mauchenberg

Medlemmer
 • Content count

  71
 • Joined

 • Last visited

About mauchenberg

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 10/03/1984

Contact Methods

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  København
 • Interesser
  Idrætsstuderende på KU

Previous Fields

 • Træningsformål:
  Sundhed, Kondition, Vægttab
 1. Vægttabs påvirkning på stofskiftet

  måske du snarede skulle tænke over hvad de nye livsstilsændringer betyder konkret for dig, når du skal opretholde din nye vægt. 1: du har et lavere basalstofskifte, som betyder at du kan tillade dig at indtage minde Kcal før du spiser mere end dit ligevægtsindtag. 1.2: hvilke vaner har du som arbejder imod dette? - portionstørrelser både mht. slik og de alm. større måltider Det tager jo lidt tid for ens person at vende sig til nye vaner. det er nok snarere dette som har en tilvænningstid, fremfor stofskiftet, som VeNan, påpeger er meget svært at påvirke.
 2. Fodbold; Hurtigheds trænning

  hvis jeg skal oversætte for Venan, så skal du løbe nogle korte, max intensitet intervaller (ligesom du ville fra en af de store vuf-hunde).. spas til side: så kan du få fin inspiration fra motion-online's øvelseskartotek.. det handler i bund og grund om at du skal starte med at løbe de intervaller som du kan overskue, så du har motivation til fortsat at lave dem over længere tid. god fornøjelse..
 3. Aminosyrer

  :4thumbup:
 4. "Muscle Memory" bevist i laboratorieforsøg

  spændende læsning.. tak for linket
 5. Sammenligning af tider for tunge løbere

  5km: ikke løbet som konkurrence, men formentlig under 19min. 10km: 43:10 21,1km; 1:34:14 42,2km: 3:40:12 90kg, 1,84cm, 25år
 6. Pulsur Polar

  Har selv Rs800CX og har brugt det i et halvt år nu. før dette havde jeg 725X. Hvis du skal bruge uret til løb, så kan jeg ikke anbefale dig at benytte GPS-en da dette er meget upræcis..(ikke mere end f.eks. garmin). Derimod vil jeg anbefale dig at få skaffet fodpod-en (S3). denne er utrolig præcis og giver oven i købet mulighed for at du kan måle din skriftlængde og kadance under træningen samt at du kan benytte dig at polars "løbeindex" funktion. Denne funktion kræver nemlig brug af fodpod-en er fungere ikke ved brug af GPS. RS800CX er klart at foretrække for dig når du kan få det til de priser.. RS400 uret har samme funktioner, men fungere med polars gamle systemet til overførsel af data, hvor RS800CX fungere med W:I:N:D.. læs selv om det på polars hjemmeside. Rs400 er et glimrende ur, men fodpod-en er tung og stor, hvor G1 sensoren til dette ur er dårligere modtagelse ift G3, som også kan tracke dig på google maps. alt, ialt så anbefaler jeg dig rs800cx :)
 7. God cykelhandler på frederiksberg

  De er en special butik (high-end) for MTB segmentet, men de samler og reperarer også bla. min tri-cykel..
 8. God cykelhandler på frederiksberg

  Jeg kan uden tvivl anbefale dig BenBen Cykler på enghavevej..Ben og Kristian (mekanikerne og ejerne), har simplethen magiske hænder når de roder med cykler.. jeg har flere gange fået justeret mine gear til perfektionen her og har ikke haft nogen problemer.. smut forbi dem og se om du ikke vil kunne bruge dem! deres hjemmeside er www.benben.dk
 9. Marathon råd

  Mavetømningshastigheden er meget forskellig alt efter hvilken form for føde du indtager (se glykæmisk index).. På samme tid er det også vidt forskelligt hvad folks maver kan tåle at indtage især under hårdt fysisk udfoldelse.. Jeg har gode erfaringer med indtagelse af energidrik på 8%-14% når jeg virkelig har brug for glukosen.. dog nedsættes en væskeoptagelse ved højere glukose koncentrationer, hvoraf energidrikke anbefales at indtages som isotoniske drikke ( ca 6-8% ).. Netop geels består oftest af høj glykæmiske kulhydrater, fructose og andre lign. sukkerformer. disse optages hurtigt i mavetarmsystemet, hvis du vel mærke ikke får maveproblemer.. må nok hellere rette min forrige udtalelse om en gel hvert 5km, til at være at indtage føde minimum hvert 5km.. dette vil blive i form af enten en gel, mindre energibar, banan og lign.. alt imens jeg har mit væskebælte til at holde mig hydreret undervejs.. jeg har tænkt mig at benytte vandposterne hvis der ikke er kø eller opstår "panik" omkring dem.. ellers fortsætter jeg ved brug af mine egne drikkevarer som jeg får opfyldt løbende undervejs.. Så mit energiindtag bliver efter behov, men sørger for at jeg har mulighed for mere end jeg ellers havde forestillet mig. Som du skriver så er det også en god ting at forberede en taske med skiftetøj og evt. et håndklæde til når man kommer over målstregen :)
 10. Marathon råd

