Christian0710

Medlemmer
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

 1. Hej med dig,

  Jeg har læst dit indlæg ang. din skoliose. Jeg er interesseret i at høre, hvordan det går med din træning og stabiliseringen af den.

  Jeg har selv skoliose, som blev opdaget ved et tilfælde pga en slem hoste, da jeg var 10 år gammel (er i dag 26 år). Min skævhed bøjer ved højre skulder og i lænden (S-formet skoliose). Senere gik jeg med et Boston plastik korset i ca 2-3 år for at kunne rette min ryg op, indtil mine knogler var næsten færdigudviklet og det ikke hjalp længere. På nuværende tidspunkt har jeg døjet med hovedpine, hold i nakken, rygsmerter, en sovende tå og et sovende knæ. Min fitnesstræning hjælper med at holde smerterne lidt nede, men jeg har specielt svært ved at løbe pga den sovende tå og et sovende knæ. Jeg har gået til fysioterapi, hvor jeg fik nogle øvelser, men de har desværre ikke hjulpet. Det har specielt været min kropsholdning, som jeg har været/er træt af. 

  Hvordan har du det i dag? Hvordan er din træning i dag og har du nået dine mål? Hvordan ser dit træningsprogram ud idag? Hvad er dine mål i dag?

  Udover det har jeg også søvnproblemer pga mine smerter af min skoliose. Fandt du en god madras? I så fald hvilket mærke?  

  Jeg har ikke hørt mange tilfælde af skoliose, derfor synes jeg, at det spændende at læse om dit tilfælde. Dit indlæg er dog ved at være lidt gammelt, så jeg håber, at du stadigvæk vil svare. 

  Venlig hilsen

  Simone

 2. Stærk og stabil med skoliose

  Vigtig note til mig selv: Pullups: Husk altid at trække dine skulderblade tilbage (retraction) når du hiver dig op. Når din skuldrer kommer for langt fremad resulterer det i anterior skuldersmerte. Husk også at holde hagen tilbage. congenital torticollis: Okay nu ved jeg hvorfor min venstre halsmuskel (sternocleidomastoid) altid er så stram. Jeg så i mine papirer fra da jeg var baby at jeg havde hypertrofi i min venstre halsmuskel (sternocleidomastoid). Dvs den er altid hyperaktiv i forhold til den højre side, altså nervesystemet fyrer flere signaler af. Jeg må se om jeg kan reducere det vha. blid udstrækning, og isometriske styrkeøvelser af den kontralaterale (modsatte) side. Squat og dødløft er på standby :( Skal have styr på den underlige kliklyd der kommer fra min bækken når jeg laver hoftefleksion, før jeg fortsætter. Håber fysioterapeuten kan hjælpe :)
 3. En underlig kliklyd i hoften.

  Hej, Jeg døjer med noget der hedder "snapping hip syndrome" en form for "klik lyd" i den forreste del af hoften. Hver gang jeg laver hoftefleksion (går ned i hug) og rejser mig op sker klik lyden ved slutfasen (slutfasen af hofteekstension) Min nuværende fysioterapeut siger at det nok er iliopsoas musklen som er for stram, og det eneste jeg kan gøre er at vente på at den bliver slap igen. Jeg føler ikke at det svar er dybtgående nok, og er lidt ked af at vi ikke har kunne finde en løsning. Jeg ville høre om der er andre der har samme problem? Og om der er nogle der har fundet en løsning? Jeg er lidt forivirret og ved ikke om det er illiotibial bånde der er for stramt, eller om det er illiopsoas musklen der er for stram eller for svag. Jeg har læst at en svag illiopsoas muskel også kan resultere i klik-lyden fordi den er med til at stabilisere det humerale hoved i hofteskålen. Er musklen for svag kan man ikke styre sit humerale hoved så godt under belastning, men jeg må erkende at jeg virkelig ikke ved hvad svaret er...
 4. Stærk og stabil med skoliose

