Henrik Nygaard

Medlemmer
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

About Henrik Nygaard

 • Rank
  Nyt medlem
 • Birthday 02/01/1986

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Nordjylland
 1. Virkning af koffein og gensing?

  Tillægsspørgsmål: Ifølge denne artikel er koffein ikke tilladt at sælge som et kosttilskud i Danmark: http://www.netdoktor.dk/sport/doping/artikler/koffein.htm Jeg går ud fra at der er tale om forældet information? (fra 2004)
 2. Virkning af koffein og gensing?

  Jeg har brug for noget der giver energi! Kost, træning og søvn er der helt styr på, men jeg er B-menneske og er simpelthen fuldstændig bombet hele formiddagen på den her tid af året. Jeg bruger ingen kosttilskud og drikker hverken kaffe, the, cola eller energidrikke, eller noget der indeholde ginseng. Ud fra mine beregninger kan det heller ikke svare sig at begynde med det, rent økonomisk, sammenlignet med prisen på koffein som tilskud. Derfor overvejer jeg nu nogle tilskud, mere specifikt Bodylab Energizer og Bodylab Performance (det er til at komme i nærheden af prismæssigt og de virker noget mere jordnære end mange af de udenlandske firmaer, der vil sælge produkterne som mirakelmidler) Er det den rette vej frem eller er der andre alternativer, som jeg vil få mere gavn af?
 3. Spinning sko

  Specialized Sport Road har fanget mit øje. Nogen der har erfaringer med den sko?
 4. Spinning sko

  Jeg vil prøve lidt spinning nu, da jeg ikke kan køre MTB pga. en skulderskade. Har fået fortalt, at man skal gå uden om de normale (MTB/race), da de hurtigt blive "ødelagt" af sved. Hvad kan anbefales? Gerne noget der kan købes i Aalborg området, så jeg kan prøve dem på.
 5. Protein på den nemme måde!

  Ja hvis man vil have alt det hvide sukker, og en håndfuld tilsætningsstoffer oven i hatten, er det jo fint nok. Du må enten købe MEGET stort ind, eller en rigtig ringe kvalitet.
 6. Dyrt at være sund?

  Der er masser af kogebøger med opskrifter på sund og billig mad, og de er tit på tilbud i supermarkederne til 50-75kr. God og sund mad er bare en anelse dyrere, netop fordi det ikke er langtidsholdbart samlebånds-mad, der er pumpet op med vand og andre "spændende" ting. Spørgsmålet er så, om mad i virkeligheden er en ting man bør spare på!
 7. Sukkerafhængig

  Game on!
 8. Kostprogram, men kræsen?

  Er vi enige om, at slik er junk, selom det kun spises i weekenden? Er vi enige om, at stegt flæsk og grillpølser er junk? Er vi enige om, at hvidt brød er junk? Der er MEGET potentielt junk, dømt ud fra hans beskrivelse af spisevaner. Om man så vil spise det, og i så fald hvor meget, må være folks egen sag. Og hvad der er interessant af de muligheder der findes, er vel i bund og grund op til ham selv at vurdere? Du har fundet et niveau der passer dit temperament, jeg har fundet et der passer mit, og for mig var motivationen netop en clean cut tilgang i stedet for den lade "vi nøjes med at gøre det halvt" attitude, som alle småfede Danskere stiller op med 2 januar, når tømmermændene har lagt sig. De selv samme småfede Danskere som giver op efter en måned eller to, fordi resultaterne udebliver, eller i bedste fald hurtigt tager de tabte kilo på igen med renters rente... Mit bud? Forkert foder!
 9. Kostprogram, men kræsen?

  Over/underdrivelse kommer jo an på, hvilke øjne man ser det med. Jeg lever fuldstændigt uden raffineret sukker og kunstige sødemidler, undgår for så vidt muligt tilsætningsstoffer, og et typisk aftensmåltid for mig er 60-80% grøntsager af forskellig art og kød for resten. Menigmand vil sige at dét er ekstremt, en rigtig sundhedsguru vil sige at jeg stadig har meget at "give afkald på". Facit af at trække nogle syndere ud af regnestykket er dog stadig, at jeg har fået det bedre af sundere kost.
 10. Kostprogram, men kræsen?

  Det kan ses fra to vinkler. Enten er jeg ond for at sige "sandheden" (vi er ude i et bredt område her, og der er mange opfattelser af hvor sundt det er "nødvendigt" at leve). Eller også er du ond ved dig selv, når du fylder hovedet med det junk Hvor langt man vil/kan overskue at gå er forskelligt fra person til person, og lidt grøntsager er bestemt bedre end ingen grøntsager. Men jeg vil stærkt anbefale dig at udvide din horisont lidt, og i det mindste give nogle ting en chance. Gulerødder er bestemt sunde og pumpet med A vitamin, men der mange andre vitaminer og mineraler du har brug for, og dem kan andre grøntsager hjælpe dig til. Fisk, som Mads også nævner, er bestemt også en af de ting du ville have stor gavn af at blive venner med. Men start under alle omstændigheder roligt ud. Alt for meget på én gang er nemt at gå kold i.
 11. Sukkerafhængig

