crisis

Medlemmer
 • Content count

  76
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by crisis

 1. Jeg har på en eller anden måde formået at gøre min hverdag så travl at jeg aldrig når at spise morgenmad eller bliver den kombineret med frokosten. Hvilke alternativer er der for at indtage morgenmad når man er på farten, og stadig gerne vil have et nærende måltid. Gerne noget hurtigt, eller kan indtages mens man er på farten.. Tænker i skrivande stund på en drikkeyoghurt, eller har i andre alternativer..
 2. Ernæring samt råd

  Hej allesammen Jeg ønsker at mindske min fedt procent, og er 100 % sikker på det skyldes lidt mængderne samt de manglende mellemmåltider. Jeg spiser som ofte ikke særlig meget om morgen, da jeg stadig føler mig mæt fra gårsdagens aftensmad, og ender derfor med at bare spise en kæmpe portion aftensmad på en dag hvor jeg ikke træner, ellers hvis jeg har trænet plejer jeg at spise mere. Jeg ved godt man siger at man skal spise 6 gange om dagen, men kan seriøst ikke spise på den måde, og forstår ikke hvordan man kan få det vendt en spisterytme således. Min aftensmad består ofte normalt af en potion ris+grønt+kød (Fordellingen og mængden variere, og kunne også bruge lidt hjælp til det. ) hurtigt og let især fordi det kan få på frys. (Alternativer til Ris kunne også være fint.) Jeg er en dreng som er 168 cm høj, og vejer 70-73 kg. Jeg vil gerne ned på 60 - 55 kg, men stadig ikke midste styrke. Hvormeget bør man kostmæssigt indtage, hvilke mængder, og hvad er godt og skidt. Jeg har kigget lidt på det Intermittent Fasting -> hvilket lyder til at kunne passe mig fint. Jeg er dog undrene hvordan man skal planlægge træning, og spisning. og hvorledes med mængder man skal spise.
 3. Godt alternativ til Morgenmad på farten

  Nu er jeg ikke den store indenfor protein/pulver market.. Så ved ikke helt hvad man bør investere i hvis det er noget? Forslag?
 4. Hej.. Jeg sad her og tænkte hvornår er det egentlig mest effektivt at lave cardio.. Jeg plejer normalt altid at starte med cardio og derefter styrke, og somme tider ende med meget let cardio. Cardio iform at cykle 15 km som ca. tager de 25 min. mit mål er mindske fedtprocent samt arbejde på styrke.
 5. Du har ret. Jeg ved ikke om jeg kan kalde mig Doven kartoffel eller super fit => nok noget der imellem. Jeg træner normalt meget intenst i 3-4 mdr. Så kommer der altid en masse deadlines de sidste 3 måneder som ligger i vejen for træning, hvorved der ikke bliver trænet. Når den periode er overstået starter cirklen igen. Jeg har valgt at gå lidt anderledes til værks Jeg har valgt at træne 6 dage om ugen (så har jeg også en dag til at vaske mit tøj). hvor jeg skiftevis træner styrke/cardio osv. tror det må være den bedste måde at kunne både det ene og det andet intenst.
 6. Jeg må nok sige at jeg lidt overrasket.. Jeg prøvede her igår at tage kondition efter min styrke træning, endte med en maks puls på 170 (gennemsnit 158), hvorimod hvis jeg gjorde det omvendt så ville den ligge omkring de 180 (gennemsnit 170). Jeg følte ikke decideret at det var hårdt, Cardio har altid været det samme, men havde langtfra så svært at komme igennem det som jeg normalt ville have det. Jeg har læst mange artikler som siger at konditions træning efter styrke skulle være mest effektivt, hvilket også giver mening. Men Det du linker modsiger det?
 7. Vægtsække til ben

  Er det muligt tilkøbe sig et eller andet grej, således at når man træner mave således : http://iform.dk/traening/styrketraening/styrkeskolen-benloeft-fra-90-til-60-grader , at den kan udføres med ekstra vægt. Jeg tænkte noget man bandt fast til benet eller sådan noget? eller har i nogle alternativer.. Selvfølgelig kunne jeg planke med ekstra vægt eller lave mavebøjninger med ekstra vægt.. men spørger nu her specifikt til denne metode.
 8. Jeg er lidt forvirret om hvorvidt man kan blande disse to ting.. Når jeg normalt træner, plejer jeg med at starte med cykle ca. 15km, styrke træning og slutte med at cykle 6 km . Jeg træner næsten alle hverdage, hvor jeg Mandag onsdag træner med kropsvægt (armbøjninger, mavebøjninger osv. ), og Tirsdag og torsdag er ned i fitness centeret.. (oh.. fredag laver jeg faktisk ikke noget...) Mandag og Onsdag er generelt også mere Cardio "heavy" frem for de andre dage. Mit mål er blive mere lean....Ja, jeg har nok ikke brug for vise et billede... Mit spørgsmål er så her.. er det den rigtige vej jeg går, eller bør jeg ændre noget??
 9. Kombination af cardio og styrke..

