wyrste

Medlemmer
 • Content count

  148
 • Joined

 • Last visited

About wyrste

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 08/04/1982

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Ølstykke

Previous Fields

 • Træningsformål:
  Velvære
 1. Helt rigtigt at sygdom (influenza, forkølelse, feber etc.) giver forringet præstationsevne, men hvis random47 ikke var syg ville 5-6 dage uden træning ikke betyde det helt store. Wibom & medarbejdere har fint forklaret hvilke forringelser der sker hvornår både på kredsløbs- og muskel-niveau. 5-6 dage er ingenting. http://edulife.com.br/dados%5CArtigos%5CEducacao%20Fisica%5CTreinamento%20Desportivo%5CMuscular%20characteristics%20of%20detraining.pdf Når man får en virus-infektion i kroppen bliver aminosyrer frigivet fra muskelvævet, hvilket betyder at man mister muskelmasse. Dette tab af muskelmasse ser man ikke ske på samme måde ved de-training. Se nedenstående artikler: Doktorens forklaring: http://www.studio7multisport.com/locker-room/coach%20articles/Studio7_Article_ColdsFluTraining.pdf ...og artiklen der bakker op om doktorens forklaring: http://www.nature.com/icb/journal/v78/n5/pdf/icb200071a.pdf
 2. Bøger mht kroppen og træning

  Ved ikke hvor detaljeret det skal beskrives, men på side 17 og et par sider frem står der nogle udmærket fysiologiske forklaringer på hvad der sker ved muskelhypertrofi. http://www.gigtforeningen.dk/files/ms/motion/betydningen_af_fysisk_%20aktivitet_og_traening_for_patientgrupper_med_reduceret_muskelfunktion.pdf
 3. Hvad er din definition på hhv. motion og træning? Motion ser jeg nemlig som den ekstra fysiske aktivitet man kan lave i løbet af dagen, som f.eks. at tage trapperne i stedet for elevatoren, eller cykle på arbejde i stedet for at tage bilen. Hvor jeg ser træning som den systematiske planlægning af et specifikt program.
 4. ..øget cancerrisiko ved stor motionmængden Hvad mener du med stor motionsmængde? I min arbejdsfysiologi-bog (McArdle, Katch & Katch) kan jeg læse mig frem til at det mere er intensiteten end mængden af træningen, som afgør hvor meget et evt. "åbent vindue" påvirker kroppens immunforsvar. Faktisk vil en stor mængde let-/moderat- arbejde forebygge et evt. svækket immunforsvar, samt sænke risikoen for nogle kræftformer.
 5. Sunde hjemmelavede chokolade-proteinbarer

  Fed opskrift. Har selv lige lavet en portion og de smager sindsygt godt!..
 6. Bulk og fed.

  Kig i spejlet og se om du er tilfreds. Er du tilfreds - forsæt. Er du ikke - omlæg træning & kost..
 7. Kostplan

  Det var så lidt. I det vedhæftet review nævner de at både unge og ældre får samme høje muskelproteinsyntese ligegyldigt om de indtager 30 eller 60 gram protein i et måltid. Og dertil er der selvfølgelig individuelle variationer, som du selv nævner.
 8. Kostplan

  Det er selvfølgelig også et omdiskuteret emne, men nedenstående artikel fra Jones & Rasmussen (2009) giver et meget godt bud på hvordan det forholder sig. Figur 1 illustrerer meget pænt forholdet imellem muskelproteinsyntesen og proteinindtaget. BB Rasmussen Dietary protein recom.pdf
 9. Vægtløftning - hvorfor åben mund?

  Det lyder meget rimeligt. Er bare overrasket over at det kan ske så hurtigt. Ville tro at deres efterfølgende Valsalva manøvre hurtigt ville øge bugtrykket --> øget blodtryk i hjertet --> øget blodtryk op til hjernen?
 10. Kostplan

  Hej Thomas Jeg kan se at du går efter højprotein-kostplanen, og det er umiddelbart fint nok. Jeg har blot 2 ting, jeg personligt ville ændre: 1. Dit proteinindtag ville jeg fordele lidt mere jævnt ud. Du kunne f.eks. udtage lidt fra aftensmaden og putte ind sammen med et mellemmåltid. Over 60 gram protein på et måltid får musklerne alligevel ikke gavn af (kan godt uddybe dette hvis du vil have det?). 2. I mellemmåltiderne ville jeg også forsøge at få nogle andre frugter end banan ind samt nogle flere grønsager (salat alene er der bare ikke særlig meget i). Ellers ser det meget fornuftigt ud! Ps: Hvis du gerne vil have et ekstra skyd fibre ind i kostplanen, så kan du supplere morgenmaden med lidt ruggryn og ved aftensmaden kan du erstatte kartoflerne med fuldkornspasta eller brunris. Pps: Hov, det blev vist til 3 ting jeg ville ændre :)!
 11. Vægtløftning - hvorfor åben mund?

  Helt enig i det første. Hvis det ikke reguleres og blodtrykket falder mere end 20 mmHg kaldes det postural hypotension --> dårlig blodgennemstrømning i hjernen --> svimmelhed/black out (i værste fald). Men det at en øget vejrtrækning skulle starte det hele kan jeg ikke lige se. Hvad er mekanismen?
 12. Amerikansk nonsens?

  Det virker da ikke helt galt! Svarer til mellem 1,1-1,8 gram protein/kg kropsvægt, hvilket stemmer meget godt overens med de fleste styrketræningsstudier. Bagefter ville jeg i stedet have skrevet at overskydende protein tisses ud eller omdannes til fedt, hvis det ikke forbrændes direkte.
 13. Problemer med styrketræningen

  Back to natur! Hvis du vil prøve noget helt andet, så kan du tage en løbe-/trænings-tur i skoven (hvis sådan én ligger i nærheden af dig). Her er lidt du foretage dig: 1. Stop op ved forskellige træer, og klatrer et par meter op og ned igen (primært med ben, arme og ryg - god helkropsøvelse. 2. Find en tung træstub og træk den op og ind til brystet (primært med ben, arme og ryg) og stød den så langt væk du kan (primært med bryst, arme og skuldre). 3. Find et mindre fældet træ/træstamme, som du kan holde godt fast i, løft det fra jorden og bevæg det/den fra side til side. Evt. kan du forsøge at løfte det op til brystet og støde det væk fra dig/rejse stammen op (samme muskelgrupper bruges som i 1'eren). Du kan også vælge at tage nogle armstrækninger, mavebøjninger eller andre af dine vante øvelser mit under turen. Vil du have mere fokus på styrken, så stop op lidt oftere og lav nogle af ovenstående ting. Det er kun fantasien der sætter grænser. Personligt synes jeg det er en super frisk måde at kombinere kredsløbs- og styrketræning.
 14. Styrke samt fedtforbrændning.

  Det er meget muligt at man også kan gøre det på den måde. Når du skriver fedtforbrænding, går jeg ud fra at du mener lavintenst arbejde? Dem jeg har målt muskeløgning samtidigt med fedttab er fodboldspillere og tennisspillere i off-season, som har haft fokus på styrketræning samtidig med deres sportsspecifikke træning, så jeg ville egentlig også anbefaler højintenst interval-arbejde, som hyppigt trænes i de 2 sportsgrene.