Pereza

Medlemmer
 • Content count

  25
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 1. Vejen til det første marathon.

  Mange tak Dit indlæg rammer de overvejelser jeg nøje har døjet med på det seneste, rigtig godt. Jeg har måske hele tiden haft en lille følelse af, at beslutningen om at løbe til Copenhagen 2016 har været en smule forhastet, og at jeg kunne have godt af, at give mig selv lidt mere tid. Det er trods alt ikke mange øjeblikke siden, at jeg døjede med at løbe min første 10 kilometer, så ugerne med en ugentlig mængde på 40-60 kilometer har naturligvis været noget af en omvæltning, omend jeg virkelig har nydt det hele vejen. Som det ser ud nu vælger jeg, at udskyde marathon-planerne. Det har været en svær beslutning, men nogengange er det måske også godt, at kende sine begrænsninger, og jeg må bare erkende, at jeg endnu ikke er rask, og at jeg - måske - har været lidt for hård ved mig selv. Der sker ligeledes en del på privaten i øjeblikket. Det er formentlig en rigtig god beslutning, selvom jeg lige skal sluge den. Det havde været fedt, at løbe i København i år, men samtidig ønsker jeg også en god oplevelse, hvor jeg føler forberedelserne har været optimale. Vigtigst af alt, er jo at jeg har fundet glæden ved at løbe. Jeg fortsætter naturligvis løberiet. De næste par uger tror jeg bare jeg vil løbe, når jeg er frisk til det uden at følge nogen egentlig plan, så der - som du siger - kan komme lidt ro på. Det bliver formentlig i Odense jeg skal gøre mit forsøg istedet i slutningen af året, men det har jeg ikke fast besluttet endnu. Jeg er også tilmeldt de 3 broer, et nyt halvmarathon, der afvikles for første gang i år, i august måned. Det ser jeg frem til, da jeg har en del bekendte, der også skal løbe der :-) Jeg tænker, at loggen her fortsætter, i et eller andet omfang - måske ikke så struktureret det næste stykke tid, men blot lidt skriveri fra tid til anden. Det er superfedt med input fra andre mol'brugere. Det nyder jeg. Kan i have en rigtig god onsdag, derude :-)
 2. Vejen til det første marathon.

  Jeg har haft en elendig uge med slem influenza og ingen løb, med undtagelse af 8 rolige kilometer. Det er år siden, at jeg har været så hårdt ramt. Jeg har været henlagt til sengen. Jeg har ikke engang skulle diskutere med mig selv om hvorvidt det nu var smart, at hoppe i løbetøjet, da jeg simpelthen har været så dårlig, at det aldrig kom op til diskussion. Jeg må se det som en sløj, sløj restitutionsuge. Det er et rigtig øv tidspunkt, at blive syg på. Mentalt har den været tung, at danse med. Lige nu synes jeg Copenhagen marathon er alt, alt for tæt på. Jeg håber det værste sygdom er ovre. Det føles sådan. Vi må se hvordan jeg har det tirsdag, hvor jeg har planer om at løbe igen. Det ville være rart, at få mulighed for at give den en skalle i uge 16. Håber i har haft en lidt federe uge end jeg
 3. Vejen til det første marathon.

  I hope so. Situationen er dog en smule 'kritisk' i skrivende stund. Jeg havde planer om, at denne uge skulle byde på ca. 66 kilometer efterfulgt af en mindre restitutionsuge i næste uge, men jeg har stadig ugens første pas til gode, da jeg igår blev ramt af en mindre influenza. Jeg har det bedre i dag, men er stadig ikke på toppen. Jeg er normalt ikke den bedste til at lytte til kroppen, men frygter naturligvis at forværre situationen, hvis jeg vælger at presse på. Jeg hæfter mig ved, hvad Arcus skrev for en uge siden - at jeg måske har brug for en helt rolig uge bestående af 3 ture a max 10 kilometer med 60-65% HHR. Så lige nu overvejer jeg, at tage den helt med ro denne uge (Selvom jeg kan mærke det går mig en smule på, mentalt - jeg synes det hele begynder at komme meget tæt på nu..), og så løbe 60+ næste uge, efterfulgt af peak-week ugen efter (Uge 17) - hvorefter taperen begynder. Hvordan synes i det lyder? Det vil jo betyde, at jeg får en lidt hårdere uge inden peak-week, da jeg bytter rundt på to uger - kan det gå an?
 4. Mads Vægttab Vol. 2

  Er du frygtelig sulten sådan en dag, hvor du blot får 1600 kcal? Benytter du nogle strategier, til at bekæmpe sulten? Jeg tænker især i løbet af dagen, hvor du nærmest intet får? :-)
 5. Vejen til det første marathon.

