Kongsfelt

Medlemmer
 • Content count

  459
 • Joined

 • Last visited

About Kongsfelt

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 12/09/1986

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Brønshøj
 1. Starte op igen...

  Tak for svarene! I rammer nemlig lige en "akillesscene" ved mig pt. :) Sagen er den, at min (højre) hånd ikke er helt god endnu, når det kommer til at presse/skubbe/trykke. Derfor holder jeg lidt igen med military press og dips. Men jeg skal nok se om jeg ikke kan smide dem ind, hvis altså min hånd vil det. Ser det fornuftigt ud med sæt/reps? I starten var min tanke at jeg kommer til at gøre med relativt lav vægt og så bare få styr på bevægelsesmønstre og teknik.
 2. Starte op igen...

  Hej MOL'ere! For næsten to år siden brækkede jeg min højre hånd (brianfraktur, doh...). Jeg havde på det tidspunkt trænet fornuftigt, 2-3 gange om ugen i et års tid inden da. Af åbenlyse årsager måtte jeg satte træningen på stand-by. Jeg har endeligt fået taget mig sammen til at starte igen og skal ned og træne i FitnessWorld i morgen, efter 2 års pause. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal gribe det an. Jeg kan forestille mig, at det det er vigtigt at jeg starter stille og roligt op, mange repetitioner og lav vægt her i starten. Alder: 24 Højde: 174 Vægt: 64 - dvs. jeg er en lille lort :) Min plan er at køre hovedsageligt med frie vægte og fokusere på de store helkropsøvelser og køre fullbody hver gang. Jeg mener, at jeg har rimeligt godt styr på teknikken (eller havde) i de store øvelser, som squat, dødløft mfl. Det finder jeg hvertfald ud af, om jeg har :) Hvordan kunne et opstartsprogram for mig se ud, med 2-3 ugentlige pas? Her et mit eget forslag. Jeg tænker at det er en god kombination mellem sæt og reps for at få en masse gentagelser ind på rygradden. Mit mål med træningen er sådam set "bare" at få lidt mere masse over hele kroppen - og da også gerne blive lidt stærkere i processen :) 10-15min opvarmning - løbebånd eller romaskine 4x8 dødløft 4x8 bænkpres (hvis mit håndled kan klare det) 4x8 squat 4x8 bor 4x8 lunges (eller leg curls?) --- pull/chin-ups (der kan jeg nok ikke tage 4x8...) - hvis jeg har mere energi kan der evt. smides nogle isolationsøvelser ind i form af biceps curls, triceps extensions, eller...? Planken måske? EDIT/Tilføjelse: Da jeg har haft brækket min hånd, har jeg stadigvæk lidt problemer med den. Dette kommer mest til udtryk når jeg skubber/presser. Derfor har jeg holdt lidt i gang med disse øvelser. Jeg har godt overvejet military press og dips, men tror jeg starter med bænk alene, selvom jeg godt ved, at mine skuldre ikke bliver belastet ordentligt. Kom gerne med nogle råd til en som gerne vil starte op - igen :) /Kongsfelt
 3. Kan rygøvelser hjælpe mig?

  Jeg har selv døjet med lignende symptomer - derefter startede jeg på styrketræning og på et par måneder slap jeg helt af med problemet... Så holdte jeg en pause med at træne og rygproblemerne begyndte så småt at komme igen, når jeg brugte ryggen meget. Dvs. for mit vedkommende var det bare fordi jeg havde en svag ryg, som træning hurtigt hjalp på. Dertil sagt, så kan lægen være en god start, hvis problemer viser sig at være noget andet end manglende styrke.
 4. katana

  Og omvendt... Hvad skal man bruge styrke til, hvis man har en Katana? :4thumbup:
 5. Prof cykelryttere med hjælpemotor

