nicolai_1990

Medlemmer
 • Content count

  13
 • Joined

 • Last visited

 1. Hård kostplan

  Det lyder meget mere fornuftigt - hvordan hænger forholdene mellem kulhydrater, fedt og proteiner sammen rent procentuelt? (spørger af ren og skær nysgerrighed)
 2. Stort vægttab påbegyndt

  Jeg kan se, at du har en mere indgående viden end mig, når det kommer til, hvilke motionsformer der er mest effektive. Det skal jeg ikke gøre mig så klog på. Men jeg vil alligevel sige, at hvis nu trådstarter har langt større glæde af boksepuden, så vil det i det lange løb give mest, da han højst sandsynligt vil bruge den mere end andre motionsformer som måske er knapt så sjovt. Men ja, det er jo kun ham der kan svare på det :)
 3. Nystartet

  Hej Søren! De kraftige vægtudsving du oplevede i starten af din vægttabsperiode, skyldes at du har tabt væske, hvorfor man hurtigt kan tage det på igen. Det er meget normalt, at folk de taber sig meget hurtigt i starten af en vægtperiode, og så falder vægttabet til normalt niveau efter nogle uger. Ang. kosten så forsøg at indtag mange måltider med små rum, så du hele tiden har har energi til at udføre dit daglige arbejde. Helt konkret vil det være en fordel for dig, at indtage flere kulhydrater i starten af dagen og så senere hen spise mest proteinrigt. Det kunne f.eks. være havregryn til morgenmad og rugbrød hen af middagen og så holde dig fra ris, pasta, brød og kartofler om aftenen. Hvis du en aften ikke kan holde dg fra lidt kulhydrater, så er et godt tip at koge nogle brune ris, og så skær kyllingeinderfilet ud i små strimler i en wok sammen med en masse frysegrøntsager.. Bland så risen i og evt. krydr med noget woksauce af en art. Jeg spiser 40 gram ris og for mig er der i alt knap 600 kalorier i det måltid og det mætter vanvittigt godt. Bevares, der er kulhydrater i brune ris men de er også SPÆKKET med proteiner.
 4. Hård kostplan

  Der kan umuligt komme et brugbart svar tilbage, hvis man anbefaler at man kun skal indtage lidt over 1000 kalorier dagligt mens man motionerer 3-4 gange ugentligt. Det hænger ganske enkelt ikke sammen af to følgende grunde: 1) Kroppen vil gå i "starvation-mode" og derved holde på fedtet, mens forbrændingen er på sit lavpunkt. 2) Manglende ernæring vil også sætte sit tydelig præg på ens ydeevne i fitness-lokalet, og man opnår derfor ikke de ønskede (og mulige) resultater. Det kan også knyttes til, at det må være et decideret helvede at leve på så få kalorier, hvorfor der er stor risiko for at man bare tager det hele på igen, fordi kroppen har vænnet sig til at klare sig på 1000 kalorier. Din beregning på 1300-1400 kalorier lyder mere realistisk , men jeg kender mange piger der har tabt sig ved at indtage 1800-2000 kalorier, og så give den MAX gas nede i fitness-centeret.
 5. protein shake

  Køb nogle Allevo-barer - de indeholder 200 kalorier og mætter ganske fint :) (og smager i øvrigt super godt)
 6. Stort vægttab påbegyndt

  Du skal holde de 15 min. oppe imod 15 min. styrketræning også. 60 kg. er altså rigtig meget overskydende fedt, og enhver form for bevægelse vil belaste hans led meget. Men det skal også ses i lyset af, at det er en "begyndelses-fase" - der er jo ingen der siger, at han ikke kan forøge cardioen med 15 min. mere om en lille måneds tid f.eks. Det handler om at tage små skridt ad gangen når det kommer til motion - og så for alt i verden ligge fokus over på kosten som betyder 70-80% i det samlede regnskab. Grunden til at jeg anbefaler intervaller er, at det er utroligt effektivt når det kommer til forbrænding af fedt. I trådstarters tilfælde kunne det jo sagtens være 30 sek. på incline 3% og så tilbage på 1,5% i 30 sek. igen. - Intervaller er jo et bredt begreb, og det kan bruges effektivt i alle sammenhænge :) Ang. boksepuden så er det jo heldigvis meget lavpraktisk, og jeg er jo ikke ude i komplicerede kombinationer eller noget. Hvis 10 simple slag er nok, jamen så er det jo glimrende motion.
 7. Vægttab, ny kost og træning - med forhindringer forude.

