Skumle

Medlemmer
  • Content count

    33
  • Joined

  • Last visited

  1. Spiser du med Skræl?

    Proteinholdig kiwi med pind til at holde den med. Smart :)
  2. Spiser du med Skræl?

    Nemmere er det hvis man lader skrællen sidde i enderne og bare fjerner midten. De bliver så fandens glatte at holde på ellers :)
  3. Løb og holder til mobil, hvor?

    Hej, Jeg gad ikke følge linksene og finde dem frem men jeg havde samme problem og købte en armholder. Det virkede bedre end lommen og den var vandtæt nok da den kan sidde under løbejakken. Jeg er nu gået bort, som ovenstående, fra at løbe med lyd på. Dels skulle jeg finde nyt musik med jævne mellemrum, dels valgte jeg at fokusere på det fede og glæden ved at løbe, omgivelser, åndedræt, kroppens muligheder og kunnen, rytmen osv osv. DET gav et seriøst boost til motivationen så jeg har ikke mere problemer med at komme ud i hverken sne eller regn. Happy trail
  4. Sukker, fedt, alkohol

    Gram for gram indeholder fedt mest energi og er dermed mest fedende men kalorie/sukkersvineriet i drikkevarer, slik og kager samt alkohol er nok nemmere at komme udenom, skære væk, end fedt sådan firkantet betragtet. Desuden som Mambomads bemærker er fedt både nødvendigt og dermed heller ikke altid dårligt.
  5. Vægttab - det kan lade sig gøre :)

    Det er da for fedt...eller rettere ;) Tilykke med resultatet, håber at du også formår at holde dig på rette vej resten af livet. og så held og lykke med løbet.
  6. 1 1/2 år er gået, og stadig ikke six-pack.

    Hej @Teddy: 500 kcal lyder da meget rimeligt. Jeg ligger også lige omkring 500 på mine 6 km ture. Jeg har det fra mit pulsur beregnet ud fra min hastighed, vægt, tid, puls eller hvad det lige bruger af mine input til den beregning. Jo jo jeg ved godt at de ikke er 100% pålidelige og alt det der men som rettesnor går det nok. @Vicas: Jeg kommer til at tænke på de timer jeg havde i fysiologi engang og den den læge der fortalte og viste os om mavemusklerne. Hen over, eller rettere rundt om, de lige mavemuskler ligger der to linimentbånd som giver for dem der er disponeret og gider træne den sagnomspundne "Sixpack" De lige mavemuskler er altså ikke 6 muskler men bare to der klemmes sammen af to tværliggende bånd så det ser ud som 6 når de ikke er dækket af store fedtlag eller ligger slappe og utrænede hen. Det er bare sådan at det ikke er alle, mig selv inklusiv, der har så stramme linimentbånd at man kan få det eftertragtede klart synlige vaskebræt. Det behøver altså ikke være fordi du er fed på mavsen eller slap og doven. Sorry men måske Vorherre bare ikke syntes at du skulle have den?. Nu er der jo ikke noget billede af din mave men du kan jo selv inspicere den :) er du fed på maven? træner du / har du trænet mavemusklerne igennem de 1½ år? Kan du sige nej til det første og ja til det andet så er det nok bare Vorherre der sidder og griner og så kan du leve af forklædesuppe og kartoffeldampe og træne mave til du dør uden at få "rigtig" sixpack men "bare" stramme og hårde mavemuskler
  7. Kostplan til 19-årig som gerne vil tabe 3-4 kg.