  Træningsprogram for overkroppen mål: være i stand til at lave pullups uden resulterende skulder skader/irritation. Her er en midlertidig træningsplan for skuldertræning. Med tiden kan jeg bare redigere i denne tråd og ændre programmet. Formålet lige nu er at opbygge en stærk rotatorcuff, og at arbejde på udadrotation af mit skulderblad. Formålet med udadrotation er at skabe mere plads mellem mit humerale hoved (overamrsknoglen) og acromio-clavicular leddet under skulder flexion/abduktion (når armen skal opover hovedet). På den måde forhindrer jeg at mit humerale hoved (overarmsknoglen) støder på acromion hvilket ville skabe "indklemningssyndrom/impingementsydrome" hvor supraspinatus muskelen/senen bliver klemt (har lavet en lille tegning i paint som illustration) Upper body (Shoulders primarily) Shoulder function Strength/stability movements or anatomy specific upward rotation: Wall slides (facing the wall, or with back to wall with arms at W position going over head) resistance band wall slide for lower trapezius: The W-exercise (with band) The Y-exercise: (thumbs up) [*]Serratus anterior Feet elevated (one legged) pushups. [*]horizontal pull standing one arm row face pull (split stance) [*]Vertical pull Pull-ups (as soon as impingement problems are reduced) one armed pull-down. [*]mobility/stretch movements or anatomy specific upward rotation Assisted upward rotation Pectoralis minor + levator scapulae ball massage. [*]Thoracic spine mobility (relates to shoulder function) Quadruped thoracic extension (quadruped = 4 legged creature) keypoint: the scapulae drives the motion of the t-spine. [*]Quadruped advanced Jeg kan skifte lidt mellem de forskellige øvelser, så længe jeg får: Ramt skulderblads udadrotationsmusklerne: Serratus anterior + nedre og øvre trapezius Udstrukket/masseret de muskler der trækker mit skulderbald anterior (fremad) dvs, pectoralis minor, (muligvis coracobrachialis and biceps brachii) holder en pause med at træne skulderbladets indadrotator muskler(som hæmmer udadrotation): Levator scapulae og rhomboideus, (faktisk også supraspinatus, men det er minimalt) Får noget mere mobilitet og rotation i min "thoracic spine" vha moblitetsøvelser som også kan have indvirkning på skulderbladets funktionsevne.
 5. Stærk og stabil med skoliose

  Hej og tak :-) Du skal da være så velkommen. Og godt spørgsmål! Jeg ved, efter at have læst "health in your hands" at forfatteren/Kiropraktorern Kevin Lau har haft succes med at rette op på medfødt skoliose vha. mange forskellige core øvelser som jeg har gang i. Når rygsøjlen er skæv, er de omkringliggende muskler også skæve hvilket resulterer i "skæve" bevægelser og assymetrisk kraftfordeling under forskellige øvelser. Det som jeg vil gøre er at arbejde med muskelubalancerne. Ved en normal Squat (på to ben) er der stor risiko for, at det ene af mine ben holder et større "load" and mit andet ben, så den assymetri kan jeg udelukke ved at lave lunges eller one legged squats. Dvs. assymetriske bevægelser er den vej jeg vil gå i mit fosøg på at rette op på min skoliose. Problemet er, at dårlig kropsholdning resulterer i et dårligt bevægelsesmønster, som igen forstærker endnu dårliger kropsholdning. De ledsager altså hinanden. Det er derfor jeg tror det er vigtigt at blande assymetrisk træning med core stabilitets øvelser, da ordet "stabilitet" implicerer betydningen "begrænsning af uønsket bevægelse" og det er nettop det der er målet: at kunne begrænse de uønskede kompenserende bevægelser under træning.
 6. Stærk og stabil med skoliose

  Hej og velkommen til min blog. Denne blog skal primært handle om træning men også om anatomi, fysiologi og ernæring da det har en stor indflydelse på træningen. Lidt om mig og min baggrund Jeg hedder Christian, komme fra Århus og er totalt bidt af næste alt indenfor kategorierne træning og ernæring. Jeg er vidst det man kalder nørd indenfor de kategorier :-) Derfor har jeg besluttet mig for at jeg vil have en bachelor i molekylær biologi og en kandidat i humanfysiologi. Et liv med skoliose Jeg er desværre så uheldig at være indehaver af en progressiv sygdom der hedder skoliose. Dvs. min rygsøjle er, ifølge lægerne, permanent skæv. Det har været rigtigt hårdt for mig at acceptere efter jeg blev 18 år (er 24 nu) fordi jeg gik med konstant nakkesmerte, hovedpine og fik ondt i ryggen af at deltage i de fleste sportsgrene. Generelt følte jeg mig svag og ukvalificeret til at deltage i de fleste aktiviteter. Det gjorde nu lidt ondt på selvværdet. Jeg prøvede at se alle mulige folk som kiropraktorer, kranio sakral terapeuter, healere (lol never do that again :P), fysioterapeuter osv. Til sidste kunne jeg kun se én løsning: Begynd at læse antaomi og fysiologi :) Det er nok den bedste ide jeg nogensinde har fået! Det har hjulpet mig rigtigt meget, og efter jeg først begyndte kan jeg slet ikke stoppe igen, og nu tænkte jeg det var på tide at skrive en blog. Jeg har stadigt meget at arbejde med, og bliver nødt til at holde mig disciplineret indenfor min træning når jeg skal starte på molekylær biologi til sommer. Jeg bliver også nødt til at være ærlig, og acceptere at jeg nok bliver nødt til at stå op til mange af forelæsningerne da det gør ondt at sidde end i længer perioder. Min nuværende situation lumbar skoliose på ca. 30 grader Fremadrettede skuldre, også kaldt "upper cross syndrome" vægt 77kg Højde 190cm og 210cm med MBT sko (?) :P Føler oftest smerter i følgende muskler: sternocleidomastoid og levator scapulae. spondyloseændringer (forstadiet til slidgigt mellem l5/s1) Mine mål (indtil videre) komme op på 85kg i kropsvægt. 100kg i dødløft, Være i stand til at lave pull-ups uden skulder irritation. Være smertefri især i sternocleidomastoid (halsmusklen) og levator scapulae (skulder muskel) Genopbygge min disk som er ved at blive slidt ved S5/L5. Rette min skoliose 5 grader op i første omgang. Billede af mine fremadrettede skuldre (fra 2009) Billede af min skoliose (2011) Yes det var alt for i dag, Har trænet det sidste års tid. Så jeg er steget fra 67kg til 77kg i kropsvægt. Tog ned til bageren hver dag og købte studenterbrød i et år, ej det gas. Det skulle gerne være muskelmasse :D
 7. Hej, for to uger siden havde jeg en ulykke hvor min skulder ikke var stærk nok til at trække et kabel og så blev der revet i de omkringliggende muskler (jeg tror det er deltoideus eller infraspinatus) og nu har det gjort ret ondt i 2 uger. Jeg ville høre hvordan man bedst og hurtigst muligt kan få musklen til at helbrede, og hvilke øvelser (udstrækning, eller træning med bånd?) der bedst for at få musklen til at virke optimalt? Info om smerten Når jeg inadroterer min skulder (Når man tager hånden om bag på rygge fx hvis man fik håndjern på) gør det ondt i musklen. Noget tyder på at dette kunne være infraspinatus eller den bagerste deltoideus. Er det anbefalet at jeg udstrækker den langsomt hver dag? eller skal den trænes blidt? Jeg har været til læge, men han kunne kun anbefale smertestillende piller og nedsat fysisk aktivitet. Jeg vil sætte stor pris på lidt input og evetuelle erfaringer i selv har haft med at genoptræne forstrukkede muskler. Mvh Christian
 8. Selvuddannelse i anatomi (Århus), nogle der har interesse i det?