  Hej med dig :) Først og fremmest, så skal du have et kæmpe klap på skulderen ved at tage det helt store skridt om at tage til psykolog. Sagen er nemlig den, at psykologien er med afstand det vigtigste redskab når man vil realisere et mål, og nu hvor det lyder til, at du har styr på den, så har du skabt nogle fantastiske forudsætninger for dig selv! Sagen er den, at kosten betyder 75% når det kommer til at bygge en stor flot BB-krop eller når man skal tabe sig. Derfor er motion ikke afgørende for et vægttab, men grunden til, at der er konsensus om, at det skal være med i et vægttabsforløb er, at det naturligvis gør dit velbehag bedre og det endelige resultat pænere. Nu siger du så, at du er pakkebud, og med den arbejdsbelastning du har, så vurderer jeg ikke at yderligere motion er nødvendigt hvis du blot skal tabe sig. Som du siger, så ville en god omgang motion med mountainbiken i weekenden være en god idé - men få styr på kosten først, så kan du lege med motionen bagefter. Du skal have lavet dig en kostplan, hvor du skal have dig et stabilt og proteinrigt kalorieindtag. Jeg vurderer at du skal ligge på omkring 2100 kalorier dagligt, og så skal du skam nok se resultat. Brug www.myfitnesspal.dk til at tælle kalorierne - det har gavnet mig ufatteligt meget i mit vægttab på 25 kg. Da du forbrænder en masse i løbet af dagen, så er det meget vigtigt, at du spiser ofte. Det vil sige 5-6 gange, hvor du konsekvent hver 2. eller 3. time giver kroppen nyt benzin. En kostplan kunne se sådan ud: Morgenmad: 50 gram havregryn, 25 gram. Speltflakes fra Levevis, 15 gram rosiner og så kan du evt. skære noget frugt/bær til. Middag: Rugbrød med æg og tun + en evt. salat Aftensmad: Kyllinge inderfilet med en masse grøntsager og en dressing laver på skyr. Dine mellemmåltider kan så om formiddagen være endnu et stykke frugt i form af en banan, i løbet af eftermiddagen kunne det være en bar fra Allevo (200 kalorier og de mætter godt) og om aftenen kan du evt. skære nogle gulerødder og agurker og spise dem som hyggelig aftensnack. Pointen med sådan en kostplan er, at du tidligt på dagen får indtaget en masse kulhydrater, som skal give dig en masse energi som du forbrænder qua dit arbejde. Senere hen på dagen, så stopper kulhydrat-festen, og det vil så blive erstattet af en masse proteiner fra tunen og kyllingen. Læg mærke til, at du ikke skal spise kartofler/hvidt brød/ris/pasta til aftensmaden. Det er nemlig "hverdagens skurke", da du højst sandsynligt ikke forbrænder mere efter aftensmad. Hvis du drikker kaffe, så sørg for at stoppe indtaget af det ved en 16-tiden og for guds skyld så drop alkohollen. Den er roden til alt ondt her i verdenen, og jeg tabte mig hurtigt i starten bare ved at stoppe med at drikke. Dette var lige mine umiddelbare tanker og du må have held og lykke med det! PS: stop med at løbe øjeblikkeligt, da knæ-skader er meget svære at deale med og det vil også kunne have en katastrofal konsekvens ift. dit job)
 8. Nogen der har erfaringer med 5/2 "diæten"?