  Umiddelbart lyder din målsætning til at være hvad jegsynts er fornuftigt.. prøv at indsætte tider testløb her på mcMillan's running calculater.. http://www.mcmillanrunning.com/mcmillanrunningcalculator.htm Det er altid mest fornuftigt at bruge nuværnde testløb og på distancer som så vidt muligt ligger tæt opad din måldistance.. du får en marathontid på 3:49 ved din 25km og nogenlunde det samme med din 21km.. dog har du ikke så mange af de lange ture i benene lyder det som om.. Jeg løber også selv CPH marathon på søndag.. jeg har sat et øvre mål og nedre mål:: jeg starter ved 5:00 (sluttid 3:30), og efter 25-28km mærkes der efter om hvor stort udskuddet er og derefters sættes tempo til enten 5:00, 4:50 eller 4:40 alt efter dagsformen - den skal løbes som et positivt split.. Det skal siges at dette også er min første marathon og deraf har jeg sat en lavt tempo for mig på den første halvmarathon.. Jeg løber selv med væskebælte, med 3 flasker a 225ml energidrik (genopfyldes af hjælpere undervejs), + 1 gel hver 5km. Husk at få drukket rigeligt undervejs og ikke mindst spist rigeligt for at udskyde at du går sukkerkold. andre husketing: - husk sportstabe på brystvorter(herre), for at undgå slidsår. - Vaseline i buksen og evt i armhulerne, for at undgå slidsår. - evt solbriller? - lav en mental plan for hvis det går skidt! - bestem dig for dit marathon tempo FØR dagen. - hold dig til planen - Brug ikke nyt udstyr, men brug kun det du ved virker og ikke skaber problemer... måske er det derfor dumt at købe et væskebælte netop nu.. har hørt om andre der fik problemer at netop at det ikke sad godt. har du andre muligheder for at få dine gels? - måske af hjælpere? - løb roligt når starten går.. undlad at zigzagge og find dit eget tempo.. held og lykke.. vejret blir lækkert :)
 11. Billig Foam Roller - hvor?

  Du skal bare bestille en fra amazon.co.uk.. fragten er oftest imellme 3-5 pund. http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=foamroller&x=0&y=0 Masser at vælge imellem
 12. ting jeg har fundet ud af under mit foreløbige vægttab

  Rigtig godt indlæg, som jo ikke er til diskussion.. du har gjort dig nogle rigtige gode og fornuftige erfaringer som du har været god til at reflekterer over.. Når jeg læser dit indlæg er jeg ikke i tvivl om at du fremover vil være meget mere bevidst om dine spise- og motionsvaner. Det er sådan nogle tips, som er super vigtige for rigtige mange personer.. det handler om selvkontrol, motivation og om at have det godt med sig selv.. Godt indlæg, håber at høre mere fra dine erfaringer fremover.
 13. Hvordan virker isometrisk træning?

  Jae.. det kan godt forklares relativt simpelt, hvis du ser disse amimationer først: http://highered.mcgraw-hill.com/sites/0072495855/student_view0/chapter10/animation__sarcomere_contraction.html http://highered.mcgraw-hill.com/sites/0072495855/student_view0/chapter10/animation__breakdown_of_atp_and_cross-bridge_movement_during_muscle_contraction.html http://highered.mcgraw-hill.com/sites/0072495855/student_view0/chapter10/animation__myofilament_contraction.html Gerne i den rækkefølge, og der de andre animationer ville også være gode at se og forstå, da aktiveringen fra CNS også er godt vide hvordan det fungerer. Når kroppen gerne vil bibeholde en isometrisk kontraktion skal du forestiller dig en masse af disse fibre er lagt ved siden af hinanden i store bundter.. Alle disse fibre bliver aktiveret skiftevis af centralnervesystemet(CNS) for at fibrerne skiftevis kan overtage arbejdet for at bibeholde den ydre belastning. Hvis nu at CNS aktiverede alle muskelfibrerne på en gang ville du forsøge at lave din max-løft med den pågældende muskel og alt efter hvad den ydre modstand er(vægten), så ville der formentlig blive lavet en muskelKONTRAKTION, hvis vægten er lille. Det der er humlen ved en isometrisk kontraktion er muskelfibrerne ikke er passive, men er under arbejde under hele den isometriske kontraktion, hvor fibrerne skiftevis overtager arbejdet for hinanden.. For at fibrerne kan vedholde dette arbejde over længere tid kræves der at der tilføres ilt og næringsstoffer til fibrerne.. Dette er dog svært da der under en isometrisk kontraktion sker en sammenpresning af vævet og blodårerne. når disse er presset sammen er der mindre adgang for ilt og næringsstoffer, hvorved at muskelfibrerne hurtigt kommer til at arbejde anaerobt og producere laktat for biproduktion fra energiprocesserne. Håber at den forklaring var simpel nok. CNE: Er til dels enig i CNE's tidligere post omkring forbedringerne ved denne type træning, især hans første afsnit, dog er jeg ikke helt enig med "Ved isometrisk træning vil du desuden også opnå styrkeforbedringer nøjagtig som ved al anden styrketræning. Isometrisk træning giver imidlertid en meget vinkelspecifik styrke!".. Grunden til dette er at musklen jo ikkearbejder på helt samme måde under kontraktioner, extensioner og isometriske kontraktioner. Det er jo derfor at man får forskellige træningsadaptationer ved de forskellige træningstyper.
 14. Forbræning på cykel

