hauskov

Medlemmer
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hauskov

 1. Jeg har et par gange lagt mærke til at min puls, når jeg påbegynder løb, stiger fra 60-70 til 155-160 indenfor 10 sekunder. Det er vel at mærke for meget langsomt løb, hvor min puls normalt vil ligge på 130-140. Det sker ikke ved lignende, men anderledes belastning som eksempelvis at gå op ad trapper, hvor min puls stille og roligt vil nærme sig 110-120. Jeg synes det virker voldsomt, men ville høre om det er noget der er meget normalt for løb? Det skal siges at jeg er i ganske god form.
 2. Meget hurtigt stigende puls ved løb

  Det er ikke sket de sidste par gange jeg var ude og løbe, men jeg har lagt mærke til det 5-6 gange. Og ja, efter 5'ish minutter falder den til 130-stykker som svarer til mit opvarmningstempo. Jeg fugter pulsbæltet og er ret sikker på at den er pålidelig. Har ikke ellers oplevet at den skulle lave forkerte/springende målinger.
 3. Mad program?

  Hej Emin Du må nok få en anden til at hjælpe dig med kosten, men generelt kan du spise en masse grøntsager og skære ned på fede og søde fødevarer. Mht. motion, så er 2xløb om ugen ikke meget for en i din alder. Mit forslag er at du starter til fodbold, badminton, svømning eller hvad end du nu finder sjovt. Der er så mange hold at vælge i mellem i din alder så alle kan være med og det er helt ærligt sjovere end at løbe to gange om ugen.
 4. MTB til nybegynder

  I den prisklasse ville jeg kigge efter en brugt cykel. Hvis du allierer dig med en der har lidt forstand på det, kan du godt finde en fin cykel på dba til omkring 4-5000 kr. Der er mange der køber en cykel til 8-10.000 kr. og hurtigt finder ud af de egentlig ikke gider køre mtb (dem der skriver de ikke har tiden til det). Det er cykler der måske har kørt under 10 gange i skoven som du kan få til halv pris.
 5. Hvorfor kommer vægttabet ikke?

  Jeg studser lidt over at du skulle forbrænde mellem 2600 og 3600 kcal pr træningsdag? Det er mange timers motion selv ved høj intensitet. Det må jo svare til noget der ligner 4 timers spinning.
 6. Hjælp? er overvægtig!

  Det bedste råd jeg kan give dig er at ændre din grundlæggende holdning til din kost og dit vægttab. Drop kurerne og forsøg i stedet at lave en permanent ændring til en sundere kost. Du vil gerne se hurtige resultater for at du ikke mister kontrollen? Hvad regner du med at der sker hvis du når dit vægttab på den måde? Mit bud er at du vil tage vægten på igen ligeså hurtigt. P.S. Hvis du får tynd mave af at drikke mælk, så er det nok en smaddergod idé at begrænse indtaget og drikke vand i stedet. Hvis du har en intolerance overfor laktose, vil tynd mave typisk være resultatet.
 7. Billig opstart med løbesko og løbetest

  Sidst jeg opdaterede mig vedrørende løbetest, var der ingen evidens for at de skulle have den mindste smule forebyggende effekt overfor løbeskader (selvom de helt sikkert vil fortælle dig noget andet nede i løberen). Tag ned i et par forskellige butikker, prøv sko og vælg nogle neutrale sko du synes der passer godt. Det skulle være muligt at finde nogen der koster væsentlig mindre end de 3000 kr du nævner. Det er langt vigtigere for din skadesrisiko at du ikke øger din træningsmængde for hurtigt. http://www.dr.dk/levnu/fritid/drop-loebetesten-naar-du-koeber-loebesko
 8. Makker

  Jeg tror der er grupper på facebook, hvor du måske har en bedre chance. Fandt den her: https://www.facebook.com/groups/1412852675632438
 9. Hjælp til en gym elev med et spørgsmål

  Det er lidt nogle pudsige spørgsmål du stiller. Læser du spørgsmålene grundigt? Og tænker du må have en lærebog du kan slå op i. Hans forventede makspuls er ikke 213, men 213-0.65*alder. Men nej, det er ikke umiddelbart maksimalt arbejde, hvis han har en gennemsnitlig maks puls.
 10. Er det mest sundt at være let overvægtig?

  Du behøver ikke kigge så langt efter en gennemgang(se evt. kilderne også): http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/vaegt_og_fedtprocent/beregn_din_idealvaegt/
 11. Dit polar ur har flere oplysninger at vurdere din forbrænding ud fra, men jeg tror ikke du skal se det som andet end et kvalificeret gæt. Du kan læse lidt her: http://www.livestrong.com/article/490909-the-accuracy-of-calories-burned-in-polar-heart-rate-monitors/ Aktivtrænings beregner er absolut ikke retvisende. Den har ingen idé om, hvilken intensitet du har ligget med og vil give et bud der svarer til det den gennemsnitlige person forbrænder i en given sportsgren. Der er til gengæld en bonus efter du har dyrket motion der er værd at tage med: http://www.motion-online.dk/konditionstraening/kondition_-_artikler/efterforbraendingen_ved_motion_er_stoerre_end_hidtil_antaget/ Noget andet er at din vægt ikke er vildt høj. Når du først begynder at træne regelmæssigt, vil din fedtprocent helt sikkert falde hurtigt. Jeg tror det vil motivere dig mere at holde øje med hvordan din kondition forbedres, end det i længden vil motivere dig at tælle kalorier.
 12. Kviksølvsforgiftning af tun

  Nu bliver man ikke afhængig af kviksølv, så dine abstinenser må skyldes noget andet end mangel på kviksølv. Problemet med kviksølv er at kroppen ikke kan skilde sig af med det og det derfor ophobes i kroppen. 1,5 dåse tun om dagen er nok i overkanten, om ikke andet fordi det ikke er særlig varieret kost :) Men der kan være stor forskel på indholdet af kviksølv i tunen. Fandt en tidligere tråd om tun: http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=25967
 13. Klient database og analyse software

  Vil også mene at excel er fint til de krav du beskriver. Hvis du mener der er behov for det, kan du jo lave en decideret database i access eller libreoffice base... Men det kræver nok at du sætter dig lidt ind i det.
 14. Træning til coopertest

  Hvor meget er du vant til at træne?
 15. Angående spinning-cykel

  Hej Jeg kender ikke noget til spinning-cykler, men hvis du har en god cykel i forvejen, så kan du jo overveje at købe en hometrainer. Den fylder mindre og du kan køre på din normale cykel. Har selv en tacx, men Elite og Bkool skulle også lave fine hometrainere. De fås fra ca. 1000 kr og op til 7-8000 kr(men så kan du også køre virtuelle 3d ruter).