  Hej igen.. Tak for svar Jeg har før været heavy løbere, men har de sidste par år døjet med masse af knæskader, og har derfor ikke kunne løbe særlig meget , => hvilket jeg derfor (anbefalet af læge) skrottet løb og startet på cykling. jeg cykler normalt de 21 km på ialt ca. 35 min.. I nok inde på det rigtige med at Fedtprocent er nok der jeg skal kigge på, den er nok meget høj i mit tilfælde.. Jeg vejer 68 kg, med en højde på ca. 170 , BMI mæssigt er det nok ligger tæt på grænsen. Kostmæssigt har jeg generelt ikke ændret meget.. Jeg synes generelt at jeg er rimelig fornuftig på det punkt (måske for ensformig) Ofte laver jeg kæmpe portion ris+kylling+ broccolli mix, eller en hurtig tunsalat (Brugsens "ugens salat" + En dåse tun). Risretten bliver ofte også brugt som frokost hvis jeg har rester. Jeg tror mere mit problem ligger i de portioner jeg spiser. Målet med at blive lean => er også træne min udholdenhed og blive bedre på det punkt. ang. give sig 100%... Ja jeg nok noget til et punkt på hvor min krop nok er begyndt at vænne sig til "arbejdskapaciteten" Man + ons plejer normalt ikke fokusere så meget på styrke, men mere cardio. hvorimod de andre dage er jeg mere styrke, men decideret ømhed som jeg havde i starten der har jeg nok ikke så meget mere. Jeg bruger generelt meget tid på at varme op, måske formeget, og derfor får jeg ofte ikke presset mig helt igennem. Jeg tror jeg læste et eller andet sted at hvis man ikke ønskede at blive stor skulle man tage flere gentagelser med lavere vægt?.. Så jeg har bare antaget det at jeg ikke har DOMS mere det var fint nok.. Derudover laver jeg ikke så mange forskellige øvelser, laver meget af det samme.. Jeg træner umiddelbart Bryst+bi+tri+mave+ (ben+lår via cykling => kan/tør ikke presse dem mere end min egen kropsvægt)+ryg, tirsdag og torsdag plejer at være bryst, bi, tri, mave(lidt..), Man og ons plejer være alt. Men ja.. kalorieunderskud....
 10. Jeg startede for 2 mdr. siden mit vægttab samt styrketræning. Begyndte meget hurtigt at tabe 5 kg, og er sådan ca. nu på omkring 67 - 68 kg, hvor jeg før var 70-72kg. Men nu føler jeg lidt at jeg sidder fast i samme sted. Kan ikke komme ud af de 67-68 kg, jeg vil jo gerne længere ned, helst 60 kg, samtidig synes jeg nu heller ikke at min fedtforbrændning kører som den skal. Jeg har tabt lidt fedt på maven, men som alt andet synes jeg at det stoppet. Samtidig med cardio kører jeg også styrke, som jeg ikke helt ved hvad jeg skal sige om, overordnet set er jeg nok steget nogle lbs i styrke, men begynder at mangle følelsen af smerte som jeg gjorde i starten, og begynder bare at blive træt, altså at man ikke gider, at man f.eks. ikke kan, det følges som en slags barrierer for mig at komme videre. Jeg savner det at komme hjem med ømme mavemuskler, og have fornemelsen af at man har lavet en god træning, den eneste smerte jeg får, det kun de 3 sekunders smerte efter reps, som nok ikke engang er 3 sekunder. Jeg træner normalt bryst intenst (2 maskine samt dumbbell), men synes ikke at fedtforbræningen på mit bryst er sket, derefter bruger jeg en maskine til lår,ben,triceps,biceps. Jeg træner normalt på maskiner da jeg synes på en måde at det lettere at styre, og fordi jeg ikke er kreativ nok til finde på ideer til hvordan jeg træner andre dele med fri vægt. Enten kan jeg det ikke, ellers ved jeg det. Hvad skal jeg gøre for at komme videre?
 11. Styrke samt fedtforbrændning.