  Respekt til dig :)
 9. Stort vægttab påbegyndt

  Du bliver nødt til at fortælle om din kost, før man kan give optimale råd ift. hvilke motionsformer du skal dyrke og med hvilken intensitet :) Men jeg har da lige et par tips i ærmet til dig. Kondition: - Lad vær med at træne 1 time om dagen fra dag 1 af. Din krop er sleeeeet ikke vant til dette pludselige skift i aktivitetsniveau, så tag det roligt i starten. Evt. tag 15 min. på et løbebånd hvor du går i et rask tempo - hertil kan du så skrue op for inclinen, så det føles somom du går op ad bakke. - Jeg vil starte ud med at eksperimentere lidt med løbebåndet - evt. lav nogle små lege for dig selv, hvilket kunne være nogle små intervaller f.eks. Når du så har vænnet din krop til at være aktiv, så kan du udvide horisonten og lege med ro-maskinen. (Er ganske enkelt bange for, at ro-maskinen er for hård belastning til dig nu) - Boksepude: Kan du så komme igang! Haha :D Boksepuder er noget af det mest modbydelige der findes, men jeg kan eddermame love dig for, at det sætter gang i systemet. Vægte: - At styrketræne mener jeg, er utroligt vigtigt under et vægttab, fordi at man på den måde undgår at miste for meget muskelmasse. Med andre ord, så opnår man et LANGT pænere resultat, hvis man sørger for at vedligeholde sine muskler. Derfor vil jeg gribe fat i de mindre vægte hvis jeg var dig, og så stille og roligt eksperimentere med at træne bryst, biceps, lår osv. Mon ikke der er en i centeret der vil hjælpe dig med lidt instrukser? - Derudover har styrketræning den fordel, at du sætter fut i din efterforbrænding, modsat kondition som primært er kalorieforbrænding mens du træner. Så for at være helt konkret her til sidst, ville dette være en glimrende startplan for dig den første måneds tid: 15 min. eksperimentering på gå-båndet, hvor du skal få så meget sved på panden som muligt. 15 min. med vægte, hvor du med en smule research på egen hånd kan lægge et skema for, hvilke muskelgrupper du skal træne. Hold det meget enkelt og simpelt så din krop ikke bliver belastet for meget og du derved får en skade. Og husk: tålmodighed er nøglen i hele det her forløb. Kan du have en god weekend, og jeg håber du har succes med projektet!
 10. Skal tabe mig 25 kg

  Jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan dit sportsliv har været. Har du dyrket meget motion før i tiden? For hvis du ikke har det, så har dine muskler jo stort set ligget i dvale, og så er det klart, at det er noget af et chok når du stiller dig op på en crosstrainer og fyrer den af. Som der bliver nævnt, så vil jeg også starte ud med at gå nogle ture i den dejlige natur. Du skriver at du arbejde med IT, er det så korrekt antaget, at du er teknologisk interesseret? I så fald vil jeg anbefale dig at oprette en bruger på www.fitocracy.com hvor du taster ind hvad du har lavet og jo flere point du skraber sammen, desto højere level kommer du i. Derudover er der vildt mange flinke mennesker og grupper hvor du kan få en hulens masse inspiration. Jeg bruger det selv, og er helt tosset med det. Hver gang jeg stiger i level, så boostes min motivation :) Jeg vil lige give dig et par gode råd ang. din kost. Overordnet ser det jo fornuftigt ud - men hvad med weekender? Det er oftest der det er gået galt med mig, så det er vigtigt du holder dig i skindet på dine fridage :) Jeg vil anbefale dig at spise skyr til morgenmad. Evt med lidt bær og nødder på - det smager super godt og har et lavt kalorieindhold + det har mange proteiner. Jeg vil droppe rugklapperne om morgenen, da der altså er mange kalorier i dem. Til middag vil jeg så snuppe en rugklapper eller rugbrød. Men i stedet for at spise en stor middag, så spred det ud, så du ikke oplever sult i løbet af dagen. Det har hjulpet mig RIGTIG meget. Til aftensmad, så ser det super fornuftigt ud. En heads up er, at det er en god idé at minimere indtaget af stivelse. Dvs. at ris, pasta og kartofler er noget man skal være varsom med. Jeg vil aldrig anbefale at kvitte det helt, da det indgår i utroligt mange retter. Hvis du er typen der ikke gider står og hakke og skære, så er det også meget nemt at købe en broccoliblanding på frost og hæld det ud på panden. Det smager også okay, hvis du laver det ordentligt :) (intet stikker dog friske grøntsager)
 11. Kostplan 1200 kcal

