (i starten) 3: heller en løbe for lidt, end for meget. 4: løb i roligt tempo, puls på 150-160 eller i et tempo hvor du føler dig lettere forpustet, men godt vil kunne føre en samtale rimelig ubesværet. 5: forøg ikke din ugentlige km. mængde med mere end 10% pr uge(rund op til nærmeste hele km i starten, og senere til det der er tættest på), og indlæg gerne en restitutions uge hver 4 uge. 2dage i ugen: Uge1: 2km, 2km uge2: 2km, 3km uge3: 3km, 3km, uge4, 2km, 2km uge5: 3km, 4km uge6: 3km, 5km uge7: 4km, 5km uge8: 2km, 3km 3 dage i ugen: uge1: 1km, 2km, 1km uge2: 2km, 2km, 1km uge3: 2km, 3km, 1km uge4: 2km, fri, 2km uge5: 2km, 4km, 1km uge6: 2km 4km, 2km uge7: 2km, 4km, 3km uge8: 2km, 2km, 1km inden al løb, skal du gå 6 min, i rask tempo, og efterfølgende skal du afjogge/gå i lavere tempo end du løb i, også i 6min. Når du har gennemførst de 8 uger, kan du begynde at indlægge en tempo dag i ugen hvor du løber lidt hurtigere end du plejer, med de forbehold der nu er ved den type løb, eller du kan fortsætte med at øge din km mængde pr uge, indtil du har noget lidt flere km. pr uge. Husk at det tager ca. 8mdr at få få dine sener til at tilpasse sig en given belastning, så gå laaaangsomt frem. Føler du en dag at du ikke orker at løbe, så drop det. Gå en tur, eller ta en dag på sofaen. Det er kroppens måde at sige fra på. Hellere gå et skridt tilbage, end at forsætte frem, og så ende med at være skadet osv.
 15. Kender ikk lige alle øvelser fra program B, men program A ser ihvertfald fint ud, og rammer du samme muskelgrupper med øvelserne i program B, så ser det også fint ud. Dog ville jeg måske smide noget mave på i begge programmer. Hvis du er ny ud i vægttræning, så vil jeg dog anbefale dig med at træne program A de første par uger og program B et par uger efter. Udelukkende for at lære øvelserne at kende. Er du rutineret og kender øvelserne, så kør du sq bare på. Du kan også sagtens blande de to programmer. Hovedsagen er bare at få trænet vandret træk, vandret pres, lodret træk, lodret pres, ben, ryg, mave. Hvilke øvelser du så bruger er stort set underordnet. Men flerledsøvelser er altid godt. dernæst skal du hvis du er rutineret tænke i progression(søg lidt på forumet), og er du ny så løfte 3 set á 10 gentageler med en vægt du kan løfte en 15-17gange. Det er for at undgå skader.