Ul C.

Medlemmer
 • Content count

  23
 • Joined

 • Last visited

 1. For det første er 1.5 g/kg kropsvægt ikke stort - men helt normalt og lige deromkring videnskaben viser det bør ligge for alle aktive mennesker. Hvis beregningen af din aktivitetet er korrekt - og din madlog også er, så er du 2200 kcal i underskud per dag - og 700 kcal under dit basal skifskifte. Ja, det er usundt. Generelt er det en ret god tommelfinger regel ikke at indtage under sit basal stofskifte under nogen som helst omstændigheder - og ikke for meget mere end 500 kcal under sit daglige energiforbrug (et vægttab på et kg. om ugen).
 2. jeg taber mig ikke

  Hvor aktiv er du i din hverdag udover træning? Du kan ikke bare følge den samme diæt i størstedelen af et år og forvente at den ikke skal justeres, når du først har tabet 23 kg. falder dit energi forbrug jo også tilsvarende. Jeg ved jo ikke hvem der har lagt diæten for dig, men den trænger nok bare til en revision udfra at din krop har ændret sig siden starten :)
 3. 10 kilo inden August

  At tabe dig til du er undervægtig er ikke løsningen på at dit selvværd ikke er så godt. Løsningen er at arbejde med dit selvværd og dit kropsbillede - for hvis du taber 10 kg. som et hurtigt fix på spejlbilledet, vil du bare finde noget andet at være utilfreds med, eftersom det ikke er spejlbilledet der er problemet. Du kan realistisk godt tabe dig 10 kg. inden studiestart. Bare ikke sundt og fornuftigt. Du er 16 år, og din krop forandrer sig, den vægt du havde som 13 år er helt irrelevant. Det er aldrig en helt dårlig ide at spise lidt sundere, og mere motion (i form af noget du nyder, og som gør dig glad for din krop.) - men vægttabsplanen er ikke en god ide. (Jeg ville ikke lægge for meget i den der ide om at dit stofsskifte reboundede. Mere realistisk var du bare 15 år, med de kropslige forandringer der hører med til det)
 4. Generelle spørgsmål om kostomlægning.

  Generelt har alle jeg kender der er gået fra stort sukker forbrug til meget lavt, haft nogle ret sære oplevelser med afvænningsperioden mens kroppen vænner sig til det. Prøv at kigge på energi indholdet frem for mængden, for 1500 g. mad siger jo ikke så meget om hvad kalorie-densiteten er i maden. Og så sammenhold med dit energi forbrug, f.eks. her: http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/stofskifteberegner/(kan sagtens være en del forkert, men er nok ikke et helt dårligt udgangspunkt at starte ved)
 5. Recovery shake vs vægttab

  Nope. Window of opputunity er stort set komplet tilbagevist, og undersøgelser der viser det modsatte er ret konsekvent useriøse ting betalt af producenter af de produkter. Det ER vigtigt at få nok protein samlet set i løbet af dagen - men hvornår du får det er ikke så vigtigt. I hvert fald ikke på "begyndt at træne nogenlunde stabilt for at komme i nogenlunde acceptabel form", højt niveau atleter, og folk hvis liv er fokuseret om træningen er muligvis noget andet. Og hvis du gerne vil tabe dig, så er det kosten der er den primære faktor - og så hjælper det ikke meget at holde 400 kalorier i kroppen uden medfølgende mæthedsfornemmelse.
 6. Crosstrainer

  Og de insisterer på at måle i bestemte enheder, frem for effektivitet eller relevante enheder? Men nej, du kan ikke oversætte grosstrainer enhed til løb - det er slet ikke samme type motion, og i øvrigt kommer enheden voldsomt meget an på hvor hårdt den er indstillet. Det var dog et rimeligt useriøst projekt, hvem har gang i noget så fjollet? Vurderer de også km løb og km cykel ens?
 7. Idealvægt

  Udover at BMI så er totalt ubrugeligt til at snakke om enkelt individer. Det er et fremragende statistisk værktøj til at kigge på hele befolkningsgrupper, men til at vurdere enkeltpersoner lider det alt for meget af det skalerer dårligt med højden (square cube law), ingen hensyn tager til kropsbygning og ingen hensyn tager til muskel eller fedt-procent - man kan have en BMI på 21 og være tyndfed, og man kan have en BMI på 30 og være sund OL-atlet. In short: Der er ingen genveje til at vurderer på et enkelt tal, uden yderligere information, om man vejer fornuftigt.
 8. Solbriller eller linser på ski