  Haha.. Jo det kunne da være sjovt nok, altså jeg ved nu ikke så meget med under huden, men har omkring fedt rundt om maven som svare til at mellemrummet mellem tommel og pegefinger strukket ud. altså når jeg niver maven.. Men det meste ligger nok under huden. Jeg tror også at der er noget som ligger under mine ribben, da jeg godt kan mærke dem, men de virker bare meget fremskubbet. hvis du forstår..
 12. Styrke samt fedtforbrændning.

  præcis.. trætte muskler, ikke fordi jeg har decideret smerte, men armene bliver trætte.. Rygsmerter, når man laver reps.. Tegn på at jeg skal snart træne ryg?
 13. Styrke samt fedtforbrændning.

  Nu tænker lidt på, hvad skal man egentlig gøre hvis en arme bliver trætte om man ikke kan mere... f.eks. har tit oplevet at jeg gå maskinerne igennem i en bestemt rækkefølge, ellers kan jeg ikke gå igennem alle maskiner, uden at mine arme bliver trætte, af alt det træk og giv slip, og det er lidt svært at gøre det i rækkefølge, når man kommer kl. 16 hvor de fleste har fyraften :(
 14. Styrke samt fedtforbrændning.

  #xjyden Nu er mit arbejde ikke fysisk hårdt, da jeg er telefonisk supporter for onfone. Så det ihvertfald nok til at holde mig vågen indtil frokost/eftermiddag, hvor jeg så spiser det som der bliver nævnt, og derefter tager til træning. altså spise --> 5 timers arbejde --> træning.
 15. Styrke samt fedtforbrændning.

  kedelige steder, det er begyndt at blive svært at finde noget fedt på låret, og mangler nu ''bare'' ryg, mave, bryst og lidt på arme. ang. vægttab har jeg ikke ændret så meget i kost, som morgenmad spiser jeg bare en skive rugbrød med skinke, ellers får jeg noget på arbejde, det bliver tit noget med noget mysli med frugt og mælk. Frokost/eftermiddag: får jeg på arbejde, for det meste plejer det at være noget pasta, rugbrød med kødpålæg, og salat med stærk dressing. Aftensmad: plejer at være derhjemme, som er forskelligt, tit noget ala. spaghetti med kødsovs, lasagne osv. Problemet med kost og træning er at hvis jeg spiser mindre, har jeg svære ved at lave cardio træning, som om man ikke har energi nok. Det første jeg altid gør når jeg kommer til træning det er at gå på løbebåndet, hvor jeg så løber de 20 min. som oftest plejer være nok, til at al min energi bliver opbrugt, og går derefter til Cardio. Intensivt kører jeg bryst og mave. Bryst kører chest press, pullover med med frivægt samt maskine, Butterfly. Dog underligt at jeg ikke kan køre med samme belastning på de forskellige maskiner, når det burde være den samme muskel man træner. Har dog bare bildt mig ind, at der pga. at jeg træner på forskellige maskiner. Mave: Jeg kører decline mavebøjninger, hvor jeg kører et selvlavet træning. Først laver jeg normale mavebøjninger på decline, hvor jeg starter med 25 rep --> pause --> 20rep--> pause --> 15 rep --> pause --> 10 rep --> 5 rep. Derefter træner jeg de nedre mavemuskler med maskine 3x10, og tilsidst mavemuskel på maskine 3x10. Ellers bliver de andre muskler berørt ved 1 eller 2 maskiner.
 16. Jeg prøvede crosstrainer idag, da alle løbemaskinerne var optaget, og som forventede føltes det letterer end at løbe.. min puls lå omkring 174 - 180 hele vejen, nogen gange også under.. Men jeg følte at jeg via crosstraineren kunne fortsætte i en uendelighed. Jeg kørte via crosstraineren 15 - 16 km på omkring 1 time, fordelt på 2 runder. hvor jeg normalt på løb løber omkring 25 minutter, og får måske lige løbet 3- 4 km, men her er min puls omkring de 180 - 190 og måske over... så mit spørgsmål nu er det bedre at træne lang tid, i en rimelig lav puls, eller er det bedre at træne med en høj puls i en kort periode, indtil man ikke kan mere.
 17. hvad er egentlig bedst..

  Vel har trænet omkring 1 måned og 1 uge nu.. og har nok tabt 5 kg indtilvidere.. så der sker lidt.. Styrke er nu ikke noget specielt.. jeg bruger maskine til at træne mave, triceps, bryst, ben og nogle gange ryg, (synes det er mærkeligt at træne ryg) og med fri vægt træner jeg så bryst og triceps og biceps.. Når jeg løber jeg laver jeg ikke intervalstræning.. jeg mener at min egen ''træningsstil'' er bedre end interval.. Jeg presser mig selv hele tiden, og fra 0 - 10 plejer min puls komme op 180 og fra 10 - 20 plejer den ligge på 180 - 190, hvor jeg presser mig selv til at fortsætte.. Jeg træner 3 gange om ugen, hvor 2 gange om ugen løber med normal/lidt hård hastighed 9,5 km/h, og 1 gang om ugen presser mig selv til 9,7 km/s.
 18. hvad er egentlig bedst..