    Hej, Jeg vil da gerne fortælle dig dig hvad jeg sådan cirka indtager pr dag i et liv der naturligvis skal fungere med både job, indkøb, familie og træning. Altså ikke noget med sult, 2 dåser tun og et tørt rugbrød og kedeligt resten af livet. For at du kan få en ide kan jeg fortælle at jeg er 46, vejer 88 kg og er 189 cm høj. Mener selv at jeg er rimeligt veltrænet og markeret uden på nogen måde at være en Rambo. Jeg løber 2-3 gange om ugen 6-7 km. Hård spinning 1-2 gange ugenligt vægttræning i hjemmestudie 3-4 gange ugentligt. Al træning er relativt på den måde at løber jeg 3 gange er der nok kun 1 gang spinning. Er der meget hård(for mig) vægttræning går det lidt udover kardiotræningen osv osv. For at få det til at løbe rundt indtager jeg: Morgenmad (som er fast og ikke kan undværes og helst heller ikke udskiftes) 1 skudefuld harvegryn med en god håndfuld rosiner og en lille håndfuld hakkede mandler med mager mælk. Frokost er rugbrød i gode velskårne skiver uden klister, meget gerne med diverse fiskepålæg men jeg går ikke af vejen for en ordentlig kødfuld salami med indbygget salt, fedt og fabrikerede tilsætningsstoffer i ny og næ. Frokosten starter gerne med en frugt eller to og lidt grønt som 1/4 peberfrugt, 1 tomat eller lidt salat fra aftensmaden dagen før. Aftensmaden er igen ofte fisk men magert kød er også fint. Bruges til at lave alverdens retter som bare "renses" for en stor del af margariner, fløde og andet meget fedt. Der er masser af rimeligt magre substitutter man kan hælde i, i stedet. Brug krydderier til at give smag. Hertil masser af grovgrønt bagt i ovn, kogt eller stegt, revet og blandet i salater m.v. Det handler om at købe dem, derefter kommer nærigheden og så skal du nok finde en måde at få dem brugt. Den sidste del af min aftensmad er noget ris, bulgur, kartofler eller lidt paste. Dette kan fint bruges i salaten. (Bor du stadig hjemme og må tage til takke med Mors Mad så drop beklagelserne, tøm istedet salatskålen, spis alle grønærterne, spar på medisteren og drop melsovsen så ender det med at mor begynder at lave mere salat og grønt) Jeg spiser til jeg ikke er sulten mere. ;) Den er nok vigtig, ikke til jeg er stopmæt men til jeg ikke er sulten. Ind imellem måltiderne ryger der nogle gulerødder ned som er min faste "jegharligelysttilatædenogetsnack" samt 1-2 stykker frugt fordelt over dagen. Jeg er ked af at jeg ikke kan give dig vægt på min mad men det er for mig ikke vigtigt. Heller ikke om jeg i dag lige har indtaget 180 G protein eller 120. Jeg kigger i spejlet, vejer mig på vægten, hiver lidt i maveskindet og justerer lidt på sigt. Er vægten over den sidste måned gået lidt op og mavskindet lidt tykt justeres det over den næste måned med lidt mere kardio og kål. Hvad jeg tror jeg siger er at det behøver altså ikke at være raketvidenskab hvis man bare gerne vil leve rimeligt sundt og se rimeligt velpasset ud og undgå de store grimme velfærdssygdomme. Det skal fungere i en hverdag både idag og om 5 år. Nogen elsker at nørde med det og er dybt interesserede og det er helt fint men for rigtig mange bliver det nemt for uhåndterbart.
  8. Polar FT80 eller Garmin forerunner 405

    Jeg ville ikke gå efter FT80. Jeg kiggede på det for en 9 måneder siden og selv om det er flot er dets mest i øjen faldende mangel at jeg syntes det var umuligt at se hvad skærmen viste så snart man kiggede på den fra en lidt skæv vinkel hvilket man jo uvægeligt gør når man løber, cykler eller på anden måde bevæger sig og det duer bare ikke. Jeg endte med Polar RS800 CX med en fodpad til mit løb. Herudover bruger jeg det til spinning. Det er rimeligt i størrelsen og efter min mening absolut et ur man kan have på og bruge normalt i hverdagen hvor jeg finder Garmins noget specielt i udseende men hver mand sin smag. Prisen på Polar RS800CX inkl. fodpad endte på ca 4000,-kr. Batterilevetiden har itv været på omkring ½ år før skifte som kan klares uden service og med garantien i behold.
  9. Falder hele tiden tilbage

    Hørt hørt hørt Hera. :) Man bliver sågu bare så glad når man endelig ser noget fornuft og rimelighed med mulighed for variation og personalitet istedet for det pisseirriterende fanatiske højhellige gør eller undgå dit eller dat nøjagtigt som jeg præcist klokken hist og her ellers falder himlen ned af selvbestaltede ligegyldige kugleskøre my way or the highway kristusser. Der manglede vist lidt kommaer ;)
  10. spinning instruktør

    Du finder nogle svedevillige selvpinere der gider høre på din råben og skrigen og noget ulideligt tamtam. Det gør du så og vips er du spinningsinstruktør :) Nej seriøst, Der er flere firmaer der udbyder kurser men vil du være certificeret kan du bla.a tage instruktørskolens kurser http://www.instruktoerskolen.dk/ Der er sikkert flere men da jeg selv har taget herfra og syntes det var godt og ret grundigt såøø...
  11. Sovende tæer under spinning