  Jamen jeg siger da tak for indskuddet :) Jeg har godt hørt om den bog efter at have snakket med forskellige fysioterapeuter, så den vil være med i mine overvejelser. Hvis der er flere forslag eller indskud, så kom endelig med dem. Nu har jeg fremlagt ideen, så må i endelig komme med jeres mening.
 9. Hej, Jeg leder efter er en person, eller flere (eventuelt kan vi arbejde to og to i flere grupper) der har interesse i at lære anatomi og lidt fysiologi. Ideen er at vi arbejder med bogen "Trail guide to the body" hvilket er en fremragende bog. I bogen bliver der gennemgået de fleste muskler i kroppen, deres udspring, tilhæftning og funktion og til hver muskel er der en guidet berørings øvelse. Hvis du overvejer et studie der har med anatomi at gøre så skriv endelig. Jeg har allerede en god baggrundsviden da det var en nødvendighed for mig at lærer anatomi for at styrke min ryg og nogle ubalancer i kroppen. Derudover tog jeg basiskursus indenfor instruktørskolen og skal til at begynde på fitnessdelen. Jeg var født med skæv ryg (skoliose) og det skabte en masse nakkesmerter og resulterende hovedpine men vha. fysisk træning og forståelse af kroppen er jeg kommet langt. Mine forventninger til dig er at Du har interesse i at lærer om anatomi, og læser det vi aftaler der skal læses til hver gang vi mødes. Er komfortabel med muskel/kropsberøring og er forberedt på, at mange øvelser i bogen bygger på at finde de forskellige muskler hos den man arbejder sammen med (lidt ligesom fysioterapeuter gør det). At læse anatomi er en ting, men at bruge det, og at kunne identificere spændinger eller afslapning i musklen er det som vi kommer til at lærer fra denne bog. På denne måde får vi også en mere intuitiv forståelse af de forskellige muskler, frem for bare at kunne reciterer navnene. Du kan læse engelsk (vi kan altid hjælpe hinanden hvis der er noget vi ikke forstår) men bogen er på engelsk. At du køber bogen "trail guide to the body" (alt andet bliver gratis da det er en selvuddannelse :)) den kan findes på det nederste link til kun 300kr. Bogen er meget brugervenlig og lige til. Hvis nogle af jer står og overvejer et træner, massage eller fysioterapi studie (ligesom mig selv), så tror jeg bestemt denne bog og øvelserne kan gavne meget. Der er meget at lærer og det er utroligt spændende, så skriv hvis du har samme interesse. Det eneste vi lige skal finde ud af, er et sted hvor vi kan gøre det når vi mødes. Hvis vi er heldige kan vi måske låne et lokale på Fysioterapi studiet I Århus ved VIA University college, men ellers finder vi bare en anden løsning. Link til bogen "Trail guide to the body" http://www.amazon.co.uk/Trail-Guide-Body-Hands--Locating/dp/0982663404/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1311079691&sr=8-1 Jeg håber at i skriver hvis det er noget i har interesse i. Venligste Hilsner Christian Fischer