  Det bliver vi nok aldrig enige om så Først og fremmest, fordi for lavt blodsukker bare ikke er godt. Man bliver træt, ukoncentreret og falder utrolig nemt igennem med de søde sager, hvis blodsukkeret får lov til at dykke. For det andet synes jeg heller ikke, at det er den rigtige måde at tabe sig på (det nævner Camilla i øvrigt heller ikke at hun ønsker, og det ser bestemt heller ikke ud til at hun trænger til det). Er det vægttab man ønsker, er det IMO meget bedre at kontrollere sit fedt og kcal indtag nøje, frem for at sulte sig selv, hvilket har nogle negative effekter på fedtforbrændingen og koster de proteiner, der skulle gå til musklerne. Indtager man 3000kcal dagligt, er det ligegyldigt om man gør det over 3 eller 6 gange, kroppen optager samme energi uanset. Men gør man det over 6 gange kan man holde sit blodsukker nogenlunde i ro, SAMTIDIGT med at man er i kcal underskud og taber sig. Er der tilmed blandet styrketræning ind i billedet, har det også den helt uvurderlige fordel, at man kan få fordelt sit protein indtag jævnt ud over dagen og fuldstændig droppe kosttilskud.
 12. Sukkerafhængig

  Jeg måtte for et års tid siden fuldstændigt droppe alle former for raffineret sukker og sødemidler, simpelthen fordi jeg bliver syg af dem. At droppe sukker er en utrolig hård ting at gå igennem, det kræver viljestyrke.. Jeg har set flere afhængighedseksperter nævne sukker som et af de mest vanedannende stoffer, værre end alkohol og mange euforiserende stoffer. I dagligdagen hjælper det at erstatte sukkeret med søde frugter, og slik kan direkte erstattes af smoothies. Er sukkertrangen virkelig slem, er der et (lidt ulækkert ) trick der kan hjælpe. Inspirationen fik jeg fra diverse rygestop-opfindelser, der skal give illusionen af at ryge, for at tilfredsstille impulserne lidt. Put dit "drug of choice" i munden, tyg det - og spyt det ud. Spis gerne noget sundt inden, så din hjerne registrerer at der bliver fyldt noget i maven. Hvis du har gjort det til en vane hele tiden at skal have noget i munden, kunne tyggegummi være et gode fix. Derudover skal du sørge for at holde dit blodsukker stabilt. Del måltiderne op i 6, så du aldrig kommer til at gå på tom mave. Det er dér man bliver svag og giver efter. Det samme gælder når du er på indkøb. Spis ALTID inden, så du ikke skal forbi alle de dejlige søde sager med blodsukkeret i bund. Håber du kan bruge noget af det
 13. Ny bog: Mælk ødelægger dit helbred

  For mig at se (uden at have nogen dybere indsigt i emnet) er det en lige så dybt useriøs publikation, som "Kernesund Familie" der også omtales. Nogle mennesker, endda også højtuddannede af slagsen, har en kedelig tendens til at blive nærmest religiøse omkring sådanne emner, og udvikler en evne til fuldstændig at ignorere både sund fornuft og modstridende videnskabelige undersøgelser. Desuden synes jeg man skal bide mærke i ordet "økologiforkæmpere". Bevares, jeg går selv ind for økologi, men "økologiforkæmpere" lugter langt væk af ekstremister, og den slags tror jeg godt vi alle ved hvor seriøse skal tages. Dertil er de også ude med riven efter proteinrig kost.... små, magre hippier Hvis mælk var så skadeligt som det blæses op til, ville den skadelige virkning formentligt være dokumenteret for mange år siden. Vi plejer ikke at ligge på den lade side, når det kommer til at undersøge potentielle sundhedsfarer. Alt med måde, naturligvis. Adskillige liter er nok ikke en god idé, men jeg har ikke planer om at droppe min halve liter om dagen.
 14. Kostprogram, men kræsen?

  Det er de absolut sundeste ting du nægter at spise, og det bliver du nødt til at lave om på, hvis du vil noget med din træning. Så simpelt er det. Det handler ikke kun om indhold af protein, kulhydrater og fedt, men lige så meget alle de vitaminer, mineraler og kostfibre du går glip af! Det kan sagtens lade sig gøre at få alt det nødvendige "kunstigt" gennem kosttilskud, men det er dyrt og absolut unødvendigt - og smager IMO hæsligt pga. alle de syntetiske ting der er hældt i. Det der får maden til at "smage godt" er sukker, salt, fedt og alle det kunstige E-nummer gift, dvs. hovedsageligt de ting man skal gå udenom. Jack LaLanne sagde meget klogt: "If it tastes good, spit it out!" og det er egentligt en meget god hovedregl, når man som normal forbruger skal lære at sortere skidt fra kanel. At det sunde så med tiden er det, der kommer til at smage godt, er jo så bare en bonus
 15. Protein på den nemme måde!

  Lige en anbefaling til dem der går og roder med protein shakes, barer, kakaomælk, osv. efter træningen. Her er nok den letteste løsning man overhovedet kan få, og så er der tilmed andre sunde ting hældt i, frem for sukker og alle de kunstige sødestoffer, farvestoffer, smagsstoffer og andet giftigt pis! Arla Cultura naturel 500g. http://arla.dk/Produkter/Brands/Cultura/gaio-naturel/ En bøtte = 27,5g. protein, 5g. fedt, 225kcal. 9kr. i udsalg, men kan ofte findes til en flad 5'er når det er ved at være tæt på sidste salgsdato. :4thumbup: