budzinski

Medlemmer
  • Content count

    6
  • Joined

  • Last visited

  1. 10-11 kg skal tabes på 10 uger

    Mit forslag til dig er at leve udelukkende af æg, kød af god kvalitet og fisk plus en spsk. fiskeolie om dagen. Så får du nok proteiner til, at du ikke taber muskelmasse, men få kalorier nok til, at du taber fedt. Jeg er selv i gang med samme kur, da jeg gerne vil smide 10-15 kilo, inden jeg skal knæopereres. Den kulhydratfattige vej - LCHF - er den bedste vej fremad - især på et kortsigtet vægttab, men også på langt sigt rent sundhedsmæssigt. Du skal ikke være bange for at få for få kulhydrater. Det kan man nemlig ikke. Du har ikke, jeg gentager, ikke noget behov for kulhydrater i kosten. Skærer du helt ned for dem, vil du rigtignok producere ketoner, og tak for det! De vil nemlig levere en stor del af den energi, som førhen kom fra glukose. Din hjerne, dine røde blodlegemer og andet har brug for ca. 200 g. glukose om dagen. Ca. 70 g af dette behov kan dækkes af ketoner, resten bliver dækket af din lever, der nemt spytter 130 gram glukose ud i dit blod hver dag. Leveren danner glukosen fra aminosyrer, altså protein, samt fra den glycerol, der bliver tilovers, når triglyceriderne indgår i forbrændingen. Og lige en ting mere - man bliver ikke sløv af ketoner og det er ikke farligt at være i ketosis. Det er en myte. Vores stenalder-forfædre såvel som inuiter, masaier og flere andre naturfolk var/er sandsynligvis i ketosis det meste af tiden og de klarede/klarer sig fortrinligt. Læs mere om denne måde at spise på inde på min blog: http://kostbloggeren.blogspot.com mvh Michael
  2. Gary Taubes

    Ad Laush og Stubbe, Og så håber jeg at Stubbe er ironisk mht. Fit for Life-tosserne. Og regner med, at han faktisk har læst Taubes' bog. Han virke meget videbegærlig. Mht. til vægttabsdiæter - det er en udbredt fordom, at Atkins og lignende skulle være kulhydratfattige og proteinrige. De er LCHF, low carb high fat. Proteinindtaget skal ligge på omkring 25E %. Det er paradoksalt nok, når man øger sit fedtindtag og samtidig begrænser KH-indtaget, at kropsfedtet rasler af.
  3. Gary Taubes

    Ad 1) Ja Ad 2) Bl.a. pga. 1. Taubes er igennem sin research - 6 år, give and take - selv blevet overbevist om, at man skal holde sig fra hurtige kulhydrater og sukker og den amerikanske erstatningsvare, HFCS. Grunden? At det sender chokstore mængder af glukose ind i blodbanen, hvorfor der dannes en masse insulin for at smække det ud i cellerne. Høje insulinniveauer er usundt af mange grunde, men mht. overvægt temmelig ærgerligt, fordi det også forhindrer kropsfedtet i at blive mobiliseret og brugt som energi. Hm, hvordan forklare det kort - jeg har brugt mange timer inde på min blog på at undersøge emnet, men i bund og grund handler det om én ting. Stenaldermandens kost er mest velegnet til mennesket. Vi har udviklet os på en de facto low-carb-kost igennem 3 millioner år: fisk, skalddyr, fjerkræ, kød, hjerne, rygmarv, organer, æg, nødder, bær og grønt. En sjælden gang honning og lidt oftere frugt. Kornprodukter, gryn, sukker og mælkeprodukter er først kommet til de seneste 5-10.000 år. Og vores legeme er ikke tunet til at håndtere store mængder af den slags (hvis overhovedet) uden helbredsmæssige konsekvenser (sukkersyge, overvægt (der ikke handler om at spise for meget og røre sig for lidt), hjerte-karsygdomme, alzheimers, parkinsons, cancer, u name it) Husk på, at Taubes ikke er en diætguru, men en videnskabsjournalist, der er faldet over dette emne nærmest ved et tilfælde. Han havde beskæftiget sig med elendig forskning (og skrev den prisbelønnede Bad Science om fusions-forskerne) og fik at vide, at hvis han ville se noget rigtigt dårlig forskning, så skulle han kigge på Ernæringsforskningen. Han fandt ud af, at alle de beviser, der peger på, at mættet fedt og kolesterol giver hjertesygdomme, er mangelfulde, for at sige det mildt. Hvis du er interesseret, så google Taubes Berkeley Webcast og se hans foredrag. Det er yderst informativt. Jeg linker også til det og forklarer lidt mere på: http://kostbloggeren.blogspot.com/2008/08/...-rsager_12.html mvh Michael
  4. Gary Taubes

    Der siger mange undersøgelser, men denne her er helt ny: http://content.nejm.org/cgi/content/full/359/3/229 Samtidig er denne undersøgelse på vej. Den er offentliggjort på nettet, men ikke kommet på papir endnu. Jeg har moret mig over den her: http://kostbloggeren.blogspot.com/2008/08/...rup-de-sin.html Det sjove er nemlig, at det er Arne Astrups eget blad Obesity REviews, der offentliggør den. Og han har jo altid talt for den fedtfattige diæt. Nu viser en undersøgelse i hans eget blad, at han har gøet op ad det forkerte træ, som de siger over there. Her er linket til full text af meta-undersøgelsen: http://www.scribd.com/doc/4895150/Review-o...-highcarb-diets
  5. Gary Taubes

    Ja, der foregår en meget ilter diskussion - de 'fedtfattige' med deres personangreb virker dog ret utiltalende. Og de er meget respektløse over for Gary Taubes, der ikke præsenterer en diæt i sin bog, men gennemgår hele det store korpus af forskning, der ligger bag teorien om, at mættet fedt og højt kolesterotal forårsager overvægt, diabetes og hjertesygdomme. Og så præsenterer han den alternative teori - en teori, der blev anset som fakta fra 1880erne til 1960, men som blev slået (midlertidigt) i jorden af nogle elendige forskere. Fedtfattigt virker bare ikke så godt som kulhydratfattigt, når man vil tabe sig. Tjek denne: http://kostbloggeren.blogspot.com/2008/07/...til-atkins.html
  6. Gary Taubes

    Gary Taubes er den mest prisbelønnede amerikanske videnskabsjournalist - tre gange er han kåret til årets bedste derovre. Hans gennemgang og kritik af de sidste 150 års ernæringsforskning i bogen Good Calories, Bad Calories er uforlignelig og helt umulig at afvise. Manden er en af de skarpeste skalpeller på bakken, uden tvivl. Jeg skriver af den grund en del om ham på min blog, I kan jo starte her: http://kostbloggeren.blogspot.com/search?q=Taubes mvh