    En hård bund er helt fint, den skal være hård for at kunne holde din fod plan/fast. Med en hård bund for du størst kræftoverførsel og kan holde foden stabil uden at du bøjer i foreste fodled og dermed bruger unødige kræfter for at stabilisere med risiko for at vælte rundt på foden. Hvis du prøver med en kondisko vil du opdage hvordan du nærmest kommer op at stå på tæer for at kunne træde under god belastning. Problemet er at skoen og sålen kan være for smal til dig (hvis ikke den helt enkelt er ½ nummer for lille) eller at du strammer den alt for meget i starten. Derved afklemmer du nervebaner og blodomløb. Det har ikke noget med stivheden i skoens bund at gøre.
  12. Sovende tæer under spinning

    Problemet kan ikke afhjælpes med indlæg eller sokker da det er et klemmeproblem. Problemlæsning er nærmere: 1. Lad være at spænde skoen så stramt fra starten af da fødderne hæver lidt når de bliver varme. 2. Prøv lidt forskellige sko hvis du har mulighed for det. Bliver du rigtig hooked på spinning så punkt 3 3. Nye sko med en bedre pasform til din fod. Der findes sko til bredere eller smallere fod. Nogle sko er utroligt ufleksible i overdelen hvor en (typisk) dyrere sko er bedre til at arbejde på foden uden at miste støtten. Det gælder i spinning som med det meste andet. Ting der ikke passer og er købt til dig bliver man aldrig helt glad for. I værste fald får man skader, i bedste ødelægger det bare oplevelsen og er pisse irriterende. Kvalitet koster som regel både i tid og penge, er man heldig kun det ene.
  13. Ikke kedelig morgenmad, og god late night snack

    Jeg synes det er svært at komme uden om havregrynene selvom de er kan være lidt ensformige på den anden side fylder de dejligt længe i sækken. Jeg hælder rosiner og hakkede mandler for knas og ekstra protein/kulhydrat og sødestof ovenpå. Førhen da jeg cyklede 30 km til arbejde stod den på abemad (blandet friske frugtstykker) med Kefir før jeg kørte hjemmefra og rugbrød når jeg ankom. Virkede fint, jeg var speeded de første 3 timer med øjne som tekopper
  14. Protein Spørgsmål

    Du optager proteinet i kroppen som nedbryder det i mindre dele men spørgsmålet er vel mere hvad der sker med det, om det oplagres som depoter eller om du forbrænder det og der er svaret er helt firkantet enkelt nok. Hvis ikke du tager på forbrændes det overskydende. Nitrogendelen skilles fra og tisses ud, resterende overskud lagres og ender som deller hvis ikke du forbrænder det som energi. Jeg synes at hvis du ved du får så meget mere protein end nødvendigt var det vel mere optimalt at flytte lidt rundt på energisammensætningen ? Lidt mere kulhydrat (samme energiindhold som protein så energiindtaget er status quo) og lidt mindre protein så skulle du også få en bedre dækning af mineraler, vitaminer, fibre und so weiter. Om du spiser for lidt fedt ? tjaa jeg ved ikke hvor meget man skal have for at kunne dække sit nødvendige behov af fedtsyrer, det handler nok mest om sammensætningen af det fedt du ender med at indtage men rekomanderede energiindtag er 20-30% af samlet energiindtag (altså ikke 20-30% af føden men eneriindtaget) bør komme fra fedt.
  15. Den rette kost?

    Med en vægt på sølle 52-56 kg er du nærmest undervægtig, din BMI ligger og dingler på grænsen dernede og du må have lignet en vandrende pind, så mit bud bliver at du nok bare skal være glad for at have taget nogle kilo på kroppen. Din krop kan godt finde ud af hvad den vil, den vil overlever, have reserver, være stærk og modstandskraftig og gemme lidt til hårde tider, det er hvad din krop gerne vil og hele tiden forsøger men det går som regel galt når kroppens overdel begynder at spekulere på hvad andre kroppes overdel mon tænker Harvegryn/grød med mandler og var det rosiner? til morgenmad er superfint og godt til at skubbe dig langt op af dagen, et ordentligt måltid efter træning, salat og rugbrød kan der vist heller ikke klages over og da du allerede forsager junkfood i almindelighed sååå... Bliv du bare ved at træne, smid lidt styrketræning ind over, smid vægten ud (I hvert fald lad være med at være så fokuseret på den) og vær glad for en stærk krop istedet uanset den vejer mere end hvad du kan tvinge den ned på. Det var vist ikke lige hvad du ønskede af svar men en flot krop sidder til dels i glæden ved at bruge den. Ikke bare i vægten Så lige Denne her, god lille artikel.