Rama

Medlemmer
  • Posts

    447
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Rama

  1. Netop, men hvorfor er Tosatto og Paulinho med?!

    Tosatto er med i stedet for Mørkøv og det er selvfølgelig rutinen, der har spillet ind i det valg, men Tosatto er stadig en god rytter. Paulinho er med i stedet for Nicki Sørensen. Rygterne går på at der under touren formentlig kommer mere frem om Michael Rasmussens påstand om Nicki og doping under OL 2004.

  2. Hallå - det starter snart - kom ind i kampen!

    Chris er vraget til fordel for Paulinho og Tosatto. God beslutning?

    Og hvorfor er Majka ikke med?

    Chris er vraget til fordel for Jesus Hernandez. Majka kørte Giroen i år og vueltaen sidste år. Tre i træk er for meget.

  3. Jeg er enig i at cykelsporten er blevet langt mere ren efter bio passport blev indført i 2008, men det irriterer mig, og jeg kan ikke se hvordan man kan komme rigtigt videre før holdene stopper med ansætte folk som Vino og Ekimov som ledende sportsdirektører, og ledende UCI folk forsvinder. Det er frustrerende at se Orica afskedige White for derefter se to østeuropæiske hold ansætte to eksryttere, der er kraftigt involveret i USADA sagen, i ledende stillinger.

  4. Laver Danmark en '92-er? Næppe.

    Ond pulje, som betyder et hurtigt exit for os til sommer.

    Lad os se, der er lang tid til sommer.

    Holland har på papiret et frygtindgydende angreb, men hvordan er Van Persies fysiske tilstand efter en lang, hård sæson med Arsenal, hvor han nærmest tvinges til at spille hver kamp, da de er afhængige af ham. Han er jo kendt for ofte at være skadet ligesom Robben, der nærmest ikke er kommet igang i Bayern endnu i år. Defensivt er Holland desuden blevet svagere end de var under VM.

    Portugal har Danmark haft fint styr på de seneste indbyrdes kampe og jeg mener denne kamp må vurderes som værende 50/50. De 4 seneste opgør i hhv. VM og EM kvalifikationen er endt med 2 DK sejre, 1 uafgjort og ét nederlag.

    Tyskland har muligvis det mest spændende mandskab i verden pt. De er store favoritter til at vinde puljen, men har de allerede 6 point efter de to første kampe, vil uafgjort formentlig være rigeligt for tyskerne, hvorfor DK kan være heldige at møde et reservespækket tysk mandskab.

  5. Hehehe. Holland, Tyskland, Portugal og Danmark i samme gruppe. Syg verden.

    Verdensranglisten pt.

    Holland: 2

    Tyskland: 3

    Portugal: 7

    Danmark: 11

    Det må siges - på papiret - at være den stærkeste pulje der nogensinde har været sammensat til nogen slutrunde. Sygt.

    Tæt på. Gruppe C ved EM 1996 bestod af:

    Tyskland: 2

    Rusland: 3

    Italien: 7

    Tjekkiet: 10

  6. 5 cm over dit indlæg:

    NB

    Det er ikke tilladt at henvise til forhandlere af kosttilskud eller omtale specifikke kosttilskud ved produktnavn.

    Mit råd vil være at droppe proteinpulveret og istedet indtage en dextrose/EAA blanding post workout.

    Vil du have større mus bør du fjerne løbehjulet fra deres bur og give dem adgang til foder 24/7.

  7. Hvilket NETOP er pointen!!!!

    På en special konstrueret cykel til netop dette formål ydede Indurain 6.3w/kg - kan du ikke selv se det absurde i at en rytter som ikke er dopet yder 5% mindre end ham efter 150km på cyklen og efter at have kørt 14 dage i forvejen.

    Moser ydede "kun" 5.3w/kg som dopet på en specialcykel og kun over 1 time...

    Men ja lad os bare droppe det...

    Du træder jo ikke flere watt fordi cyklen er specialkonstrueret. En specialkonstrueret cykel er jo bare lettere, består af andre dele og giver måske mulighed for at sidde på en måde der mindsker vindmodstanden. Ens watt bør ikke ændres.

    Tillykke til Cadel Evans. Super enkeltstart og jeg synes han har været en hel fortjent vinder. Jeg har meget svært ved at se hvornår A Schleck skal vinde touren når han ikke kunne i år.

