StephenR

Medlemmer
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

About StephenR

 • Rank
  Nyt medlem
 • Birthday September 13

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Interesser
  Funktionel styrketræning
  Crossfit
  Spinning
  Fysiologi/anatomi

Previous Fields

 • Træningsformål:
  Forbedring af min aerobe/anaerobe kapacitet. Funktionel styrketræning (soldat), præget af styrke og eksplosivitet, samt til forebyggelse af skader og sekundært for størrelse/udseende.
 1. Underkrops WOD

  Squats (alm., jump, split, sumo) lunges (alm. og walking), broadjumps, plyometriske hop (kasser, længde mv.), suicide runs, good mornings, knee jumps...og så distanceløb og svømning hvis du er til det der cardio
 2. Crossfit - Klassiske WODs

  Tabata this, Cindy og Barbara er benchmarks der kan laves i alle almindelige centre, og de skal nok lave den "metabolske ravage" du vil have :-)
 3. vil jeg tage skade af de kosttilskud

  Jeg er enig med Cloudhands - drop alle de dyre (og unødvendige kostttilskud). Du kan opnå det samme med en sund, varieret og proteinrig kost. Derudover: Har du overvejet hvorfor du er gået frem i f.eks. bænkpres? Kunne det tænkes at du i den periode du har taget tilskuddene samtidig har øget din træningsmængde. Dvs. har trænet mere, hårdere, mere fokuseret og med mere kvalitet i træningen? Du har sandsynligvis (forhåbentlig) også forbedret din teknik, hvilket er en af de største årsager til fremgang for en yngre fyr som dig. Min påstand er, at du kunne have opnået samme fremgang uden alle dine tilskud. Det er typisk at man øger træningsmængden, når man begynder at tage tilskud. Ud fra sådan en "nu skal der fanme trænes"-tankegang På den måde bliver det ikke tydeligt om det er en mindre ændring af træningen eller tilskuddene der har gjort den største forskel.
 4. Smerte på yderside af knæ

  Enig med Mr. Tri. Det lyder unægtelig som løberknæ. Se evt. her: http://www.sportnetdoc.dk/dk-frame.htm
 5. six pack på 8 mdr

  Så længe du har fokus på kosten, og ligger i underskud (og burde tabe dig), vil det alene give et resultat, da musklerne vil træde tydeligere frem, når fedtet forsvinder. Derudover skal der selvfølgelig også trænes hvis mullerne skal fremstå markerede og trænede. Som dhestbech nævner, skal du have fokus på øvelser der "trækker maven ind". Det er øvelser aktiverer de skrå og den tværgående bugmuskel. Dvs. at situps og andre øvelser for den lige bugmuskel er fine, og skal ikke undlades, men alle former for øvelser med rotation omkring kernen, er dem der gør maven flad. Og husk nu lændeøvelserne, når du skruer op for mavetræningen.
 6. Overdrevet

  Har omfattende erfaring med de forskellige biketimer og crosstraining, og min erfaring er faktisk at skemaet passer meget godt på crosstimerne - afhængig af workouten, og på biketimerne ligger jeg klart over hvad skemaet siger. Her er det selvfølgelig afgørende, at jeg er i god cykelform, og derfor kan holde en høj intensitet længere end den gængse motionist. Hvordan skemaet passer på de resterende holdtyper har jeg ikke kendskab til.
 7. kampsvømmer mærke i forsvaret

  Der er vist et par misforståelser omkring sværhedsgraden for bronzemærket...tidligere var det nok lidt krævende for den utrænede svømmer, men det blev ændret for 5-6 år siden. "Overskriften" for bronzemærket er selvredning, og makkerredning på lavt vand. Kan man tilnærmelsesvis holde sig flydende, kan man næsten ikke undgå at få mærket. Prøven er i to dele: 1: - Stående benspring fra bassinkant (dybe ende). - Efter udspringet svømmes 50 m fri svømning. Herefter bjærger prøvetageren sig op på kanten, uden brug af trappe, og går til den lave ende, hvor et medie ligger i vandet. Mediet ligger i vandet på min. 1 m dybde og min. 2 m fra kanten. - Mediet reddes til bassinkanten af prøvetageren og hales op med hjælp fra tredje part. - Man må bruge bunden (altså gå) når man redder makkeren. - Det hele foregår i uniform med basis. 2: Genopliving. En prøve i FØHJ. Hvis i har mærkeprøve i FØHJ kan det erstatte del to af svømmeprøven.
 8. Træne de 2 nederste mavemuskler?