  Lørdag - 10/4 2016 Hviledag. Søndag - 11/4 2016 24 kilometer @ 5:53 Vækkeuret ringede klokken 6 i morges. Grundet aftaler i løbet af søndagen, havde jeg planlagt at få tilbagelagt søndagens langtur tidligere end vanligt. Jeg benyttede turens længde til at komme ud og løbe nogle områder, som jeg normalt ikke får stiftet bekendtskab med på løbeturene - flotte natur omgivelser langs vandet - det er ikke sidste gang jeg gør det :-) En smule øm de sidste par kilometer af turen, men ellers en rigtig god tur ren løbemæssigt,. Tempoet var tilpas roligt, og jeg følte at der blev løbet med et dejligt overskud,hvilket gav anledning til at nyde turen og omgivelserne. Uge 14 - Seks uger til Copenhagen Marathon Tirsdag: 14 km jævnt tempo @ 5:40 Torsdag: 11 km (2.5 km opvarmning + 6 km tempo @ 5:27 + 1.5 km afjog) Fredag: 11 km roligt tempo @ > 6:10 Søndag: 24 km @ 5:53 Samlet: 60 kilometer God søndag, derude.
 6. Vejen til det første marathon.

  Fredag - 8/4 2016 11 kilometer roligt tempo @ > 6:10
 7. Vejen til det første marathon.

  Det har jeg vist stadig til gode, at opleve i sådan en grad, men jeg har heller ikke løbet mange ture på 20 kilometer - det kan være det kommer en dag :-) Onsdag - 6/4 2016 Hviledag. Torsdag - 7/4 2016 11 Kilometer - (3 km opvarmning + 6 km tempo @ 5:27 + 2 km afjog)
 8. Vejen til det første marathon.

  Det giver egentlig meget god mening. Det vil jeg skrive bag øret :-)
 9. Vejen til det første marathon.

  Ja, jeg var ikke helt på toppen i sidste uge. Hverken løbe- eller helbredsmæssigt. En stor del af arbejdspladsen var syge i sidste uge, så det er mit indtryk, at jeg nok også er blevet ramt lidt den vej rundt. Dermed ikke sagt, at lidt ekstra restitutution måske kunne være på sin plads. En skade ville i hvert fald være super ærgerligt, så det vil jeg helt klart overveje. Jeg tænker, at jeg prøver at løbe ugen ud som planlagt, og se hvordan kroppen reagerer. Jeg er ikke sløj længere, og benene var også fine igår, men hvis jeg oplever samme tilstand som sidste uge, med utilpashed og ømme ben, er det måske nok på sin plads med en helt rolig uge som du forslår. Jeg løb mig ikke helt ud i søndags, men havde det alligevel ret hårdt på dele af ruten. Især de første 10 kilometer, som var meget kupereret. Jeg havde det faktisk langt bedre på sidste halvdel af turen. Jeg har stadig dog stadig følelsen af, at der er et stykke vej til at kunne holde det over en tidsramme på 4 timer. Jeg havde selvfølgelig heller ikke kørt nogen form for taper, som jeg vil gøre til et marathon, men det skal nok blive spændende til maj .. :-)
 10. Vejen til det første marathon.

  Mandag - 4/4 2016 Hviledag. Tirsdag - 5/4 2016 14 kilometer @ 5:38 God følelse i benene på trods af de 21 kilometer i Søndags. Jeg havde dog lidt bøvl med maven de sidste 5 kilometer, men det var vist selvforskyldt, da jeg løb afsted kort tid efter indtagelse af en heftig portion havregryn
 11. Vejen mod elite cykling

  Læser bestemt også med her. Dejligt med noget cykelrelateret læsestof, og superfedt med beretninger fra løb :-)
 12. Vejen til det første marathon.

  Uge 13 - Syv uger til Copenhagen Marathon Tirsdag: 14 km jævnt tempo @ 5:40 Torsdag: 14 (2.5 km opvarmning + 10 km tempo @ 5:30 + 1.5 km afjog) Fredag: 9 km roligt tempo @ > 6:10 Søndag: 21 km @ 5:36 Samlet: 58 kilometer God søndag derude
 13. Vejen til det første marathon.

  Fredag - 1/4 2016 9 kilometer roligt tempo @ > 6:10 Lørdag - 2/4 2016 Hviledag. Søndag - 3/4 2016 21 kilometer @ 5:36 Søndagens tur på 21 kilometer blev løbet til Korup Halvmarathon. Planen var, at holde mig til det rolige tempo - pace 5:45-6:00 - som angivet i træningsprogrammet. Ruten var væsentligt mere kuperet end jeg havde forestillet mig, og mine ben var ømme fra starten, så det rolige pace kom helt naturligt. I takt med at løbet blev lidt mindre kuperet i den sidste halvdel af løbet fik benene det også bedre. Oplevelsen var god - på trods af, at det var et mindre motionsløb var det dejligt, at få et nummer på maven, og løbe i selskab med andre. Det bør jeg dyrke noget mere :-)
 14. Vejen til det første marathon.

  Haha, ja, lige rundt om hjørnet 2017 havde formentlig været mere hensigtsmæssigt, men nu springer jeg ud i det. Jeg satser på, at det kan give lidt blod på tanden, uanset hvordan oplevelse og resultat bliver, og giver lyst til mere i fremtiden :-) Jeg kan se du får løbet dine kilometer - det ser godt ud. Skal du også løbe Copenhagen?
 15. Vejen til det første marathon.

  Mange tak Det er i år. Så ja, jeg synes det begynder at spidse lidt til..