Frederik Hecht

Medlemmer
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About Frederik Hecht

 • Rank
  Nyt medlem

Contact Methods

 • Website URL
  www.fhecht.dk

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  København

Recent Profile Visitors

1,855 profile views
 1. Forstrukket lårmuskel

  Hvis det er en reel forstrækning, er der ikke så meget, du kan gøre, udover at give låret hvile og ro, og dermed give vævet tid til at hele. Hvis du har nedsat bevægelse, kan du med fordel øve dig på at få bevægelsen tilbage. Dvs. diverse mobiliseringsøvelser inden for det smertefri område.
 2. Iskias og piriformis

  Jeg har faktisk lige skrevet en artikel om iskiassmerter, som jeg tror vil kunne gavne dig: http://fhecht.dk/iskiassmerter/ Din piriformis kan ikke gå ind og decideret kompensere for din ballemuskulatur, går ud fra at du mener gluteus. For mig lyder det mere som om, at din piriformis stadig er påvirket af din overbelastning, eller og at den ikke har tilpasset sig en mere krævende belastning endnu. Hvor lang tid har det stået på? Og hvorfor tænker du, at du ikke får maksimalt udbytte af din bentræning, er det "kun" fordi piriformis er øm dagen efter?
 3. Ondt i lænden ved hårdere aktivitet

  Rau, du har ret. Udstrækning af haserne har umiddelbart ikke nogen effekt på lændesmerter. Gregers TF, forskellig benlængde er ikke en faktor for lændesmerter, medmindre der er en virkelig markant forskel. Hvis du er interesseret, så har jeg skrevet en guide til hvad det kan betyde at have ondt i ryggen, hvad det ikke betyder, samt hvad man kan gøre ved det. http://fhecht.dk/ondt-i-laenden/ Du er velkomment til at tage kontakt til mig for ekstra råd.
 4. Sport efter brækket arm

  For det første, så skal du altid lytte til hvad din læge siger, frem for hvad du finder af info eller hjælp på nettet. Når det så er sagt, så lyder det som en distal radius fraktur, hvilket kan variere en hel del i udseende. Derfor er det svært at rådgive om prognosen. Normalt kan man starte på lette aktiviteter, såsom svømning eller let træning efter 1-2 måneder. Jeg ville umiddelbart mene, at man skal vente 3-6 måneder med kontaktsport. Men igen, tag kontakt til din læge for at få nogle mere kvalificerede svar på dine spørgsmål.
 5. Giver kreatin hovedpine?

  Men alle sammen anekdoter formoder jeg?
 6. Giver kreatin hovedpine?

  Så vidt jeg ved, er der ikke nogen undersøgelser, som har linket kreatin til hovedpine. Hvis det kun er sket en gang, så er det nok lidt for tyndt at tro, at hovedpinden var forårsaget af kreatinen.
 7. L-ARGININ OG INSTANT BCAA

  Der er ikke rigtig noget videnskabeligt belæg for at sige, at man skal tage bcaa tæt på sin træning i forhold til andre tidspunkter. Hvis du har lyst til at læse en mere videnskabelig baseret artikel, om hvorfor bcaa sandsynligvis er åndssvagt at bruge penge på, kan du finde et indlæg om bcaa, som jeg har skrevet her.
 8. BCAA under træning og Whey efter træning

  Som de andre skriver, så er BCAA spild af penge. Hvis du vil læse et mere videnskabeligt indllæg til hvorfor det forholder sig sådan, så har jeg en skrevet en artikel om bcaa.
 9. Spoleben flytter sig efter løb

  Husk også at arbejd på udstrækningen hjemme. Det giver ikke mening, kun at gøre det at par gange om ugen. Så prøv at se om du kan bruge 10 min om dagen * 3,hvor du holder strækket i minimum 3 minutter ad gangen. Husk at det ikke behøver at gøre kamp nas, men det er vigtigt at du kan mærke et stræk. Hvis der ikke er sket en forskel inden for 2 uger, må vi tage den op til revurdering. Derudover vil det være en rigtig god ide for dig at arbejde med stabiliteten omkring knæet, hvilket jeg også håber er noget, som fyssen har arbejdet på med dig. Prøv at søg på knee stability exercise på Google, for at få nogle ideer
 10. Spoleben flytter sig efter løb

  Nu er det svært for mig at sige alt for meget, nu hvor jeg ikke har set hvor meget/lidt bevægelse, du har i knæet. Men hvis jeg var din fys, ville jeg primært arbejde med først at få bevægelsen tilbage igen. Manglende bevægelse, især i ekstensionen, kan give problemer, når man løber. Det skyldes både at trykket i leddet ikke bliver fordelt ligeligt, samt at man er nødt til at kompensere i andre led for den manglende bevægelse i knæleddet. Har du nogensinde prøvet at arbejde med udstrækning og mobilisering af dit dårlige knæ?
 11. Spoleben flytter sig efter løb

  Du træner også den forreste del af låret gennem dødløft, medmindre du udelukkende laver straight lift dødløft. Som sagt tror jeg ikke helt på, at det har noget at gøre med et evt. mismatch af styrke på bag- og forlår, men nok nærmere manglende bevægelse. Hvis du sidder på gulvet med begge ben strakt, er der så forskel på hvor langt du kan strække knæet i forhold til det andet? Prøv også at bøje begge knæ for at se om der er forskel på hvor meget bevægelse du har.
 12. Spoleben flytter sig efter løb

  Okay, nu er jeg med. Spolebenet er faktisk en af knoglerne i underarmen. Det er ret usandsynligt, at din knogle rent faktisk rykker sig under løb. Er det noget fyssen har sagt? Gør det ondt på noget tidspunkt når du løber eller dyrker sport? Eller hvordan føles det? Den med hasemuskulaturen tror jeg heller ikke helt på. Det lyder mere som et generelt instabilitetsproblem.
 13. Spoleben flytter sig efter løb

  Du bliver lige nødt til skrive hvad du mener præcist med spolebenet, er det knæskallen du mener?
 14. Skulder skade vil ikke gå væk

  Hvor lang tid går der normalt, før du begynder at få ondt i skulderen, når du bruger computeren? Hvor præcist gør det ondt i skulderen? Foran, bagpå? Går det væk umiddelbart efter du stopper med at bruge musen? Du kan evt. prøve at ændre på hvordan du sidder og bruger musen. F.eks. burde dine skuldre være nede hele tiden, så du ikke sidder i en "statisk shrug". Evt. kan dit bord være for højt eller din stol for lav. Sørg også for at du bruger musen så tæt på kroppen som muligt, så du igen ikke sidder og spænder i musklerne i skulderen. Det er meget usandsynligt, at det er slidgigt :)
 15. Min første skade

  Det lyder ikke som en fibersprængning, eftersom smerten normalt ville komme med det samme. Hvor præcist i lysken mærker du smerten? Er der nogen misfarvning der hvor det gør ondt? Gør det ondt når du sidder eller ligger ned? Nu er der kun gået en dag, så det er svært at sige hvad der er galt. Jeg ville helt klart tage den med ro i 3-4 dage, og smerten ikke bliver bedre inden for det tidsrum, bør du søge en læge, som evt. kan sende dig til en fys.