  Bedre kondition samt vægttab.. Laver samtidig også lidt styrketræning..
 19. Når jeg prøver at træne bryst kan jeg ikke helt mærke at jeg træner bryst.. Jeg prøvede f.eks. idag flat bench cable fly, men jeg følte mere at jeg trænede triceps og biceps, end jeg trænede bryst.. Kunne det være fordi jeg gøre det forkert.. Andre øvelser som er bedre ?
 20. Min BMI ligger lige på grænsen, og derfor kører jeg 100% på kondition, og lidt styrke.. Mave og bryst.. Men tænkte om det var muligt at lave et vægttab, og samtidig træne muskel.. og nogen som har ideer til et starterprogram i styrke ?
 21. Vægttab og styrke på samme tid?

  Ingen crossfit i min by :(.. men flytter til Odense næste år.. og kan se at de har 1 center som kører det.. så må jeg bare prøve at komme ind der..
 22. Er i gang med vægttab

  Jeg er igang med vægttab, og er egentlig godt igang med træning.. og har vist tabt 3 kg, på 4 uger.. men det er rimelig svingene.. nogen gange er den på 69 kg andre på 67kg, hvilket jeg ikke helt forstår?.. Jeg tænkte også på før træning, er det en god ide at fylde maven op inden, og derefter bruge tid på at forbrænde det man lige har spist.. eller er det bedre at gå til træning med tom mave... altså ikke spist inden træning.. Jeg føler nemlig at jeg kan mere med fuld mave, hvilket for mig giver mere mening.. men på den anden side mener jeg ikke at det vil fører til nogen form for vægttab.. så hvad jeg skal jeg gøre.. spis mig fuld inden, eller tom ?
 23. Vægttab og styrke på samme tid?

  hmm.. kk.. jamen så må jeg finde på en eller anden måde hvorpå jeg kan træne min lænd.. ingen ideer indtilvidere.. har du?
 24. Knæ der knækker...

  Jeg kunne også bruge nogle informationer om dette..Jeg har før været til læge med, men de mente at bare kunne være luft under knæskalden, tror dog ikke helt de forstod mit problem..
 25. Korsbåndsskade

  Jeg vil som Merethe81 også anbefale Donjoy, som jeg har brugt en del... Jeg tror dog at begynde med at træne vil være en dårlig idé.. som Merethe81 siger, giver donjoy en slags falsk tryghed, som for mig gav bagslag da jeg begyndte at træne.. første gang jeg blev skadet fik jeg den på med det samme,og allerede 2 uger efter skaden, kunne jeg uden nogen form genoptræning, gå uden krykker, dog med donjoy på. Efter et stykke tid, syntes jeg at donjoyen blev en belastning, hvilket gjorde at jeg troede at jeg kunne gå uden skinnen..Det skulle jeg så aldrig have prøvet , jeg fald forover pga. mangel på balance samt styrke, og rev derved flere ledbånd over som gjorde min gamle skade endnu værre end den var.. Grunden til at jeg fortæller alt dette er fordi jeg synes måske at du presser dig selv lidt for meget.. Du nævner at du stadig har nogle problemer med dit knæ, og begynde at træne med donjoy, er måske en smule overdrevet, især når du siger løb.. Jeg fik dengang af min fys nogle vægtposer på 2 - 3 kg som jeg skulle løfte med mine ben, hvilket var umuligt for mig dengang. Jeg overstrækker også stadig mit knæ, men har nu fået lidt mere kontrol over det, og kan nærmest ikke mærke det mere når jeg løber.. Jeg ville råde dig til at køre noget styrketræning på det skadet knæ, og bare fortsætte med det. Når du så kommer til et niveau hvor du kan se at det skadet knæ er ligeså stærk som dit normale, ville jeg starte på at løbe, men stadig fortsætte med styrke så den ikke kommer igen. Jeg er selv lige for 2 måneder siden blevet ''smidt ud'' af fys, og er først nu begyndt på at løbe. Jeg startede dog min genoptræning, 3 uger efter min skade, men kører dog stadig styrke, så jeg ikke får samme skade igen.. er kinda træt af at hele tiden blive skadet. Håber min erfaringer kunne hjælpe dig lidt med din beslutning..