  "Jeg er 16 år, 152 cm og vejer ca. 54 kg. - derfor vil jeg gerne tabe mig 10 kg." Uden at have set billeder af dig, så synes jeg det virker meget ekstremt? Du har måske ikke overvejet, at 5 kg. er nok? :D
 12. 31,8 kg vægttab på 12 uger .... følg mig :)

  Hejsa. VIl lige give mit besyv med :) Jeg vil tilslutte mig mængden og sige, at din plan ganske enkelt ikke er holdbar. Det siger jeg ikke, for at gøre dig mindre motiveret - tværtimod. Problemet er, at når du har overstået 12 ugers helvede, så vender du automatisk tilbage til din gamle rytme igen. Og selvom du lever sundere, så har din krop kun vænnet sig til at få 600-700 kalorier om dagen, og da du vil indtage omkring 1500-2000 kalorier på et super fornuftig kost, så vil du tage på igen. Hurtigere end du tror. Jeg er pt. igang med at tabe mig med Nupo, og står derfor i en lidt lignende situation som dig. De forholdsregler jeg har taget mig er, at jeg drikker 4 shakes dagligt og så får jeg et sundt og solidt aftensmåltid. Jeg har været igang i 5 uger nu og har tabt mig 8,5 kg. Det lyder ikke af så meget, da man kan tabe sig langt hurtigere ved bare at drikke rent Nupo, men jeg prøver at forberede mig bedst muligt til "omstillingsfasen" hvor jeg ikke drikker Nupo længere. Når jeg har tabt mig 10 kg, så trapper jeg ned til 2 shakes og når jeg har nået mit ønskede mål på 15 kg så stopper jeg helt, og erstatter med sundt og fornuftigt mad. Det er så her motionen kommer ind i billedet, da jeg pt. ganske enkelt er for tung til at dyrke den sportsgren som jeg elsker. Jeg har af den grund haft mange overbelastningsskader, og har derfor fravalgt decideret motion under min vægttabsfase. Hele idéen med Nupo er, at jeg rent psykisk har godt af en kickstart. Og her må det gerne være lidt ekstremt, da jeg er velvidende om, at det bare er en periode. En periode hvor jeg bedst muligt garderer mig imod at skulle vende tilbage til en normal kost igen, og det mener jeg er altafgørende for dig. At den ekstreme tilgang du har altså har større konsekvenser end du lige regner med :) Jeg vil anbefale dig at skrotte proteinkuren og så køb Nupo/Allévo/Nutrillet i stedet for, da kroppen får alt det den skal bruge gennem pulveret. Du kan variere mellem shakes og bar, så du i løbet af dagen også føler at du tygger på noget, hvilket er meget rart. De fleste butikker har 42 breve til 285 kr., og hvis du køber chokoladen, så kan du sagtens blande det op med vand - selvom mælk smager bedre. Pøjpøj med det - jeg håber min indspark kan hjælpe dig :)
 13. Ondt i muskel over anklen ved løb

  Hej allesammen! Jeg var ude og løbe idag, og efter et par kilometer kunne jeg mørke en smerte nede ved højre ankel. Det var ikke anklen, men en muskel lige ovenover der spændte helt vildt og gjorde, at jeg måtte gå hjem igen hvor det gjorde ganske ondt. NU, 2 timer senere, spænder det stadig lidt, men mærker ikke noget til det når jeg går. Nogen der har oplevet noget lignende?