  8. http://www.motion-online.dk/konditionstraening/kondition_-_artikler/indurain_cyklede_med_510_watt_i_1_time/

    MSSE 31(11): 1665-1676, 1999 tiled "Comparing world cycling records, 1967-1996: modelling with empirical data". If you take their data in Table 7 and apply a 4% absolute error to their power data, power outputs are generally lower than 6 W/kg. Only more recently have riders been able to ride for an hour at >6 W/kg. kilde: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10589872

    Rider W/kg (W/kg-4%; W/g+4%)

    Bracke 5.6 (5.3; 5.8)

    Ritter 4.9 (4.7; 5.1)

    Merckx 4.9 (4.7; 5.1)

    Moser 4.6 (4.4; 4.8)

    Moser 4.7 (4.5; 4.9)

    Moser 5.3 (5.0; 5.5)

    Obree 5.1 (4.9; 5.3)

    Boardman 6.0 (5.8; 6.3)

    Obree 5.4 (5.2; 5.6)

    Indurain 5.6 (5.4; 5.8)

    Rominger 6.9 (6.6; 7.2)

    Rominger 7.4 (7.1; 7.7)

    Boardman 6.5 (6.2; 6.8)

    Så det passer jo ikke helt med det du siger...

    Du siger desuden at når der kan bindes 50% mere ilt i de rødeblodlegemer bindes der reelt kun 10-15% mere? - det vil jeg meget gerne se kilder på.

    Jeg har svært ved at se hvordan timerekorden kan sammenlignes med slutstigningerne i Tour de France. Ved alle de forsøg du lister har special cykler været konstrueret til formålet og position på cyklen spiller en stor stor rolle. Desuden har jeg svært ved tro på at Rominger har ydet 7.4 w/kg i en time.

    Den med rødeblodlegemer er en udtalelse fra Bengt Saltin, jeg har læst en gang.

    Ydermere se her:

    Average Power Ratio for Lemond (1989)..: 5.7 W/kg

    Average Power Ratio for Lemond (1990)..: 5.7 W/kg

    Average Power Ratio for Indurain (1991)..: 5.3 W/kg

    Average Power Ratio for Indurain (1992)..: 4.9 W/kg

    Average Power Ratio for Indurain (1993)..: 5.7 W/kg

    Kan du ikke godt selv se at der er noget galt :)? Resultaterne kan være rigtige men er det over slutstigninger eller alle stigninger? Er der stigninger de i 1992 har kørt meget langsomt over? Jeg ved at Indurain, alt efter vindforhold ydede 5.6 w/kg-6.4w/kg på Alpe d´huez i 1991 og eftersom han vandt med større tidsmargin til Bugno og Chiapucci i 1992 har jeg svært ved at tro han var dårligere.

    Jeg tror ikke vi får overbevist hinanden så lad os blot nyde et forhåbentlig godt cykelløb senere i dag.

  9. Du tager jo tallene ude af kontekst de 6w/kg er 1 time på fuld knald hvor du er fuld restitueret, hvorfor jeg syntes det er voldsomt at de præsterer +5w/kg når de har gjort dette i op til 5 timer.

    Det er jo svært at vide når du ikke linker til hvor du har det fra. Kom med et link. Desuden er der mange forskellige holdninger. Lige fra 6.4 til 6.0. Jeg forholder mig blot til at tallene de professionelle yder er faldet markant.

    Vi er stadig ikke uenige om at sporten er blevet renere, men du vil jo ikke forholde dig til om en øgning i hæmatokritværdien på 50% + en gang testosteron bør øge deres præstation med "kun" 10% - jeg finder det urealistisk.

    At hæmatokritværdien øges med 50 % gør ikke at man har 50 % mere ilt i blodet. Ved bloddoping og indtagelse af EPO kan hæmoglobinmængden øges så man har 10-15 % mere ilt i blodet og dermed kan præstere 10-15 % bedre. Tallet er muligvis lavere ved eliteudøvere. Tal der passer meget godt med at niveauet er faldet 10%

    Merckx 5.3 - 1972

    Moser 5.3 - 1984

    Obree 5.1 - 1994

    Indurain 6.3 - 1994 (1 times test)

    Her vil jeg mene at man klart kan se der er sket teknologiske fremskridt, moser indrømmende at han havde brugt bloddoping da han vandt i 84 - men vi snakker altså 5.3w/kg MED doping!!!

