Ramius

Medlemmer
 • Content count

  934
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ramius

 1. Jeg bruger en elektronisk vægt til at prøve at følge med i hvor meget muskelmasse jeg taber mens jeg taber mig. på 4 uger har jeg tabt 2,5 kg (den sidste uge er der røget mere end forventet). Ifølge min vægt har jeg tabt mig som følger: 2,5 kg i alt 1,26 kg fedt 0,81 kg muskler (de sidste 500g går jeg ud fra er væske eller fejlberegning) Jeg er lidt ked af at det ser ud til at jeg taber lige omkring 1/3 muskelmasse. Er det normalt (har ingen erfaring med cutting) Kan jeg overhovedet regne med de tal vægten kommer med eller er der alle mulige årsager til at min fedt procent og muskel procent falder og stiger?
 2. Jeg har sigtet efter de 500 kcal om dagen og ramt en smule over. Nu tager jeg en uge mere og så begynder jeg at tage på igen. Næste gang skal jeg nok have mere fokus på at ramme 500 kcal og rigeligt med protein
 3. Tak for svaret Gregers! Min fedt procent er ifølge vægten 17 procent, så den er jo ikke ligefrem lav. Men det er jo svært at vurdere om vægten måler forkert eller jeg taber muskler for hurtigt.
 4. Eddie hall trækker de 500!

  Shit og den ser ikke en gang vildt tung ud for ham. Han er for vild!!
 5. Ondt i lår, når jeg træner røv

  Elsker at hver gang der er nogen der omtaler et emne om squat så kommer Daniel T og fortæller at benpress kombineret med hip-thrusts er det bedste for alt og alle. Gad vide om han har tilføjet et filter så han får mails hver gang emnet omhandler squat
 6. Hip thrust

  Før jeg læste om hipthrusters, så jeg det mest som en sær øvelse. Og hvis nogen spurgte mig om en øvelse der ramt glutes så ville jeg til hver en tid sige squat da jeg ikke ville mene der var nogen isoleringsøvelse der ramte bedre end squat. Man kan så sige at hipthrusters ikke rammer væsentlig bedre, men det er dog et muligt alternativ.
 7. Hip thrust

  Syntes du ikke det er lidt overdrevet at oprette en hel tråd om at hipthrusters træner røven bedre end squat, kun fordi at Salt var hurtig ude med en unfair kildekritik? Det sagt er det yderst interessant at hipthrusters træner røven bedre end squat. Det giver mig dog ikke den store lyst til at træne den, men interessant viden.
 8. Jeg gik i et fitness center som blev kørt af fysioterapeut. Det var lidt dyrere end FW, men gode faciliteter og til folk der havde brug for det var der altid en super kvalificeret instruktør. Han havde også nogle pensionist hold med noget rolig cirkeltræning. Prøv at se om der ikke er det i dit område
 9. Hvordan ser dette program ud !

  CBANDERSEN - progressionen er ikke klar hvis ikke du skriver ned hvor meget du har tænkt dig at stige i cirklerne. Hvis du har tænkt dig at stige efter din mavefornemmelse så vil jeg mene at dit program aldrig vil blive optimalt da du ikke presser dig selv. (samme gælder selvfølgelig stigning i vægt og sæt) Og din volume er vægt x reps x antal sæt. Så en 100kg x 10 gentagelse x 5 sæt = volume på 5.000 kg
 10. Hvordan ser dette program ud !

  Et program hvor der ikke er forudprogrammeret set og reps samt planer for progression i de primære øvelser er ikke rigtig et program. Det er bare en række øvelser man har lyst til at lave og for de fleste så kommer der aldrig rigtig progression med. Så bliver det "bare" til en gang 3x10 eller 3x20 og så næste uge kører man det samme igen. Jeg syntes du burde tage en beslutning om hvordan din progression skal være og skrive det på dit program. Derefter kan de så overvejes hvad der mangler eller hvad der bør tilføjes.
 11. Fra begynder til øvet...

  Kidi3 - det syntes jeg lyder rigtig fornuftigt og du har helt ret at de første uger er det ikke voldsomt hårdt. Det er faktisk rigtig vigtigt at det ikke er hårdt for at din krop har en change for at vende sig til squat 3 gange om ugen. Tilføj ekstra isolationsøvelser er stabilitets øvelser i de første uger. Når du om ca. 1 mdr kommer i nærheden af dit maks squat og bænk så vil du have behov for 3-5min. pause og det vil formentlig være tilstrækkeligt hårdt til at du ikke føler du skal have isolationsøvelser. (husk at have ordentlig styr på teknik i squat og dødløft) Og lige en lille ekstra ting, hvis du går død i stronglifts og ikke gider programmer, så sørg for at tilføje progression i din træning, altid! Hvis du ikke har progression så vil det tage evigheder for dig at komme nogen vejne.
 12. Fra begynder til øvet...