  MaxPower: Jeg har heller ikke skrevet at man får et præcist tal for det.. jeg skrev at man havde mulighed for at "estimere" sit energiforbrug.. Som du rigtigt nok skriver så er der mange ubekendte faktorer, som gør sig gældende.. MET værdier kan bruges vejledende og ikke til at få præcise udregninger.. hertil skal man selvfølgelig lave målinger direkte på den specifikke testperson.. Men på trods af din nævnte faktorer/usikkerheder, så vil jeg mene at trådstarter stadigvæk er i stand til at benytte MET værdier til bevarelse af sit spørgsmål, da han er ude efter om der er nogen store forskelle imellem løb og cykling ved de givne hastigheder.. som jeg skrev kort, så er MET-værdien på den pågældende aktivitet jo meget afhængigt af hastigheden, men som du beskriver jo også i høj grad af de ydre påvirkninger.. MET-værdier er fundet ved at man i laboratoriet har målt mange menneskers iltoptagelse ved den givne aktivitet.. Når MET værdien så er 10 ved cykling på 22,5-25km/t er det medregnet at der en en hvis rullemodstand og vindmodstand.. Dette ligger netop i hastighedsdefinationen, Hvis man målte på sig selv ved den givne hastighed og sammenlignede med MET værdi-udregningen, vil man helt sikkert se forskelle, som kan hælde i begge retninger alt efter forholdene, men alt i alt så giver det en god idé om arbejdsbelastningen. ( har aldrig påstået af det giver et præcist resultat, men det derimod er fint til estimering for trådstarter ) forresten: Udregning af energiforbrug vha. pulsmålere er i høj grad også upræcise, da det her antages at du en en given iltoptagelse og hvad din ydre belastninger er.. præcis samme usikkerheder som der er ved brug af MET-værdier.
 15. Forbræning på cykel

  På trods af hvad der ellers bliver fortalt her i tråden, så er det faktisk muligt at estimere hvad energiforbruget er ved de arbejdsintensiteter som du nævner og derved sammenligne dem.. Du skal tage et kig på MET-værdier, som fortæller om hvor stor dit iltforbrug vil være ved en given aktivitet.. dog er det her nødvendigt at kende din iltoptagelseshastighed i hvile. Du kan nogenlunde regne med at den ligger imellem 0,250- 0,350 L ilt/min Cykling ved 22,5-25km/t har en MET=10 Løb ved 5,30 min/km (10,8km/t) har en MET=11 Jo hurtigere du kører/løber jo større MET værdi, som repræsentere hvor mange gange større end din hvileiltoptagelse, som du forbruger. et regneeksempel ved løb hvor du løber 45min ved 5,30 min/km 45min x (11 x 0,300L ilt/min ) = 148,5 L ilt forbrugt under arbejdet 135L ilt x 20KJ/L ilt(iltens energiske værdi) = 2970 KJ Ved cyklingen er det så det samme med ovenstående værdi.. 45min x (10 x 0,300L ilt/min ) = 135 L ilt forbrugt under arbejdet 135L ilt x 20KJ/L ilt(iltens energiske værdi) = 2700 KJ Ovenstående MET værdier er fundet i Henry J. Montoye - Nutrition and exercise, 2005.. Du kan se det meste af listen igennem google books herunder.. http://books.google.dk/books?id=JHkVKizNSIQC&pg=PA53&lpg=PA53&dq=henry+j+montoye+%2B+nutrion+and+exercise&source=bl&ots=SOjhpDPdyu&sig=c0AJYHqzMe1k0BKGu7MQLAbXMXM&hl=da&ei=SMPeS8qsLaOhONmslJcH&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6&ved=0CC0Q6AEwBQ#v=onepage&q&f=false