  Jeg er fast linse-bruger, men har tidligere brugt briller. Når jeg skal afsted går jeg ned og beder om nogle ekstra linser der er en-dags, fordi at den tørre luft i højden har det med at få mine normale månedslinser til at gå i stykker super hurtigt. Men man skal lige være opmærksom på at ens syn er en del anderledes med briller kontra linser - i hvert fald for mig som har kraftig nærsynethed. Størrelsesvurderinger og afstandsvurderinger skifter en del mellem de to, det er selvfølgeligt ikke et problem når man har vænnet sig til det, men jeg ville ikke anbefale at tage kontaktlinser på for første gang samme dag som du skal ud på bjerget.
 9. Meget undervægtig?

  Jeg forstår ikke rigtigt. Hvorfor IKKE søge læge? Sandsynligvis er det bare mere mad, og træning der skal til. Men svær undervægt (som det klart er) kan skyldes mange ting, og et helt simpelt lægetjek for det tager ikke meget tid - og vil sandsynligvis resultere i "spis noget større potioner, og flere af dem, og træn fornuftigt". Men der kan også sagtens være noget reelt galt. Jeg forstår vitterligt ikke denne her ide om at det er en dårlig ide at søge læge?
 10. Meget undervægtig?

  Du er seriøst undervægtig ja. Gå til en læge. Snak med nogle professionelle som kan få fat i alle oplysninger de har brug for om dit helbred, før de giver anbefalinger. For med den vægt, er dit helbred ikke noget der skal fuckes med, ved at internetpersoner giver dig forkerte råd baseret på mangelfulde oplysninger.
 11. Mad mod træthed

  Ved at gå til lægen og sige "hey, jeg er træt hele tiden, på trods af at jeg sover nok.. hjælp?" Der er 10.000 ting der kan føre til at man er træt hele tiden - det virker som en ret dårlig plan at begynde at gætte ud fra stort set ingen informationer.
 12. Kaloriebalance

  Muskel opbygning foregår når du restituerer, ikke når du træner. Og du undervurderer klart hvor lang restitutionstiden er - for hvis du er i kalorieunderskud 24 timer efter træning, er det lige præcis der ting sker. For at være ærlig, så er den smarte løsning altså at acceptere at der ikke er smarte genveje når det kommer til vægt og træning - klø på med noget styrketræning, det cardio du føler passer dig, og ca. ligevægtsindtag alle dage. Og indse at det her nok kommer til at tage lidt tid, og 15% fedt er i øvrigt ikke frygteligt højt.
 13. 17 år, og kroppen vokser ikke...

  En måned? Det er jo ingenting, som i - seriøst ingenting. Tænk i "år" frem for "måneder" når det kommer til styrketræning. Et forsigtigt gæt er at du reelt ikke spiser så meget som du tror. Det lyder som en fin potion aftensmad, men minimalt morgenmad og frokost. Og hvad med eftermiddags snack? Natmad? Prøv at tælle kalorier i et stykke tid, du vil nok opdage at du slet ikke ligger så højt som du tror. Og med stykke tid mener jeg "hver dag i en uge" Som andre siger, nej. Genvejene er der ikke - Det handler om at gøre det til en livsstil, ikke et projekt, som det lyder til at du gør.
 14. 17 år, og kroppen vokser ikke...

  Hvordan med mad og motion? Hvis begge dine forældre er små i det, så kan det sagtens bare være dine gener der dikterer at du aldrig bliver særligt høj. Sådan er det, og der er ikke det store at gøre ved det, så det er lidt spild af kræfter at bekymre sig for meget om. Omkring at du er spinkel, så udover at det handler om ens stofskifte, så er det også hvor meget man spiser og hvor meget man træner. Hvis du spiser minimalt og eneste træning du får er lidt cykling rundt, så bør det ikke overraske vildt at du er spinkel. Styrketræning og solide store potioner er vejen frem :)
 15. Vægttab gået i stå. 17 årig dreng

  "Indtager INGEN kalorier i form af drikkevarer. Er 186 cm høj. " Gymnasiet og absolut nul-fucking-alkohol-ever? Jeg er selvfølgeligt imponeret, men det er mere viljestyrke end jeg havde dengang!