  Hvis jeg var dig ville jeg kigge efter et program at følge, fx Stronglifts eller Jim Wendler 5-3-1 (det er lige de 2 programmer jeg kender). De fortæller hvor mange sæt, hvor meget progression og hvor lange pauser du skal holde. Så kan du med tiden(1-2 år), når du har fået styr på hvad du laver, justere efter hvordan du gerne vil gøre tingene. Og 4-5 timer lyder af rigtig meget med de øvelser og den intensitet du umiddelbart kører med. Hvor mange gentagelser laver du normalt i hvert sæt?
 13. Crossfit erfaringer

  Jeg går lidt og lejer med tanken om at starte op til crossfit og træne i en 2-3 måneder for at presse kroppen til noget andet end styrkeløft. Er der nogen der har erfaringer med crossfit træning i nærheden af Glostrup? Det jeg har fundet indtil videre: - Fitness world Crosstraining (virker som en slags crossfit, men er lidt i tvivl) - Værkstedet, Vanløse (en del af Crossfit Copenhagen, ser godt ud) - Mikenta Albertslund (virker som Crossfit agtigt, dog med fokus på overførsel til kampsport) Er der nogen der har erfaringer med nogen af disse steder eller kender I et godt sted at kaste sig over Crossfit?
 14. Styrketræning'og eller vægttab?

  Emin - jeg syntes du skal finde en form for sport/motion som du syntes er så sjovt og spændende at du har lyst til at gøre det 3-4 gange om ugen. Om det er cykling, fodbold, tennis, håndbold, fitness, vægtløftning eller zumba er ikke så vigtigt. Noget som du har lyst til at lave 3-4 gange om ugen vil få dig i form og hvis du arbejder med din krop så meget så vil du komme af med fedtet på maven (hvis du samtidig får lidt styr på din kost). Hvis dit mål er at komme til at ligne en bodybuilder eller lign. så skal du igang med at løfte vægte, men der er mange andre måder at få en flot figur på end at løfte vægte.
 15. 12-14 årige og dødløft

  12-14 årige drenge kan løfte ganske meget (vi har en super stærk knægt på 14 år i styrkeløft klubben), men hvis du vil træen 12-14 årige i dødløft, så er det ikke vægten der må være i fokus. Det er kropsforståelse og teknik! Jeg har set knægte på 14 år der aldrig kom til at forstå hvad det vil sige at holde ryggen ret og andre som kunne lave perfekte dødfløft og squats efter en time. Hold fokus på teknik og korrekt form og start med så lidt vægt som muligt. Gerne bare stangen hvis du kan få den lidt op fra gulvet og lad for alt i verden være med at presse dem. De vil så gerne, men risikere at komme til skade.
 16. Armstræk og armhævninger

  Der er en grund til at udholdenhedsatleter ikke har store muskler. Kroppensmål er altid at tilpasse den udfordring den bliver stillet over for. Det simple eksempel er at henvise til marathonløbere, de burde jo have lige så store lår som sprintere hvis det blot handlede om at udføre en øvelse tilpas længe. Mange gentagelser = udholdenhed hvilket i længden ikke giver store muskler. Men når det så er sagt så afhænger det også af ens mål. Hvis man ønsker at ligne en marathonløber så skal man selvfølgelig ikke træne som en sprinter.
 17. Armstræk og armhævninger

  Nu fandt jeg lige artiklen du har læst: http://aktivtraening.dk/traening/styrketraening/lette-haandvaegte-giver-store-muskler Det er ganske interessant, men hvis du kigger på træning på længere sigt end 3 uger så vil gruppen der træner med tunge vægte kunne øge den vægt de træner med og derved tvinge kroppen til at håndtere endnu tungere vægte. Derved vil jeg mene at man over et år vil kunne se tydelig forskel på en gruppe der liggger 8-12 gentagelser i forhold til en gruppe på 25-35 gentagelser.
 18. Armstræk og armhævninger

  Det ville jeg ikke mene. Jeg har ikke læst nogen steder at det vil give store muskler at køre fx. 30 gentagelser. Normalt siger man for at øge muskelmasse så bør man arbejde med en belastning omkring 6-12 gentagelser. Dermed ikke sagt at man ikke kan få større muskler ved at køre 1-5 gentagelser eller 12-20 gentagelser, men som udgangspunkt er det et godt sted at starte.
 19. Armstræk og armhævninger