    Indurain lå på 5w/kg de første 2 gange han vandt touren - altså ligger andy og alberto 15% højere idag. :w00t:

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11007591?dopt=Abstract

    Hvor har du tallene fra? Udover Indurain? Er du klar over hvor meget cyklerne har ændret sig siden 70´erne og 80´erne? At Indurain kunne yde 6.3 i en time mens de bedste nu kun yder 5.7 i 40 min. understøtter jo blot hvad jeg siger.

    At Indurain lå på 5 w/kg i 1991 og 1992... Come on :/

  10. Af hvad jeg har kunnet læse mig frem til burde det være noget nær umuligt at præstere over 6w/kg clean.

    De bedste præsterer jo også "blot" 5.7-5.8 w/kg i denne og sidste års tour.

    Hvis en normal hæmatokritværdi er på 40-45% og ryttere knaldes med en værdi på 60% anser jeg altså ikke en forbedring på 10% i w/kg for specielt voldsomt - vi snakker altså op til 50% mere ilt rundt i kroppen.

    edit: kombiner så dette med test og diverse andre ting vil jeg da mene de "bør" kunne præstere væsentligt mere end 10% ekstra.

    Du skal også huske på at vejret og selve ruten har ganske stor betydning år for år - vi er ikke uenige om at sporten uden tvivl er blevet renere, men jeg tror ikke på nogen af top rytterne er clean.

    Ruten og vejret har selvfølgelig betydning, men nu har toprytterne to år i træk ikke været i stand til at producere høje w/kg tal på et eneste bjerg. Der kan selvfølgelig have været medvind op ad bjergene 15 år i træk.

    Fakta er at efter det biologiske pas blev indført i 2008 er ydeevnen hos toprytterne faldet betragteligt.

  11. Jeg tror også de fleste er dopede, der er bare tale om andre stoffer som ikke er nær så præstationsfremmende samtidig med de er svære at spore.

    Jeg vil næsten garantere jer at der findes stoffer derude som IKKE kan spores med de midler der bruges idag, der investeres simpelthen for mange penge i medicinalbranchen til at det ikke er tilfældet - at vi ikke snakker EPO, test eller lign. er så en helt anden sag.

    Rama du skriver at de glade 90'ere leverede 6.4w/kg vs 5.8w/kg idag, vi snakker altså "kun" en forskel på ca. 10% - for mig virker en 10% nedgang til at være absurd lille hvis folk er 100% clean idag sammenholdt med folk som på stribe blev knaldet for EPO, bloddoping, test mv.

    At tro at der ikke er doping vil jeg mene er mangel på indsigt - der vil altid være doping såfremt det forventede afkast er større end 0.

    Jeg skriver ikke cykelsporten er dopingfri, men dagene hvor størstedelen var dopet er forbi. Aldo Sassi, Evans´ og Bassos tidligere træner, påstod for nogle år siden at alt over 6.2 w/kg var tegn på doping. At de ikke engang er tæt på det tal indikerer for mig, at de er rene. At påstå en nedgang på 10% ikke er væsentlig er lidt svært at tage seriøst : /. Derudover skal du tage i betragtning, at man må gå ud fra at udstyret, træningen og kosten bør være forbedret gennem de sidste 10-20 år.

  12. Baseret på ren og skær gut feeling.

    Doping er doping, om det er for at yde mere eller tabe vægt er underordnet.

    Enig, men jeg mener stadig det er mangel på indsigt at påstå størstedelen er dopet.

  13. Der er vist også efterhånden rimelig langt mellem snapsene hos Rolf/Ritter.

    Jeg tror også størstedelen af toprytterne får andet end blot energibar og drik. Never gonna change...

    Baseret på hvad? Jeg kan fortælle dig at toprytterne i år har været i stand til at yde 5.7-5.8 w/kg på de afsluttende stigninger. I de glade 90´ere og Armstrong dagene ydede toprytterne jævnligt 6.4 w/kg på de afsluttende stigninger.

    Selvfølgelig er der stadig ryttere der indtager forbudte stoffer, men størstedelen? No way. Jeg er desuden overbevist om at de dopingstoffer der indtages nu blot er for at tabe et par kg eller for at overkomme skader. EPO, bloddoping og andre medikamenter, der øger præstationsevnen betragteligt er historie. Og hvis nogle skulle indtage dem i løbet af et løb som touren bliver de fanget.

    Læs evt: http://www.sportsscientists.com/