  Hva' fanden... Lidt snyd fra eller til gør vel ingen forskel i en sportsgren som, om nogen, er præget katastrofalt af beskyldninger om doping mm. Lad dem dope sig til døden siger stop og lad os andre få et Freakshow af kaliber...
 6. De fleste herinde har talt om de fysiske forudsætninger - og nogle har også nævnt de psykiske ditto! Der er ingen tvivl om at dette er en kæmpe del af det, men der er en tredje ting, som du nok også bør have lidt fokus på og det er den "tekniske" del! Husk svømning - selvom du ikke er Frø, bliver du med garanti ikke fri for det våde element! Det handler ikke bare om at kunne svømme middelmådigt, men om at føle sig "hjemme" i vandet! Husk orientering - dette er en rigtig vigtig del af det og noget du allerede nu, bør begynde at dyrke! En god måde at gøre det på er, at finde en O-løbs klub hvor du kan starte op. Få styr på kort, kompas, pejlinger, gps osv. Hvordan klarer du dig under pres? Prøv evt. at bede dine forældre om at vække dig (hvis du bor hjemme) midt om natten indenfor de næste fx 7 dage, hvor du så, lige når du vågner skal ud og løbe/marchere fx 10-20km. En ting er at gøre disse ting, når man er udhvilet, har spist og er "mentalt" forberedt på det - men hvordan håndterer du det, hvis det kommer "uventet"? Generel færden i naturen - igen orientering, men også overnatning/overlevelse her, er klart en fordel at have lidt kendskab til og erfaring med.
 7. Det er noget pjat. Du kan spise 100% fedt og tabe dig. Det handler kom om kaloriebalancen. 30/40/30 lyder fornuftigt, hvis du er i energiunderskud.
 8. BMR på 3200 Kcal

  Dit udgangspunkt med 2500kcal burde få dig til at tabe dig nogle kilo uden de store problemer. Dog ville jeg stadigvæk mene, at 4km 3 gange om ugen er lige i underkanten, hvis du derudover ikke er særligt fysisk aktiv. Jeg siger ikke at du nødvendigvis skal _løbe_ mere - men overvej om du kan få dyrket noget mere motion/sport/fysisk aktivitet på andre måder. Cykling, svømning, evt. noget helt tredje? Til sammenligning er jeg 174cm/69kg - ikke specielt fysisk aktiv; udover det mit arbejde byder (dyrker ingen sport, træner faktisk ikke for tiden, cykler ikke) - og har et dagligt indtag på 2700-3300kcal - og min vægt ligger meget stabilt. Sagt på en anden måde; 2500kcal burde få barberet nogle kilo af badevægten :)
 9. Synlige blodårer under mavemusklerne?

  Nogle mennesker er genetisk "betingede" for at have tydelige blodårer. Jeg har fx rimeligt (ikke overdrevet) tydelige blodårer på arme og læg - specielt underarme - uden at være særligt stærk eller ripped. Men for at vi på nogen måde skal kunne vurdere det, så må du komme med noget mere info. Alder, vægt, højde og eventuel fedtprocent - og bedst af alt; et billede?
 10. Træning til 100 km march i juni...

  Undskyld mit sprog, men uden at kende noget særligt til dig/din situation, så lyder det som en frygtelig dun idé. Selvom det ikke er løb, så _går_ man ikke bare lige 100km på et døgn uden ordentlig forberedelse. Og på trods af at belastningen ikke ens i løb og march, vil jeg gætte på at det vil være rigtigt dumt, når du i forvejen har en overbelastningsskade. Men for at komme med lidt konstruktivt... Hvad har du af erfaring mht. vandring/march?
 11. KarlS' Excel Kost-planner v. 0.1

  Excel-dokumentet krop&kost fungerer rigtigt fint :) Prøv at kigge på det - selvom du gerne vil lave dit eget, kan du jo altid finde lidt inspiration :)
 12. kcal-underskud

  Dit sidste spørgsmål kan vi slet slet ikke svare på, da du ikke skriver ret meget om din træning. Hvor længe træner du - og hvor hårdt? Hvilke øvelser laver du når du styrketræner? Der er jo kæmpe forskel på, om du hyggecykler i 20 min og giver den max gas i én time!
 13. Kcal forbrug, stå vs siddene arbejde.

  Det er fordi du ikke er vant til at stå op i længere tid. For din ryg/lænds skyld, bør du stå op - i det mindste noget af dagen.
 14. Vægttab - det kan lade sig gøre :)

  Tillykke med livsstilsændringen! Altid godt med succeshistorier som ikke nødvendigvis har været baseret på syge kostvaner eller dyre slankeprodukter!
 15. Vægtab (Nupo, Motion, Sundere kost)

  Jeg vil ikke yderligere kommentere brugen af Nupo, da jeg ikke bryder mig om mad på pulverform (gælder også proteinpulver) MEN - modsat nogle af de andre, mener jeg ikke at dit forslag til efterfølgende kost er særligt fornuftigt. Det er totalt blottet for fedt! Kroppen SKAL have et fornuftigt dagligt indtag af sunde umættede fedtsyrer. Hvis du endeligt vil spare kalorier, er det ikke her, men ved kulhydraterne der skal skæres ned på. Så steg du gladeligt dine kyllngelår i olivenolie - og given salaten en teskefuld bagefter :)