  For at ramme de nedre mavemuskler, mere end de øverste/midterste, kan du vælge øvelser hvor du primært løfter hofter og ben. I modsætning til f.eks. almindelige situps, hvor det er overkroppen der løftes - her stimulerer du primært midt og øvre del af den lige bugmuskel. Som foreslået ovenfor er leg raises (liggende eller hængende, der er rigtig mange variationer) gode øvelser der rammer den nedre del af den lige bugmuskel. Derudover kan du med fordel træne de skrå bugmuskler, da det primært er disse muskler der "strammer" maven op - derved vil six/eight pack tydeligere træde frem.
 9. Hvilket pulsur skal jeg vælge

  Pris, kvalitet og features hænger ofte sammen, så jo mere du betaler, jo flere oplysninger kan uret give dig. Vær opmærksom på at de fleste billige ure ikke er kodede. Dvs. at signalet mellem senderen på brystet og uret, kan blive forstyrret af andre pulsure omkring dig - f.eks. i en spinnnigsal, hvor der ofte kan være mange ure tæt på dig. Hos Polar hedder det Own code.
 10. Manglende hurtighed (badminton)

  Hej Apprenti er inde på noget. 5 kilo er en del, hvis det er på rimeligt højt plan og dine modstandere er på deres idealvægt. Elvirus mener jeg rammer det bedst ved at foreslå plyometrisk træning. Det er korrekt at du sikkert vil være gået lidt frem, hvis du drosler lidt ned på træningen, men hvis du virkelig vil se forskel bør du prøve noget plyometrisk træning. Det er meget brugt blandt elite badmintonspillere og indenfor atletik. Den eksplosivitet du skal bruge ved alle de små spring (op/frem/til siden) opnås bedst ved plyo træning. Prøv at tage noget vægt af når du squatter og lav dem som jumping squats i stedet. Prøv noget one legged legpress og evt. forskellige hoppebaner (skamler/plinte/elastikker m.m.) i hallen.
 11. Mit program

  Hvad er dit mål med træningen? Dine øvelser er allesammmen fine øvelser, men det afhænger jo af målet. Det virker som du blander det lidt. Nogle øvelser er med få reps med en eller flere "i banken" og i andre øvelser kører du mange (over 10 reps)?
 12. Konditests

  Gældende for alle tests er at de er mest valide, hvis testforholdende er de samme hver gang. Dvs. samme cykel, samme testleder, tid på dagen, restitution op til etc. En rigtigt god watt/max test cykel er en Monarch, også de gamle. De kan justeres meget præcist. I mange fitness centre står der cykler med watt målere, der vel godt kan bruges, men en rigtig testcykel er klart at foretrække.
 13. (Haster)konditions program

  Jeg er enig med de andre. Det virker lidt som om du gaber over for meget, men der skal flere fakta på bordet, før man kan komme med nogen ordentlige råd
 14. (Haster)konditions program

  Skal det forstås, at du aldrig har løbet før = utrænet og nu skal gennemføre et løb, hvor du skal løbe "all out" i 2 timer i streg????
 15. I må hjælpe mig...hvad forbrænder mest?

  Max Power rammer hovedet på sømmet her! Det er intensiteten der er nøglen. Groft sat op: Høj intensitet=bedre kondi=højere forbrænding. Ved høj intensitetstræning er der også en ret stor forbrænding af energi efter træningen ved lange og krævene pas kan man måle højere puls helt op til en dag efter. "Lavintensitetshold" eller træning i din "fedtforbrændingszone" skal du ikke bruge for meget tid på. Din instruktør skyder lidt ved siden når han ikke mener du bør spinne. Personligt bruger jeg både cykling (landevej og spinning) og løb. Når jeg skal helt op i det røde felt er det ved interval løb og cyklingen er til de længere træningspas. Min træning er dog ikke møntet på forbrænding, men på konditionsforbedring. Mange af effekterne er dog de samme. Du hader at løbe og så er det nok ikke særligt motiverende. Kender ikke din vægt og træningstilstand (skadespotentiale), men det er altid godt have flere ting man kan veksle lidt i mellem. Hvis du kan løbetræne uden gener i knæ og ankler kan en tur på løbebåndet eller endnu bedre en tur i skoven være god afveksling