  Nu gætter jeg på det er din eneste form for træning, hvis det er det så vil jeg ikke vurdere at du træner for meget. Kan du kører øvelserne forskudt som du gør? Det er der ikke noget galt i forhold til overbelastning eller lign. Jeg ville dog nok samle dem i samme træningspas og så holde en dag fri. Lange pauser: 30min. pause er meget lang tid. Hvis du ønsker at få større muskler så ville jeg gå ned på 1min. pause og så presse så mange ud som muligt. Hvis du ønsker at blive god til at lave mange gentagelser så er lange pauser nok ok. Træne hverdag: Du kan sagtens træne hver dag bare du ikke træner de samme muskler hver dag. Endelig vil jeg klart anbefale dig at skifte retning og kigge på et kropsvægt program. Kig fx her: http://maxer.dk/videoer/traeningsprogram-kropsvaegt-oevelser Med mindre du har nogle specifikke mål mht. armstrækkere og hævninger så vil du få meget mere ud af at følge et kropsvægt program.
 20. Hvor hurtigt går det?

  Og det vel og mærket ikke bare er fedt eller pga. du begyndt at tage kreatin. Styrketræning er ikke noget der giver store guns på 2 mdr., det kræver dedikation tid og tålmodighed.
 21. Hjælp til en nybegynder?

  Det er ikke til at sige da sådanne smerter kan komme af mange ting, men det ved en fysioterapeut. Hvis ikke almindelig vile, evt. massage/tigerblasam fixer det så er det afsted til en professionel
 22. Hjælp til en nybegynder?

  Hej Albertjensen Der kan være rigtig mange årsager til at du er begyndt at få smerter og det er svært at finde årsagen via nettet. Det mest optimale vil være at gå til en fysioterapeut og få checket hvad der er årsagen og gennemgå dine øvelser for at checke at du udføre dem korrekt. Alternativet til en fys er at lave en træningssession med en bekendt der har styr på øvelser og teknik. Hvad angår udstrækning mm. så er parametre der er meget forskellige fra person til person. Jeg laver nogle forskellige udstrækninger der netop rammer de dele af min krop er usmidige og spænder op, andre laver ingen og andre igen laver udstrækning for hele kroppen. Opvarmning variere også meget. Mange laver opvarmning ved at lave øvelsen uden vægt, der efter et par lette sæt før de køre de gentagelser de har planlagt, andre cykler/løber 10-15min. Igen personlig smag og behag, prøv dig frem og se hvad du syntes bedst om.
 23. Realistiske mål?

  Og så vil jeg forslå dig at slå et smut forbi begynder tråden: http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=42685 Med de spørgsmål du stiller så lugter det langt væk af at du mangler den helt grundlæggende viden om styrkeløft, træning og kost. Hop ind og læs tråden igennem (og nogle af artikler der linkes til). Og lige for at være sikker på du forstår hvorfor du får de relativt korte svar er at dit spørgmål svare lidt til en der spørger om det er realistisk at blive kerne fysiker og skrive at man kan lide at læse bøger og er god til at løse kryds og tværs.
 24. Selvom folk er store og pumpede og "har styr på deres shit" (det er der rigtig mange af dem der ikke har) så er de lige glade med hvad du træner og hvordan du gør det. Det kan være de tænker deres, men det kan du være ligeglad med. Gå ned og lav det din træner foreslår dig på den måde du mener det skal gøres ignorer dem der står dernede. Hvis nogen giver dig råd, så lyt til dem og snak med din træner om de råd du har fået.
 25. Bodybuilding starte med træning 13 år

  Jeg har jo kun oplevet VK Ares hvor vi har den gode Horst Dieter (samt en række andre "gamle" drenge) der virkelig brænder for at lære fra fra sig. Hvis man viser interesse og gør sit bedste så kan man næsten få råd hver gang man er nede at træne. Jeg vil give dig ret i at en personlig træner er mere optimal hvis man har råd til det! Jeg syntes dog ikke at man få ordentlig styr på løfterne efter en 5-10 sessioner (måske bare fordi jeg har møj dårlig kropsfornemmelse) og derfor anbefaler jeg en SL klub hvor du kan blive sat i gang, træne en måneds tid, få rettet teknik og så fortsætte til det sidder på rygraden. Jeg syntes de dårlige vaner kommer snigende tilbage hvis man ikke løbende har en kompetent person til at checke teknik. Om VL er bedre end SL klub vil ikke kaste mig ud i. Begge er fremragende til at lære løftere teknik og jeg vil mene at det må ende med personlig preferencer i forhold til hvilke løft man vil opbygge sin træning omkring. Jeg anser VL for at være væsentlig mere teknisk krævende end SL så hvis man tænder lidt på de løft så er jeg ikke i tvivl om at det også vil kunne give et fantastisk afsæt til en senere BB karriere.